Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie aantal grafts

Op een bepaald moment in het leven krijgen mannen, maar ook vrouwen, te maken met haarverlies. Tijdelijke haaruitval herstelt zichzelf meestal na een paar maanden. Blijft hergroei echter uit en is het haarverlies blijvend? Dan kunt u op zoek gaan naar een geschikte oplossing. Spreken dieper wordende inhammen of een terugtrekkende haarlijn u niet direct aan? Met een FUE haartransplantatie krijgen kalende gebieden weer nieuwe, blijvende haargroei. Maar hoe werkt een haarimplantatie en hoeveel haarzakjes laat u voor een optimaal resultaat transplanteren?

Haartransplantatie aantal grafts vaststellen

Diverse benamingen worden gebruikt als het gaat om haarzakjes. Zo zult u geregeld termen als grafts, haarimplantaten en haarfollikels voorbij zien komen. Ziet u deze benamingen, dan weet u dat het gaat over het haarzakje. Een van de eerste vragen die veel mensen hebben bij het overwegen van een haartransplantatie is hoeveel grafts er nodig zijn voor een natuurlijk resultaat. Het aantal haarzakjes dat tijdens een ingreep wordt getransplanteerd is erg persoonlijk en hangt onder meer af van de volgende factoren:• De beschikbaarheid van donormateriaal. • De oppervlakte van het transplantatiegebied. • De kwaliteit, structuur en vorm van uw haar. • De verwachting die u heeft op het gebied van haardichtheid. • Uw natuurlijke haarkleur.Heeft u te weinig donormateriaal omdat het haarverlies te ver gevorderd is? Dan biedt een alternatieve behandeling mogelijk uitkomst. Ervaren haarchirurgen zullen u hierover eerlijk en oprecht adviseren. Het is immers zinloos om een dure ingreep te ondergaan als er vooraf al geen positieve resultaten te verwachten vallen. Het blijkt vaak moeilijk te zijn om zelf het aantal grafts vast te stellen dat in uw situatie getransplanteerd kan worden. Hierover krijgt u deskundig advies tijdens een intakegesprek bij een haarkliniek.

Minimaal of maximaal aantal grafts

Iedere situatie is anders. Iemand kan een haartransplantatie ondergaan om een kleine kale plek op te laten vullen, terwijl iemand anders met een complexe ingreep de volledige haardos wil laten verdichten. Laat u daarom voorafgaand aan een ingreep altijd uitgebreid informeren en voorlichten. Het succes van de ingreep wordt mede bepaald door een ervaren behandelaar en een advies op maat. Bij de meeste haarklinieken ligt het minimale aantal haarzakjes dat wordt getransplanteerd op 500. Nederlandse aanbieders transplanteren in de regel niet meer dan 3.000 tot 3.500 grafts. GlobalHair maakt het mogelijk om maximaal 4.500 grafts te transplanteren. Dit kan omdat de ervaren ISHRS gecertificeerde haarchirurgen samenwerken met professionele assistenten, waardoor het oogsten sneller verloopt dan bij een gelijkwaardige behandeling in Nederland. Juist omdat de haarchirurgen de ingreep jaarlijks honderden keren toepassen kan uiterst nauwkeurig ingeschat worden hoeveel haarzakjes bij u getransplanteerd kunnen worden voor het gewenste resultaat.

Kosten haartransplantatie aantal grafts

Het merendeel van de binnen- en buitenlandse haartransplantatie klinieken berekent de tarieven aan de hand van het aantal haarzakjes. Daarnaast zijn ook de naam en locatie van de kliniek alsmede de ervaring van de behandelend specialist van invloed op de kostprijs. Dit maakt het vergelijken van tarieven enerzijds makkelijk, maar aan de andere kant verwarrend. Want worden de tarieven per 1.000 grafts of toch per 500 grafts berekend? En wat zijn de bijkomende kosten als blijkt dat er toch meer haarzakjes nodig zijn? GlobalHair heeft daarom besloten om te werken met een vast tarief, waarbij maximaal 4.500 haarzakjes getransplanteerd worden. U weet waar u aan toe bent en wordt behandeld door zeer ervaren handen. Zo betaalt u voor een FUE haartransplantatie in onze luxe haarkliniek in Istanbul slechts € 2.949! Tijdens de behandeling verblijft u 2 nachten in een comfortabel hotel en zijn VIP transfers en kosten voor medicatie eveneens inbegrepen. GlobalHair heeft internationale kwaliteitskeurmerken en werkt uitsluitend met wereldwijd gerespecteerde haarchirurgen.

Haaruitval blijvend oplossen kan met een haartransplantatie. Komt u voor een ingreep in aanmerking? Beschikt u over voldoende donormateriaal? Wat kunt u verwachten van het resultaat? Niet alleen de ingreep zelf is spannend, dat geldt zeker ook voor de voorbereiding. Het kan immers teleurstellend zijn als blijkt dat u geen geschikte kandidaat bent. Laat u niet weerhouden om een afspraak te maken voor een consult. Van uitstel komt in de regel afstel en vraagt u niets dan weet u ook niets. De enige zekerheid die u dan heeft is dat de haaruitval gestaag zal blijven doorzetten. Lees ervaringsverhalen van anderen en ga naar meerdere haarklinieken voor een kennismakingsgesprek. Wilt u niet te veel betalen voor uw haartransplantatie? Maak dan ook zeker een afspraak bij onze ervaren consulenten in Leiden. Tijdens een informatief gesprek worden uw mogelijkheden bekeken en ontvangt u een vrijblijvend behandeladvies. WhatsApp of bel naar +316 44 36 36 22 voor het maken van een afspraak.

Veelgestelde vragen

Het aantal haarzakjes dat u kunt laten transplanteren hangt af van de mate van het haarverlies en de beschikbaarheid van voldoende, gezond donormateriaal. Een haartransplantatie specialist kan u hierover een advies geven. Dit gebeurt meestal tijdens een consult bij de haarkliniek.

Nee. Een haarzakje, of graft, bevat 1 tot 4 haren.

Tijdens een haartransplantatie worden tussen de 500 en 4.500 haarzakjes getransplanteerd. Bij een gemiddelde haarimplantatie worden zo’n 3.500 haarzakjes geoogst en teruggeplaatst. Hoe zich dat verhoudt in uw persoonlijke situatie wordt beoordeeld tijdens een consult.

Na de haartransplantatie duurt het een aantal dagen voordat de grafts in de transplantatie gebieden zijn vastgegroeid.

De ervaren haarchirurgen van GlobalHairtransplanteren maximaal 4.500 haarzakjes op een dag. Dit is een uitgebreide ingreep, waarbij u 6 tot 9 uur onder behandeling bent.

Nederlandse haarklinieken transplanteren maximaal tot 3.200 haarzakjes op een dag. In Istanbul werkt de haarchirurg samen met een team van ervaren haartransplantatie assistenten. Dit maakt dat op efficiënte wijze meer haarzakjes geoogst en geïmplanteerd kan worden

Een klein percentage van de getransplanteerde haarzakjes slaat niet en gaat verloren. U kunt het resultaat positief beïnvloeden door de adviezen van de haarchirurg op te volgen. Slaap de eerste nachten met een extra kussen en voorkom dat uw hoofd onder druk komt te staan.

In bepaalde situaties kan er gebruik worden gemaakt van lichaamshaar dat afkomstig is van de borst, baard, rug en/of benen. Hoe meer lichaamsbeharing er aanwezig is, hoe groter de kans is dat deze beharing gebruikt kan worden tijdens een haartransplantatie.

Uit een gezond donorgebied kunnen tot 5.000 haarzakjes geëxtraheerd worden, zonder dat uw haardos hier onder te lijden heeft. Dit aantal is persoonlijk en afhankelijk van de gezondheid en dichtheid van uw haarkrans, het donorgebied.

Nee, iedere haartransplantatie is uniek. Mannen hebben doorgaans een groter aantal grafts nodig voor een natuurlijk resultaat dan vrouwen. Dit komt omdat het patroon van haaruitval onderling verschilt. Mannen zien eerder volledig kale plekken dan vrouwen waarbij de haardos over zijn geheel dunner wordt.

Grafts die uit het donorgebied geoogst worden, groeien daar niet terug. Ze worden verplaatst naar de aangewezen plaatsen. Om te voorkomen dat het donorgebied kalende plekken krijgt, is het aantal haartransplantaties dat u kunt laten toepassen beperkt.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4