Haartransplantatie achterhoofd

Zoekt u informatie over haartransplantatie achterhoofd? Een haartransplantatie betekent het transplanteren van haar om kale plekken op de hoofdhuid op te vullen. Het is het meest gebruikelijk om de slapen, de haarlijn of de kruin van het hoofd te vullen. Het haar is vaak afkomstig van de achterkant van het hoofd. Als u niet genoeg haar op het achterhoofd heeft om een mooi resultaat te behalen, is het soms mogelijk om andere lichaamsbeharing te gebruiken. Bij een haartransplantatie achterhoofd, kunnen tot 4.500 grafts verplaatst worden.

Bij GlobalHair wordt de onder andere de FUE techniek toegepast. Het is een beproefde, moderne methode die, mits goed uitgevoerd, natuurlijke resultaten oplevert. De FUE techniek houdt in dat de haarzakjes een voor een uit het donorgebied, uw achterhoofd, geoogst worden. Op de kale plekken worden kanaaltjes geboord, waarin de grafts geïmplanteerd worden. De haarzakjes groeien stevig in het gebied vast en zullen nieuwe haren produceren in een gebied dat voor de ingreep niet of slechts dun behaard was.

Stappenplan haartransplantatie

De keuze om een haartransplantatie te laten doen is ingrijpend. Vaak gaat een lange periode van onzekerheid en schaamte aan een behandeling bij haaruitval vooraf. U leest zich in en heeft vragen over de ingreep. Een haartransplantatie begint altijd met een consult, waarbij uw hoofdhuid en het haar onderzocht worden. Samen met de specialist neemt u een behandeldag door en geeft de arts tips en adviezen, zodat u een optimale voorbereiding heeft. Wat gebeurt er tijdens de haartransplantatie?

Voordat de ingreep begint, tekent de specialist uw haarlijn af en ziet u waar de haarzakjes geplaatst orden. Daarna wordt het haar geschoren. Afhankelijk van de techniek kan al het haar gemillimeterd worden of alleen het donorgebied. De volgende stap is het verdoven van het donorgebied, het achterhoofd. Het zetten van de injecties kan wat gevoelig zijn, maar daarna voelt u niets meer.

Extraheren en implanteren haartransplantatie achterhoofd

Met een FUE micro motor extraheert de haarchirurg het afgesproken aantal haarzakjes uit het donorgebied. Na het oogsten van de grafts, wordt de ingreep onderbroken voor een pauze en te lunchen. Het tweede deel van de haartransplantatie bestaat uit het implanteren van de geoogste grafts in de transplantatie gebieden. Om dit te doen worden kanaaltjes met een minuscule diameter geboord. Bij het implanteren van de haarzakjes kijkt de haarchirurg naar de groeirichting van de andere haren in hetzelfde gebied. Zo wordt een natuurlijk resultaat bereikt. Na het afronden van de haartransplantatie, gaat u terug naar het hotel.

De volgende dag neemt de haarchirurg de nazorg, medicatie en verzorging met u door. U leert hoe u uw haar en hoofdhuid moet wassen, wanneer u weer een hoed of pet mag dragen en waar u op moet letten qua lichaamsbeweging, roken en het gebruik van alcohol. Ook worden ontstekingsremmers en antibiotica voorgeschreven.

Verschillende haartransplantatie technieken

De meest bekende haartransplantatie technieken zijn de FUT en FUE methode. GlobalHair werkt met de moderne FUE techniek, die geen littekens op uw achterhoofd na laat. Door de haarzakjes individueel te oogsten hoeft een haarchirurg geen incisies en/of hechtingen aan te brengen. De huid herstelt binnen 10 dagen van de operatie. Dit in tegenstelling tot de FUT techniek, waarbij een stukje huid uit het donorgebied wordt genomen. De incisie wordt gehecht, waardoor het bekende maar ontsierende haartransplantatie litteken ontstaat. Het herstel bij een FUT haartransplantatie duurt langer en er is een grotere kans op nabloedingen, slechte wondgenezing en infecties.

Herstel haartransplantatie achterhoofd

Een haartransplantatie is een veilige cosmetische operatie. Alhoewel de ingreep een zekere kans heeft op bijwerkingen en complicaties, herstellen de meeste mensen vlot en zonder klachten. De behandelde huid is na de ingreep gezwollen, rood verkleurd met hier en daar een bloeduitstorting. Met de voorgeschreven medicatie wordt de kans op infecties en ontstekingen zoveel mogelijk tegengegaan. Hou daarnaast zoveel mogelijk rekening met de instructies die de haarchirurg u heeft gegeven. Op die manier herstelt u vlot en blijft het risico op bijwerkingen klein. Na gemiddeld 10 dagen is de huid genezen. Pas na 6 weken kunt u weer alles doen, inclusief intensief sporten en zware lichamelijke werkzaamheden.

Het bijzondere van de haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans, de achterzijde van het hoofd, is dat ze ongevoelig zijn voor het mannelijke DHT-hormoon dat erfelijke haaruitval veroorzaakt. Ook als de grafts getransplanteerd worden, blijft deze unieke eigenschap behouden. Op de transplantatie plaatsen heeft u blijvende haargroei. Een haartransplantatie is de enige oplossing bij haaruitval waarmee nieuwe haargroei op kale plekken ontstaat. Verwacht niet dat u de haarkliniek met een volle haardos verlaat. Pas 3 tot 4 maanden na de ingreep komt nieuwe haargroei tot ontwikkeling. Tussen de haartransplantatie voor en na foto’s zitten 10 tot 12 maanden.

Kosten haartransplantatie GlobalHair

Blijvend nieuwe haargroei en afrekenen met een uitgedunde haardos. Het is een wens van veel mensen die met haaruitval te maken hebben. Een cosmetische ingreep is niet goedkoop en zorgverzekeraars vergoeden de kosten alleen in uitzonderlijke situaties. GlobalHair is bekend om de uitstekende prima-kwaliteitverhouding en gerenommeerde haarchirurgen. De resultaten die door onze specialisten behaald worden, zijn natuurlijk en blijvend. All-inclusive haartransplantatie tarieven beginnen bij € 2.249 en omvatten zowel de ingreep als VIP transfers, medicatie en twee hotelovernachtingen.

De haartransplantatie is een populaire behandeling met een hoog slagingspercentage. De ingreep is geschikt voor gezonde volwassenen met erfelijke haaruitval. Om voor de behandeling in aanmerking te komen, wacht u beter niet te lang met het ondernemen van actie. Hoe langer het haarverlies aanhoudt, hoe meer haar er verloren gaat en hoe meer donormateriaal nodig is om een mooi resultaat te behalen. Bent u op zoek naar een oplossing voor haarverlies? Maak een afspraak bij GlobalHair in Leiden. Tijdens een gratis consult krijgt u informatie over de haartransplantatie en wordt gekeken of de ingreep bij u toegepast kan worden. Ook kunt u vragen stellen en haartransplantatie voor en na foto’s zien. GlobalHair is telefonisch en via WhatsApp bereikbaar op 06 3338 8757.

Veelgestelde vragen

Onder normale omstandigheden, zonder bijwerkingen, herstelt de huid zich binnen 5 tot 7 dagen van de ingreep.

Nee, de arts maakt geen incisies en ook hechten is overbodig. De eerste 3 uur na de ingreep is het belangrijk om de behandelde huid met rust te laten. Het donorgebied wordt niet verbonden en blijft net zoals de ontvangstgebieden onbedekt.

Na de haartransplantatie wordt er gesproken over het verzorgen van het haar en de hoofdhuid. De haarchirurg geeft speciale verzorgingsproducten. Deze gebruikt u volgens de aanwijzing en pas vanaf wanneer de arts dit zegt. Laat zowel het haar als de huid de eerste 24 tot 48 uur zoveel mogelijk tot rust komen.

Haarzakjes die uit het donorgebied zijn geoogst, produceren in de haarkrans geen nieuwe haren meer.

Nee, de haarchirurgen passen de ingreep op maat en naar behoefte toe. Uit een gezonde haarkrans kunnen tot 5.000 haarzakjes verwijderd worden, zonder dat de huid zichtbaar wordt.

Van het achterhoofd worden haarzakjes geoogst en getransplanteerd naar de ontvangstgebieden. Na de ingreep is de huid licht gezwollen en zijn blauwe en rode verkleuringen zichtbaar. Deze verschijnselen zijn tijdelijk. Raak de hoofdhuid alleen aan met schone handen, hiermee verkleint u het risico op infecties. Neem contact op met de kliniek als de zwellingen en verkleuringen toenemen.

De eerste weken moet u strakke hoofddeksels vermijden. Een brede hoed of muts die niet te strak zit en waarbij de hoofdbedekking niet in contact komt met de haarzakjes is toegestaan. Zet de hoofdbedekking met beide handen op en haal deze ook met handen weer van uw hoofd.

Het is niet nodig om zittend te slapen. Wel gebruikt u een paar nachten een extra kussen. Zo ligt u hoger met uw hoofd en wordt het hoofd niet onnodig of overmatig belast.

De haarzakjes in de haarkrans hebben andere kenmerken dan de overige hoofdharen. Dankzij deze kenmerken zijn ze ongevoelig voor het DHT-hormoon dat verantwoordelijk is voor androgene alopecie. De structuur wijzigt niet en ook op de ontvangstgebieden blijven de kenmerken behouden.

Het donorgebied is niet onuitputtelijk. In realiteit betekent dat dat mensen 2 tot 3 haartransplantaties kunnen laten doen. De behandelmogelijkheid hangt af van onder andere de oppervlakte van het transplantatie gebied. Ook uw gezondheid en medische situatie zijn hierop van invloed.

Ja, over het algemeen is het donormateriaal afkomstig uit de haarkrans. Een enkele keer worden haarzakjes van andere plaatsen, zoals de rug en borst, getransplanteerd.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis