Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie aftrekbaar van Belasting

Het is een vraag die niet een, twee, drie te beantwoorden is: ‘Haartransplantatie aftrekbaar van Belasting?’. Toch is het een logische en veel gestelde vraag. De kosten voor een haartransplantatie lopen behoorlijk op en u onderzoekt de mogelijkheden om te besparen. Het verdient de aanbeveling om u vooraf goed te laten informeren omtrent de van toepassing zijnde regels en mogelijkheden die door de Belastingdienst gehanteerd worden. Een fiscaal-adviseur, maar ook een belastingconsulent kunnen u hierbij van dienst zijn.

Cosmetische chirurgie en de Belastingdienst

Medische kosten kunnen tot op een bepaalde hoogte van de Belasting worden afgetrokken. Dit geldt met name voor kosten die u zelf betaald en die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Hieronder vallen specifieke zorgkosten, kosten voor medicatie en overige ziektekosten. Cosmetische ingrepen worden bestempeld als een niet noodzakelijk iets en worden niet gauw geaccepteerd als aftrekpost. Anders is het als u de Belastingdienst kunt overtuigen dat u een haartransplantatie ondergaat om een medische noodzaak. Wat houdt een medische noodzaak dan precies in? Ernstig psychisch lijden zou hieronder kunnen vallen, maar ook brandwonden en/of haaruitval veroorzaakt door een ongeval vallen hier soms onder. Blijft het feit dat het overtuigen van de Belastingdienst niet meevalt. U dient hiervoor onder meer te beschikken over medische onderbouwing die wordt afgegeven door een huisarts, psycholoog en/of medisch specialist. De gemaakte haartransplantatie kosten zomaar in mindering brengen is geen goed idee. U kunt hierdoor ongewild problemen krijgen met de Belastingdienst.

Haartransplantatie aftrekbaar van Belasting, vraag informatie aan uw huisarts

Mensen kunnen erg creatief en vindingrijk zijn als het aankomt op medische aftrekposten bij de aangifte inkomstenbelasting. Toch worden kosten voor haartransplantaties niet vaak succesvol afgetrokken. Vindt u dat uw sociale leven ernstig lijdt onder het haarverlies dan kunt u in overleg met uw huisarts een verwijzing voor een psycholoog vragen. Om in aanmerking te komen voor het aftrekken van de kosten moet de medische noodzaak immers aangetoond worden. U dient er rekening mee te houden dat psychisch lijden moeilijk is aan te tonen en dat zeker niet iedere psycholoog hierin meegaat. Een medische onderbouwing is onmisbaar voor de Belastingdienst. Veel psychologen zijn geneigd om te zeggen dat er betere oplossingen zijn bij haaruitval dan een haartransplantatie en dat acceptatie ook belangrijk is. Krijgt u van uw huisarts een verwijzing voor een psycholoog? Juich dan zeker niet te vroeg. Niemand kan daadwerkelijk in uw hoofd kijken over hoe u psychisch omgaat met het feit dat u haar uitvalt.

Kan een haarkliniek een medische verklaring geven?

Blijft een medische verklaring van een psycholoog uit en is er geen sprake van een andere medische noodzaak voor een haartransplantatie? Dan is het vrijwel onmogelijk dat de Belastingdienst de kosten als aftrekpost accepteert. Haarchirurgen en consulenten van een haarkliniek kunnen u hier helaas niet mee helpen. Het spreekt voor zich dat een haarchirurg uw geschiktheid voor een haartransplantatie kan beoordelen, maar niet kan bevestigen of uw geestestoestand daadwerkelijk ernstig te lijden heeft onder het haarverlies. Jaarlijks zijn er andere wettelijke regels van toepassing waarin de medische aftrekposten worden bepaald en vastgesteld. Wilt u toch weten of u de kosten af kunt trekken? Dan is de huisarts altijd het uitgangspunt. Werkt deze al niet mee met een verwijzing naar een psycholoog? Richt dan uw moeite op andere manieren om korting te krijgen op de haartransplantatie kosten. Daarmee bespaart u zichzelf een teleurstelling en bovendien als het tegenzit hoge extra (boete)kosten omdat u de kosten onterechte van de Belasting heeft afgetrokken.

Nederlandse haarklinieken berekenen hoge kosten voor een haarimplantatie. Zorgverzekeraars vergoeden deze kosten niet en ook bij de Belastingdienst kunt u de kosten niet in mindering brengen. Ingrepen worden in Turkije voor een veel lagere prijs aangeboden en toegepast. Waarom? Omdat de loonkosten een stuk lager zijn dan in Nederland. GlobalHair is een toonaangevende haarkliniek met internationale kwaliteitskeurmerken. De ingreep wordt toegepast in onze luxe kliniek door gecertificeerde haarchirurgen. U betaalt bij ons slechts € 2.949 voor een complete FUE haartransplantatie met 4.500 haarzakjes. Daarbij zijn bovendien 2 hotelovernachtingen, VIP transfers en medicatie inbegrepen. Gespreid betalen behoort tot de mogelijkheden en zowel het consult als de nazorg vinden plaats in Nederland, in onze vestiging in Leiden. Wij garanderen u het laagste haartransplantatie tarief van Turkije. Geen vergoeding van uw zorgverzekeraar? Aftrekken van de Belasting onmogelijk? Maak dan gelijk een vrijblijvende afspraak voor een consult in Leiden. Onze consulenten informeren u graag over de mogelijkheden die wij u te bieden hebben. Een afspraak maakt u snel door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22.

Veelgestelde vragen

Net zoals zorgverzekeraars dat doen, hanteert de Belastingdienst regels en voorwaarden waar u aan dient te voldoen om medische kosten af te kunnen trekken. De voorwaarden wijzigen regelmatig, jaarlijks. U kunt een naheffingsaanslag en/of boete voorkomen door uzelf te laten adviseren door een belastingconsulent.

Zorgkosten die onder het verplicht of vrijwillig eigen risico vallen mogen niet worden afgetrokken. Kosten die u maakt in verband met ziekte of invaliditeit mogen in het jaar dat u de kosten maakt worden afgetrokken, het betreft uitsluitend het deel waarvoor u geen vergoeding krijgt.

Bewaar van de gemaakte kosten, die als aftrekpost worden opgevoerd, zoveel mogelijk originele informatie. Zowel rekeningen, bankafschriften, communicatie met uw zorgverzekeraar en medische verklaringen kunnen opgevraagd worden.

Wanneer u geen zorgverzekering heeft afgesloten dan mogen de kosten die u heeft gemaakt en die onder de basisverzekering vallen niet als aftrekpost worden opgevoerd. Kosten die daarentegen onder een aanvullende verzekering vallen mogen wel worden afgetrokken.

Wanneer u in het buitenland behandeld wordt voor uw ziekte en/of invaliditeit dan zijn de kosten aftrekbaar, zolang u aan de gestelde voorwaarden en regels voldoet. De gemaakte reiskosten zijn eveneens aftrekking zolang deze aantoonbare betrekking hebben op de behandeling. Verblijft u voor, tijdens of na een behandeling in een hotel? Deze kosten kunt u niet aftrekken.

Gemaakte zorgkosten voor een fiscale partner en kinderen jonger dan 27, en die niet in staat zijn om zelf de kosten te betalen, komen voor aftrek in aanmerking. Daarbij zijn de geldende regels en voorwaarden van toepassing.

GlobalHair biedt u de mogelijkheid om een haartransplantatie in termijnen te betalen. Hiervoor werken we samen met Mijnbetaalplan.nl, waar u bedragen tot € 5.000 kunt lenen. De financieringsvoorwaarden zijn flexibel en eerder aflossen is mogelijk. Financieringsmogelijkheden zijn afhankelijk van uw maandelijkse financiële verplichtingen en uw kredietgeschiedenis.

GlobalHair werkt met een all-in tarief en behoort tot de goedkoopste aanbieders van haartransplantaties in Turkije. Het staat u vrij om tijdens een consult te informeren naar eventuele kortingsmogelijkheden.

Ja. U ontvangt een factuur die aan alle wettelijke eisen voldoet. Maak altijd een kopie, of scan, voor u de originele facturen als bewijsmateriaal opstuurt. Het is eventueel later mogelijk om een kopie van de factuur bij ons op te vragen.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4