Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie alternatief

Spreekt het idee van een haartransplantatie u aan? Met uw eigen donormateriaal worden kale plekken opgevuld en krijgt uw haardos meer volume. Resultaten die bereikt worden spreken tot de verbeelding en de behandeling is toegankelijk door het gevarieerde aanbod en een groot aantal behandelaars. Wat als de ideale oplossing klinkt, is echter niet voor iedere man of vrouw die te maken heeft met haaruitval de meest geschikte behandeling. Want wat als u niet in aanmerking komt voor de gewenste haarimplantatie, wat is dan een goed haartransplantatie alternatief?

Het kan een hard gelach zijn als tijdens een consult bij een haartransplantatie specialist blijkt dat u helaas niet in aanmerking komt voor een FUE haartransplantatie. Diverse redenen en factoren kunnen aan deze beslissing ten grondslag liggen:• De oorzaak van het haarverlies is niet geschikt om met een haartransplantatie te behandelen. • Uw haaruitval is te ver gevorderd, waardoor op voorhand al duidelijk is dat het eventuele resultaat tot ontevredenheid en een teleurstelling leidt. • Er is onvoldoende kwalitatief donormateriaal beschikbaar. • U lijdt aan een ziekte en/of chronische aandoening, waardoor een behandelend specialist u niet geschikt acht voor een haarimplantatie.Haarchirurgen en/of consulenten zullen met u eventuele alternatieve mogelijkheden bespreken. Wat deze haartransplantatie alternatieven zijn, verschilt per persoon en per situatie.

Tijdelijk of blijvend haartransplantatie alternatief

Als u uw zinnen heeft gezet op een haartransplantatie, dan is het een teleurstelling dat de gewenste behandeling niet toegepast kan worden. Toch is er geen enkele reden om bij de pakken neer te gaan zitten en dan ‘maar te accepteren dat uw haar uitvalt’. Diverse behandelingen bieden een oplossing en camouflage mogelijkheden aan mannen en vrouwen. Waar een haartransplantatie blijvende resultaten biedt, is dat bij alternatieve behandelingen helaas niet het geval. Daar staat tegenover dat niet iedereen die te maken heeft met haaruitval, hier blijvend mee kampt. Tijdelijke haaruitval heeft diverse oorzaken waaronder ziekte, een medische behandeling, medicatie, stress, hormonale invloeden, ijzertekort, grote gewichtsschommelingen en/of zelf het haar dwangmatig uittrekken. Haarverlies wordt vaak gecamoufleerd of verborgen met behulp van een haarwerk, sjaaltje of mutsje. Haarwerken en pruiken zijn tegenwoordig volledig op maat samen te stellen en nauwelijks van echt haar te onderscheiden. Het aanbod is groot en divers. Ziet u er tegenop om een haarwerk te dragen of zoekt u toch liever een ander alternatief? Wellicht dat een haargroeimiddel in uw situatie uitkomst biedt of dat micro haar pigmentatie de gewenste oplossing is.

Haargroeimiddel als alternatief voor een haartransplantatie

Effectief bewezen haargroeimiddelen kunnen het haarverlies verminderen en de haargroei stimuleren. Het zijn middelen met een reële kans op bijwerkingen en ze zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar. Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts. Deze kent de oorzaak van uw haaruitval en kan aangeven of een haargroeimiddel in uw situatie daadwerkelijk een oplossing is. Naast bewezen haargroeimiddelen zijn er ook een aantal veelbelovende natuurlijke haargroeimiddelen verkrijgbaar. Dit soort middelen is vrij verkrijgbaar. Let wel dat u niet van de een op de andere dag een volle haardos heeft. Zelfs met het gebruik van bewezen haargroeimiddelen duurt het gemiddeld 6 maanden voordat verbetering zichtbaar wordt. Zeker als er bij u sprake is van tijdelijke haaruitval kan de haargroei zich spontaan herstellen, zodat u de haargroeimiddelen niet langer hoeft te gebruiken.

Micro haar pigmentatie of tricopigmentatie

Een ander interessant haartransplantatie alternatief is micro haar pigmentatie, ook wel tricopigmentatie genoemd. Deze behandeling is voor een grote groep mensen geschikt en kan ook toegepast worden op een volledige kale hoofdhuid. Met behulp van verfijnde apparatuur wordt gekleurd pigment in uw bovenste huidlaag aangebracht. De behandeling bootst het effect van natuurlijke haarstoppeltjes na. Een kale schedel krijgt met behulp van micro haar pigmentatie een moderne, verzorgde geschoren look en een dunner wordende haardos wordt optisch verdicht. Het is een behandeling die bij mannen en vrouwen wordt toegepast. Resultaten zijn langdurig, maar niet permanent. Na verloop van een aantal jaren wordt het aangebrachte pigment op natuurlijke wijze door de huid afgebroken en kan de behandeling herhaald worden. Op deze manier kan uw haarlijn aangepast worden en kunt u, indien gewenst, de kleur van het pigment wijzigen.

Het komt geregeld voor dat mensen tijdens een consult bij een haarkliniek toch niet geschikt blijken voor een haartransplantatie. De ervaren consulenten van GlobalHair wijzen u dan graag op alternatieve behandelingen zoals hierboven omschreven. Technieken verbeteren en de ontwikkelingen staan niet stil. Wellicht dat een laserbehandeling of mesotherapie bij haaruitval een eventuele alternatieve oplossing bieden. Het belangrijkste is om niet met een ontevreden en/of ongelukkig gevoel te blijven zitten. Maak uw haaruitval bespreekbaar, zodat een alternatieve behandeling binnen handbereik komt.

Veelgestelde vragen

Ja en nee. Een haartransplantatie is een unieke behandelmethode en vooralsnog de enige manier om op uitgedunde en kale gebieden nieuwe, natuurlijke haargroei te creëren. Haaruitval stabiliseren, verminderen en behandelen kan daarnaast op verschillende, niet operatieve manieren. De behandeling kan worden afgestemd op de oorzaak van het haarverlies.

Wanneer uw (huis)arts Alopecia androgenetica heeft vastgesteld, kunt u in overleg beginnen met het gebruik van een haargroeimiddel. De behandelmogelijkheden zijn, zeker bij beginnend haarverlies, divers en in een vroeg stadium kan een haargroeimiddel effectief zijn. Ook behandelmethodes als mesotherapie, een laserbehandeling en/of het gebruik van een haarwerk of pruik kunnen overwogen worden.

De beschikbare behandelmethodes hangen af van de mate waarin uw haar is uitgevallen. Beginnende haaruitval kan beter en op meerdere manieren behandeld worden, terwijl u bij vergevorderd haarverlies een beperkt aantal mogelijkheden heeft. Afhankelijk van de reden voor het negatieve behandeladvies kunt u een alternatieve behandeling zoals micro haar pigmentatie overwegen.

Finasteride en Dutasteride zijn middelen die oorspronkelijk bedoelt en voorgeschreven werden aan mannen met prostaatproblemen. Dat de middelen haarverlies stabiliseerden en verminderden bleek later. Tegenwoordig worden de middelen uitsluitend voorgeschreven aan mannen met haarverlies. De medicijnen kunnen ernstige en blijvende bijwerkingen veroorzaken. Minoxidil is van origine een bloeddrukverlager. Het middel kent minder heftige bijwerkingen dan Finasteride en Dutasteride. Het mag ook aan vrouwen met haarverlies worden voorgeschreven.

Een van de voorwaarden voor een haartransplantatie is dat er genoeg donorhaar is. Bij volledige kaalheid is dit niet het geval. U kunt eventueel een micro haar pigmentatie behandeling overwegen en/of uzelf laten adviseren door een erkende haarwerkspecialist over een haarwerk of pruik die bij u past.

Behandelingen bij haaruitval worden niet altijd door uw zorgverzekeraar vergoed. Heeft u een medische indicatie? Dan worden de kosten die u maakt voor een haarwerk of pruik gedeeltelijk vergoed. Behandelingen als micro haar pigmentatie, mesotherapie en lasertherapie worden in de meeste gevallen niet vergoed. Het gebruik van een haargroeimiddel is een betaalbaar alternatief. Alternatieve behandelingen en oplossingen bieden tijdelijke resultaten en moeten of gebruikt blijven worden of regelmatig herhaald worden.

Na de haartransplantatie komt het haargroeiproces in een rustfase terecht. Het duurt enkele maanden voordat nieuwe haargroei zichtbaar wordt. De haargroei kan ook met een haargroeimiddel, helaas, niet versneld worden. Met een middel als Minoxidil kan de haargroei soms gestimuleerd worden. Begin niet eerder een haargroeimiddel te gebruiken, voordat u zich door de haarchirurg heeft laten adviseren.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4