facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie donorgebied en ontvangstgebied

Bent u op zoek naar een geschikte en blijvende oplossing bij kaalheid? Een haartransplantatie is de enige methode die permanente resultaten biedt. De ingreep wordt in een dag uitgevoerd en succesvol getransplanteerde haarzakjes produceren uw leven lang nieuwe haren. GlobalHair biedt u de laagste prijsgarantie voor een FUE haartransplantatie in Turkije.

Haartransplantatie technieken

De haartransplantatie is geen nieuwe behandeling. Tot voor een aantal jaren geleden was de zogenaamde FUT techniek standaard bij een haartransplantatie. Om de haren uit donorgebied te oogsten en in het ontvangstgebied te transplanteren werd een reepje huid uit de achterzijde van het hoofd verwijderd. Na het verwijderen werd het reepje versneden tot individuele haarzakjes overbleven. De FUT haartransplantatie bood en biedt goede resultaten, maar laat tegelijkertijd een litteken achter in het donorgebied. Reden om de techniek verder te ontwikkelen en verbeteren. Dat heeft geleid tot de moderne FUE haartransplantatie techniek. Deze techniek is bekend om het vlotte herstel, het uitblijven van littekens, goede resultaten en een nagenoeg pijnloze behandeling. Bij de FUE haartransplantatie worden het donorgebied en ontvangstgebied plaatselijk verdoofd. Vakbekwame haarchirurgen oogsten de haarzakjes een voor een uit het donorgebied met een micro motor. Na het oogsten en controleren van de grafts vindt de voorbereiding op het transplanteren in het ontvangstgebied plaats. Afhankelijk van het aantal haarzakjes dat getransplanteerd wordt is de haartransplantatie een behandeling die zo’n 6 tot 8 uur duurt.

Bitmap

Herstel na haartransplantatie donorgebied en ontvangstgebied

Zowel het donorgebied als het ontvangstgebied hebben na de haartransplantatie enige tijd nodig om te herstellen. Als gevolg van de ingreep is de behandelde huid gezwollen, rood verkleurd en zijn soms blauwe plekjes zichtbaar. Al tijdens de voorbereiding op de FUE haartransplantatie ontvangt u instructies over de manier waarop u uw huid en haar na de behandeling het beste kunt verzorgen.• Haarzakjes hebben een aantal dagen nodig om vast te groeien. Doe het de eerste dagen rustig aan, slaap op een extra kussen en voorkom dat u uw hoofd stoot. • Werkzaamheden, met name zware fysieke arbeid, en intensief sporten zet u de eerste 10 tot 14 dagen op een laag pitje. • Zwemmen en het bezoeken van de sauna worden de eerste twee weken na de ingreep afgeraden. • Vermijd directe blootstelling van uw hoofd aan de zon. Ga ook niet onder de zonnebank, voordat uw huid volledig is hersteld. • Stop al ruim voor de FUE haartransplantatie met roken en hou dit langere tijd vol.Zo’n 5 tot 10 dagen na de ingreep is uw huid hersteld en is het niet meer zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. De resultaten laten wat langer op zich wachten. Nadat de getransplanteerde haren zijn uitgevallen, dit is een normaal verschijnsel, zult u na zo’n 2 tot 3 maanden de eerste nieuwe haren zien groeien. U kunt de nieuwe haren wassen, knippen, stylen en kleuren naar eigen wens en smaak.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Haartransplantatie Turkije

Met een haartransplantatie worden uw dunner wordende haardos, diepere inhammen en kale plekken met echt haar blijvend behandeld. De haarzakjes uit het donorgebied, aan de achterzijde van uw hoofd, worden hiervoor verplaatst naar het ontvangstgebied, de kale plekken. Dit gebeurt tijdens een ingreep die bij GlobalHair wordt geleid door een ISHRS gecertificeerde haarchirurg die samenwerkt met ervaren assistenten. U krijgt uw eigen weer terug en juist omdat de haren die uit het donorgebied afkomstig zijn een andere structuur hebben, worden ook uw leven lang nieuwe haren geproduceerd. Door de unieke eigenschappen zijn de haren ongevoelig voor het DHT hormoon dat zowel bij mannen als vrouwen erfelijke kaalheid veroorzaakt. Ook na het transplanteren van de haarzakjes in het ontvangstgebied, blijft deze structuur behouden.

Mogelijkheden FUE haartransplantatie

Niet iedereen kan met een haartransplantatie aan een mooie haardos geholpen worden. Afhankelijk van de oorzaak van uw haaruitval kan een behandeling zinvol blijken. Vergelijkt u de mogelijkheden voor een haartransplantatie? Kijk dan ook eens naar de behandelmogelijkheid in Turkije. De kosten voor de ingreep liggen bij GlobalHair aanmerkelijk lager dan bij een Nederlandse haarkliniek. Onze kliniek beschikt over internationale kwaliteitskeurmerken en onze ISHRS gecertificeerde haarchirurgen volgen regelmatig congressen, workshops en conferenties om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de haartransplantatie. Tijdens een consult informeren onze consulenten u over de eventuele mogelijkheden die passen bij uw situatie. U kunt hiervoor een afspraak maken bij onze vestiging in Leiden. Wilt u iemand meenemen naar het gesprek? Dat is geen probleem, u voelt zich dan sneller op uw gemak om vragen te stellen. Bel of WhatsApp naar +316 44 36 36 22 of vul het contactformulier in.

Haartransplantatie donorgebied en ontvangstgebied FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over het haartransplantatie donorgebied en ontvangstgebied. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Het donorgebied is de plaats waar de haarzakjes geoogst worden om vervolgens in de ontvangstgebieden geplaatst te worden.

In de meeste gevallen worden haarzakjes uit uw haarkrans, de achterkant van het hoofd, gebruikt als donormateriaal. Een enkele keer kan ook gebruik gemaakt worden van andere lichaamsbeharing zoals borsthaar dat getransplanteerd wordt.

Uit een gezond donorgebied kunnen tot 5.000 haarzakjes geoogst worden, zonder dat dit kale of zichtbaar uitgedunde plekken tot gevolg heeft.

Geen haartransplantatie is hetzelfde. U kunt een uitgedunde haardos laten behandelen, maar ook diepere inhammen, een kalende kruin en een teruggetrokken haarlijn kunnen behandeld worden. Afhankelijk van de mate van het haarverlies wordt gekeken hoeveel haarzakjes getransplanteerd kunnen worden en hoe groot het ontvangstgebied is.

Nee, een haartransplantatie wordt uitsluitend toegepast met lichaamseigen donorhaar. Juist omdat het lichaamseigen materiaal is, worden de grafts na het transplanteren niet afgestoten. Dit zou bij ander donormateriaal wel het geval zijn en u zou zware afweer onderdrukkende medicatie moeten gebruiken, net zoals dat bij een transplantatie van onder andere een nier of long noodzakelijk is.

Zowel het donor- als ontvangstgebied worden plaatselijk verdoofd. Het injecteren van de verdovende middelen kan als gevoelig ervaren worden, daarna voelt u geen pijn van zowel het oogsten als terugplaatsen van de grafts.

Ja en nee. De meeste mannen wordt gevraagd het haar te scheren. Vrouwen daarentegen kunnen voor de haarsparende FUE techniek kiezen, waarbij alleen een stukje in het donorgebied wordt gemillimeterd.

De behandelde hoofdhuid is rood en licht gezwollen. In het ontvangstgebied ontstaan korstjes op de plaatsen waar de haarzakjes zijn geplaatst. Het duurt 7 tot 10 dagen voordat de huid is hersteld van de ingreep. Om complicaties en littekens te voorkomen, laat u de huid met rust en krabt u de korstjes niet los.

Voor het eindresultaat is het verloop van de herstelperiode belangrijk. De eerste dagen en weken wordt het dragen van een hoofddeksel afgeraden. Wanneer u weer een muts, hoed of petje op zet, zorg er dan voor dat deze niet te strak om uw hoofd zit.

Het donormateriaal is niet onuitputtelijk en u kunt niet onbeperkt haarimplantaties laten toepassen. Wanneer u te veel haarzakjes uit het donorgebied laat oogsten, worden hier dunnere en zelfs kale plekken zichtbaar. Een ervaren haarchirurg kan beoordelen of u een haartransplantatie kunt laten toepassen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.