Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie donorgebied

Wat is het beste haartransplantatie donorgebied? Als u onderzoek doet of heeft gedaan naar haartransplantaties, dan heeft u de term ‘haartransplantatie donorgebied’ hier en daar gezien of gehoord. Het donorgebied verwijst naar het deel van uw lichaam waar een haarchirurg de haarzakjes tijdens de ingreep uithaalt. Dit kan uw hoofd zijn, maar ook de baard- en/of borsthaar kunnen als donorgebied dienen. Er zijn een paar opties beschikbaar en het is voor u belangrijk om te weten wat er gebeurt bij het selecteren van het donorgebied.

Haarchirurgen oogsten en verzamelen grafts uit een donorgebied. Meestal bevindt het donorgebied zich aan de achterkant van het hoofd, maar is het ook mogelijk om haarzakjes uit andere delen van het lichaam, zoals de borst, te nemen. In tegenstelling tot de haren boven op het hoofd, valt het haar op het achterhoofd en op de borst niet uit door erfelijke kaalheid. Dit betekent dat wanneer u haarzakjes verplaatst, het haar niet uitvalt. Voor een haartransplantatie scheert een assistent het haar of uitsluitend het donorgebied, zodat extractie van de grafts vlot verloopt. Scheren is voor veel mensen de moeilijkste stap van de ingreep. Met wat planning kunt u het haar in het donorgebied op verschillende manieren afdekken. Vrouwen met lang haar zien hoe het lange haar over het korte donorgebied valt.

Alternatief haartransplantatie donorgebied

Onder bepaalde omstandigheid is de haarkrans geen optie voor een transplantatie. Als alternatief kan een haarchirurg lichaamsharen transplanteren. Voor dit doel kan donorhaar gehaald worden van andere lichaamsdelen zoals de armen, benen, oksels, borst, rug, buik en schaamstreek. De keuze van een geschikt donorgebied hangt af van uw omstandigheden en persoonlijke behoefte. Voor een haartransplantatie met alternatief donormateriaal is de FUE techniek een uitstekende behandelmethode gebleken. Veel patiënten hebben last van hoofdhaarverlies. Daardoor hebben ze vaak niet genoeg donorhaar op het hoofd om de kale plekken te bedekken. Een lichaamshaartransplantatie kan in deze gevallen een geweldige kans zijn. De wetenschap dat lichaamshaar na een haartransplantatie een natuurlijke uitstraling heeft, maakt lichaamshaar een belangrijk bron voor alternatief donormateriaal.

Achterkant van de hoofdhuid

Het beste donorgebied is meestal de haarkrans. Mensen die bijna volledig kaal zijn, komen beperkt voor een haartransplantatie in aanmerking. In dat geval is het donorgebied te beperkt en is een goed resultaat niet mogelijk. Overigens is het haar in de haarkrans verminderd gevoelig voor mannelijke kaalheid. De haarzakjes hebben een eigen, unieke structuur. Wacht bij haaruitval daarom niet te lang met het zoeken van een behandeling. De mooiste en beste resultaten zijn blijvend, maar om zo’n resultaat te bereiken zijn voldoende haarzakjes nodig.

Baard, borst, nek, rug, oksels, schaamstreek en benen

Hoewel de achterkant van het hoofd meestal het beste donorgebied is, zijn er een paar redenen waarom dit niet het geval zou kunnen zijn. Voor degenen die al eerder een transplantatie hebben gehad, kan de haarkrans overbelast zijn en niet opnieuw gebruikt worden. In dit geval is het soms mogelijk dat u haarzakjes van andere lichaamsdelen, zoals de baard, borst of rug gebruikt als donorgebied. Het is logisch dat u zich afvraagt wat de uitkomst van de ingreep is met gebruik van een alternatief donorgebied. De haarchirurgen van GlobalHair nemen de tijd om alternatieve donorgebieden toe te lichten. Onze artsen beschikken over de kennis en kunde die nodig is om een goed, natuurlijk resultaat te behalen. Naast de dagelijkse praktijk, volgen de artsen jaarlijks ISHRS bijeenkomsten, trainingen en workshops met vakgenoten.

Geavanceerde behandelmethode

Haartransplantaties die gedaan worden door onervaren artsen, hebben zelden het resultaat waar u op hoopt. De stijgende populariteit van haartransplantaties hebben een toename van het aantal haarklinieken tot gevolg gehad. Zorg er bij het selecteren van een haarkliniek en haarchirurg voor dat ze de tijd nemen om uw specifieke geval nauwkeurig te overwegen en noteer eventuele factoren die een rol kunnen spelen. Denk hierbij aan:

  • Haartransplantatie techniek.
  • Wel of niet scheren van al het hoofdhaar of alleen het donorgebied.
  • Aantoonbare ervaring van de specialist die de ingreep toepast.
  • De aard en omvang van het donorgebied. Waar komen de haarzakjes vandaan?
  • Prijs van de ingreep.

Zeker als u voor de haartransplantatie naar Turkije gaat, is het belangrijk om alles tot in de puntjes geregeld te hebben. GlobalHair zorgt voor de totaalbeleving. Hierdoor is gekozen om te werken met all-in tarieven, inclusief Nederlandstalige begeleiding.

Een haartransplantatie is een permanente oplossing voor haaruitval. Haarzakjes die afkomstig zijn uit het donorgebied, de haarkrans of ergens anders groeien niet terug. Wanneer een haarchirurg een haarzakje verplaatst, groeit het in het getransplanteerde gebied. Om deze reden werkt een specialist met een groter donorgebied, om het minder opvallend te maken. Uit een gezonde haarkrans kan een haarchirurg tot 5.000 haarzakjes oogsten. Hoe de ingreep bij u wordt gedaan, bespreekt u tijdens een consult bij GlobalHair. Bekijk samen met een consulent haartransplantatie voor en na foto’s en zie hoe een donorgebied herstelt van de ingreep. Met de juiste afweging voor de techniek en het aantal haarzakjes, heeft u na de ingreep natuurlijke haargroei op uitgedunde plaatsen en ziet het donorgebied er nauwelijks anders uit dan eerst. De ervaring van de arts is bepalend voor het succes van de haartransplantatie.

Gratis haartransplantatie consult

Heeft u een beperkte haargroei in de haarkrans en onderzoekt u de mogelijkheden voor een haartransplantatie? Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij GlobalHair in Leiden. Gekeken wordt naar geschikte donorgebieden en de mate van haaruitval. De consulent licht de techniek toe en laat voorbeelden zien van haartransplantaties die met lichaamsbeharing zijn gedaan. Neem relevante informatie over uw gezondheid en medische geschiedenis mee. Om een succesvol resultaat te behalen is het belangrijk om melding te maken van de medicijnen die u gebruikt. Bespreek de verwachting die u heeft en stel vragen over de haalbaarheid. Ook als u meer wilt weten over de reis en het verblijf in Istanbul is een adviesgesprek aangeraden. Het gesprek laat u kennismaken met GlobalHair en stelt u in staat een beeld van de mogelijkheden te vormen. Een afspraak maakt u door telefonisch of via WhatsApp op te nemen met 06 3338 8757.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4