De schok die u ervaart bij haaruitval heeft impact op uw uiterlijk, maar net zo goed op uw zelfvertrouwen. Haarverlies en kaalheid zijn vervelend maar, eens de oorzaak bekend is, vaak behandelbaar. Een snelle diagnose is van belang om erger te voorkomen en net daar schort het geregeld aan. De drempel die u over moet om contact te zoeken met een huisarts of specialist ligt bij haaruitval nog altijd hoog. Dat terwijl er permanente oplossingen beschikbaar zijn, daarbij denkt u aan een haartransplantatie in Haarlem, die uw zelfvertrouwen verbeterd.

Haartransplantatie Haarlem.
Haartransplantatie Haarlem.

Bewezen FUE haartransplantatie techniek

De haartransplantatie techniek is niet nieuw. Jarenlang werd de ingreep succesvol toegepast met de FUT techniek. Folliculair Unit Transplantation houdt in dat de specialist een reepje huid wegsnijdt uit uw haarkrans. De huid wordt vervolgens versneden in individuele haarzakjes. Op de plaats waar de specialist heeft gesneden, wordt de achtergebleven huid gehecht. Deze techniek laat een relatief groot en bovendien opvallend litteken achter in het donorgebied. Mede door de toenemende bekendheid van de haartransplantatie en het aantal mensen dat interesse had in de ingreep, hebben ontwikkelingen en verbeteringen geleid tot de FUE methode. Folliculair Unit Extraction, waarbij de haarzakjes met een holle naald een voor een uit het donorgebied geoogst worden. Deze haartransplantatie methode is minder ingrijpend, laat geen littekens na en kent een aanmerkelijk kortere herstelperiode. Bij beide haartransplantatie technieken worden de geoogste haarzakjes een voor een teruggeplaatst in de kalende gebieden. Hiervoor wordt een gaatje geboord, waar de grafts in geplaatst worden. Het duurt een aantal dagen voordat de haarzakjes zijn vastgegroeid. Een aantal voordelen van de FUE haartransplantatie in Haarlem: • Geen zichtbare littekens • Blijvende resultaten • Vlot herstel • Geschikt voor mannen en vrouwen

Brede inzetbaarheid haartransplantatie in Haarlem

De haartransplantatie is voor veel mensen een geschikte oplossing bij haaruitval, maar zeker niet bij iedereen. Zo zijn er verschillende vereisten waar geschikte kandidaten aan dienen te voldoen. Een van de belangrijkste voorwaarden is dat u over voldoende donormateriaal beschikt. Een haartransplantatie wordt immers met lichaamseigen materiaal uitgevoerd. Is er sprake van een uitgedund donorgebied en een ver gevorderde mate van haaruitval, dan kan een mooi resultaat niet gegarandeerd worden. Ervaren specialisten adviseren in dit soort situaties vrijwel zeker een andere, alternatieve behandeling. Ook als uw haaruitval een gevolg is van stress, medicijngebruik of een onderliggende haar- of huidaandoening zal een haartransplantatie niet direct als oplossing geadviseerd worden. Ook vrouwen kunnen te maken hebben met dunner wordend haar als gevolg van erfelijke of mannelijke kaalheid. In het verleden stonden vrouwen nogal afkeurend of terughoudend tegenover een eventuele haartransplantatie. Het feit dat het haar volledig gemillimeterd moest worden speelde daar zeker in mee. Nieuwe behandelmogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat volledig kortscheren niet meer nodig is. Vrouwen kunnen gebruik maken van de haarsparende FUE haartransplantatie. De resultaten die bereikt worden met de ingreep zijn blijvend en bovendien natuurlijk. Het grote verschil met een standaard FUE haartransplantatie is dat er alleen een stukje in het donorgebied geschoren wordt. Uw omliggende haren vallen hier na de ingreep overheen.

Vlot herstel na haarimplantatie Haarlem

Na de ingreep, die onder plaatselijke verdoving, plaatsvindt is de behandelde huid rood en licht gezwollen. U doet het de eerste dagen rustig aan, slaapt het liefst met een extra kussen en let er op dat u uw hoofd niet stoot. Zowel de zwellingen als de roodheid nemen in de dagen na de haartransplantatie in Haarlem af. Korstvorming treedt op en dat kan gepaard gaan met jeuk. Wees terughoudend met wrijven en krabben, hierdoor ontstaan mogelijk wondjes die kunnen gaan ontsteken. Na 7 tot 10 dagen is uw huid volledig van de ingreep herstelt. Dat betekent echter niet dat u een adembenemende haardos heeft en/of dat kalende plekken niet meer zichtbaar zijn. Hoe goed de resultaten van een haartransplantatie ook zijn, het duurt enige tijd voor dit waarneembaar is. Maakt u zich geen zorgen als u na een week of drie ziet dat het getransplanteerde haar uitvalt. Dit is bij veel mensen een normaal gevolg van de haartransplantatie. Zegt de haarchirurg dat u het de eerste 14 dagen rustig aan doet? Volg deze tips en overige adviezen dan op, indirect heeft u daarmee een positieve invloed op het uiteindelijke resultaat. Verricht u zware lichamelijke werkzaamheden? Overleg met de arts wanneer u deze weer volledig kunt hervatten. Wees ook terughoudend met sporten, zonnen, het bezoeken van de sauna en zwemmen in de weken na de haartransplantatie. Een paar weken geduld hebben klinkt lang, maar u zult zien dat het wel degelijk effect heeft. Als nieuwe haargroei zichtbaar wordt, kunt u de haren naar wens stylen, kleuren of kammen.

Voorbereiding haartransplantatie

Een succesvolle haartransplantatie neemt tijd in beslag. Het is een langdurige behandeling die met zorg, aandacht en nauwkeurigheid dient te worden uitgevoerd. Kies daarom niet voor de eerste beste aanbieding die u tegen komt. Vergelijk de mogelijkheden met elkaar en laat de ingreep door meerdere haartransplantatie specialisten toelichten. Neem geen overhaaste beslissingen en vertrouw op uw intuïtie. Hoe vergelijkt u het aanbod met elkaar? Vraag verschillende prijsopgaves aan en ga kennismaken bij een aantal haarklinieken. Let daarbij op dat u een persoonlijke prijsopgave ontvangt, waarbij het uitgangspunt hetzelfde aantal haarzakjes is. Aan de hand hiervan kunt u prijzen vergelijken. Kijk ook zeker eens naar wat er exact bij de prijs is inbegrepen en hoe een en ander is geregeld ten aanzien van de nazorg. Heeft u wel eens gedacht aan een haartransplantatie in het buitenland? Vergelijk deze mogelijkheid eens met de haarklinieken in Haarlem en omgeving. Niet alleen is er een aanmerkelijk verschil in prijs waarneembaar, ook het aantal haarzakjes dat in Turkije getransplanteerd wordt tijdens een dagbehandeling is hoger dan in Nederland. Bovendien werken Turkse haarklinieken met gecertificeerde ISHRS haarchirurgen die vaak jarenlange ervaring hebben met het toepassen van de FUT techniek. Maak daarom eens een vrijblijvende afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. U krijgt uitgebreide informatie over de ingreep die u meer zelfvertrouwen geeft. Bovendien wordt u gedurende de hele behandeling bijgestaan door Nederlandssprekende consulenten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over communicatieproblemen. Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Haartransplantatie in Haarlem FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie in Haarlem. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Is het gebruikelijk om vanuit Haarlem voor een haartransplantatie naar Istanbul te gaan?

Met de toegenomen vraag naar haartransplantaties is het niet langer vreemd om voor de gewenste ingreep naar het buitenland te reizen. Turkije is wereldwijd een van de meeste geliefde haartransplantatie bestemmingen en wordt jaarlijks door duizenden mannen en vrouwen van over de hele wereld bezocht. GlobalHair is een van de goedkoopste aanbieders van de FUE haarimplantatie in Istanbul.

2. Ik zie op tegen het feit dat ik veelvuldig naar Turkije heen en weer moet reizen, kies ik toch niet beter voor een haarkliniek in Haarlem en omgeving?

Keer op keer naar de kliniek in Istanbul moeten reizen. Het is een misverstand dat helaas nog vaak voorkomt, en waardoor mensen zich laten weerhouden om voor een betaalbare haartransplantatie in Turkije te kiezen. GlobalHair heeft een vestiging in Leiden waar niet alleen het eerste intakegesprek plaatsvindt, maar waar u na de ingreep ook terecht kunt voor controles en nazorg. Het is daarom niet noodzakelijk om meer dan een keer naar Istanbul te reizen.

3. Word ik in Istanbul begeleidt?

Ja, zo wordt u bij aankomst op het vliegveld opgewacht en naar het hotel gebracht. In de haarkliniek is gedurende uw verblijf Nederlandssprekende begeleiding aanwezig, waar u terecht kunt met vragen, onduidelijkheden en/of onzekerheden. Onze consulenten, haarchirurgen en kliniek medewerkers zien het als een van de belangrijkste taken om u tijdens uw verblijf in de kliniek op uw gemak te laten voelen.

4. Mag ik iemand meenemen naar de haartransplantatie?

Uiteraard. Neem iemand mee die u vertrouwt en waar u zich bij uw op gemak voelt. Vaak geeft het een gerust gevoel dat er iemand is waar u in het buitenland op terug kunt vallen. Een haartransplantatie is een ingrijpende behandeling, zeker als u meerdere dagen in een vreemde omgeving verblijft.

5. Is het noodzakelijk om na de ingreep in Istanbul te blijven?

Direct na de ingreep wordt u teruggebracht naar het hotel, waar u de tweede nacht doorbrengt. De volgende dag vindt een controle plaats en geeft de haarchirurg toestemming om naar huis te reizen. Langer dan 3 dagen/2 nachten is het niet noodzakelijk om in Istanbul te verblijven, mits u zelfstandig uw verblijf verlengd voor een eventuele citytrip of andere vakantie.

6. Beschikken de haarchirurgen in Turkije over aantoonbare ervaring?

Ja. Onze haarchirurgen laten u graag voorbeelden zien van ingrepen die ter plekke in de kliniek zijn toegepast. Daarnaast werken bij GlobalHair alleen ISHRS geregistreerde haarchirurgen, die op regelmatige basis workshops, conferenties en congressen op het gebied van haarreconstructie behandelingen en technieken bijwonen.

7. Kan ik vertrouwen op een zekere mate van kwaliteit?

GlobalHair heeft meerdere (inter)nationale kwaliteitskeurmerken. Daarnaast heeft onze haarkliniek de award voor “Beste Haartransplantatie in Turkije 2018 – 2019” mogen ontvangen. Mannen en vrouwen die de haartransplantatie bij GlobalHair hebben laten toepassen, waarderen de volledige behandelprocedure gemiddeld met een 9.8