Haartransplantatie jonge leeftijd

Wilt u een haartransplantatie jonge leeftijd toe laten passen? Haaruitval is een veel voorkomende aandoening. Wereldwijde schattingen tonen aan dat ongeveer 50% van de vrouwen en ruim 60% van de mannen van alle leeftijden haarverlies ervaart. Tegen de tijd dat mannen de leeftijd van 50 bereiken heeft 85% een zekere mate van haaruitval. Hoewel haaruitval mensen van elke leeftijdsgroep kan treffen, kan het verliezen van haar in de twintigerjaren zorgwekkend zijn. Een haartransplantatie op jonge leeftijd is mogelijk, al raden specialisten af om de ingreep voor het 25e jaar te laten doen.

Soorten haartransplantatie

Veel jonge mannen die op zoek zijn naar een haartransplantatie, hebben de neiging om een lage, rechte haarlijn te vragen. Hoewel dit soort ingrepen er vandaag en over een jaar vanaf nu goed uitzien, is het resultaat op lange termijn onzeker. U kunt ook na een haartransplantatie andere haren blijven verliezen. Veel patiënten kiezen te vroeg voor een haarimplantatie, terwijl dit misschien niet de beste optie is. U moet rekening houden met de toekomst, voordat u later een nieuwe ingreep nodig heeft. Als vooraanstaande kliniek voor FUE haartransplantaties is het de rol van onze specialisten om te voorkomen dat u overhaaste beslissingen neemt, die later een negatief effect kunnen hebben. Daarom gaat aan elke haartransplantatie een uitgebreid adviesgesprek vooraf.

Haartransplantatie op jonge leeftijd

Vanuit ethisch oogpunt is de minimumleeftijd voor een haartransplantatie meestal rond de 25 jaar. Dit komt omdat wanneer haaruitval al op jonge leeftijd begint, er enig idee is van dat wat gedaan kan worden. Jonge mensen die aan haaruitval lijden, hebben verschillende opties en keuze mogelijkheden. Het belangrijkste is om te voorkomen dat u naar een onervaren chirurg gaat en/of naar een haarkliniek waar een ongepaste haartransplantatie wordt voorgesteld. De verwachting die iemand van de ingreep heeft, moeten realistisch zijn. Heeft iemand te hoge verwachtingen? Het resultaat kan tegenvallen en als mislukking voelen. De reden om de ingreep niet eerder te adviseren, is omdat artsen het toekomstige haarverlies niet kunnen voorspellen. Zet het haarverlies zich op andere plaatsen dan de transplantatiegebieden verder, dan kan in de toekomst een nieuwe haartransplantatie wenselijk zijn. U heeft dan twee keer te maken met hoge kosten.

Beste haartransplantatie leeftijd

Jonge mannen van begin twintig zijn niet de meest geschikte kandidaten voor een haartransplantatie. Alvorens de meest geschikte haarherstelmethode voor te stellen, houdt een specialist rekening met verschillende dingen, zoals:

  • Het type haarverlies.
  • Het haarverliespatroon.
  • De kwaliteit van het donorhaar.
  • De grootte van het kalende gebied.

Tijdens de ingreep haalt de specialist haarzakjes uit het donorgebied. Dit kan een voor een met de FUE techniek, of door het verwijderen van een huidreepje van de achterkant van het hoofd, de FUT methode. Het huidreepje wordt tot losse grafts versneden en op dezelfde manier als bij de FUE techniek in het kalende gedeelte getransplanteerd. Na verloop van tijd zullen de wondjes genezen. De omvang van de ingreep hangt af van de ernst van het haarverlies en uw gezichtskenmerken om ervoor te zorgen dat het resultaat er natuurlijk uitziet.

Is wachten verstandig?

Wanneer u al op jonge leeftijd haaruitval heeft, heeft u eerder behoefte om het haarverlies aan te pakken. In dergelijke gevallen kan een vroege haartransplantatie een goede optie lijken om de haargroei te herstellen. Maar is dit een goed idee of is het toch beter om te wachten? Erfelijke haaruitval is progressief en behandeling is noodzakelijk om volledige kaalheid te voorkomen. Door de jaren heen verliest u meer haar, terwijl bij een haartransplantatie op te jonge leeftijd getransplanteerd haar achterblijft. Dit geeft een onnatuurlijke uitstraling en een onzeker gevoel van eigenwaarde. Een tweede haartransplantatie is een extra kostenpost. Als er niet voldoende donorhaar is overgebleven is een nieuwe haarimplantatie niet mogelijk en blijft u achter met onnatuurlijke haargroei. Daarom is het begin van de jaren twintig misschien niet de beste tijd voor een haartransplantatie.

Het is logisch dat ook jonge mensen zich zorgen maken over haarverlies. Zeker als het haarverlies al in de puberteit tot uiting komt is dat schrikken. Behandeling is wenselijk en naarmate u ouder wordt, heeft u keuze uit diverse behandeltechnieken. Haartransplantaties zijn geschikt voor mensen die nog donorhaar hebben. Dit donorhaar komt het liefste uit de haarkrans. Deze haren zijn ongevoelig voor erfelijke haaruitval en komen voor transplantatie in aanmerking. Als u zich zorgen maakt over haarverlies, terwijl u relatief jong bent kunt u bewezen haargroeimiddelen zoals Minoxidil en Finasteride proberen. Deze remmen de werking van dihydrotestosteron, verminderen het haarverlies en stimuleren nieuwe haargroei.

Haartransplantatie jonge leeftijd in het buitenland

Krijgt u vanwege u leeftijd een negatief behandeladvies? Ga dan niet naar een alternatieve haarkliniek in het buitenland die de ingreep wel bij jongvolwassenen doet. Onze ISHRS geregistreerde haarchirurgen nemen niet voor niets een afwachtende houding aan. Niet alleen is het voor uw welzijn beter om een paar jaar te wachten, het bespaart u ook een teleurstelling en hoge bijkomende kosten voor hersteloperaties. GlobalHair heeft 3 opeenvolgende jaren de award voor Beste Haartransplantatie in Turkije in ontvangst mogen nemen. Met een klantwaardering van 9.8 zijn de mensen die u voorgingen tevreden met de behandeling die ze hebben ondergaan. U krijgt van ons een behandelplan, na het consult in Leiden. Komt u op jonge leeftijd om een behandeladvies vragen? Hou rekening met een alternatief behandelplan.

Waar haarchirurgen de ingreep op te jonge leeftijd afraden, is er geen bovengrens van toepassing. Mannen en vrouwen die gezondheid zijn en die erfelijke haaruitval willen laten behandelen, komen voor de operatie in aanmerking. GlobalHair werkt met all-in pakketten. Zo weet u vooraf de exacte kostprijs en hoeft u zich geen zorgen te maken over bijkomende kosten. In overleg met u stellen we de reis naar Istanbul samen. Nederlandstalige begeleiding is in de kliniek aanwezig. Een consult bij GlobalHair is gratis. Bent u benieuwd naar de haartransplantatie kosten of wilt u weten of u voor de ingreep in aanmerking komt? Neem contact op met onze consulenten en maak een afspraak voor een adviesgesprek. De kliniek is telefonisch te bereiken op 06 3338 8757.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis