Haartransplantatie litteken

Het ontstaan van littekens op uw hoofd kan diverse oorzaken hebben. Brandwonden, ongevallen, medische ingrepen en bepaalde ziektes zorgen ervoor dat littekenweefsel ontstaat. Dat dit niet altijd gewenst is, spreekt voor zich. Niemand ziet zichzelf graag met een ontsierend litteken dat behoorlijk in het oog spring. Littekens op de behaarde hoofdhuid kunnen, eens het weefsel tot rust is gekomen, soms met een haartransplantatie litteken behandeld worden. Het is een specialistische ingreep die niet bij iedere haarkliniek en niet door iedere haarchirurg wordt toegepast.

Haartransplantatie litteken camoufleren

De behandeling van littekens is niet altijd even vanzelfsprekend. Het is een nauwkeurige ingreep die niet op elk litteken succesvol is. Wanneer kan een haartransplantatie littekens camoufleren? • Littekens die het gevolg zijn van een ongeluk, operatie of brandwonden. • Littekens die zijn achtergebleven na een eerdere FUT haartransplantatie. Een haartransplantatie kan een oplossing zijn, maar dat betekend niet dat er voorafgaand aan de ingreep geen uitgebreid intakegesprek plaatsvindt. Om teleurstellingen te voorkomen wordt eerst aandachtig gekeken naar het littekenweefsel. Littekens met een roze huid hebben nog een zekere doorbloeding, wat het succes aanmerkelijk vergroot. Oudere littekens en een stuggere huid hebben een mindere mate van doorbloeding. De haartransplantatie kan de doorbloeding verbeteren. Vaak wordt als resultaat van een haarimplantatie de huid verbeterd, waardoor het litteken er minder lelijk uitziet. De haartransplantatie wordt toegepast met gebruikmaking van haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans. Wellicht dat hier zich ook het litteken bevindt, dit is voor het resultaat minder belangrijk. De haarzakjes worden na het oogsten gecontroleerd en voorbereidt om in het ontvangstgebied geplaatst te worden. Dit gebeurt met uiterste nauwkeurigheid. Vaak is een haartransplantatie op een litteken een ingreep die alleen door ervaren haarchirurgen wordt toegepast. Het vereist de nodige professionaliteit om de ingreep met succes en een mooi resultaat uit te voeren.

Voorkomen van een haartransplantatie litteken

Littekens zijn niet altijd te voorkomen. Operaties, ongevallen of brandwonden laten helaas sporen achter. Andere vormen van littekens kunnen echter wel vermeden worden. Om te voorkomen dat u met een litteken zit na een haartransplantatie, wordt door steeds meer haarklinieken alleen nog de FUE haartransplantatietechniek gebruikt. Vroeger was het de FUT techniek die standaard was. Bij deze methode werd een reepje huid uit de achterzijde van het hoofd weggenomen. Het reepje werd vervolgens versneden, zodat de individuele haarzakjes in de ontvangstgebieden geplaatst konden worden. Door het snijden en hechten van de huid bleef een ontsierend litteken achter. Vandaag de dag zijn er minder FUT haartransplantaties dan voorheen. De enige reden waarom mensen tegenwoordig nog voor een FUT behandeling kiezen is de iets lagere kostprijs dan bij de moderne FUE techniek. Bij een korte haardracht blijft het FUT litteken echter zichtbaar. Het is niet onlogisch om dan alsnog voor een beperkte FUE haartransplantatie te kiezen, waarbij het litteken wordt gecamoufleerd. In tegenstelling tot de FUT techniek wordt er bij de FUE methode niet in uw huid gesneden. De haarzakjes worden met behulp van een micro motor geoogst. Na genezing van de huid zijn er geen littekens zichtbaar.

Litteken haartransplantatie behandelen

U kunt om uiteenlopende redenen overwegen om een litteken met behulp van een haartransplantatie te laten camoufleren. Aangezien een haarimplantatie een ingrijpende behandeling is, is een grondige voorbereiding aanbevolen. Hoe hebben anderen de ingreep ervaren en zijn de resultaten conform de verwachting? De verlittekende huid is niet makkelijk te behandelen. De verminderde doorbloeding en de stugheid van de huid zorgen ervoor dat succes niet gegarandeerd kan worden. Als een haarchirurg onvoldoende resultaat verwacht zal een ingreep niet geadviseerd worden. Littekens kunnen dan op een andere manier gecamoufleerd worden. Micro haar pigmentatie is een alternatieve behandeling, waarmee prima resultaten bereikt worden. Laat u voor een onafhankelijk advies adviseren door meerdere specialisten. U bent dan zelf in staat om een definitieve keuze te maken. De consulenten van GlobalHair bekijken de eventuele mogelijkheden graag samen met u tijdens een consult. Neem naar het gesprek zoveel mogelijk achtergrond informatie mee die betrekking heeft op het litteken. Een haarchirurg wil graag weten hoe het litteken is ontstaan en hoelang het litteken tijd heeft gehad om te herstellen. Gebruikt u bovendien medicatie? Neem dan een overzichtslijstje mee naar het consult, dit kan van invloed zijn op het uiteindelijke behandeladvies. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een FUE haartransplantatie bij GlobalHair. Maak dan een afspraak voor een consult. Het gesprek vindt plaats bij onze vestiging in Leiden. U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen of door een e-mail te sturen. Bellen of WhatsAppen kan uiteraard ook.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis