Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie technieken overzicht

U zoekt een oplossing voor uw haaruitval. Door de jaren heen zijn uw inhammen dieper geworden, uw kruin kalend en uw haargrens trekt zich stukje bij beetje steeds verder terug. Verschillende behandelingen bieden een oplossing. Gaat uw voorkeur uit naar een haartransplantatie? Dan is het belangrijk om te weten welke haartransplantatie technieken bestaan en wat de eventuele onderlinge verschillen zijn.

Verschillende haartransplantatie technieken

De haartransplantatie techniek bestaat al langere tijd en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld en verbetert. Dit heeft ertoe geleid dat lange bestaande technieken tegenwoordig minder vaak worden toegepast, dan moderne haartransplantatie methodes. • FUT haartransplantatie techniek. De oudste techniek is de zogenaamde FUT methode, waarbij een reepje huid uit het donorgebied, uw haarkrans, wordt verwijderd. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en de huid wordt naderhand aaneen gehecht. FUT haartransplantaties staan bekend om het ontsierende litteken dat achterblijft. Het reepje huid wordt vervolgens versneden, zodat individuele grafts in de transplantatiegebieden geplaatst worden. Het is een techniek die door steeds minder haarklinieken wordt aangeboden. Daar staat tegenover dat het wel de goedkoopste haartransplantatie techniek is. • FUE haartransplantatie techniek. Nieuwe ontwikkelingen en verbeterde mogelijkheden hebben tot de FUE methode geleidt. Deze techniek maakt het mogelijk om haarzakjes met behulp van een holle naald uit het donorgebied te oogsten. Er hoeft niet langer in de huid gesneden en/of gehecht te worden. Van littekens achteraf is geen sprake. Om een succesvol resultaat te bereiken, kiest u voor een ervaren haarchirurg die al dan niet in samenwerking met professionele assistenten de haartransplantatie toepast. • Haarsparende FUE haartransplantatie techniek. Bij een standaard FUE haartransplantatie is het gebruikelijk om al het haar voor de behandeling te scheren. Dit maakt het mogelijk om de haarzakjes vlot te oogsten. Voor vrouwen met Alopecia androgenetica is het scheren van het haar een van de nadelen van een haartransplantatie. Mede daarom is de haarsparende FUE haartransplantatie ontwikkeld, waarbij niet al het haar wordt geschoren maar slechts een gedeelte van het donorgebied. Langere, omliggende haren vallen na de ingreep over het kortgeschoren stukje waardoor het minder zichtbaar is dat iemand een haarimplantatie heeft ondergaan.

Ontwikkeling bestaande en nieuwe haartransplantatie technieken

Innovatieve ontwikkelingen, nieuwe behandelmethodes en verbeteringen van bestaande apparatuur. Met de toenemende vraag naar haartransplantaties en een groot aantal haartransplantatie klinieken staan ook de technische ontwikkelingen niet stil. Waar de behandeling tot voor kort typisch een ‘mannending’ was, is dat met de haarsparende FUE methode niet langer het geval. Meer en meer vrouwen ontdekken de haartransplantatie als blijvende oplossing bij een dunner wordende haardos. De resultaten zijn net zoals bij mannen permanent en uiterst natuurlijk. Daarnaast zijn nieuwe methodes zoals de ARTAS haartransplantatie robot interessant om te volgen. De robot haartransplantatie wordt momenteel bij een uiterst beperkt aantal haarklinieken aangeboden. De verwachting is dat het gebruik in de toekomst toe zal nemen, waardoor een ingreep nog vlotter kan verlopen.

Geschikte haartransplantatie techniek

Iedere haartransplantatie is een unieke behandeling die met precisie wordt toegepast. Wensen en verwachtingen lopen uiteen en dat geldt ook voor het aantal haarzakjes dat tijdens een haarimplantatie wordt getransplanteerd. Het is een behandeling die voor het gewenste resultaat een gedegen voorbereiding nodig heeft. Laat uzelf uitgebreid informeren en adviseren over de mogelijkheden die passen bij uw situatie. De keuze voor een haartransplantatie techniek maakt u niet zelf. Dit zal een ervaren haartransplantatie specialist of haarchirurg doen. Bij GlobalHair wordt naar volle tevredenheid gewerkt met de moderne micro FUE techniek. Onze haarchirurgen werken samen met ervaren assistenten waardoor het mogelijk is om tijdens een dagbehandeling tot 4.500 haarzakjes te transplanteren. Door bij iedere haartransplantatie tevens een gratis haargroei stimulerende behandeling toe te passen worden de resultaten verder verbeterd. Uiteraard is het bij GlobalHair eveneens mogelijk om voor een haarsparende FUE behandeling te gaan. Wat het beste past bij uw situatie wordt tijdens een consult uitvoerig besproken.

Er komt heel wat op u af bij de voorbereiding op een haartransplantatie. Vaak is de eerste stap het moeilijkste, het maken van een afspraak bij een haarkliniek. Toch is dit tegelijk een van de belangrijkste onderdelen van de hele procedure. Tijdens een consult krijgt u advies en informatie over het verloop van de haartransplantatie. Zo worden uw gezondheid en medische achtergrond uitvoerig besproken en is de consulent geïnteresseerd in eventueel medicijngebruik. Tegelijkertijd worden uw hoofdhuid en de mate van haaruitval nauwkeurig bekeken. Aan de hand hiervan kan een persoonlijk behandeladvies verstrekt worden. Overigens is het consult bij GlobalHair vrijblijvend. Direct een afspraak maken? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4