facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie Turkije nazorg

Een haartransplantatie procedure neemt veel tijd in beslag. Het begint al met het voorbereiden en pas 9 tot 12 maanden na de haartransplantatie wordt het eindresultaat beoordeelt. Dat betekent ook dat u na de haartransplantatie ‘niet klaar’ bent. U staat aan het begin van een fase die zich stapsgewijs ontwikkeld en waarvan haartransplantatie Turkije nazorg een onmisbaar onderdeel is.

Belang haartransplantatie Turkije nazorg

Nazorg na een haartransplantatie is van invloed op het resultaat. Wat veel mensen helaas nogal eens over het hoofd zien, is dat nazorg van een haartransplantatie niet zozeer gaat over het feit wat een haarchirurg voor u kan doen, maar wat uzelf kan doen. U bent immers grotendeels zelf verantwoordelijk voor zowel het herstel als uw welzijn. Dat neemt niet weg dat een ervaren haarchirurg u voor het verlaten van de haarkliniek instructies en verzorgingsadviezen meegeeft. Om het herstel te bevorderen krijgt u bij GlobalHair een gratis PRP behandeling t.w.v. € 750. Platelet Rich Plasma, PRP, bestaat uit uw eigen bloedplaatjes die na een bloedafname uit het bloed gecentrifugeerd zijn. Deze hoge concentratie bloedplaatjes heeft een gunstig effect op de genezing van de huid. Na een haartransplantatie zorgt het plasma ervoor dat de getransplanteerde haarzakjes sneller vastgroeien in de getransplanteerde gebieden.

Bitmap

Verzorging na een haartransplantatie

De dag na de haartransplantatie komt u terug bij de haarchirurg voor een nacontrole. De arts bekijkt de behandelde gebieden en bespreekt met u de verzorgingswijze die u zelf thuis toe kunt passen. Gebruik daarvoor de producten die de arts u meegeeft en/of aanbeveelt. Het opvolgen van de instructies is van groot belang. Krijgt u antibiotica mee? Gebruik deze dan volgens voorschrift. Neemt u de medicatie niet of niet volgens recept in, dan bestaat er een vergrote kans op infecties. Wat kunt u nog meer verwachten van haartransplantatie Turkije nazorg? • Slaap de eerste nachten met een extra kussen. • Heeft u last van zwellingen op het hoofd? Dan kunt u deze plaatsen koelen. Leg een koelelement nooit rechtstreeks op de huid, maar bedek deze met een zachte handdoek of washand. Koelen kan zwellingen tegengaan en voorkomen. • Vermijd de eerste dagen stoffige plaatsen. Werkt u in stoffige omgeving? Bespreek de mogelijkheden met de haarchirurg. • De eerste zes weken wordt intensief sporten afgeraden. Ook zogenaamde contactsporten kunt u gedurende deze periode niet beoefenen. Zwemmen en sauna bezoeken zijn ook pas weer na zes weken volledig mogelijk. • Stel uw hoofd niet onbeschermd bloot aan het directe zonlicht. Kies voor een SPF van 30 of hoger. Gaat uw voorkeur uit naar het dragen van een hoofddeksel? Dit kan pas een aantal weken na de haartransplantatie. Kies liever niet voor een petje of muts die te strak om het hoofd zit. • Wrijf of krab korstjes die ontstaan niet los, dit vergroot de kans op infecties en littekens. • Rook tot zes weken na de ingreep niet. Het gebruik van tabaksproducten heeft een verminderde doorbloeding tot gevolg. Zowel uw haargroei als de getransplanteerde haarzakjes hebben behoefte aan zuurstofrijkbloed.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Complicaties haarzorg Turkije nazorg

Dat de periode na de haartransplantatie grotendeels op u aan komt, wil niet zeggen dat u er alleen voor staat. Voelt u zich onzeker over het herstel? Heeft u last van aanhoudende klachten? Dan kunt u altijd terecht bij de consulenten van GlobalHair in Leiden. Na de haartransplantatie, die in de moderne kliniek in Istanbul plaatsvindt, vindt de nazorg in Nederland plaats. Het kan gebeuren dat u niet zeker van uzelf bent, of dat u vragen heeft na de haartransplantatie. Aarzelt u dan niet en neem contact op met GlobalHair. U kunt beter te vaak iets vragen, dan achteraf een teleurgesteld gevoel hebben. De FUE haartransplantatie is een veilige chirurgische ingreep met een uiterst kleine kans op complicaties of bijwerkingen. Na de ingreep kan de huid gezwollen en rood verkleurd zijn. Dit neemt in de dagen na de ingreep af. Als gevolg van de herstellende huid worden korstjes gevormd. Het genezen hiervan kan met jeuk gepaard gaan. Meer ernstige bijwerkingen kunnen ontstaan als u de huid openkrabt, waardoor ontstekingen vrij spel hebben. Dit heeft dan weer een slechte wondgenezing en onnodige littekens tot gevolg. De meeste mensen herstellen echter vlot van de ingreep en zijn tevreden met het uiteindelijke resultaat.

consult haartransplantatie Turkije

Wilt u weten hoe de behandeling en nazorg precies verlopen? Maak dan een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. De FUE haartransplantatie techniek wordt nader toegelicht en gekeken wordt of de ingreep bij u succesvol kan worden toegepast. Een afspraak maakt u door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22. U kunt ook het contactformulier invullen.

Haartransplantatie Turkije nazorg FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over een haartransplantatie Turkije nazorg. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Nee, na het afronden van de ingreep wordt u teruggebracht naar het hotel. De volgende ochtend gaat u naar de haarchirurg voor een controle. De arts geeft tips, instructies en medicatie mee die u thuis toepast. Afhankelijk van uw vluchtschema, wordt u daarna naar het vliegveld gebracht en kan de thuis reis worden aangevangen.

U krijgt adviezen die uw herstel ten goede komen. Volg de instructies op, zodat de getransplanteerde haarzakjes alle kansen krijgen om vast te groeien in de transplantatiegebieden en u binnen een aantal maanden de eerste resultaten kan verwachten.

De FUE haartransplantatie is een veilige ingreep, met een kleine kans op complicaties. Algemene bijwerkingen die zich voor kunnen doen zijn allergische reacties, nabloedingen, zwellingen, bloeduitstortingen, slechte wondgenezing, infecties en littekens. Door de korstjes, die gevormd worden, met rust te laten geeft u uw huid alle kansen om optimaal te herstellen, zodat er later geen littekens zichtbaar zijn. Een enkele keer is iemand niet tevreden met het eindresultaat.

Zowel nazorg als controles gebeuren bij GlobalHair in Leiden. Het is niet noodzakelijk om hiervoor naar Turkije te reizen.

GlobalHair rekent een all-in tarief. Dat betekent dat naast het consult en de ingreep zelf ook de nazorg is inbegrepen.

Wanneer u na een haartransplantatie te maken krijgt met aanhoudende klachten zoals koorts of pijn, neemt u contact op met de kliniek.

Drie tot vier weken na de haartransplantatie kan het getransplanteerde haar uitvallen. Dit is een normaal gevolg van de ingreep en niet iets om u zorgen over te maken. Na een aantal maanden wordt nieuwe haargroei zichtbaar.

Ja, u kunt de voorwaarden opvragen tijdens het eerste consult bij de haarkliniek.

Het haargroeiproces laat zich niet beïnvloeden en kan, helaas, ook niet versneld worden. Het duurt gemiddeld 12 maanden voordat het resultaat definitief is. Bij de een gaat dit wat sneller dan bij de ander.

Haartransplantaties mislukken zelden. Er wordt gewerkt met lichaamseigen materiaal waardoor de kans op afstoting nihil is. Toch gebeurt dat iemand niet tevreden is met het resultaat, dit kan zijn omdat iemand vooraf een verkeerd of te hoog verwachtingspatroon van de ingreep heeft. Bij behandelingen die door onervaren haartransplantatie specialisten worden toegepast kan soms een onnatuurlijke haarlijn ontstaan. Kies voor een behandelaar die beschikt over aantoonbare ervaring.

De getransplanteerde haarzakjes hebben een aantal dagen nodig om vast te groeien. Pas deze dagen op en vermijd dat uw hoofd onder druk komt te staan en/of dat u uw hoofd stoot. Afhankelijk van de aard van uw werkzaamheden kunt u 5 tot 10 dagen na de ingreep weer aan het werk.

Haarchirurgen raden het af om uw hoofd te kort na een haartransplantatie te scheren. Geadviseerd wordt om hiermee te wachten tot de hoofdhuid volledig is genezen. Dat houdt in dat u tenminste wacht totdat alle korstjes zijn verdwenen.

Na 5 tot 10 dagen beginnen de korstjes langzaam te verdwijnen. Na twee weken zou de hoofdhuid korstvrij moeten zijn.

De eerste twee nachten is het beter om met een extra hoofdkussen te slapen. Uw hoofd wordt dan minder belast. Daarna kunt u weer gewoon slapen zoals u dat gewend bent.

De consulenten en haarchirurgen van GlobalHair geven advies over de manier waarop u uw haar na de ingreep verzorgt en welke verzorgingsproducten u daarbij wel of juist niet kunt gebruiken.

De eerste 10 dagen na de ingreep verricht u geen zware lichamelijke inspanningen of activiteiten. Dit is om ervoor te zorgen dat de haarzakjes voldoende kans krijgen om vast te groeien. Druk, zweten en overbelasting zijn van negatieve invloed op het herstel. U kunt wel lichte oefeningen doen, zoals yoga of wandelen, vanaf 5 dagen na de ingreep. Wacht met intensieve (contact)sporten tot minimaal 6 weken na de haartransplantatie.

Als u normaal gesproken veel koffie drinkt, let de eerste dagen dan extra op. Cafeïne verdunt het bloed en kan nabloedingen versterken. Beperk de koffie consumptie op de eerste dag na de ingreep tot 1 kopje en op dag twee 1 à 2 kopjes. Hetzelfde geldt voor het gebruik van alcohol.

Het verwijderen van een haarzakje veroorzaakt bloedingen. Het goede nieuws is, dat als u uw hoofd stoot het haar niet verloren gaat. Het slechte nieuws is dat u wel een aantal last kunt hebben van een bult, pijn en een bloeduitstorting. Wees de eerste dagen extra voorzichtig en oplettend.

Tijdens de haartransplantatie worden minuscule kanaaltjes geboord op de plaatsen waar de geoogste haarzakjes in geplaatst worden. Hierdoor kunnen zwellingen ontstaan, maar ook de gebruikte verdovingsvloeistoffen kunnen zwellingen veroorzaken. De zwellingen zijn tijdelijk en nemen vanzelf af.

De eerste weken en maanden na de ingreep is het beter om geen haargroeimiddelen te gebruiken. In overleg met de haarchirurg kunt u later besluiten om, tijdelijk, Minoxidil te gebruiken.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.