facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie verzekering of zorgverzekering

Diepere inhammen, een kalende kruin, een terugtrekkende haargrens en een dunner wordende haardos. Haarverlies heeft meerdere oorzaken, maar wordt nooit met luid gejuich verwelkomt. Blijvende haaruitval veroorzaakt door Alopecia androgenetica kan steeds vaker goed behandeld worden met onder meer een haartransplantatie. De ingreep kent een prijskaartje dat behoorlijk op kan lopen. Vergoeding via een haartransplantatie verzekering of zorgverzekering klinkt dan als muziek in uw oren. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan waar u vooraf rekening mee dient te houden.

Voorwaarden haartransplantatie verzekering of zorgverzekering

Vaak is het handig om vooraf te weten of uw zorgverzekeraar vergoedingsmogelijkheden voor een haartransplantatie heeft. De haartransplantatie valt onder de noemer plastische chirurgie en wordt niet automatisch vanuit de basisverzekering vergoed. Verzekeraars hebben plastische chirurgie verdeeld in cosmetische chirurgie en plastische chirurgie met een medische noodzaak. Een haartransplantatie kent over het algemeen geen medische noodzaak en wordt dan ook geclassificeerd als cosmetische chirurgie. Hier staat geen vergoeding tegenover. Veel informatie over de mogelijkheden en voorwaarden wordt vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Wanneer vergoedt een haartransplantatie of zorgverzekering de kosten? • Als het haarverlies een gevolg is van brandwonden en/of een ongeval. • Als er sprake is van een medische noodzaak. Het krijgen van een vergoeding via een zorgverzekering is verbonden aan strikte voorwaarden. U zult medische verklaringen moeten overleggen en dan nog kan een gesprek met een adviseur van de zorgverzekeraar noodzakelijk zijn. Bereidt u zich voor op een moeizame strijd, want vergoedingen worden alleen in uitzonderlijke situaties toegekend.

Bitmap

De beste haartransplantatie verzekering of zorgverzekering

Er bestaat niet zoiets als een speciale verzekering of aanvullende zorgverzekering waarin vergoedingsmogelijkheden voor een haartransplantatie zijn opgenomen. Enkele verzekeraars vergoeden jaarlijks een bepaald bedrag voor cosmetische chirurgie. Dit gebeurt via, vaak dure, aanvullende zorgverzekeringspakketten. Sluit u alleen zo’n aanvullende verzekering af, omdat u een haartransplantatie overweegt? Kijk dan goed naar het totale kostenplaatje. Vaak wegen de extra kosten niet op tegen de vergoeding en kunt u de haartransplantatie beter met eigen middelen betalen. Met de beschikbare hulpmiddelen die u tegenwoordig kunt gebruiken om zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, krijgt op snelle en eenvoudige manier inzicht in zowel de kosten als de mogelijkheden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Zorgverzekering of aftrekpost Belastingdienst?

Wanneer vergoeding via een zorgverzekeraar niet mogelijk blijkt, wordt vaak de vraag gesteld of de kosten voor een haartransplantatie van de Belastingaangifte kunnen worden afgetrokken. Ook hier zijn voorwaarden van toepassing. Doet u Belastingaangifte en wilt u de kosten aftrekken? Laat uzelf dan eerst adviseren door een fiscaal adviseur. U voorkomt hiermee mogelijk misverstanden en eventuele naheffingen. Bewaar altijd de originele facturen en zorg dat u in het bezit bent van medische verklaringen die aantonen dat u de haartransplantatie nodig heeft. De Belastingdienst heeft uitgebreide informatie beschikbaar over mogelijke medische kosten die u van de jaarlijkse aangifte af kunt trekken.

Voorwaarden en overige mogelijkheden

Aangezien zowel zorgverzekeraars als de Belastingdienst bepaalde, strenge voorwaarden hanteren op het gebied van cosmetische chirurgie loont het de moeite om de verschillende tarieven met elkaar te vergelijken. Zo is een haartransplantatie in Turkije stukken goedkoper dan een ingreep die in Nederland wordt toegepast. Dit levert soms een kostenbesparing van zo’n 50% op. Dat maakt dat de behandeling opeens betaalbaar en toegankelijk wordt voor een grotere groep mannen en vrouwen die met haarverlies te maken hebben. GlobalHair rekent € 2.949 voor een FUE haartransplantatie van maximaal 4.500 haarzakjes. Tevens bieden wij u de mogelijkheid aan om een haartransplantatie in termijnen te betalen. Via mijnbetaalplan.nl kunt u zelf kijken of u in aanmerking komt voor deze vorm van financiering, wat het maandbedrag is en wat de looptijd is van de financiering. Goed om te weten is dat u gedurende het volledige haartransplantatie proces in vertrouwde, ervaren handen bent. We begeleiden u op vlotte wijze zowel bij de vestiging in Leiden als in de haarkliniek in Istanbul. Bent u bang voor communicatieproblemen tijdens de ingreep? Een ervaren tolk is gedurende uw verblijf in Istanbul aanwezig, zodat u zich op geen enkel moment onbegrepen hoeft te voelen.

Adviesgesprek

Met of zonder haartransplantatie verzekering of zorgverzekering kiezen voor een betaalbare ingreep? Dat doet u samen met de consulenten van GlobalHair. Tijdens een consult wordt uw situatie in kaart gebracht en krijgt u een persoonlijk behandeladvies. U kunt de vragen stellen die u heeft en indien gewenst kan er gelijk een datum gepland worden voor de ingreep. Dit is echter niet noodzakelijk. Het intakegesprek is vrijblijvend. U bereikt ons door het contactformulier in te vullen, door een mail te sturen naar contact@globalhair.nl of door te bellen met +316 44 36 36 22.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.