Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haartransplantatie zon

Het voorjaar en de zomer staan bekend om de mooie, lange dagen en aardig wat zonneschijn. Stel dat u net in deze periode van het jaar een haartransplantatie heeft uit laten voeren, hoe gaat u dan om met de zon en blootstelling van uw hoofdhuid aan de zonnestralen? Natuurlijk zonlicht, maar ook de zonnebank komen het resultaat van een haartransplantatie niet ten goede. Het is niet voor niets dat u tips en adviezen krijgt over de verzorging van uw haar en hoofdhuid na een FUE haartransplantatie. Een haartransplantatie en de zon gaan nu eenmaal niet hand in hand samen.

Combinatie haartransplantatie zon

Al tijdens een eerste consult bij de haarchirurg wordt duidelijk dat een haartransplantatie en de zon niet direct een gelukkige combinatie is. Met name de eerste dagen na de ingreep is het beter om uw hoofd niet bloot te stellen aan het natuurlijke zonlicht en/of de zonnebank. Dat wil niet zeggen dat u een haartransplantatie alleen in het najaar of de winter kunt ondergaan. Door de instructies op te volgen biedt een ingreep in overige jaargetijden ook uitstekende resultaten. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen haartransplantatie zon voor en na de behandeling. • Zon voor FUE haartransplantatie. Op het moment van de ingreep mag uw hoofdhuid niet beschadigd zijn. Dit kan een belemmering van de doorbloeding tot gevolg hebben. Om te voorkomen dat u met een zonverbrande huid aan de haartransplantatie begint, wordt geadviseerd om vanaf 2 weken voor de ingreep de zon, daar waar mogelijk, te vermijden. Kies voor een beschermende crème met een hoge SPF factor van 30 of hoger. Zit zeker niet te lang in de zon en kies voor een optimale huidverzorging naderhand. Hiermee voorkomt u dat door eventuele zonverbranding de geplande ingreep uitgesteld moet worden. • Zon na FUE haartransplantatie. De eerste dagen na de haartransplantatie hebben uw huid en de getransplanteerde haarzakjes nodig om tot rust te komen. Blootstelling aan de zon helpt hier bij. U vermijdt de zon én de zonnebank zeker tot een maand na de behandeling. Op momenten dat u geen andere keuze heeft dan onder een stralende zon bezig te zijn, maak dan altijd gebruik van een goede zonbescherming. Dit doet u later ook, maar het is met name de eerste maand na de ingreep van onmisbaar belang.

Haartransplantatie zon en hoofdbedekking

Heeft u pas een haartransplantatie ondergaan en is het aangenaam weer om bijvoorbeeld op een terrasje te gaan zitten? Hoe aantrekkelijk dit ook lijkt, en is, u doet dit de eerste weken beter niet. Gaat u toch naar buiten wees er dan alert op dat u de huid goed beschermd. Kies daarbij de eerste dagen en weken zeker niet voor het dragen van een muts, pet of ander hoofddeksel. Later kan een loszittend hoofddeksel gedragen worden. Let op dat de band hiervan niet te strak om uw hoofd zit. Wilt u helemaal zeker zijn dat u de huid goed beschermd? Kies dan altijd voor een beschermende zonnecrème eventueel in combinatie met een zonnehoed.

Kan ik mijn haartransplantatie combineren met een zonvakantie?

De luxe haarkliniek van GlobalHair is gevestigd in Istanbul. Het kan aantrekkelijk zijn om uw haartransplantatie te combineren met een citytrip of een ontspannende strandvakantie. Onze haarchirurgen adviseren om in dit soort situaties eerst te genieten van een welverdiende vakantie en daarna de haartransplantatie toe te laten passen. Let daarbij wel op dat u niet met een zonverbrande huid op de afspraak verschijnt. In uiterste gevallen kan dan de haartransplantatie verplaatst worden. Een citytrip kunt u, zeker in de wintermaanden, ook na afloop van de haartransplantatie ondernemen. Van belang is dat u de eerste dagen uw hoofd zoveel mogelijk ontziet en niet aan een te grote druk blootstelt. Als u later het mooie, natuurlijke resultaat ziet dan zult u blij zijn dat u de verzorgingstips en adviezen niet zomaar naast u heeft neergelegd.

Onze consulenten informeren u vrijblijvend over de FUE haartransplantatie. Tijdens een consult wordt gekeken naar uw haaruitval en het aanwezige donormateriaal. Uw gezondheid wordt besproken en er is aandacht voor uw medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Het is bovendien een uitgelezen moment om de vragen die u heeft te stellen. U komt tijdens het consult meer te weten over het verloop van de behandeling en de begeleiding die u van GlobalHair kunt verwachten. Overigens hoeft u voor het consult niet naar Istanbul te reizen. Dit vindt gewoon plaats bij onze vestiging in Leiden. Meer weten of direct een afspraak maken? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4