Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haaruitval door roken

Dat roken niet goed is voor uw gezondheid, is een bekend staand iets. Zo bestaat er een verhoogde kans op kanker en wordt uw huid grauw en vaal. Waar vaak overheen wordt gekeken is het feit dat haaruitval door roken bij mannen en vrouwen een nog vaak voorkomende oorzaak van haarverlies is. Zeker verstokte rokers kunnen hier mee te maken krijgen. Haaruitval door roken wordt veroorzaakt doordat de hoeveelheid zuurstof in uw bloed wordt verminderd en de doorbloeding minder goed is.

Roken als oorzaak van haaruitval

Het is de samenstelling van tabaksproducten die ervoor zorgt dat uw gezondheid nadelig wordt beïnvloed. Met name nicotine en teer hebben een slechte invloed op verschillende lichaamsfuncties. Het gevolg van het gebruik van sigaretten, sigaren en andere tabaksproducten is dat het zuurstofpercentage in uw bloed ernstig wordt beperkt. Om optimaal te kunnen functioneren heeft uw lichaam nood aan zuurstofrijkbloed en een optimale circulatie. Bij onvoldoende toevoer van dit zuurstofrijke bloed zal het lichaam eerst de noodzakelijke functies bedienen die nodig zijn om te overleven. Uw lichaam beschouwt de haargroei niet als noodzakelijk, waardoor op den duur haaruitval door roken zal ontstaan. In combinatie met een erfelijke aanleg voor haaruitval, of Alopecia androgenetica, zal het haarverlies in een stroomversnelling terecht komen. Tijdig actie ondernemen kan erger voorkomen.

Haaruitval door roken behandelen

De beste manier om het haarverlies te verminderen en te laten stoppen is waarschijnlijk door te stoppen met roken. Vergis u hier niet in. Waar de een van de een op de andere dag geen peuk meer opsteek, kost het een andere de grootste moeite om de sigaretten te laten liggen. Lukt u niet om te stoppen of te minderen met roken? Tegenwoordig zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar. Interessant om te weten is dat zorgverzekeraars deze hulpmiddelen vaak gedeeltelijk of zelfs volledig vergoeden. Het gaat hierbij om middelen als nicotinepleisters en nicotinekauwgom, maar ook alternatieve behandelingen komen voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking. Vaak blijkt dit net dat extra steuntje te zijn om alsnog een geslaagde stoppoging te ondernemen. Stoppen met roken heeft tot gevolg dat uw bloed de kans krijgt om meer zuurstof op te nemen en te transporteren. Op termijn zal het haarverlies zich stabiliseren en de haargroei verbeteren.

Haaruitval kent een veelvoud van factoren

Haaruitval wordt meestal niet enkel en alleen door roken veroorzaakt. Om een effectieve behandeling mogelijk te maken, buiten het stoppen met roken, is het belangrijk om de oorzaak van het haarverlies door een arts vast te laten stellen. Geregeld wordt gezien dat Alopecia androgenetica in combinatie met roken voor een versnelde haaruitval zorgt. Diverse behandelingen kunnen als oplossing worden voorgesteld. Om daadwerkelijk effectief te kunnen zijn zal een arts u altijd een behandeling voorstellen die past bij uw situatie. Veel toegepaste behandelmethoden zijn onder meer laser therapie, het gebruik van een haargroeimiddel, micro haar pigmentatie en de FUE haartransplantatie. Het is de FUE haarimplantatie waarmee blijvende resultaten bereikt kunnen worden. Met name erfelijke kaalheid, die nog niet te ver gevorderd is, kan zowel bij mannen als vrouwen goed behandeld worden. Leest u zich in, in de diverse behandelingen tegen haaruitval? Dan zult u zien dat haartransplantatie specialisten altijd adviseren om al enkele weken voor een geplande behandeling te stoppen. Roken in combinatie met een haartransplantatie kan immers een teleurstellend resultaat tot gevolg hebben. De haarzakjes die getransplanteerd worden hebben nood aan zuurstofrijkbloed en een goede doorstroming. Als u weet dat een haartransplantatie een kostbare ingreep is, waarom zou dan toch roken? Ook in de weken na de haarimplantatie komt roken het resultaat niet ten goede. Overigens heeft roken niet alleen een nadelige invloed op een haartransplantatie. Ook andere behandelingen tegen haaruitval hebben een minder goed resultaat als u rookt.

Dat roken in combinatie met een haartransplantatie dus geen goed idee is, lijkt duidelijk. Toch zijn er mensen die niet tijdig stoppen en die direct na afloop van de ingreep een sigaretje opsteken. Wilt u zichzelf een teleurstelling besparen? Doe dit dan niet en volg de adviezen van een haarchirurg altijd op. U kunt een haarimplantatie zien als een investering in uw eigen welzijn en gezondheid. Met een kostenplaatje dat behoorlijk op kan lopen, is het zonde om de kans op succes door het gebruik van tabaksproducten te niet te doen. Wilt u meer weten over een haartransplantatie bij haaruitval? Laat u dan informeren door de ervaren consulenten van GlobalHair. Tijdens een consult wordt de behandeling nader toegelicht en kunt u vragen stellen. Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22 voor het maken van een afspraak.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4