Meer dan 5000 behandelingen...

Haaruitval door roken

Dat roken niet goed is voor uw gezondheid, is een bekend staand iets. Zo bestaat er een verhoogde kans op kanker en wordt uw huid grauw en vaal. Waar vaak overheen wordt gekeken is het feit dat haaruitval door roken bij mannen en vrouwen een nog vaak voorkomende oorzaak van haarverlies is. Zeker verstokte rokers kunnen hier mee te maken krijgen. Haaruitval door roken wordt veroorzaakt doordat de hoeveelheid zuurstof in uw bloed wordt verminderd en de doorbloeding minder goed is.

Roken als oorzaak van haaruitval

Het is de samenstelling van tabaksproducten die ervoor zorgt dat uw gezondheid nadelig wordt beïnvloed. Met name nicotine en teer hebben een slechte invloed op verschillende lichaamsfuncties. Het gevolg van het gebruik van sigaretten, sigaren en andere tabaksproducten is dat het zuurstofpercentage in uw bloed ernstig wordt beperkt. Om optimaal te kunnen functioneren heeft uw lichaam nood aan zuurstofrijkbloed en een optimale circulatie. Bij onvoldoende toevoer van dit zuurstofrijke bloed zal het lichaam eerst de noodzakelijke functies bedienen die nodig zijn om te overleven. Uw lichaam beschouwt de haargroei niet als noodzakelijk, waardoor op den duur haaruitval door roken zal ontstaan. In combinatie met een erfelijke aanleg voor haaruitval, of Alopecia androgenetica, zal het haarverlies in een stroomversnelling terecht komen. Tijdig actie ondernemen kan erger voorkomen.

Bitmap

Haaruitval door roken behandelen

De beste manier om het haarverlies te verminderen en te laten stoppen is waarschijnlijk door te stoppen met roken. Vergis u hier niet in. Waar de een van de een op de andere dag geen peuk meer opsteek, kost het een andere de grootste moeite om de sigaretten te laten liggen. Lukt u niet om te stoppen of te minderen met roken? Tegenwoordig zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar. Interessant om te weten is dat zorgverzekeraars deze hulpmiddelen vaak gedeeltelijk of zelfs volledig vergoeden. Het gaat hierbij om middelen als nicotinepleisters en nicotinekauwgom, maar ook alternatieve behandelingen komen voor gedeeltelijke vergoeding in aanmerking. Vaak blijkt dit net dat extra steuntje te zijn om alsnog een geslaagde stoppoging te ondernemen. Stoppen met roken heeft tot gevolg dat uw bloed de kans krijgt om meer zuurstof op te nemen en te transporteren. Op termijn zal het haarverlies zich stabiliseren en de haargroei verbeteren.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Haaruitval kent een veelvoud van factoren

Haaruitval wordt meestal niet enkel en alleen door roken veroorzaakt. Om een effectieve behandeling mogelijk te maken, buiten het stoppen met roken, is het belangrijk om de oorzaak van het haarverlies door een arts vast te laten stellen. Geregeld wordt gezien dat Alopecia androgenetica in combinatie met roken voor een versnelde haaruitval zorgt. Diverse behandelingen kunnen als oplossing worden voorgesteld. Om daadwerkelijk effectief te kunnen zijn zal een arts u altijd een behandeling voorstellen die past bij uw situatie. Veel toegepaste behandelmethoden zijn onder meer laser therapie, het gebruik van een haargroeimiddel, micro haar pigmentatie en de FUE haartransplantatie. Het is de FUE haarimplantatie waarmee blijvende resultaten bereikt kunnen worden. Met name erfelijke kaalheid, die nog niet te ver gevorderd is, kan zowel bij mannen als vrouwen goed behandeld worden. Leest u zich in, in de diverse behandelingen tegen haaruitval? Dan zult u zien dat haartransplantatie specialisten altijd adviseren om al enkele weken voor een geplande behandeling te stoppen. Roken in combinatie met een haartransplantatie kan immers een teleurstellend resultaat tot gevolg hebben. De haarzakjes die getransplanteerd worden hebben nood aan zuurstofrijkbloed en een goede doorstroming. Als u weet dat een haartransplantatie een kostbare ingreep is, waarom zou dan toch roken? Ook in de weken na de haarimplantatie komt roken het resultaat niet ten goede. Overigens heeft roken niet alleen een nadelige invloed op een haartransplantatie. Ook andere behandelingen tegen haaruitval hebben een minder goed resultaat als u rookt.

Roken en haartransplantatie

Dat roken in combinatie met een haartransplantatie dus geen goed idee is, lijkt duidelijk. Toch zijn er mensen die niet tijdig stoppen en die direct na afloop van de ingreep een sigaretje opsteken. Wilt u zichzelf een teleurstelling besparen? Doe dit dan niet en volg de adviezen van een haarchirurg altijd op. U kunt een haarimplantatie zien als een investering in uw eigen welzijn en gezondheid. Met een kostenplaatje dat behoorlijk op kan lopen, is het zonde om de kans op succes door het gebruik van tabaksproducten te niet te doen. Wilt u meer weten over een haartransplantatie bij haaruitval? Laat u dan informeren door de ervaren consulenten van GlobalHair. Tijdens een consult wordt de behandeling nader toegelicht en kunt u vragen stellen. Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22 voor het maken van een afspraak.

Haaruitval door roken – FAQ

Naarmate u ouder wordt, verandert er veel in uw lichaam. Dunner wordend haar is een van de zichtbare gevolgen van ouder worden. Mensen die roken zien dit proces sneller gaan. De ingrediënten in tabaksproducten maken de doorbloeding moeilijk. De haarzakjes krijgen hierdoor minder zuurstof en voedingsstoffen.

Dat roken niet goed is voor de gezondheid is bekend. Hoe snel iemand blijvende schade ondervindt verschilt per persoon. Zorgverzekeraars vergoeden hulp bij het stoppen met roken.

Als u zich zorgen maakt over het dunner worden van uw haar door roken, is het goed om te weten dat het haarverlies omkeerbaar is. Om de haargroei te bevorderen is het nodig om te stoppen met roken. Nadat u bent gestopt, kan de doorbloeding zich herstellen en alle lichaamsfuncties weer van zuurstof en voedingsstoffen voorzien. Het duurt maanden voordat de haargroei is herstelt.

Roken is van invloed op het resultaat van een ingreep. Haarchirurgen adviseren om 6 tot 4 weken voor de haartransplantatie te stoppen en dit tot 4 tot 6 weken na de ingreep vol te houden. De getransplanteerde haarzakjes hebben behoefte aan zuurstofrijk bloed dat voedingsstoffen bevat. Als dit ontbreekt kan het gebeuren dat niet alle grafts overleven.

Nicotine kan leiden tot een verminderde haargroei en haaruitval. Volgens wetenschappers hebben rokers procentueel gezien een grotere kans om kaal te worden dan mensen die dat niet doen. De schadelijke chemicaliën die vrijkomen uit nicotine kunnen aandoeningen veroorzaken die van invloed zijn op de haargroei.

Nee, haarverlies is een verrassende bijwerking van elektrisch roken. Elektrisch roken kan dezelfde soort schade veroorzaken als het roken van gewone sigaretten. In sommige gevallen zijn elektrische sigaretten schadelijker dan normale tabaksproducten.

De beste manier om het haarverlies verder te verminderen en de haargroei te stimuleren is stoppen met roken. Dure behandelingen hebben weinig effect als u door blijft roken. Het zijn de schadelijke ingrediënten die van invloed zijn op het haarverlies.

Nee, roken kan verschillende aandoeningen veroorzaken. Denk hierbij aan kanker, beroertes, hart- en longproblemen, diabetes en COPD. Roken verhoogd daarnaast het risico op tuberculose, oogziekten en reumatische aandoeningen.

Dutasteride en Finasteride zijn haargroeimiddelen die ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken. In combinatie met roken komt dat uw gezondheid niet ten goede.

Verschillende stop methodes worden door zorgverzekeraars volledig of gedeeltelijk vergoed. Welke methode bij u past is persoonlijk. Misschien wilt u proberen met behulp van nicotinepleisters of -kauwgom te stoppen, of gaat uw voorkeur uit naar acupunctuur. Behandeltechnieken zijn gevarieerd en bewezen effectief. In uw zorgpolis staan de stop technieken en vergoedingsmogelijkheden vermeld.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.