Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
10.000+ operaties

Voel u goed met een volle bos haar

  image

  Minimaal invasieve techniek

  De FUE-methode is een minimaal invasieve techniek die individuele haarzakjes verplaatst zonder grote insnijdingen of littekens, waardoor het herstel sneller en comfortabeler is.

  image

  Natuurlijke resultaten

  Een FUE haartransplantatie zorgt voor natuurlijke resultaten, doordat de getransplanteerde haren in dezelfde groeirichting en dichtheid worden geplaatst als het oorspronkelijke haar.

  image

  Kortere hersteltijd

  FUE-haartransplantaties bieden een kortere hersteltijd, dankzij de minimaal invasieve techniek en het vermijden van grote littekens.

  Haaruitval en kale plekken door stress

  Voelt u zich energiek, opgewekt en zit u lekker in uw vel? Dan is het logisch dat uw haar straalt en glanst. Uw mentale en fysieke toestand worden weerspiegelt in uw haar én huid. Heeft u regelmatig te maken met drukke, stressvolle tijden? Dan kan uw haar dof en broos worden. Houden deze periodes lang aan of volgen ze elkaar in korte tijd op, dan ontstaat haaruitval door stress. Voorkomen is beter dan genezen, al is dat bij stress makkelijk gezegd dan gedaan. Stress uit zich op verschillende manieren en iedereen is daar op zijn of haar eigen manier gevoelig voor. Feit is wel dat indien stress langdurig aanhoudt uw hormoonbalans verstoord kan worden en dat er overproductie van melkzuur ontstaat, waardoor de weefsels rondom de haarwortels verharden. Dit heeft invloed op de haargroei, omdat de haarzakjes minder goed gevoed worden dan voorheen. Houdt deze situatie langdurig aan? Dan kunnen kale plekken en haaruitval door stress ontstaan. Uw haar valt uit en de oorzaak, stress, is niet eenvoudig vast te stellen. Wel moet gezegd worden dat deze vorm van haarverlies vrijwel altijd tijdelijk is. Komt uw leven in rustiger vaarwater terecht, dan is het belangrijk dat de stress geen kans krijgt om terug te keren. Na een aantal maanden zal de haargroei zich herstellen.

  Behandelen en voorkomen van haaruitval door stress

  Om erger te voorkomen is het van belang om de stressfactor zo snel mogelijk weg te nemen. Probeer wat tijd voor uzelf te nemen. Dit klinkt makkelijker dan het wellicht in realiteit is, maar ontspannen is voor het herstel van de haargroei ontzettend belangrijk. Dat hoeft geen uren of dagen achter elkaar te zijn. Begin eens met een ontspannende massage of ga een rondje door het park of over het strand lopen. Het verbeteren van de doorbloeding kan ook met een hoofdhuidmassage. In combinatie met het gebruik van een geschikte shampoo en conditioner, krijgt u uw hoofdhuid langzaam maar zeker weer in een betere conditie. Wat kunt u nog meer doen om stress te verminderen: • Probeer genoeg te slapen. • Voldoende ontspannen. • Gezond eten, met een afwisseling aan de nodige vitamines en mineralen. • Pas uw lichaamshouding aan, voorkom dat uw hoofd en schouders afhangen. Afrekenen met stress en zorgelijke gegevens lijkt makkelijker dan het is. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk te ontstressen.

  Herstel haargroei

  Als de mate van stress is gereduceerd, worden de lichaamsfuncties hersteld. Dat geldt ook voor de haargroei. Na een periode van haaruitval zal het haarverlies zich stabiliseren en afnemen. Verbetering is niet direct zichtbaar, hier gaan meerdere maanden overheen. In de tussentijd is het belangrijk om stress te voorkomen, en daarbij eventueel voor een aanvullende behandeling te kiezen. Behandelingen tegen haaruitval zijn vaak gericht op de oorzaak van het haarverlies. Aangezien niet elke situatie hetzelfde is, kan een behandeling persoonlijk worden afgestemd. Voor de meeste mannen en vrouwen met haaruitval door stress is de huisarts het eerste aanspreekpunt. Een huisarts kan onder meer de oorzaak van het haarverlies vaststellen en een behandelplan voorstellen. Meestal komt het aan op het wegnemen van de stressfactor en geduld. Tijdelijke haaruitval herstelt zichzelf na verloop van meerdere maanden. Is uw haardos opvallend uitgedund of heeft u kale plekken die u wilt camoufleren? Het dragen van een haarstukje of pruik beschadigd uw haar niet en sluit prima aan bij uw natuurlijke haar. Helaas is het onmogelijk om de haargroei te versnellen, wel kunt u het gebruik van een haargroeimiddel overwegen. Bespreek dit met uw huisarts, deze kunt uprecies vertellen wat de voor- en nadelen van een haargroeimiddel zijn. Daarnaast kunt u eventueel lasertherapie of mesotherapie als behandeling tegen haaruitval bekijken.

  Hoofdhuidmassage

  Een van de belangrijkste dingen, naast het verminderen van stress, is een hoofdhuidmassage. Wat is het belang van een hoofdhuidmassage? Door de hoofdhuid te masseren, wordt de doorbloeding gestimuleerd en verbeterd. Dit maakt dat een teveel aan adrenaline op een meer effectieve wijze afgevoerd kan worden, waardoor de overproductie van melkzuur afgeremd wordt. Een hoofdhuidmassage is niet alleen goed voor de doorbloeding, het is gelijk een aangename manier om even tot rust te komen en te ontspannen.

  Haaruitval stress

  Wilt u meer weten over de behandeling van haaruitval stress? Het is heel gewoon dat uw haar in de loop van de jaren zowel van textuur als dikte verandert. Het is niet heel erg geruststellend als u iemand bent die last heeft van haar dat zichtbaar en opvallend uitdunt. Als uw haar uitvalt of uitdunt, wilt u waarschijnlijk weten hoe dit komt. Is het haarverlies een gevolg van een ernstige aandoening? Staat u de laatste tijd onder druk? Heeft u kortgeleden een trauma meegemaakt? Haaruitval stress is veelzijdig en in de meeste gevallen tijdelijk.

  Normaal haarverlies of haaruitval stress

  Het klinkt misschien als onwaarschijnlijk, maar een haar is niet bedoeld om uw leven lang mee te gaan. Iedere haar heeft een bepaalde, natuurlijke levensduur en valt vanzelf uit. Zonder dat u er aandacht aan besteed, verliest u gemiddeld 100 haren per dag. Factoren die hierin een rol hebben zijn: • Lichamelijke veroudering. Iedereen begint na het 30e levensjaar haren te verliezen. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander. • Natuurlijke levensduur. Iedere haar heeft een gemiddelde levensduur van 4,5 jaar. Daarna valt een haar uit en wordt in een gezonde situatie binnen 6 maanden vervangen door een nieuwe haar. • Styling. De manier waarop u uw haar verzorgd, kan ervoor zorgen dat er meer haren uitvallen. Ziet u het haar plotseling in grote hoeveelheden uitvallen? Plotseling haarverlies vindt de oorzaak dikwijls in stress, trauma’s of onverwachte gebeurtenissen. Kenmerkend is dat de verantwoordelijke gebeurtenis enkele maanden eerder heeft plaatsgevonden.

  Verschil met erfelijke haaruitval

  Ondanks dat haaruitval vaak een gevolg is van genetische factoren, is er ook hier een groot verschil met tijdelijk haarverlies door stress. Genetisch haarverlies komt niet door de onregelmatige hoeveelheid haar die uitvalt, maar door het uitblijven van hergroei. De haren die uitvallen worden niet vervangen waardoor op den duur de hoofdhuid door het uitgedunde haar goed zichtbaar is. Genetisch of erfelijk haarverlies is een gevolg van overgevoeligheid voor het androgene DHT-hormoon. In ernstige gevallen krijgen jongens al in de puberteit met haarverlies te maken. Vrouwen zijn hier ook gevoelig voor, al komen de eerste teken pas in of na de menopauze tot uiting. Behandeling is mogelijk. Hoe sneller u een oplossing zoekt hoe beter de resultaten zijn.

  Hoe stress tot haarverlies leidt

  Feit is dat stress wel degelijk haaruitval tot gevolg heeft. Nu hoeft u zich niet direct druk te maken als u een dag wat meer druk ervaart dan op andere dagen. Plotseling haarverlies of telogeen effluvium door stress heeft verschillende oorzaken en is te controleren als de stressfactor wordt aangepakt. Langdurige fysieke of emotionele stress die soms een gevolg is van ziekte, medische ingrepen, koorts, ongelukken of letsel veroorzaken op verschillende manieren haarverlies: • Telogeen effluvium. U merkt dat plotseling behoorlijke hoeveelheden haar uitvallen. Het haarverlies houdt een paar maanden aan. Als de oorzaak van stress is behandeld is hergroei binnen zes tot twaalf maanden te verwachten. Opvallend is dat de stressfactor dikwijls een paar maanden voor het begin van haarverlies gebeurt of optreedt. • Alopecia areata. Sommige mensen zijn gevoelig voor stress en ontwikkelen daardoor pleksgewijze kaalheid. De kale plekken zijn duidelijk omrand. Het haarverlies hoeft zich niet tot de hoofdhuid te beperken. In de meeste gevallen herstelt de haargroei zich spontaan. Dit kan langere tijd duren. Het is bekend dat deze auto-immuunaandoening jarenlang onder controle kan zijn om plotseling weer aan te wakkeren.

  Andere stressfactoren

  Haaruitval door stress is veelzijdig. Er is niet altijd direct een oorzaak aan te wijzen. Bekende stressfactoren zijn:

  • Langdurige mentale druk.
  • Onvoldoende slaap.
  • Weinig beweging.
  • Hormonale veranderingen.
  • Ziekte al dan niet in combinatie met hoge koorts.
  • Zwangerschap en bevalling.

  Wanneer uw haar dunner wordt of er anders uitziet dan eerder, luidt het advies om uw huisarts te raadplegen. Deze doet onderzoek naar de mogelijke oorzaak. De arts verricht dikwijls bloedonderzoek om zo gezondheidsproblemen uit te sluiten en luistert naar uw verhaal over het begin en verloop van de veranderingen in de haargroei. Heeft u het idee dat stress de oorzaak is? Probeer dan regelmaat in uw dagelijkse routine aan te brengen, waarbij u zorgt voor een gezonde afwisseling tussen beweging, slaap en ontspanning. Kleine aanpassingen hebben soms een aanmerkelijke afname van stress als resultaat.

  Tips om stress te verlichten

  Niet alleen voor de haargroei is het verminderen van stress belangrijk. Verschillende lichaamsfactoren hebben baat bij regelmatige ontspanning. Het hebben van minder stress geeft meer energie om stress te beheersen en om te gaan met de druk van alledag. Hoe moeilijk dat soms ook is, het is ontzettend belangrijk om tijd voor uzelf te nemen. Maak een boswandeling. Ga uitwaaien op het strand. Kies voor een ontspannende massage. Lees een goed boek. Er zijn verschillende manieren om uw gedachten van alledag te verzetten. Andere stress verlichtende manieren zijn het gebruik van aromatherapie, het doen van ademhalingsoefeningen, meditatie, visualisatie en/of yoga. Het helpt ook om met iemand te praten. Dit hoeft niet altijd een psycholoog te zijn, het werkt verfrissend uw hart te luchten bij iemand die u vertrouwt en waar u zich veilig bij voelt.

  Vergroot uw emotionele en lichamelijke veerkracht

  Staat u regelmatig onder druk of bent u bekend met gebeurtenissen die stress en dus haaruitval tot gevolg hebben? Probeer met het opbouwen van veerkracht toekomstige stress te beperken. Verander uw voedingspatroon, waarbij u aandacht besteed aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging en verander uw levensstijl. Dit alles kan helpen bij het weerstaan van stress.

  Haaruitval door stress behandelen

  Haarverlies door stress is tijdelijk. Na verloop van tijd herstelt de haargroei zich, hier gaan meerdere maanden overheen. Eventueel kunt u een behandeling overwegen om de haargroei te stimuleren. Neem contact op met GlobalHair in Leiden en bespreek de mogelijkheden van een V6 Hairboost behandeling. Deze behandeling richt zich op het verbeteren van de haargroei en de stoffen komen direct bij de haarzakjes terecht. Een afspraak maakt u telefonisch of via WhatsApp op 06 3338 8757. Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen. U ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

  Tevreden klanten

  Ervaringen van
  Onze klanten

  Bekijk overige reviews op Kiyoh

  Behandelingen Nederland

  Haartransplantatie
  All inclusive prijzen!

  FUE
  Haartransplantatie

  5.250,-

  Saffier Haartransplantatie

  5.550,-

  V6 Hairboost

  250,-/ Behandeling
  • Direct resultaten, perfect als preventief middel
  • Ontwikkelt door eigen research team
  • Zeer goede resultaten
  • Locatie in Barendrecht en Leiden
  • Elders kost het € 750,-
  • Pakketvoordeel: € 190,- per behandeling

  *Alleen van toepassing op behandelingen in Turkije.

  Behandelingen

  GlobalHair biedt de volgende behandelingen aan

  WhatsApp