Meer dan 5000 behandelingen...

Haaruitval preventie – haaruitval behandeling

Haaruitval komt voor bij mannen en vrouwen en is eigenlijk een normaal verschijnsel. Verliest u echter meer dan 100 tot 120 haren per dag? Dan kan er sprake zijn van overmatige haaruitval. Houdt het haarverlies langere tijd aan, dan wordt uw haardos dunner en kunnen kalende plekken ontstaan. Meerdere manieren zijn beschikbaar om haaruitval te voorkomen. Haaruitval preventie begint met de juiste informatie.

Plotselinge haaruitval

Haaruitval bij mannen en haaruitval bij vrouwen kan diverse oorzaken hebben. Om een geschikte behandeling toe te kunnen passen is het van groot belang om de oorzaak van het haarverlies vast te laten stellen. Door dit te doen kan een gericht plan van aanpak worden aangeboden. Een haaruitval behandeling kan worden toegepast bij zowel tijdelijk als blijvend haarverlies. Tijdelijke haaruitval veroorzaakt door een medische behandeling, stress, medicijngebruik, huid- en/of haaraandoeningen, vitamine gebrek of hormonale veranderingen herstelt zich in de meeste gevallen vanzelf. Eventueel kunt u aan verdere haaruitval preventie doen, door het gebruik van een geschikte shampoo in combinatie met een bijpassende conditioner. Cosmeticaproducenten hebben verschillende verzorgingsproducten ontwikkeld voor mannen en vrouwen. Informatie over de werking van een bepaalde shampoo kunt u vragen aan uw huisarts, dermatoloog of kapper. Voorkom dat u van het ene product op het andere overstapt zonder dat er sprake is van zichtbare resultaten.

Bitmap

Haaruitval preventie plan

Nu dat u weet dat haaruitval zowel tijdelijk als blijvend kan zijn en meerdere oorzaken heeft, is het belangrijk om tot een gericht plan van aanpak te komen. Haaruitval die onbehandeld blijft kan uw zelfvertrouwen beschadigen. De haargroei kan soms een handje worden geholpen door het gebruik van een effectief haargroeimiddel. Dit soort middelen remt onder meer de invloed van DHT, waardoor nieuwe haargroei wordt bevorderd. Feit blijft wel dat u dit soort middelen gedurende meerdere maanden dient te gebruiken, voordat eventuele resultaten zichtbaar worden. Wordt de behandeling stopgezet? Dan is de kans groot dat het haarverlies terugkeert, van blijvende resultaten is met het gebruik van een haargroeimiddel geen sprake. Haargroeimiddelen die regelmatig voorgeschreven worden als haaruitval behandeling zijn Minoxidil, Dutasteride, Finasteride en de Diane pil. Daarnaast kan ook ketoconazol shampoo de nodige resultaten geven. De bijwerkingen van de haargroeimiddelen, zorgen ervoor dat niet iedereen direct staat te springen bij het gebruik ervan. Haaruitval preventie en haaruitval behandelingen zijn geliefd bij cosmeticaproducenten. Een blik in het schap bij de drogist leert dat u een brede keuze heeft uit shampoos, poeders, crèmes, lotions en tabletten die de haaruitval tegengaan en kaalheid effectief behandelen. Niets is minder waar. Het merendeel van dit soort producten heeft alleen effect op de inhoud van uw portemonnee. De werking van de producten is niet bewezen en vaak neemt de haaruitval alleen maar toe in plaats van te stabiliseren.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Haarwerk of pruik als haaruitval behandeling

Haaruitval kan gecamoufleerd of verborgen worden door het dragen van een haarwerk of pruik. Zeker als er bij u sprake is van tijdelijk haarverlies is een haarwerk een geschikte oplossing. Moderne haarwerken worden gemaakt van zowel echt haar als synthetische materialen. De keuze is uitgebreid, zodat u altijd een haarwerk of haarstukje vindt dat aansluit bij uw natuurlijke haar. Dit zowel qua kleur als haarstijl. Voelt u niets voor een haarwerk? Is bij u blijvend haarverlies vastgesteld? Dan kunt u ook een alternatieve haaruitval behandeling overwegen. Een van de mogelijkheden is een FUE haartransplantatie. Het verdient de aanbeveling om eerst de behandeling eens door te nemen en met name aandachtig te kijken naar de verschillende voor- en nadelen. Ook het kostenplaatje is iets waar u goed naar kijkt. Haartransplantaties zijn kostbare ingrepen die zowel in binnen- als buitenland worden toegepast. Verschillende behandeltechnieken worden toegepast. Om een goed resultaat te bereiken kiest u voor een ervaren haarchirurg die de behandeling toepast. Laat u informeren en adviseren over de haarimplantatie. Niet iedereen kan met succes worden behandeld. Gaat een haartransplantatie u te ver, of is uw haaruitval al te ver gevorderd? Dan kunt u ook een micro haar transplantatie overwegen. Weet u niet waar u moet beginnen met het vinden van een passende haaruitval behandeling? Neem contact op met uw huisarts. Deze heeft doorgaans advies en informatie over de mogelijkheden. Een huisarts kan u ook verder verwijzen.

Gratis haartransplantatie informatie

Spreekt een eventuele haartransplantatie u wel aan? Maak een afspraak voor een consult bij GlobalHair. Tijdens het gesprek worden uw mogelijkheden bekeken en kan een inschatting gemaakt worden van het aantal haarzakjes dat u kunt laten transplanteren voor een mooi resultaat. Meer weten? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22. Op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u ook veel informatie vinden over de haartransplantatie behandeling.

Haaruitval preventie – haaruitval behandeling FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over haaruitval preventie – haaruitval behandeling. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Het is normaal om dagelijks zo’n 100 tot 120 haren te verliezen. Verliest u dagelijks meer haren en houdt dit langere tijd aan? Dan kan er sprake zijn van overmatig haarverlies. Voor een efficiënte behandeling laat u de oorzaak van het haarverlies vaststellen. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts.

Nee, in de meeste gevallen blijkt het haarverlies tijdelijk te zijn. Tijdelijk haarverlies heeft verschillende oorzaken waaronder stress, medicijngebruik, grote gewichtsschommelingen en/of onderliggende ziektes. Wanneer de oorzaak wordt weggenomen herstelt de haargroei zich na verloop van tijd vanzelf.Haarklinieken die in Amsterdam en de omgeving zijn gevestigd bieden zowel de FUE- als de FUT techniek aan. Daarnaast worden haarsparende FUE haartransplantaties, wimper- en wenkbrauwtransplantaties, baard- en snorhaartransplantaties toegepast.

Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies kunt u het gebruik van een haargroeimiddel overwegen. Bespreek de voor- en nadelen met uw huisarts. Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen verminderen het haarverlies en hebben een stimulerend effect op de haargroei. Aan de andere kant kunnen deze middelen ernstige en soms blijvende bijwerkingen hebben. Helemaal voorkomen is meestal niet mogelijk. Zeker erfelijke haaruitval, Alopecia androgenetica, is niet te voorkomen. Tijdig behandelen kan het haarverlies beperken.

Erfelijke kaalheid bij mannen kan tot volledige kaalheid leiden. Vrouwen die hier mee te maken hebben, zien vrijwel nooit al het haar uitvallen. Het patroon waarin het haarverlies zich voordoet verschilt. Vrouwen zien de haardos dunner worden, terwijl mannen naast dieper wordende inhammen ook te maken hebben met een terugtrekkende haarlijn en een kalende kruin.

Haartransplantaties worden toegepast bij mannen en vrouwen met haarverlies als gevolg van Alopecia androgenetica. De ingreep maakt gebruik van uw eigen haar als donormateriaal. Is het haarverlies te ver gevorderd, waardoor er onvoldoende donorhaar is dan zal de ingreep afgeraden worden. Ook wanneer u te maken heeft met diabetes, hart- of vaataandoeningen kan een alternatieve behandeling voorgesteld worden.

Nee, de huidige generatie pruiken en haarwerken zijn niet van negatieve invloed op uw hoofdhuid en/of haargroei. De huid kan ademen en voelt niet broeierig aan.

Indien gewenst kunt u uw haardos door middel van MHP optisch laten verdichten. Het resultaat van de haartransplantatie wordt daarmee benadrukt. Laat MHP pas toepassen nadat u met de behandelend haarchirurg heeft overlegd.

Het aantal shampoos en conditioners dat beloofd om haaruitval te stoppen is groot. Slechts een beperkt aantal producten biedt daadwerkelijk verbetering. Voorkom dat u van shampoo op shampoo overstapt. Laat u adviseren over het gebruik van een effectieve shampoo, daarmee voorkomt u teleurstellingen.

Ja. Beperk het gebruik van te warme apparaten zoals een föhn, stijl- of krultang. Zorg dat u gel, mousse, haarlak, wax en andere stylingproducten altijd zorgvuldig uitspoelt zonder dat er restjes overblijven.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.