facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haaruitval shampoo

Shampoo behoort tot de producten die u gebruikt voor uw dagelijkse lichaamsverzorging. Shampoo maakt niet alleen uw haar schoon, het verzorgt en voedt uw haar. Het is niet ongewoon om een favoriete shampoo te hebben. Tot op het moment dat u merkt dat u meer haarverlies heeft dan normaal bent u eigenlijk altijd tevreden met uw eigen, vertrouwde shampoo. Wilt u een haaruitval shampoo gebruiken om het haarverlies te verminderen en de haargroei te stimuleren? Wees dan selectief met het overstappen op een andere shampoo. Veel shampoos beloven meer dan dat ze aan resultaat opleveren.

Shampoo tegen haaruitval

Haaruitval verminderen of stabiliseren met een geschikte shampoo lijkt makkelijk. De waarheid is dat het niet makkelijk is om de juiste shampoo te vinden. Waar met name de standaard drogist en supermarkt een willekeur aan producten aanbieden, zijn dit soort shampoos vaak duur in aanschaf en blijven de gewenste resultaten uit. Koopt u een haaruitval shampoo? Let dan op de ingrediënten en de samenstelling van een product. Effectieve shampoos bevatten wetenschappelijk bewezen ingrediënten om de haargroei te stimuleren en dus het haarverlies te verminderen. Welke bestanddelen of ingrediënten dienen in een shampoo tegen haaruitval te zitten? • Biotine. • Koper peptiden. • Cafeïne. • Niacine. • Procyanidine. • Ketoconazol. Niet bij iedereen met haarverlies hebben deze ingrediënten het gewenste effect. Bewezen is wel dat ze mogelijk de haargroei bevorderen en daarnaast ook de negatieve invloed van het DHT hormoon tegengaan. Bij een juist gebruik van de shampoo wordt uw hoofdhuid gestimuleerd, wat dan weer een betere doorbloeding tot gevolg heeft. Interessant bij het aanschaffen van een shampoo tegen haaruitval is ook om te kijken naar de ingrediënten die u liever niet gebruikt. Dit zijn dan zeker de bestanddelen die huidirritaties tot gevolg kunnen hebben. Een goed voorbeeld hiervan is SLS dat in vrijwel alle shampoos wordt verwerkt. Langdurig gebruik kan uitdroging van de hoofdhuid tot gevolg hebben. Ook de haargroei kan afnemen en een jeukerig gevoel kan ontstaan. De bedoeling van een shampoo is het gezond houden van uw hoofdhuid en het voeden van de haarzakjes. Eens u een geschikte haaruitval shampoo heeft gevonden, zult u merken dat ook uw haardos weer wat voller wordt.

Bitmap

Medische haaruitval shampoo

Naast vrij verkrijgbare shampoos tegen haaruitval, kunt u zich ook tot uw huisarts of dermatoloog wenden met haarverlies. Wilt u in plaats van een haargroeimiddel graag een medische shampoo tegen haaruitval gebruiken? Dan kan een arts u ketoconazol shampoo adviseren. Ketoconazol doodt schimmels en gisten en heeft bij sommige mensen een positief effect op de haargroei. Het is een gewilde shampoo die u zonder veel problemen en/of bijwerkingen kunt gebruiken. Aangezien ketoconazol een geneesmiddel is, wordt geadviseerd om de shampoo strikt volgens voorschrift te gebruiken. Spoel de shampoo zorgvuldig uit het haar en voorkom dat er restjes achterblijven die eventueel tot huidirritaties kunnen leiden. Alternatieven voor ketoconazol shampoo zijn: • Seleensulfide. Net zoals ketoconazol wordt dit gebruikt bij de behandeling van schimmels. Het vermindert eveneens de invloed van DHT. • Zinkpyrithion. Milder dan ketoconazol en seleensulfide. Het heeft een gunstige werking op schimmels en verminderd het effect van DHT. Weet u niet welke shampoo u het beste kunt gebruiken? Laat u dan adviseren door uw huisarts en/of dermatoloog. Deze kan tegelijk de verschillende voor- en nadelen met u doornemen.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Risico’s haaruitval shampoo

Voor het merendeel van de bewezen shampoos tegen haaruitval geldt dat ze bij een juist gebruik nauwelijks bijwerkingen hebben. Om huidirritaties en/of roodhuid te voorkomen, wordt geadviseerd om een shampoo altijd goed en zorgvuldig uit te spoelen. Gebruik hiervoor lauwwarm water. Hetzelfde geldt voor een eventuele conditioner die gebruikt wordt. Wees daarnaast voorzichtig met het gebruik van een föhn of andere apparaten die het haar drogen of stylen. Zet de apparatuur niet op de allerwarmste stand, maar wees gematigd. Hiermee voorkomt u verdere beschadiging van het haar.

Haaruitval shampoo combinatie behandeling

Overmatig haarverlies kan op uiteenlopende manieren behandeld worden. Zeker bij beginnende haaruitval wordt nogal eens gekozen voor een combinatie van mogelijkheden. Zo kunt u een haaruitval shampoo gebruiken en tegelijkertijd een laser behandeling of mesotherapie ondergaan. De combinatie van factoren kan de haargroei stimuleren en zorgen voor een verbeterde doorbloeding. Een combinatie van een shampoo tegen haaruitval en een meer ingrijpende behandeling als een haartransplantatie kan eveneens overwogen worden. Al hangt dit wel af van de oorzaak van het haarverlies, de mate waarin dit is gevorderd en de aanwezigheid van donormateriaal. De consulenten van GlobalHair informeren u over deze ingreep. Wilt u een afspraak maken voor een consult? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Haaruitval shampoo – FAQ

Shampoo tegen haarverlies is het meeste effectief als u een hoofdhuidaandoening heeft. Roos, psoriasis en seborroïsch eczeem zijn hier voorbeelden van. De shampoo helpt het haarverlies verminderen en de gezondheid van de hoofdhuid te herstellen.

Het duurt zo’n 1 à 2 maanden voordat u verbetering zou moeten zien. Deze tijd verschilt per persoon, soms duurt het langer en in enkele gevallen ziet u sneller resultaat.

De olie of talg die door de huid wordt uitgescheiden om het haar te beschermen, beschadigt door het dagelijks wassen. Wanneer u normaal tot droog haar heeft, gebruik dan een tot twee keer per week een shampoo om het dunner worden tegen te gaan. Mensen met normaal tot vet haar wassen het haar iets vaker. Spoel de shampoorestjes altijd zorgvuldig uit.

Hoewel cosmeticaproducenten zeggen dat leave-in conditioner goed zou zijn voor de haargroei is dat niet altijd zo. Het succes hangt af van de samenstelling van het product. Schadelijke, agressieve ingrediënten hebben geen stimulerende werking. Overleg eventueel met uw kapper over een conditioner die u veilig kunt gebruiken, zonder dat uw haar daardoor beschadigd.

Het minder vaak wassen van het haar is in veel gevallen gunstig voor zowel de hoofdhuid als de haargroei. Regelmatig wassen verwijdert de natuurlijke oliën en tast de natuurlijke beschermingslaag aan, iets wat tot haarverlies kan leiden.

Shampoos en conditioners met agressieve ingrediënten laat u het beste staan. Kies voor een product dat bewezen veilig is en waar u zichzelf goed bij voelt. Als uw haar schoon en zacht aanvoelt na het wassen is dat belangrijk. Producten met natuurlijke ingrediënten en bestanddelen zijn vaak beter voor een gezonde haargroei dan shampoos die vol zitten met chemische en synthetische stoffen.

Heeft u een extreem droge hoofdhuid of ziet u schilfers op de hoofdhuid? Dan kan dat wijzen op het gebruik van een verkeerde shampoo. Gevoeligheid voor shampoo uit zich ook in jeuk en een geïrriteerd gevoel.

Specialisten adviseren om het haar niet vaker dan drie keer per week te wassen.

In dat geval zitten in de shampoo chemicaliën zoals sulfaten of andere synthetische ingrediënten die het haar uitdrogen. Haar wordt bovendien niet altijd voorzichtig behandeld tijdens het wassen, drogen en kammen.

Er is geen shampoo of andere behandeltechniek die het haar sneller laat groeien. Haar groeit in een natuurlijk tempo van ongeveer 1 cm per maand.

Ketoconazol shampoo wordt gebruikt bij het behandelen van hoofdhuidinfecties. Het kan veilig gebruikt worden.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.