Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haaruitval vrouwen

Dunner wordend haar door haaruitval is niet alleen iets dat mannen bezighoudt. Zo’n 40% van alle vrouwen wordt met het verstrijken van de jaren geconfronteerd met haaruitval. Heeft u last van haaruitval? Schiet dan niet direct in paniek dat u kaal wordt. Haaruitval bij vrouwen leidt zelden tot volledige kaalheid. Als gevolg van erfelijke kaalheid kan uw haardos wel flink dunner worden. Om erger te voorkomen is het van belang om de oorzaak van het haarverlies te weten. Dan maakt een gerichte behandeling mogelijk.

Haaruitval vrouwen oorzaken

Om de meest geschikte oplossing te vinden is een goede diagnose onmisbaar. Aan de hand hiervan kan een ervaren specialist het verdere verloop van het haarverlies voorspellen. Haaruitval bij vrouwen heeft een aantal veelvoorkomende oorzaken: • Erfelijke kaalheid of Alopecia androgenetica. Waar automatisch wordt aangenomen dat erfelijk haarverlies alleen iets is voor mannen, is dat zeker niet waar. Het is een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Het patroon van het haarverlies is anders dan bij mannen en het leidt bij vrouwen dan ook zeker tot volledige kaalheid. Alopecia androgenetica komt bij vrouwen voor vanaf de overgang. Ook op latere leeftijd kan als gevolg hiervan haarverlies optreden. • Pleksgewijze kaalheid of Alopecia areata. De kale plekken zijn rond of ovaal vormig, zonder dat er sprake is van verlittekening van de huid. Plekken op uw hoofd zijn het beste zichtbaar, maar Alopecia areata kan zich op elk behaard lichaamsgebied ontwikkelen. Artsen laten de huidaandoening vaak op zijn beloop. Deels omdat er geen adequate behandeling voor handen is en anderzijds omdat de haargroei zich meestal vanzelf herstelt. • Haaruitval door stress of telogeen effluvium. Stress als gevolg van operaties, infecties, hoge koorts, emotionele problemen, crash diëten, overmatig alcoholgebruik en werkdruk kan haaruitval bij vrouwen veroorzaken. Het haarverlies heeft een diffuus, verspreid, patroon en herstelt zich doorgaans vanzelf weer. Als de ontlokkende stressfactor wordt weggenomen of behandeld ziet u na een aantal maanden het haarverlies afnemen en de haargroei verbeteren. Verliest u dagelijks meer dan 100 tot 120 haren en houdt het haarverlies aan? Maak dan een afspraak bij uw huisarts. Deze kan meestal op eenvoudige wijze de oorzaak van de haaruitval vaststellen.

Haaruitval vrouwen behandelen

Haaruitval kan op uiteenlopende manieren behandeld worden. Is er sprake van tijdelijk haarverlies als gevolg van een medische behandeling, stress of een vitaminegebrek? Dan zal een arts vaak afwachten en niet direct een haargroeimiddel of andere behandeling voorstellen. Tijdelijk haarverlies herstelt zichzelf na verloop van meerdere maanden. Eventueel in combinatie met een voedingssupplement of een extra verzorgende shampoo kan de gezondheid van uw hoofdhuid verbeterd worden en de haargroei gestimuleerd. Is er echter sprake van blijvend haarverlies? Dan kan een huisarts of dermatoloog u wijzen op behandelingen die passen bij uw situatie. Mogelijkheden zijn onder meer een haarwerk, laser licht therapie, mesotherapie, micro haar pigmentatie en/of een haartransplantatie. Hoe andere vrouwen een bepaalde behandeling hebben ervaren vindt u onder andere terug in ervaringsverhalen. Zowel het gebruik van haarwerken als de keuze voor een haartransplantatie worden onder meer op het Haarweb forum uitvoerig besproken.

FUE haartransplantatie vrouwen

Haaruitval bij vrouwen kan met een haartransplantatie blijvend behandeld worden. Veel vrouwen zien deze oplossing niet als realistisch, omdat vaak wordt gedacht dat het haar gemillimeterd moet worden. De voorbije jaren is de behandeltechniek verfijnd, waardoor het niet langer nodig is om het volledige haar te millimeteren. Vrouwen die een haarimplantatie overwegen, kunnen gebruik maken van de haarsparende FUE haartransplantatie, waarbij alleen een stukje aan de achterzijde van het hoofd wordt geschoren. Na afloop van de ingreep vallen de omliggende haren hierover heen en is het niet zichtbaar dat u een haarimplantatie heeft ondergaan. Tijdens de ingreep worden haarzakjes uit het donorgebied geoogst en geplaatst in de kalende gebieden. Succesvol getransplanteerde grafts blijven uw leven lang haren produceren. Zowel in binnen- als buitenland kunt u terecht voor de FUE haartransplantatie. Vergelijken van de prijzen en mogelijkheden levert interessante voordelen op.

GlobalHair voert de FUE haartransplantatie al jaren met succes uit. Bij onze luxe haarkliniek werken uitsluitend ISHRS gecertificeerde haarchirurgen die de FUE methode toepassen. Tijdens een haartransplantatie werkt de haarchirurg nauw samen met een ervaren team van haartransplantatie assistenten. Veel vrouwen gingen u reeds voor naar de kliniek in Istanbul. Over communicatieproblemen hoeft u zich geen zorgen te maken. U wordt gedurende de gehele behandelprocedure bijgestaan door een van onze ervaren en Nederlandssprekende consulenten. Meer weten of wilt u een afspraak maken voor een consult bij de GlobalHair vestiging in Leiden? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4