facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Kaalheid

Dagelijks verliest iedereen zo’n 50 tot 120 haren. Dit is een normaal gevolg van het natuurlijke haargroeiproces. Van overmatige haaruitval is pas sprake op het moment dat er meer haren uitvallen dan dat er groeien. De gevolgen hiervan zijn zichtbaar in de vorm van een terugtrekkende haarlijn, diepere inhammen, kale plekken en een dunnere haardos. Onbehandelde haaruitval kan uiteindelijk kaalheid tot gevolg hebben.

Kaalheid bij mannen en vrouwen

Haaruitval en kaalheid worden nogal eens geweten aan stress, verkeerde leefgewoonten en roken. Feit is dat de meest voorkomende oorzaak van overmatig haarverlies, bij mannen en vrouwen, te wijten is aan genetische bepalingen. Erfelijke kaalheid komt voor binnen veel families en u heeft zelf geen enkele invloed op het haarverlies. Alopecia androgenetica, erfelijke kaalheid, wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron dat het haargroeiproces beïnvloedt en de haarzakjes vernietigd. Frappant is dat de haren uit uw haarkrans, de achterzijde van het hoofd, hier niet gevoelig voor zijn. Dit komt door het structuurverschil. Daarnaast kan ook Alopecia areata, pleksgewijze kaalheid, haarverlies tot gevolg hebben. Wat nog altijd onbekend is bij velen, is dat haaruitval te behandelen is. Heeft u last van haarverlies? Laat dan zo snel mogelijk vaststellen waar dit door veroorzaakt wordt.

Bitmap

Middel tegen kaalheid

Even zoeken, leert al snel dat er legio zogenaamde haargroeimiddelen verkrijgbaar zijn. U voorkomt teleurstellingen en dure leerscholen door het kaf van het koren te scheiden. Wat betekent dat concreet? Het merendeel van haargroei bevorderende shampoos, lotions, crèmes, poeders, pillen en oliën beloven meer dan dat het daadwerkelijk oplevert. Slechts een aantal middelen zijn wetenschappelijk bewezen effectief. Dit zijn, in tegenstelling tot wat u wellicht denkt, geneesmiddelen waarvan is vastgesteld dat ze een positieve invloed hebben op mannelijke haaruitval. De middelen zijn van origine onder meer ontwikkeld ter behandeling van prostaat- en plasproblemen en een hoge bloeddruk bij mannen. In combinatie met een verantwoorde levenswijze, gezonde afwisselende voeding en regelmatig bewegen hebben de haargroeimiddelen een positieve invloed op het haarverlies. Verwacht echter geen wonderen! U dient een haargroeimiddel langere tijd te gebruiken, voordat verbetering zichtbaar wordt. Slaat het middel aan? Dan dient u het te blijven gebruiken om de bereikte resultaten verder te verbeteren en behouden. Waar let u op bij het kiezen en gebruiken van een haargroeimiddel? • Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar. Overleg met uw huisarts of dermatoloog welk middel past bij uw situatie. • Kies voor een milde, verzorgende shampoo zonder schadelijke ingrediënten. • Besprek met uw huisarts of het zinvol is om een voedingssupplement specifiek gericht op haaruitval te gebruiken. Dit is meestal een Vitamine B-complex met onder meer Biotine.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Oplossing of behandeling kaalheid

Op het moment dat u te maken krijgt met overmatig haarverlies, gaat u op zoek naar een geschikte behandeling. Waar het vroeger een beladen onderwerp was, wordt er tegenwoordig openlijk gepraat over haaruitval en het oplossen hiervan. Oma’s tips, uiteenlopende huismiddeltjes of het dragen van een haarwerk. Geen mogelijke behandeling blijft onbesproken. De meeste remedies bieden slechts een tijdelijke oplossing. De enige behandeling die nieuw haar laat groeien en waarvan de resultaten blijvend zijn is een haartransplantatie. De bedoeling van een haarimplantatie is het verplaatsen van uw eigen haren naar kalende gebieden elders op het hoofd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van haren uit uw haarkrans. Deze haren hebben een andere structuur, waardoor ze ook na afloop van de haartransplantatie haren zullen blijven produceren. GlobalHair maakt gebruik van de moderne FUE techniek, waarbij de haarzakjes met een holle naald een voor een geoogst worden. Na een controle worden ze, eveneens een voor een, geplaatst in de transplantatiegebieden. Gedurende de ingreep worden zowel het donor- als de ontvangstgebieden plaatselijk verdoofd. Afhankelijk van het aantal grafts dat bij u wordt getransplanteerd neemt een haartransplantatie zo’n 6 tot 9 uur in beslag. Bij GlobalHair wordt de haartransplantatie uitgevoerd door gecertificeerde ISHRS haarchirurgen in samenwerking met ervaren haartransplantatie assistenten. De resultaten die bereikt worden zijn uitstekend en van littekens is achteraf geen sprake.

Consult aanvragen

Helaas komt niet iedereen met erfelijke kaalheid in aanmerking voor een haartransplantatie. Een van de voorwaarden is dat het haarverlies nog niet te ver gevorderd mag zijn. U dient over voldoende donormateriaal te beschikken. Is dit niet het geval dan kan een haarchirurg u eventueel een andere behandeling, zoals micro haar pigmentatie, voorstellen. Bent u geïnteresseerd in een eventuele FUE haartransplantatie? Maak dan een afspraak voor een consult bij GlobalHair. Onze consulenten informeren u over de ingreep, de kosten en de resultaten die bereikt worden. U maakt een afspraak door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22. Op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u ook veel informatie vinden over kaalheid.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.