Low Level Laser therapie tegen haaruitval

Haarproblemen hebben een negatieve invloed op uw zelfvertrouwen. Haaruitval komt veel voor en is voor mannen en vrouwen een bron van irritatie en onzekerheid. Meerdere behandelmethodes bieden een oplossing bij haaruitval. Low Level Laser therapie tegen haaruitval wordt toegepast bij beginnend haarverlies, broze haren en een vette hoofdhuid. LLL Therapie is een effectieve behandelwijze om haaruitval te verminderen. In sommige situaties kan de haaruitval zelfs helemaal tot stilstand worden gebracht.

Wat houdt Low Level Laser therapie tegen haaruitval precies in?

Low Level Laser therapie is een moderne en bovendien geavanceerde behandeling. Zowel haarverlies bij mannen als vrouwen kan effectief behandeld worden. Hoe werk het? LLL Therapie is een zogenaamde niet chirurgische ingreep, waarbij gebruik wordt gemaakt van rood laserlicht. Dit infrarode licht stimuleert uw bloedcirculatie, activeert slapende haarzakjes en reguleert de lichaamseigen talgproductie. Dit proces leidt tot een afname van de haaruitval en een stimulering van de haargroei. Het haarverlies stopt en regelmatig wordt een aanmerkelijke toename van de haardichtheid gezien. LLL therapie is een vorm van lichttherapie die bij een grote groep mensen toegepast kan worden. Zeker als u niet in aanmerking komt voor een andere behandeling bij haarverlies, kan Low Level Laser therapie tegen haaruitval overwogen worden. Overigens wordt LLL therapie regelmatig toegepast in combinatie met een haartransplantatie. De laser therapie kan gezien worden als versterking van de haren en een versnelde haargroei.

Werking en voordelen Low Level Laser therapie

Naast LLL therapie bij een gespecialiseerde kliniek, worden er steeds meer zogenaamde laserhelmen voor thuisgebruik op de mark gebracht. De kwaliteit hiervan wisselt sterk. Bent u niet bekend met lasertherapie bij haaruitval? Kies dan altijd voor low level laser therapie tegen haaruitval bij een kliniek. Specialisten werken met een zogenaamde Diodelaser. De apparatuur geeft rood licht met een golflengte van 630-670 nanometer. Gebleken is dat dit zeer effectief is bij het verminderen van haaruitval en het stimuleren van de haargroei. Uw huid wordt gedurende een beperkte periode blootgesteld aan het laserlicht. De LLL therapie is erop gericht om de doorbloeding naar de haarzakjes te bevorderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat LLL therapie van goede kwaliteit in ruim 85% van de gevallen haaruitval daadwerkelijk verminderd. Om een optimale behandeling mogelijk te maken, is de apparatuur die wordt gebruikt van belang evenals een consequent gebruik daarvan. Low level laser therapie heeft diverse voordelen: • Verminderen en afremmen haaruitval. LLL therapie vermindert haarverlies en heeft een positieve invloed op het haargroeiproces. • Stimulatie van de bloedcirculatie, hierdoor worden de haarzakjes beter gevoed. Het resultaat hiervan is een gezondere haardos. In combinatie met een haartransplantatie, zal de huid ook sneller genezen door de verbeterde circulatie. • LLL therapie is pijnloos. Lasertherapie tegen haaruitval is pijnloos en veilig. • Zichtbare resultaten laten drie maanden op zich wachten. Gemiddeld duurt het 6 tot 12 maanden voor een optimaal resultaat. • In vergelijking met andere behandelingen tegen haaruitval is LLL therapie uiterst betaalbaar.

Low level laser therapie behandeling

Resultaten van LLL therapie zijn niet direct zichtbaar, ook zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat mogelijk te maken. Gemiddeld wordt na twee maanden een afname van het haarverlies gezien. Nieuwe haargroei wordt na 4 maanden zichtbaar en na 6 maanden ziet u dat de haren dikker worden. Om de resultaten te behouden en verder te verbeteren zal een kliniek u altijd onderhoudsbehandelingen adviseren. Hoe vaak en met welke frequentie dit is, kan een laser specialist u vertellen.

Laserhelm haaruitval

Laserbehandelingen bij haaruitval worden al jaren met succes toegepast. Dit succes heeft de vraag naar low level laser therapie tegen haaruitval gestimuleerd. Mannen en vrouwen die te maken hebben met haaruitval, willen de haargroei verbeteren maar willen hier niet altijd voor naar een kliniek. De ontwikkeling van thuisapparatuur heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De laserhelm tegen haaruitval is gebruiksvriendelijk en geschikt voor thuisgebruik. Een aantal types hebben erkenning van de Amerikaanse FDA gekregen. Erkenning door de FDA wordt alleen verstrekt aan apparatuur waarvan onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat de haargroei wordt verbeterd. De laserhelm voor thuisgebruik is handsfree en bevat tot 80 lasers die 678 nanometer licht afgeven. Gebruik de laserhelm volgens de gebruiksvoorschriften en pas nooit meer behandelingen toe dan aanbevolen.

LLL therapie of haartransplantatie?

LLL therapie in combinatie met een haartransplantatie of toch als aparte behandeling? Wilt u meer weten over een haartransplantatie? Maak dan een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Tijdens het gesprek wordt de behandeling nader toegelicht en kunnen combinatie mogelijkheden besproken worden. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +316 44 36 36 22.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis