Zoekt u informatie over micro haar pigmentatie dames? Wanneer u het gevoel heeft dat uw haar volume verliest en er minder vol dan eerder uitziet, kan dat een gevolg van alopecia androgenetica zijn. Typisch vrouwelijk haarverlies komt vaak voor en is iets waar vrouwen omstreeks de menopauze als op latere leeftijd mee te maken hebben. Micro haar pigmentatie dames is een minimaal-invasieve behandeling om de haardichtheid optisch te verhogen. Al direct na de eerste behandelsessie heeft u een zichtbaar vollere haardos.

Uitstraling micro haar pigmentatie dames

Het uiterlijk van een volle, gezonde haardos is voor veel vrouwen een van de belangrijkste kenmerken van wie ze zijn. Het maakt niet uit waar u vandaan komt. Een volle, gezonde haardos is wenselijk. De realiteit is echter dat veel aandoeningen ertoe leiden dat vrouwen te maken hebben met haarverlies. Ongeveer 75% van alle vrouwen ervaart tegen het 60e levensjaar een mate van haaruitval. Bekende oorzaken zijn:

  • Hormonale veranderingen als door een zwangerschap of menopauze.
  • Alopecia androgenetica.
  • Tractie alopecia.
  • Lichaamsveroudering.
  • Extreme en langdurige stress.
  • Bijwerking van medische behandelingen, zoals chemotherapie.

De manier waarop het haar uitvalt, is vaak aan de oorzaak te relateren. Ook zijn er verschillen tussen tijdelijk en blijvend haarverlies.

Voordelen van micro haar pigmentatie

Micro haar pigmentatie is een techniek die regelmatig met een tatoeage wordt vergeleken. Ondanks dat ze uiterlijk wel wat op elkaar lijken, zijn er verschillen in zowel de gebruikte apparatuur als de resultaten. Vrouwen ervaren diverse voordelen van een micro haar pigmentatie behandeling, zoals:

Hersteld zelfvertrouwen

In spiegel kijken en zien dat uw haargroei er herstelt en verbetert uitziet, geeft het zelfvertrouwen een boost. Het is niet langer nodig om met allerlei trucjes en hulpmiddelen het haarverlies te camoufleren. U kunt er zeker van zijn dat u positieve complimenten krijgt over de uitstraling van uw haardos.

Direct en langdurig effect

Afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte pigment en de manier waarop u de hoofdhuid en het pigment verzorgd, houden de resultaten langdurig aan. Als gevolg van uv-stralen en andere factoren, vervaagt het pigment met de tijd. Gemiddeld is eens in de achttien tot vierentwintig maanden een touch-up nodig.

Veilig en minimaal-invasief

Tricopigmentatie is minder ingrijpend dan bijvoorbeeld een haartransplantatie. In handen van een opgeleide, ervaren specialist bent u verzekerd van een minimaal risico op infecties en bijwerkingen.

Geen downtime

Omdat micro haar pigmentatie geen verdoving vereist, is er weinig verstoring van uw dagelijkse routine. De behandeling is meestal pijnloos, al kunt enige ongemakken of een geïrriteerd gevoel ervaren. Na de sessie zijn lichte zwellingen en roodheid zichtbaar. Binnen enkele uren nemen deze bijwerkingen af. U krijgt het advies om het de eerste dagen rustig aan te doen en geen zware lichamelijke inspanningen te verrichten. Vermijd de sauna en het zwembad een paar dagen.

Lage kosten

In vergelijking met de hoge kosten van een haartransplantatie is micro haar pigmentatie kosteneffectief. De resultaten zijn direct zichtbaar al zijn deze niet blijvend. Voor een eerste behandeling, bestaande uit gemiddeld drie sessies, betaalt u bedragen tussen € 690 en € 2395. De kosten hangen af van de hoofdzones die u laat behandelen. De kosten die voor touch-ups in rekening worden gebracht, zijn lager dan een volledige behandeling.

Optische resultaten

Het bijzondere van micro haar pigmentatie bij vrouwen zijn de optische resultaten. Nieuwe haargroei op de behandelplaatsen is niet te verwachten. De specialist brengt gekleurd pigment aan in de bovenste hoofdhuidlaag. Dit geeft de illusie van natuurlijke haarstoppels weer. In een uitgedunde haardos zorgt dit effect voor meer dichtheid, zonder dat er sprake is van nieuwe haargroei. Overigens heeft het pigment dat zowel hypoallergeen als duurzaam is, geen negatieve invloed of gevolgen voor de natuurlijke haargroei.

Tijdelijk en blijvend haarverlies

In tegenstelling tot een haartransplantatie is micro haar pigmentatie een behandeling voor zowel blijvend als tijdelijk haarverlies. Haartransplantaties vinden doorgaans alleen plaats bij het behandelen van erfelijke haaruitval. Tijdelijk haarverlies heeft verschillende oorzaken, waarbij de haargroei zich na een periode van meerdere maanden herstelt. Dat neemt niet weg dat u in de tussentijd een oplossing zoekt om de hoofdhuid te camoufleren. Micro haar pigmentatie is geschikt voor een brede doelgroep. Als u verder gezond bent en onbekend met hart- en vaatproblemen, diabetes, schildklieraandoeningen en bepaalde auto-immuunziekten is MHP misschien een geschikte oplossing. Informeer altijd eerst bij uw huisarts of specialist, voordat u naar een MHP-specialist stapt.

Combinatie behandeling

Een enkele gebeurt het ook dat micro haar pigmentatie het resultaat van een haartransplantatie verbetert. Omdat een haartransplantatie niet direct resultaat geeft en het soms langer duurt voordat nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt, is micro haar pigmentatie een waardevolle aanvulling. Zowel een haarchirurg als MHP-specialist onderzoeken de combinatie en geven een advies dat bij uw situatie past. Het is belangrijk om uzelf te realiseren dat MHP weliswaar een verbetering van het resultaat kan geven, maar dat dit niet van invloed is op de ontwikkeling van het haartransplantatie resultaat. Grijp ook niet te snel naar een combinatie van verschillende technieken. Het haargroeiproces is complex en op geen enkele manier te versnellen. Neem op tijd actie en kijk niet te lang toe hoe het haarverlies zich blijft ontwikkelen. Hoe eerder u de oorzaak kent, hoe beter het resultaat van een behandeling is.

Micro haar pigmentatie advies

Ziet u hoe uw hoofdhuid tussen het haar zichtbaar is? Neemt de omvang van haarverlies toe? Zoekt u een passende oplossing voor haaruitval? Maak een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Onze consulenten laten u zien welke technieken bij u toegepast kunnen worden en welke resultaten u daarvan mag verwachten. We laten micro haar pigmentatie voor en na foto’s zien en geven een toelichting op de toepasbaarheid van deze behandeling. Heeft u eerder andere behandeling geprobeerd en/of andere medische ingrepen ondergaan? Maak hiervan melding tijdens het consult. Het is belangrijk dat de specialist op de hoogte is van uw actuele gezondheid. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen. Maar u kunt ook telefonisch of via een WhatsApp bericht een afspraak maken. GlobalHair is bereikbaar op +31 6 33388757.

Micro haar pigmentatie dames – FAQ

1. Hoeveel sessies heb ik nodig?

Een micro haar pigmentatie bestaat gewoonlijk uit twee tot drie sessies. Afhankelijk van de mate van haarverlies bent u per sessie twee tot zes uur onder behandeling. Al na de eerste sessie heeft u zichtbare resultaten. Bij de volgende sessies wordt het resultaat verfijnd en bijgewerkt.

2. Wat zijn de nadelen van micro haar pigmentatie?

De enige twee ‘nadelen’ zijn het idee van de hoofdhuid laten ‘tatoeëren’ en de tweede heeft betrekking op de lichte ongemakken in de dagen na een behandelsessie.

3. Waar moet ik opletten na een behandelsessie?

De eerste 24 tot 48 uur houdt u de hoofdhuid droog en wast u deze niet. Doe het een paar dagen rustig aan en ga niet zwemmen of naar de sauna. Uw normale werkzaamheden mogen zonder onderbreking gedaan worden.

4. Is micro haar pigmentatie een goede optie?

Micro haar pigmentatie biedt een oplossing bij haaruitval met verschillende oorzaken en in verschillende stadia. Een litteken laten verbergen of een kale plek aan het oog onttrekken zijn mogelijk, maar ook het optisch voller maken van uw haardos hoort tot de resultaten.

5. Valt micro haar pigmentatie op?

Alleen mensen die u vertelt dat u MHP heeft laten toepassen, zijn op de hoogte. Buitenstaanders weten niet dat uw volle haardos optisch is en zien niet dat u een litteken heeft laten verbergen. Micro haar pigmentatie ziet er natuurlijk uit.

6. Is het een pijnlijke behandeling?

Micro haar pigmentatie is anders dan een gewone tatoeage. De mate van pijn die u ervaart verschilt. Voor sommige mensen is het niet meer dan een irriterend gevoel, terwijl anderen matige pijn en ongemakken ervaren. Als u de hoofdhuid voor een sessie met een verdovende crème behandelt, blijft het pijn gevoel onderdrukt.

7. Mag ik werken na een MHP sessie?

Ja. De meeste vrouwen die micro haar pigmentatie laten toepassen, gaan de volgende dag of binnen een paar dagen weer aan het werk. Let op dat u uw hoofdhuid beschermt tegen het zonlicht. Een hoed of ander hoofddeksel mag gedragen worden.

8. Heeft micro haar pigmentatie invloed op mijn natuurlijke haargroei?

Nee. Het pigment wordt in bovenste hoofdhuidlaag ingebracht, terwijl de haarzakjes zich in de dieper gelegen weefsellagen bevinden. De behandeling heeft geen negatieve effecten op uw eigen haargroei.

9. Kan ik nieuwe haargroei verwachten met micro haar pigmentatie?

Nee. De resultaten van een MHP behandeling zijn alleen optisch. De behandeling heeft geen enkel stimulerend effect op de haargroei.

10. Is het resultaat blijvend?

Specialisten werken met semipermanent pigment. Hierdoor krijgt u een langdurig resultaat. Met het verstrijken van de tijd vervaagt het aangebrachte pigment en kunt u kiezen voor een nabehandeling of touch-up.

11. Hoeveel kost micro haar pigmentatie?

De behandelkosten liggen tussen € 690 en € 2395, afhankelijk van de mate van haarverlies. Er wordt daarbij geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Na een consult bij een specialist ontvangt u een prijsopgave. In totaal zijn drie sessies bij de kostprijs inbegrepen.