facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Micro haar pigmentatie vrouwen

Haaruitval treft zeker niet alleen mannen. Dat er meer over mannelijke haaruitval en passende oplossingen wordt gesproken, neemt niet weg dat ook vrouwen met haarverlies te maken hebben. Waar vaak nog wordt gedacht dat een haartransplantatie en micro haar pigmentatie alleen geschikt zijn voor mannen is niets minder waar. Micro haar pigmentatie vrouwen kan worden toegepast bij zowel tijdelijk als blijvend haarverlies. De behandeling maakt een dunne haardos optisch voller en bedekt kale plekken als gevolg van bijvoorbeeld Alopecia op unieke wijze.

Haar tattoo dames of micro haar pigmentatie vrouwen

Vrouwen praten niet graag openlijk over haaruitval of een dunner wordende haardos. Het is een onderwerp dat nog te vaak in de taboesfeer ligt en wat veel onzekerheden met zich meeneemt. Een bijkomend schaamtegevoel zorgt ervoor dat veel vrouwen niet of onvoldoende gebruik maken van beschikbare behandelingen zoals micro haar pigmentatie. Tricopigmentatie, zoals micro haar pigmentatie ook wordt genoemd, is een niet chirurgische ingreep waarbij met behulp van innovatieve apparatuur gekleurd semi-permanent in de bovenste huidlaag wordt ingebracht. De techniek lijkt wel wat op een echte tatoeage vandaar dat de naam haar tattoo ook geregeld wordt gebruikt. Door de kleur van het pigment zoveel mogelijk af te stemmen op uw eigen stoppelkleur, wordt een natuurlijk resultaat bereikt. Het pigment geeft de illusie van natuurlijke stoppeltjes weer. Dit heeft als voordeel dat kale plekken prima gecamoufleerd worden en dat een dunne haardos optisch voller lijkt. De behandeling geeft meer zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat vrouwen met haarverlies weer met een glimlach naar hun spiegelbeeld kijken.

Bitmap

Verschil micro haar pigmentatie vrouwen en mannen

Een MHP behandeling verschilt niet tot nauwelijks tussen mannen en vrouwen. Waar mannen al eerder een volledige kale schedel laten behandelen, is het bij vrouwen meer het opvullen van kalende plekjes en diffuse, verspreide, haaruitval. Voorafgaand aan de behandeling vindt een uitgebreid intakegesprek plaats bij een gespecialiseerde MHP kliniek. Uw hoofdhuid en haaruitval worden aandachtig bekeken, waarna een ervaren MHP specialist de mogelijkheden met u bespreekt. Gekeken wordt hoe de haaruitval op optimale wijze met micro haar pigmentatie gecamoufleerd kan worden. De mogelijkheden zijn vaak uitgebreider dan bekend en kunnen bovendien volledig op uw persoonlijke situatie toegespitst worden. Iedere behandeling is uniek, waarbij zowel mannen als vrouwen eigen wensen en verwachtingen hebben op het gebied van kleur, resultaat en behandelzone. Deskundige micro haar pigmentatie specialisten maken gebruik van hypoallergene pigmenten, waardoor er van risico’s en/of bijwerkingen zelden tot nooit sprake is. Bent u bekend met allergieën of heeft u een zeer gevoelige huid? Vraag dan om eerst een proefstukje te laten zetten, voordat u tot een volledige behandeling overgaat. Eventuele allergische reacties kunnen dan uitgesloten worden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Tricopigmentatie vrouwen in binnen- en buitenland

Niet alleen Nederlandse MHP specialisten behandelen vrouwen met haaruitval, ook in het buitenland is een groot aantal klinieken actief. Het loont de moeite om de mogelijkheden en kosten met elkaar te vergelijken. Daarbij let u niet alleen op het goedkoopste tarief, maar zeker ook de MHP ervaringen van anderen zijn interessant. Hoe heeft een lotgenote de behandeling ervaren? Zijn de resultaten in overeenstemming met de verwachting vooraf? Heeft een MHP specialist ervaring met het toepassen van de behandeling bij vrouwen? Het zijn voorbeelden van vragen die u zich van tevoren kunt stellen en waar u online een antwoord op vindt. Online vindt u niet alleen ervaringsverhalen, maar ook MHP foto’s en tricopigmentatie video’s van behandelingen in binnen- en buitenland. Welke keuze u ook maakt, zorg ervoor dat u alle voor- en nadelen op een rijtje heeft en dat u weet wat u ongeveer kunt verwachten. Bezoekt u verschillende MHP klinieken? Vraag om aantoonbare resultaten die door de betreffende kliniek zijn gerealiseerd. Professionele en ervaren MHP specialisten zijn, met recht, trots op de resultaten die ze in het verleden hebben bereikt en zullen deze ook graag aan u laten zien. Ga ook op uw eigen gevoel af en staar uzelf niet volledig blind op de mening van anderen. Heeft u geen goed gevoel bij een bepaalde MHP specialist of MHP kliniek? Kijk dan rustig verder en neem geen overhaaste, verkeerde beslissing.

consult GlobalHair

De consulenten van GlobalHair vertellen u graag meer over een eventuele haartransplantatie en maken de vergelijking met micro haar pigmentatie. Wij bieden de tricopigmentatie behandeling zelf niet aan, maar kunnen uw wel informeren over de verschillen met een FUE haartransplantatie. Indien gewenst krijgt u een behandeladvies voor een haartransplantatie. Zo kunt u de beide behandelingen objectief met elkaar vergelijken. Een afspraak maken voor een consult? Bel met +316 44 36 36 22. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over de micro haar pigmentatie bij vrouwen.

Micro haar pigmentatie vrouwen FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over micro haar pigmentatie vrouwen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ja. Vrouwen die met haaruitval te maken hebben kunnen micro haar pigmentatie met succes toe laten passen.

Nee, behandelaars maken bij de tarieven geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. De kosten worden gebaseerd op de omvang van de behandeling en het aantal hoofdzones dat wordt behandeld.

Nee, de ingreep wordt op vrijwel identieke wijze toegepast. Mannen kunnen er de voorkeur aan geven om het haar voor de MHP behandeling te millimeteren, terwijl vrouwen dit liever niet doen. Het pigment wordt met speciaal ontworpen MHP apparatuur in de bovenste huidlaag aangebracht.

Haaruitval bij vrouwen kan diverse oorzaken hebben. Zowel tijdelijk als blijvend haarverlies kan met micro haar pigmentatie behandeld worden. Ook wanneer u last heeft van pleksgewijze haaruitval biedt MHP een oplossing. Om voor de behandeling in aanmerking te komen, moet de Alopecia areata onder controle zijn. Uw haardos wordt als resultaat van MHP optisch voller en uitgedunde of kale plekken worden gecamoufleerd.

Micro haar pigmentatie en de tatoeage techniek worden vaak met elkaar vergeleken. Het zijn twee verschillende behandelmethodes. Waar een tatoeage de bedoeling heeft om op te vallen, doet MHP dat niet. Tatoeage inkt wordt dieper in de huid ingebracht en is permanent aanwezig. Het semipermanente pigment waar MHP specialisten mee werken, geeft langdurige resultaten maar zal uiteindelijk vervagen als er geen nabehandeling plaatsvindt.

De ingreep is toegankelijk voor een grote groep vrouwen die te maken hebben met haaruitval. Resultaten die bereikt worden zijn natuurlijk en bovendien langdurig. De ingreep is in vergelijking met andere behandelingen uiterst betaalbaar.

MHP is een behandeling die met zorg en aandacht wordt toegepast. Afhankelijk van de omvang van de behandeling duurt een behandelsessie gemiddeld 4 tot 8 uur. De lange behandelduur zorgt er soms voor dat u een irriterend gevoel ervaart.

De eerste uren na de ingreep doet u het voorzichtig aan en ontziet u uw hoofd zoveel mogelijk. In principe kunt u de volgende dag uw normale activiteiten en werkzaamheden hervatten. Zwemmen en het bezoeken van een sauna wordt de eerste weken afgeraden.

Een volledige MHP behandeling bevat 2 à 3 behandelsessies. Bij de meeste vrouwen en mannen wordt de 3e behandelsessie als touch-up uitgevoerd.

Zorgverzekeraars zien micro haar pigmentatie als cosmetische behandeling. De kosten worden vrijwel nooit vergoed. Ook aanvullende zorgpakketten bieden weinig tot geen mogelijkheden. Eventueel kunt u meer informatie opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.