Haaruitval treft zeker niet alleen mannen. Dat er meer over mannelijke haaruitval en passende oplossingen wordt gesproken, neemt niet weg dat ook vrouwen met haarverlies te maken hebben. Waar vaak nog wordt gedacht dat een haartransplantatie en micro haar pigmentatie alleen geschikt zijn voor mannen is niets minder waar. Micro haar pigmentatie vrouwen kan worden toegepast bij zowel tijdelijk als blijvend haarverlies. De behandeling maakt een dunne haardos optisch voller en bedekt kale plekken als gevolg van bijvoorbeeld Alopecia op unieke wijze.

Micro haar pigmentatie vrouwen.
Micro haar pigmentatie vrouwen.

Haar tattoo dames of micro haar pigmentatie vrouwen

Vrouwen praten niet graag openlijk over haaruitval of een dunner wordende haardos. Het is een onderwerp dat nog te vaak in de taboesfeer ligt en wat veel onzekerheden met zich meeneemt. Een bijkomend schaamtegevoel zorgt ervoor dat veel vrouwen niet of onvoldoende gebruik maken van beschikbare behandelingen zoals micro haar pigmentatie. Tricopigmentatie, zoals micro haar pigmentatie ook wordt genoemd, is een niet chirurgische ingreep waarbij met behulp van innovatieve apparatuur gekleurd semi-permanent in de bovenste huidlaag wordt ingebracht. De techniek lijkt wel wat op een echte tatoeage vandaar dat de naam haar tattoo ook geregeld wordt gebruikt. Door de kleur van het pigment zoveel mogelijk af te stemmen op uw eigen stoppelkleur, wordt een natuurlijk resultaat bereikt. Het pigment geeft de illusie van natuurlijke stoppeltjes weer. Dit heeft als voordeel dat kale plekken prima gecamoufleerd worden en dat een dunne haardos optisch voller lijkt. De behandeling geeft meer zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat vrouwen met haarverlies weer met een glimlach naar hun spiegelbeeld kijken.

Verschil micro haar pigmentatie vrouwen en mannen

Een MHP behandeling verschilt niet tot nauwelijks tussen mannen en vrouwen. Waar mannen al eerder een volledige kale schedel laten behandelen, is het bij vrouwen meer het opvullen van kalende plekjes en diffuse, verspreide, haaruitval. Voorafgaand aan de behandeling vindt een uitgebreid intakegesprek plaats bij een gespecialiseerde MHP kliniek. Uw hoofdhuid en haaruitval worden aandachtig bekeken, waarna een ervaren MHP specialist de mogelijkheden met u bespreekt. Gekeken wordt hoe de haaruitval op optimale wijze met micro haar pigmentatie gecamoufleerd kan worden. De mogelijkheden zijn vaak uitgebreider dan bekend en kunnen bovendien volledig op uw persoonlijke situatie toegespitst worden. Iedere behandeling is uniek, waarbij zowel mannen als vrouwen eigen wensen en verwachtingen hebben op het gebied van kleur, resultaat en behandelzone. Deskundige micro haar pigmentatie specialisten maken gebruik van hypoallergene pigmenten, waardoor er van risico’s en/of bijwerkingen zelden tot nooit sprake is. Bent u bekend met allergieën of heeft u een zeer gevoelige huid? Vraag dan om eerst een proefstukje te laten zetten, voordat u tot een volledige behandeling overgaat. Eventuele allergische reacties kunnen dan uitgesloten worden.

Tricopigmentatie vrouwen in binnen- en buitenland

Niet alleen Nederlandse MHP specialisten behandelen vrouwen met haaruitval, ook in het buitenland is een groot aantal klinieken actief. Het loont de moeite om de mogelijkheden en kosten met elkaar te vergelijken. Daarbij let u niet alleen op het goedkoopste tarief, maar zeker ook de MHP ervaringen van anderen zijn interessant. Hoe heeft een lotgenote de behandeling ervaren? Zijn de resultaten in overeenstemming met de verwachting vooraf? Heeft een MHP specialist ervaring met het toepassen van de behandeling bij vrouwen? Het zijn voorbeelden van vragen die u zich van tevoren kunt stellen en waar u online een antwoord op vindt. Online vindt u niet alleen ervaringsverhalen, maar ook MHP foto’s en tricopigmentatie video’s van behandelingen in binnen- en buitenland. Welke keuze u ook maakt, zorg ervoor dat u alle voor- en nadelen op een rijtje heeft en dat u weet wat u ongeveer kunt verwachten. Bezoekt u verschillende MHP klinieken? Vraag om aantoonbare resultaten die door de betreffende kliniek zijn gerealiseerd. Professionele en ervaren MHP specialisten zijn, met recht, trots op de resultaten die ze in het verleden hebben bereikt en zullen deze ook graag aan u laten zien. Ga ook op uw eigen gevoel af en staar uzelf niet volledig blind op de mening van anderen. Heeft u geen goed gevoel bij een bepaalde MHP specialist of MHP kliniek? Kijk dan rustig verder en neem geen overhaaste, verkeerde beslissing.

Gratis consult GlobalHair

De consulenten van GlobalHair vertellen u graag meer over een eventuele haartransplantatie en maken de vergelijking met micro haar pigmentatie. Wij bieden de tricopigmentatie behandeling zelf niet aan, maar kunnen uw wel informeren over de verschillen met een FUE haartransplantatie. Indien gewenst krijgt u een behandeladvies voor een haartransplantatie. Zo kunt u de beide behandelingen objectief met elkaar vergelijken. Een afspraak maken voor een gratis consult? Bel met +316 44 36 36 22. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over de micro haar pigmentatie bij vrouwen.