facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Micro haar pigmentatie kosten

Haaruitval, een dunner wordende haardos en kaalheid stemmen bij veel mensen niet tot een brede glimlach. Ongemak, schaamte en een afnemend zelfvertrouwen komen geregeld voor bij mannen en vrouwen die met haarverlies te maken hebben. Het aantal beschikbare behandelingen is de voorbije jaren toegenomen en verbeterd. Zo is micro haar pigmentatie een oplossing waarmee haaruitval en kaalheid gecamoufleerd worden. Met het aanbrengen van gekleurd pigment wordt de illusie van natuurlijke haarstoppels gecreëerd. In vergelijking met andere behandelingen tegen haaruitval, zijn micro haar pigmentatie kosten relatief betaalbaar.

Betaalbare micro haar pigmentatie kosten

Tricopigmentatie kosten verschillen per aanbieder, waarbij doorgaans wordt uitgegaan van een of meerdere hoofdzones die behandeld worden. Iedere situatie is uniek. Dat wil zeggen dat niet iedereen alle hoofdzones laat behandelen, soms volstaan ook een of twee zones. Hoeveel zones u laat behandelen, kunt u zelf globaal inschatten door te kijken waar het haar dunner is geworden of waar zich kale plekken bevinden. Daarnaast zijn er diverse factoren waar u aandacht aan besteed bij het vergelijken van MHP kosten:• Hoe compleet is de prijs die wordt genoemd. Zijn de kosten voor eventuele nazorg inbegrepen? • Hoeveel behandelsessies worden toegepast voor het genoemde bedrag? • Hoeveel hoofdzones worden er behandeld?Om teleurstellingen en mogelijk hoge of extra kosten te voorkomen is het van belang dat u vooraf goed weet wat u kunt verwachten. Kies voor een ervaren MHP specialist en een MHP kliniek waarvan u zichzelf kunt overtuigen van bewezen resultaten. Vaak heeft u tijdens een intakegesprek bij een kliniek al een bepaald gevoel. De meeste MHP klinieken doen u een pakketaanbieding, waarbij gemiddeld drie behandelsessies zijn inbegrepen. U zult zien dat dit goedkoper is dan wanneer u kiest voor losse behandelsessies. Uiteraard kunt u zelf afspraken maken met een behandelend MHP specialist.

Bitmap

Berekenen tricopigmentatie kosten

Een eerste inzicht in de kosten krijgt u door te kijken bij de prijsoverzichten van de MHP klinieken die over een website beschikken. Hier ziet u zowel de kosten voor een losse behandelsessie, behandelpakketten als de kosten per hoofdzone. Aan de hand hiervan kunt u globaal berekenen wat een micro haar pigmentatie behandeling kost. Wilt u exact weten wat de micro haar pigmentatie kosten zijn? Neem dan contact op met de betreffende aanbieder. U zult uitgenodigd worden voor een intakegesprek. Tijdens zo’n gesprek wordt uw hoofdhuid aandachtig bekeken en kan een ervaren MHP specialist aangeven hoeveel hoofdzones u kunt laten behandelen. U kunt uw wensen en verwachtingen kenbaar maken. Professionele MHP specialisten stemmen een persoonlijk behandelplan samen dat een overzichtelijke prijsopgave bevat. U weet dan precies wat u kunt verwachten en waar u aan toe bent. Kies voor een natuurlijk resultaat altijd voor behandeling bij een ervaren MHP specialist.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Uiteenlopende tricopigmentatie kosten

Nederland kent diverse bekende MHP aanbieders en ervaren MHP specialisten. De kosten lopen uiteen en variëren tussen € 590 voor een hoofdzone tot € 3.000 voor alle hoofdzones. Ook het aantal behandelsessies dat bij een prijs is inbegrepen varieert. De professionele MHP klinieken bieden doorgaans 3 behandelsessies aan binnen een pakket. Meestal is na een twee behandelsessie al een mooi resultaat bereikt. De derde sessie dient meer als touch-up. Al kan het uiteraard ook gebeuren dat u meerdere behandelsessies nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken. Vaak is micro haar pigmentatie een betaalbaar alternatief voor onder meer een haartransplantatie.

Geschiktheid en mogelijkheden MHP

Micro haar pigmentatie kan bij een grote groep mannen en vrouwen toegepast worden als behandeling tegen haaruitval. Het is een niet chirurgische ingreep die zonder algehele of plaatselijke verdoving wordt toegepast. Gekleurde semi-permanente pigmenten worden met een fijne, korte naald in de bovenste huidlaag aangebracht, waar ze lijken op natuurlijke haarstoppels. Ook als u niet in aanmerking komt voor een haartransplantatie of een andere behandeling kan MHP uitkomst bieden. Uw geschiktheid wordt bekeken en bepaald door een MHP specialist. Bent u eerder niet geschikt bevonden voor bijvoorbeeld een FUE haartransplantatie, neem dan eventuele (medische) documentatie mee naar het intakegesprek bij de MHP kliniek. Aan de hand hiervan kan een deskundige beslissing genomen worden.

Micro haar pigmentatie vs. Haartransplantatie kosten

Tricopigmentatie en een haartransplantatie zijn twee totaal verschillende behandelingen. Beiden gericht op het oplossen van haarverlies en toch compleet anders. Waar een haartransplantatie blijvende resultaten biedt, is dat bij micro haar pigmentatie niet het geval. Bij een haartransplantatie krijgt u nieuwe haargroei en ook dat is bij tricopigmentatie niet zo. Een haartransplantatie is doorgaans ook duurder dan micro haar pigmentatie. Wilt u meer informatie over de verschillen van beide ingrepen? Maak dan een afspraak voor een consult bij GlobalHair. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over de micro haar pigmentatie kosten.

Micro haar pigmentatie kosten FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over micro haar pigmentatie kosten. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Prijzen van micro haar pigmentatie worden bepaald door de omvang van de behandeling. Het hoofd wordt in een aantal zones onderverdeeld. Hoe meer zones er bij u behandeld worden hoe hoger de kosten van de behandeling. Ook de locatie en naamsbekendheid van de kliniek alsmede de ervaring van de MHP specialist kunnen in de prijzen zijn verwerkt.

De kosten voor tricopigmentatie in Nederland liggen tussen € 590 en € 3.000. Het aantal hoofdzones dat wordt behandeld en het aantal behandelsessies bepalen de uiteindelijke kostprijs.

Haartransplantaties kunnen niet met micro haar pigmentatie vergeleken worden. Het zijn twee totaal verschillende behandelmethodes die er beiden op gericht zijn om haaruitval op te lossen en/of te camoufleren. Bij een FUE haartransplantatie wordt nieuwe haargroei gecreëerd op plaatsen waar het haar is uitgevallen. Micro haar pigmentatie geeft het idee van natuurlijke haarstoppels, maar van nieuwe haargroei is geen sprake.

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor een micro haar pigmentatie behandeling zelden. De ingreep wordt vrijwel altijd om cosmetische redenen toegepast en er is geen medische noodzaak. Ook aanvullende zorgpakketten bieden nauwelijks mogelijkheden.

Een volledige MHP behandeling bestaat uit 2 tot 3 behandelsessies. Tussen de afzonderlijke sessies zit telkens een aantal weken. Wanneer u dan meerdere keren naar een kliniek in het buitenland moet, kunnen de extra reiskosten de ingreep duurder maken. Ook bij Nederlandse specialisten worden betaalbare MHP behandelingen aangeboden en toegepast.

Soms wordt de mogelijkheid geboden om u te laten behandelen tijdens een open dag die de kliniek organiseert. Geïnteresseerden lopen tijdens zo’n dag in en uit, terwijl ze kunnen zien hoe de techniek bij u wordt toegepast. U moet er uiteraard wel tegen kunnen om bekeken te worden, terwijl u in de behandelstoel zit. In ruil daarvoor kan een kliniek korting geven op het behandelbedrag. Vraag tijdens het kennismakingsgesprek bij een MHP specialist naar de kortingsmogelijkheden.

Nee. Bij het behandeltarief wordt vermeld hoeveel sessies zijn inbegrepen. U betaalt een tarief voor een volledige behandeling en niet voor afzonderlijke sessies.

De semipermanente pigmenten die gebruikt worden blijven jarenlang mooi. Onder invloed van het zonlicht, zweten en het verzorgen van de hoofdhuid kan het pigment op den duur in kleur afzwakken. U kunt dan een nabehandeling overwegen. Wanneer u de nabehandeling toe laat passen bij de kliniek waar u ook de volledige MHP behandeling heeft ondergaan, dan worden daar meestal aangepaste tarieven voor in rekening gebracht. U betaalt minder dan wanneer u een eerste MHP behandeling laat toepassen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.