facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Oorzaken van haaruitval diagnose

Haaruitval kan tijdelijk of blijvend zijn. Wat de verschijningsvorm ook is, om behandeling mogelijk te maken dient de oorzaak vastgesteld te worden. De meeste voorkomende oorzaak van blijvend haarverlies is erfelijke kaalheid of Alopecia androgenetica. Beginnend haarverlies valt niet op, pas na een tijdje wordt uw haardos dunner, uw inhammen dunner en trekt uw haargrens zich terug. De oorzaak van mannelijk kaalheid, zoals Alopecia androgenetica ook wel wordt genoemd, is de invloed van het hormoon dihydrotestosteron dat de haarzakjes vernietigd. Eens dit gebeurt, is nieuwe haargroei niet meer mogelijk. Een arts kan de oorzaak vaststellen aan de hand van uw verhaal. Erfelijke kaalheid treft mannen en vrouwen. Het haarverlies wordt bij mannen meestal zichtbaar vanaf eind twintiger, begin dertiger jaren. Vrouwen die last hebben van erfelijke haaruitval zien dit vanaf de overgang en op latere leeftijd. In extreme gevallen is haaruitval al in de puberteit zichtbaar. Is er bij u geen sprake van erfelijke kaalheid? Tijdelijk haarverlies kent diverse oorzaken, die door een huisarts en/of dermatoloog vastgesteld kunnen worden.

Diverse oorzaken van haaruitval

Haaruitval is vervelend. Niemand ziet zijn of haar haardos graag dunner worden en het ontstaan van kale plekken is al helemaal naar. Toch komt tijdelijke haaruitval geregeld voor. Behandelingen zijn niet altijd even eenvoudig, vaak laten artsen het natuurlijke haargroeiproces op zijn beloop. Regelmatige oorzaken van haarverlies dat tijdelijk is, zijn onder meer: • Medische behandelingen. Het bekendste voorbeeld hiervan is chemotherapie, maar ook als gevolg van andere medische toepassingen kan tijdelijk haarverlies optreden. Eens de behandeling voorbij is, zal de haargroei zichzelf herstellen. • Haarziekten- en huidaandoeningen. Psoriasis, Alopecia areata en huidinfecties kunnen allemaal haarverlies veroorzaken. • Hormonale schommelingen. Het doormaken van een zwangerschap, maar ook de overgang kunnen tijdelijke haaruitval tot gevolg hebben. • Stress. Langdurige stress kan uiteindelijk tot haaruitval leiden. Eens de stressfactor wordt weggenomen en u uzelf ontspanning en rust gunt, kan het haarverlies verminderen en de haargroei herstellen. • Vitaminen- en mineralentekort. Vermoedt u dat u te maken heeft met overmatig haarverlies? Aarzel dan niet en neem contact op met een huisarts of behandelend specialist. Vaak is de oorzaak eenvoudig aan te tonen en kan een behandelplan voorgesteld worden. Op de website van onze samenwerkingspartner de Haarstichting kunt u ook veel informatie vinden over de oorzaken van haaruitval.

Bitmap

Haaruitval behandelen

Erger voorkomen, haaruitval verminderen en de haargroei bevorderen. Het zijn verwachtingen en wensen die u heeft op het moment dat u een geschikte behandeling tegen haaruitval zoekt. De voorbije jaren zijn de bestaande behandelmogelijkheden verbeterd en zijn er nieuwe behandelmethodes bijgekomen. Wat de beste behandeling is voor de haaruitval waar u last van heeft, hangt af van de oorzaak die is vastgesteld. Een arts kan u attent maken op beschikbare behandelingen en de methodes die in uw situatie een oplossing kunnen bieden. Wat dat betreft is tijdelijk haarverlies moeilijk te behandelen. Het haargroeiproces heeft tijd nodig om zich te herstellen en hier gaan meerdere maanden overheen. Onrealistisch is het om te verwachten dat wanneer een ijzertekort is aangevuld of een stressfactor is weggenomen u binnen een paar weken weer een volle haardos heeft. De haargroei kan gestimuleerd worden door afwisselend en verantwoord te eten en regelmatig te bewegen. Ook het gebruik van een haargroeimiddel kan overwogen worden. Dit heeft echter geen invloed op de snelheid waarin de haargroei zich herstelt en hervat. Tijdelijk haarverlies kan gecamoufleerd worden door een haarwerk te dragen en/of door het haar en de kale plekken optisch te laten verdichten met tricopigmentatie. Mannen en vrouwen die te maken hebben met Alopecia androgenetica kunnen meerdere behandelingen overwegen. Beginnend haarverlies kan goed behandeld worden met een bewezen haargroeimiddel. Ook haargroei stimulerende behandelingen als mesotherapie en laser licht therapie zijn geregeld succesvol. Zoekt u echter een blijvende oplossing, waarbij nieuwe haargroei weer mogelijk is? Dan is een haartransplantatie de aangewezen behandelmethode. Om voor deze ingreep in aanmerking te komen, dient u over genoeg donormateriaal te beschikken. Dit is meestal haar dat afkomstig is uit uw haarkrans. FUE haartransplantaties worden in binnen- en buitenland aangeboden en behoren wereldwijd tot meest uitgevoerde cosmetische ingrepen.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Haartransplantatie consult

Is erfelijke kaalheid de oorzaak van uw haarverlies? Behandeling is mogelijk en ligt bij GlobalHair binnen handbereik. Maak een afspraak voor een consult. Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.