facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Shampoo tegen haaruitval

Haar wassen hoort bij uw persoonlijke verzorging. Iedereen wast op regelmatige basis het haar. Vaak gebruikt u hiervoor een shampoo waar u zich prettig bij voelt en waarbij u na gebruik een schoon, fris gevoel heeft. Heeft u echter te maken met haaruitval? Dan kunt u het gebruik van een shampoo met haargroeistimulerende kenmerken overwegen. Het is een van de meest eenvoudige stappen die u kunt ondernemen om haaruitval tegen te gaan. Vervang uw huidige shampoo door een shampoo tegen haaruitval eventueel in combinatie met een bijpassende conditioner.

Aandachtspunten bij shampoo tegen haaruitval

De keuze voor een goede, effectieve shampoo is niet altijd even makelijk. Tegenwoordig zijn er tal van middelen verkrijgbaar die meer beloven dan dat ze daadwerkelijk te bieden hebben. In uw zoektocht naar een geschikte shampoo kunt u de volgende punten ter overweging meenemen:• Kies voor een natuurlijke shampoo, waarbij van schadelijke ingrediënten geen sprake is. De shampoo bevat geen parabenen, siliconen of sulfaten. Dit zijn agressieve bestanddelen die uw hoofdhuid uitdrogen en die uiteindelijk tot huidirritaties kunnen leiden. Intensief, langdurig en veelvuldig gebruik van ‘verkeerde ingrediënten’ kan het haarverlies beïnvloeden. • Kies voor een shampoo met ingrediënten die de haargroei stimuleren. Dit zijn onder andere cafeïne, niacinamide, ketoconazol, biotine, procyanidine of koper peptiden. Diverse ingrediënten kunnen een positieve invloed hebben op uw haargroei. Dit zijn dan met name de bestanddelen die het dihydrotestosteron hormoon afremmen. • Kies voor een shampoo die door specialisten wordt aangeraden. Het is makkelijk om dure shampoos en conditioners aan te schaffen. Het aanbod is vrijwel oneindig. De teleurstelling als het product niet blijkt te werken des te groter. Zorg voor het gebruik van een bekende shampoo, waarvan de werking is bewezen. Lees gebruikerservaringen van anderen, dit kan helpen met het bepalen van uw keuze.

Bitmap

Medische shampoo tegen haaruitval

Als u met haaruitval of hoofdhuidproblemen bij een huisarts of dermatoloog komt, kunt u een geneesmiddel voorgeschreven kregen. Afhankelijk van uw voorkeur kan een arts u ketoconazol shampoo voorschrijven. Ketoconazol is van oorsprong een schimmelwerend middel dat voornamelijk gebruikt wordt ter behandeling van huidschimmel infecties. Uit bijkomend (wetenschappelijk) onderzoek is gebleken dat deze medische shampoo ook een positieve invloed kan hebben op Alopecia androgenetica ook wel erfelijke kaalheid genoemd. De shampoo kan door mannen en vrouwen gebruikt worden. Bewezen is dat ketoconazol de invloed van het DHT hormoon afremt, waardoor het haarverlies afneemt. U dient de shampoo te blijven gebruiken om de bereikte resultaten te behouden. Regelmatig gebruik van ketoconazol shampoo maakt dat uw haargroei gestimuleerd wordt en dat uw hoofdhuid er gezonder uitziet. Aangezien ketoconazol shampoo een geneesmiddel is, is het belangrijk om de gebruiksvoorschriften na te lezen en niet meer van de shampoo te gebruiken dan dat wordt geadviseerd. Overweegt u het gebruik van ketoconazol shampoo? Overleg dan met uw huisarts. Haargroeistimulerende shampoos hebben immers niet bij iedereen het gewenste effect. Veel hangt af van de mate waarin uw haarverlies is gevorderd en welke shampoo u gebruikt.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Effect shampoo tegen haaruitval

Om haarverlies efficiënt te kunnen behandelen, dient u al in een vroeg stadium te beginnen met het gebruik van een shampoo die de haaruitval remt. Resultaten zijn ook niet direct zichtbaar, hier gaan een aantal weken overheen. Zet de haaruitval onverminderd door? Overweeg dan om over te stappen op een andere shampoo of een andere behandeling.Is er sprake van een beginnend haarverlies, dan is de shampoo een goede behandeling tegen haaruitval. De shampoo kan de haaruitval remmen en vaak zelfs stoppen en enige hergroei geven. Haarverlies dat al enige tijd aan de gang is, wordt met het gebruik van een shampoo doorgaans niet verbeterd. Goede voorlichting is van belang. Weet u niet of een shampoo tegen haaruitval in uw situatie uitkomst of verbetering biedt? Uw huisarts is meestal het eerste aanspreekpunt in zo’n situatie. In overleg met deze kan verwijzing naar een dermatoloog verstrekt worden. Een huisarts kan echter ook advies geven voor een bepaalde shampoo of andere behandeling tegen haaruitval. Er is immers meer wat u kunt doen om haaruitval te verminderen en/of tegen te gaan. De behandelmogelijkheden zijn gevarieerd.

Consult haartransplantatie

Zeker bij erfelijke kaalheid kan een FUE haartransplantatie blijvende resultaten bieden. Heeft u al enige tijd last van aanhoudende haaruitval en zoekt u een geschikte oplossing naast een shampoo? Laat u dan vrijblijvend voorlichten over een haartransplantatie bij GlobalHair. Onze consulenten vertellen u tijdens een consult alles over de behandelprocedure en de mogelijkheden die passen bij uw situatie. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen of door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22.

Shampoo tegen haaruitval FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over shampoo tegen haaruitval. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Beginnend haarverlies kan onder andere met shampoo worden verminderd. Uit het grote aantal producten dat tegenwoordig vrij verkrijgbaar is, zijn er echter slechts een paar shampoos die verbetering bieden. Als u uw huisarts om advies vraagt kan deze het gebruik van ketoconazol shampoo voorstellen. De ingrediënten in de shampoo en de effecten zijn wetenschappelijk aangetoond.

Ja, shampoos zijn zowel verkrijgbaar bij de drogist als bij de apotheek. Kies voor een shampoo die vrij is van siliconen, sulfaten en parabenen. Het is mogelijk om een shampoo met haargroei stimulerende ingrediënten zoals cafeïne, biotine, procyanidine, koper peptiden of ketoconazol te kopen. Het zijn met name shampoos die zogenaamde DHT-remmers bevatten die van invloed zijn op het haarverlies.

Nee, zeker niet. Van alle shampoos en conditioners die beloven haaruitval te verminderen zijn er slechts een aantal waarvan de effecten aantoonbaar zijn bewezen. Weet u niet welke shampoo u kunt aanschaffen, vraag dan advies aan uw kapper of huisarts.

Er zijn zowel dure als goedkope shampoos verkrijgbaar. De effectiviteit is doorgaans niet aan de prijs gekoppeld.

Het gebruik van een shampoo tegen haaruitval heeft relatief snel effect. U ziet een afname van het haarverlies en het haar ziet er gezonder uit. Hoe snel deze effecten zichtbaar worden hangt af van de shampoo die gebruikt wordt en het verwachtingspatroon dat u heeft.

Nee, net zoals bij het gebruik van een haargroeimiddel moet u de shampoo blijven gebruiken om de bereikte effecten te behouden. Stapt u over op een andere shampoo dan kan het haarverlies verder doorzetten.

Iedereen die te maken heeft met haaruitval heeft eigen wensen en verwachtingen van een behandelmethode. Als u een permanente oplossing zoekt, dan kan een haartransplantatie een geschikte mogelijkheid zijn. Ook behandelingen met laser en/of micro haar pigmentatie bieden een oplossing.

Nee, uw geschiktheid hangt onder andere af van het haarverlies en het beschikbare donormateriaal. Een specialist stelt vragen over uw gezondheid, eerdere medische ingrepen en het gebruik van medicatie. Mensen die bekend zijn met auto-immuunziekten, hart- en/of vaataandoeningen kunnen een negatief behandeladvies krijgen.

De kosten van een haartransplantatie zijn eenmalig. Na een succesvolle transplantatie blijven de getransplanteerde grafts uw leven lang nieuwe haren produceren. Wanneer u een shampoo tegen haaruitval gebruikt dan komen de kosten om de paar weken terug. Als u de kosten van de shampoo over de jaren heen optelt en u vergelijkt deze met het all-in tarief van GlobalHair, dan is een haartransplantatie een betaalbare ingreep.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.