Meer dan 5000 behandelingen...

Sporten of werken na de haartransplantatie

Regelmatig wordt de vraag gesteld over het herstel na een FUE haartransplantatie. Wat mag iemand wel en wat juist niet? Sport of werken na de haartransplantatie is van invloed op de manier waarop het herstel verloopt en het resultaat dat u kunt verwachten. De meeste mannen en vrouwen herstellen snel van de ingreep en blijven complicaties of bijwerkingen uit. Wist u dat u zelf invloed heeft op de manier waarop u hersteld?

Herstel na een FUE haartransplantatie

Uiteraard zijn er meerdere factoren om rekening mee te houden in de dagen en weken na een FUE haartransplantatie. Het begint met het nemen van voldoende rust om uw hoofdhuid de kans te geven zich te herstellen. Wat veel mensen over het hoofd zien is dat het herstel al begint direct na afloop van de ingreep. Het is niet voor niets dat u van de behandelend haarchirurg adviezen krijgt voor een optimale verzorging. Sport of werken na de haartransplantatie is iets wat u doet in overleg met de behandelend specialist. Lichte, huishoudelijke klusjes kunt u daags na de ingreep uitvoeren. Zolang u oplet dat u uw hoofd niet stoot en niet overmatig blootstelt aan druk en zweet levert dat geen problemen of complicaties op. De eerste dagen wordt geadviseerd om het voornamelijk rustig aan te doen. Het is zichtbaar dat u een haartransplantatie heeft ondergaan. De huid is rood en kan gezwollen zijn, ook vormen zich korstjes. Als gevolg van het herstel kan de huid gaan jeuken. Laat ook dan uw hoofd met rust en probeer niet te wrijven en/of te krabben, hierdoor kunt u de huid onnodige schade toebrengen. Laat de korstjes met rust tot deze vanzelf van de huid afvallen. Gemiddeld is de behandelde huid met een dag of 7 tot 10 volledig genezen.

Bitmap

Werken na de haartransplantatie

De meeste mensen die voor een standaard FUE haartransplantatie kiezen wachten een aantal dagen met het hervatten van de werkzaamheden. Dit is ook het advies dat haartransplantatie specialisten geven. Een en ander hangt bovendien nauw samen met het soort werk dat u verricht. Met name zwaar lichamelijke arbeid doet u in de eerste 14 dagen na de haartransplantatie beter niet. Al tijdens het eerste consult wordt uitgebreid aandacht besteed aan de herstelperiode en welke invloed uw werkzaamheden hierop kunnen hebben. Lichte werkzaamheden kunt u al kort na de ingreep weer doen. Werkzaamheden die fysiek zwaar zijn, maar ook werkzaamheden in de buitenlucht en/of stoffige ruimtes stemt u af met de haarchirurg. Doorgaans kunnen na 14 dagen alle werkzaamheden weer, zoals u gewoon bent, uitgevoerd worden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Sporten na de haartransplantatie

Sporten na een haartransplantatie wordt ten zeerste afgeraden. Tenminste de eerste 14 dagen zet u alle sportieve activiteiten op een laag pitje. Zeker intensief sporten met veel zweten en contactsporten dienen vermeden te worden. Gaat u geregeld zwemmen of naar de sauna? Ook dat doet u in de weken na een haarimplantatie niet. Door het sporten een aantal weken te beperken heeft u een positieve invloed op het herstel en krijgen de getransplanteerde haarzakjes een optimale kans om vast te groeien en te herstellen van de ingreep. Uiteraard kunt u met de haarchirurg bespreken wat al dan niet mogelijk is op sportief gebied in combinatie met een haartransplantatie.

Sporten of werken na de haartransplantatie?

Plan een haartransplantatie niet vlak voor een sportief evenement waar u aan mee doet en waar u naar uit kijkt. De kans is groot dat u door de haartransplantatie niet mee kunt doen. Werken en sporten in combinatie met een haarimplantatie doet u alleen na overleg met een haarchirurg. Overhaast daarbij niets en neem vooral de tijd om te herstellen van de ingreep. Een haartransplantatie is overigens een veilige cosmetische ingreep met een uiterst kleine kans op complicaties en/of bijwerkingen. Om deze kans te beperken is het opvolgen van de tips en instructies van haartransplantatie specialisten van belang. Een aantal weken niet of minder sporten en behoedzaam werken, vallen bij het zien van het eindresultaat volledig in het niet.

Meer informatie haartransplantatie

Vergelijkt u de verschillende behandelingen tegen haaruitval en bent u benieuwd welke consequenties een haartransplantatie heeft op uw sportieve ambities? Laat u dan vrijblijvend voorlichten door de consulenten van GlobalHair in Leiden. Tijdens een consult vertellen wij u alles over de haartransplantatie, het herstel en de resultaten die u kunt verwachten. Uiteraard ontvangt u een persoonlijk behandelplan en een aantrekkelijke prijsopgave. Een afspraak is snel gemaakt. Vul het contactformulier in of bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Sporten of werken na de haartransplantatie FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over sporten of werken na de haartransplantatie. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Afhankelijk van uw baan kunt u na drie tot zeven dagen weer aan het werk. Als u tijdens uw werk een beschermend hoofddeksel kunt dragen, is het mogelijk om relatief snel terug te keren op de werkvloer. Verricht u lichamelijk zware arbeid, dan kan de specialist adviseren om gefaseerd uw werkzaamheden te hervatten. Datzelfde is ook van toepassing voor mensen die werken in stoffige of rokerige ruimtes.

Met name de eerste dagen doet u het rustig aan. Slaap de eerste nachten met een extra hoofdkussen en ontzie uw hoofd zoveel mogelijk. Stilzitten is niet nodig, maar beperk de activiteiten tot lichte (huishoudelijke) klusjes. Vermijd zweten en laat de hoofdhuid met rust. De getransplanteerde haarzakjes hebben een aantal dagen nodig om vast te groeien in het transplantatiegebied.

Na de ingreep drink je de eerste dagen geen alcohol en rook je een aantal weken niet. Het is belangrijk om de hoofdhuid met rust te laten en deze zo min mogelijk aan te raken. Vermijd bukken en tillen en wacht een aantal dagen met het wassen van uw hoofdhuid en het haar. Door het genezingsproces worden korstjes gevormd, om infecties en littekens te voorkomen krabt u deze niet open en/of los.

Om te voorkomen dat de kwetsbare nieuwe haartransplantaten worden beschadigd, wordt aangeraden om de eerste weken geen hoed of hoofddeksel te dragen. Als u uw hoofd moet bedekken voor uw werk dan wordt het gebruik van een loszittende hoed of muts geadviseerd. Let op dat de hoofdbedekking zeker de eerste zes weken niet in contact komt met de haarzakjes.

Vanaf de derde dag na de ingreep kunt u lichte activiteiten zoals wandelen en fietsen doen, zonder dat u zich daarbij overmatig inspant. Het duurt gewoonlijk 7 tot 10 dagen voordat de huid voldoende is genezen om weer voorzichtig te gaan sporten. Ook bij het trainen in de sportschool is het de eerste zes weken niet toegestaan om intensief te zweten, overmatig te bukken en/of te tillen. Volg het advies van de haarchirurg op.

Nee, de eerste weken zijn zowel zwemmen als het sauna bezoek niet toegestaan. Zowel zout- als chloorwater zijn van invloed op de haargroei. Door de warmte in een sauna kunt u gaan transpireren en dat komt het herstel niet ten goede.

Plan geen strandvakantie na de ingreep. De eerste weken is het beter om de hoofdhuid niet aan de zon bloot te stellen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.