Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Micro haar pigmentatie

Tricopigmentatie is een niet chirurgische ingreep, waarbij een speciaal ontwikkeld apparaat wordt gebruikt om gekleurd pigment in de bovenste hoofdhuidlaag te injecteren. Net zoals bij een ‘echte tatoeage’, worden kleine stipjes op de huid aangebracht. Overigens is een stoppeltattoo geen tatoeage, zowel de apparatuur, het pigment als de techniek verschillen. Het pigment dat wordt gebruikt is hypoallergeen en in de meeste gevallen semi-permanent. Na het aanbrengen heeft het de uitstraling van natuurlijke haarstoppeltjes. Micro haar pigmentatie is een uitstekende behandeling om een terugtrekkende haarlijn te corrigeren, maar ook kale plekken als gevolg van Alopecia areata kunnen gecamoufleerd worden. Het gebruik van hypoallergeen, semi-permanent pigment heeft als voordeel dat u uw haargrens aan kunt laten passen en eventueel een andere kleur kiest. Na verloop van tijd, gemiddeld 1,5 tot 5 jaar, vervagen de pigmenten. Tussentijds is het altijd mogelijk om voor een ‘opfrisbeurt’ of touch-up te kiezen. Wanneer kan een MHP behandeling overwogen worden? • Als er sprake is van diffuse haaruitval en een dunne haardos. Het pigment dat wordt aangebracht, maakt uw haardos optisch voller. De hoofdhuid is na afloop minder goed zichtbaar. • Het laten camoufleren van littekens. • Het opvullen van kale plekken als gevolg van pleksgewijze kaalheid, Alopecia areata. • Indien u door ver gevorderde of volledige haaruitval niet meer in aanmerking komt voor bijvoorbeeld een haartransplantatie. De stoppeltattoo geeft dan het idee van natuurlijke haarstoppels en een verzorgd kortgeschoren kapsel. Tricopigmentatie wordt met succes bij mannen en vrouwen toegepast. Het is een behandeling die breed inzetbaar is en waar vrijwel iedereen voor in aanmerking komt. Waar andere behandelingen tegen haaruitval gekenmerkt worden door beperkingen, is dat bij micro haar pigmentatie veel minder het geval.

Veiligheid en risico’s micro haar pigmentatie

Het doel van een behandeling tegen haaruitval is het bereiken van een resultaat dat overeenkomt met uw wensen en verwachtingen. Tricopigmentatie is een innovatieve techniek die, voor een goed resultaat, door een ervaren MHP specialist dient te worden uitgevoerd. Het hanteren van de geavanceerde apparatuur in combinatie met het bepalen van het pigment dat wordt gebruikt dient met de nodige aandacht te gebeuren. De haarstoppeltattoo is een niet chirurgische, veilige cosmetische ingreep. Slechts in uitzonderlijke gevallen is er sprake van bijwerkingen. Dit betreft dan veelal allergische reacties op het gebruikte pigment. Mensen die bekend zijn met een gevoelige huid en/of allergieën wordt geadviseerd eerst een proefstukje te laten zetten. Hiermee kunnen huidirritaties en allergische reacties uitgesloten worden. Meestal werkt een MHP kliniek met hypoallergene pigmenten die vanzelf vervagen en door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgebroken. De keuze voor het gebruik van een permanent pigment hangt af van uw voorkeur en de mogelijkheden die een MHP specialist u biedt. Het voordeel van semi-permanent pigment is dat u na verloop van tijd aanpassingen kunt laten doen. Uw uiterlijk verandert door het ouder worden. Natuurlijk haar doet dat ook. Dit maakt semi-permanent flexibel, waardoor u altijd een uiterlijk heeft dat overeenkomstig uw leeftijd is.

Stoppeltattoo ervaring

Het vinden van een oplossing tegen haaruitval en kale plekken is een wens van veel mensen die met haaruitval te maken hebben. Om teleurstellingen en hoge kosten te voorkomen is een goede voorbereiding onmisbaar. Deze voorbereiding begint al met het kennen van de oorzaak van uw haarverlies. Aan de hand hiervan kunt u een eerste selectie van mogelijke behandelingen maken. Is tricopigmentatie mogelijk geschikt? Lees uzelf dan in. Het is belangrijk om te weten wat u van een behandeling en de mogelijke resultaten kunt verwachten. Lees reviews en ervaringen van anderen. Hoe hebben zijn de behandeling ervaren en komen de resultaten overeen met de verwachtingen vooraf? Probeer naast het lezen van ervaringen en meningen van anderen ook te kijken naar MHP foto’s en eventueel een tricopigmentatie video. Het voordeel van een grondige voorbereiding is dat u tijdens een intakegesprek bij een MHP kliniek gerichte vragen kunt stellen. Uw eerste basisvragen worden beantwoord door het lezen van uiteenlopende informatie en het bekijken van de behandeling. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over de stoppeltattoo.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4