Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Tattoo verwijderen kosten

Wilt u meer weten over tattoo verwijderen kosten? De kosten voor het verwijderen van een tatoeage zijn een grote overweging voor veel mensen die het beu zijn om hun verouderde tattoo in de spiegel te zien. Als u naar die oude tatoeage kijkt die u heeft laten zetten tijdens een avontuurlijke, sportieve of romantische zomer, vraagt u zich misschien af hoeveel de tattoo verwijderen kosten zijn. Een oude tatoeage kan dienen als een constante herinnering aan een bepaalde belevenis in uw leven. Of misschien begint u aan een nieuwe baan, waarbij de tatoeage niet wenselijk is. Wat de reden ook is om een tatoeage te laten verwijderen, het is fijn om vooraf de kosten te kennen.

Het laten verwijderen van een tattoo met een laser is een veilige behandeloptie, zolang u in goede gezondheid verkeert en momenteel niet zwanger bent of borstvoeding geeft. Praat met een arts als u chronische gezondheidsproblemen heeft, die van invloed kunnen zijn op het verwijderen van een tatoeage. Houd er rekening mee dat een laserbehandeling niet doorgaat als uw huid door de zon is verbrand en/of als er wonden in het behandelgebied zijn. Voordat u begint met het verwijderen van een tatoeage is het belangrijk om te weten wat de kosten van de behandeling zijn en hoe de kostprijs is samengesteld.

De kosten voor een laserbehandeling variëren op basis van de kleur, grootte, leeftijd van de tattoo en andere factoren. De prijs voor het verwijderen van uw tattoo hangt het sterkste af van het aantal benodigde sessies. Het verwijderen van een tatoeage duurt gemiddeld acht tot tien sessies. Factoren die de kostprijs beïnvloeden zijn:

Het pigment van een tatoeage heeft de neiging om in de loop van de jaren te vervagen. Een oudere tattoo is eenvoudiger te verwijderen dan een recent geplaatste. De inktkwaliteit speelt ook een rol. Inkt van hoge kwaliteit gaat doorgaans langer mee, waardoor het langer duurt voordat deze inkt volledig is afgebroken. Bovendien is uw natuurlijke immuunsysteem van invloed op de snelheid waarin de tattoo vervaagt. Een sterker immuunsysteem is in staat de inkt sneller uit te scheiden.

Kleur en omvang

De kleur van een oude tatoeage heeft invloed op het verwijderen.

  • Lichte kleuren zijn dikwijls het moeilijkste te verwijderen.
  • Bruin, donkerblauw, donkergroen en zwart zijn makkelijker te verwijderen.
  • Turkoois is de moeilijkste kleur om te verwijderen. Laserapparatuur blijkt vaak ongeschikt om deze kleur effectief te verwijderen.

Kenmerkend is dat zwarte inkt makkelijker te verwijderen is dan kleurrijke tatoeages die alle golflengten van de laser absorberen. In tegenstelling tot wat mensen vaak denken zijn het de donkere kleuren die het makkelijkste te behandelen zijn. De grootte van de tattoo is ook van invloed op de prijs voor het verwijderen. Grotere tatoeages kosten meer tijd.

Locatie van de tatoeage

De plaats van de tattoo speelt ook een rol bij het bepalen van de verwijderingskosten. Afhankelijk van de plaats zijn meer of minder sessies nodig. Wanneer een tattoo al wat vervaagd is, duurt het minder lang om de volledige tattoo te verwijderen. Bepaalde delen van het lichaam hebben meer doorbloeding omdat ze dichter bij het hart zijn gelegen. Een goede doorbloeding betekent dat uw lichaam de afgebroken inktdeeltjes sneller afvoert. Het verwijderen van tatoeages op bijvoorbeeld uw romp, bovenarmen en nek gaat sneller dan op uw vingers of tenen. De kosten voor het verwijderen van een tattoo variëren afhankelijk van deze bloedcirculatie verschillen.

Vraagt u zich af wat u betaalt voor het verwijderen van een tattoo? Kijk dan eerst naar de omvang of grootte van de tatoeage. De prijzen liggen tussen € 50 en € 200 per lasersessie. Waarbij u voor een tatoeage die kleiner is dan 5 cm2 € 50 betaalt en € 200 voor tattoos met een afmeting tussen 50 en 100 cm2. Overweegt u uw getatoeëerde wenkbrauwen te laten verwijderen? Dit kost € 100 per sessie. Om de huid voldoende hersteltijd te geven, zit er tussen de behandelsessies telkens een paar weken. Hoe het behandelschema er concreet uitziet, bespreekt u met een specialist tijdens het consult.

Stoort u zich aan een tatoeage en overweegt u een laserbehandeling? Maak een afspraak voor een gratis consult bij GlobalHair in Leiden. Het consult is informatief en stelt u in de gelegenheid vragen te stellen over de laserbehandeling en de prijs die aan het verwijderen van de tattoo is verbonden. U bereikt ons telefonisch en via WhatsApp op 06 3338 8757.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4