Tricopigmentatie Barendrecht

Heeft u interesse in tricopigmentatie Barendrecht? Dunner wordend haar en haarverlies zijn veelvoorkomende problemen. Micro haar pigmentatie, of tricopigmentatie, is een moderne behandelmethode die een alternatief biedt voor een haartransplantatie. Het is een techniek die inzetbaar is bij uiteenlopende oorzaken en vormen van haarverlies. Ook bij volledige haaruitval is tricopigmentatie Barendrecht een behandeling met verrassende resultaten.

Micro haar pigmentatie of tricopigmentatie Barendrecht

Tricopigmentatie is een bestaande methode voor het behandelen van haaruitval. De techniek is toepasbaar bij blijvend haarverlies, maar ook tijdelijke haaruitval, kale plekken en littekens zijn prima te behandelen. Door gekleurd pigment in de getroffen gebieden aan te brengen, ontstaat het idee van haarstoppels. Deze stoppels zijn nauwelijks van echte haarstoppels te onderscheiden. Een kale plek is niet langer zichtbaar, littekens vallen niet langer op en uw uitgedunde haardos ziet er voller uit. Omdat de behandeling niet-chirurgisch is, komen meer mensen voor de methode in aanmerking dan dat bij andere behandelingen het geval is. Alleen in geval van actieve hoofdhuid infecties of bepaalde (chronische) aandoeningen geven behandelaars een negatief behandeladvies.

Minimaal invasief

Tricopigmentatie is poliklinisch en bestaat uit twee à drie sessies. U bent telkens een aantal uren onder behandeling. De duur van een sessie is afhankelijk van het behandelgebied. Specialisten verdelen de hoofdhuid in meerdere zones. Het laten behandelen van een enkele zone gaat sneller dan wanneer alle zones behandeling nodig hebben. Voor het begin van de behandeling heeft u een gesprek met de specialist die het pigment zal aanbrengen. U bespreekt uw gezondheid, de verwachtingen die u heeft en de mogelijkheden die daar bij passen. Al meteen na de eerst sessie is verbetering zichtbaar. In de sessies die volgen, verfijnd de MHP-specialist het resultaat. Afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte pigment en uw levensstijl blijven de resultaten langere tijd mooi. Nabehandeling is op den duur nodig, hiervoor geldt een gemiddelde periode van achttien tot vierentwintig maanden.

Buiten het feit dat resultaat meteen zichtbaar is, heeft een MHP-behandeling andere interessante
voordelen:

  • Het pigment zorgt voor optische verbetering van de haardos;
  • Zichtbare resultaten bij gedeeltelijke of volledige kaalheid;
  • Verbergt de kenmerken van haaruitval;
  • Camoufleert littekens van ongelukken, brandwonden en operaties;
  • Verhoogt de haardichtheid van een uitgedunde haardos;
  • Heeft geen invloed op de natuurlijke haargroei;
  • Geschikt voor volwassenen van alle leeftijden, haarkleuren en huidtypes;

Micro haar pigmentatie voor mannen

Erfelijke haaruitval is bij mannen de meest voorkomende oorzaak van haarverlies en kaalheid. Haarverlies geeft u een ouder uiterlijk en beïnvloedt op negatieve manier uw zelfvertrouwen. Haar valt op en is medebepalend voor uw uitstraling. Is het haarverlies vergevorderd of heeft u misschien onvoldoende donormateriaal voor een haartransplantatie? Een haar tattoo is een alternatieve techniek om het uiterlijk van uw haargroei te verbeteren. Het aanpassen of versterken van de haarlijn, maar ook het vullen van de inhammen en het camoufleren van een kalende kruin en volledig haarverlies zijn mogelijk. Het gekleurde pigment komt overeen met uw natuurlijke haarkleur en is vanaf afstand niet als ‘nep’ herkenbaar. Micro haar pigmentatie is niet-invasief en kent geen downtime. Werkzaamheden hoeft u niet te onderbreken en de kans op complicaties is klein.

Haarverlies komt ook voor bij vrouwen. Hormonale schommelingen, stress, erfelijke gevoeligheid, een medische behandeling of een voedingstekort zijn bekende oorzaken van haarverlies bij vrouwen. Een gezonde, stralende haardos is een belangrijk kenmerk van het uiterlijk. Haaruitval draagt hier niet aan bij en zonder behandeling is sociale uitsluiting iets wat helaas nog altijd gebeurt. Gekleurd pigment verbetert het uiterlijk van uw haardos en geeft meteen een mooi resultaat. De techniek geeft uw zelfvertrouwen een boost en is niet pijnlijk.

Duurzaam, hypoallergeen pigment

MHP-specialisten werken met duurzame, hypoallergene pigmenten van hoogwaardige kwaliteit. Zonder het risico op blauwe of groene verkleuring, vervaagt het pigment met de tijd. Een haar tattoo is een behandelmethode op zich, maar is ook een uitstekende aanvulling op een haartransplantatie. Het pigment is semipermanent. Zo is het mogelijk om altijd uw haarlijn en de kleur van het pigment bij te laten werken. Specialisten gebruiken duurzame pigmenten die vrij zijn van metalen en die hypoallergeen zijn. Gevoelige mensen krijgen het advies en de mogelijkheid om voor een MHP-behandeling een proefstukje aan te laten brengen. Als een huidreactie uitblijft, is het veilig om de haar tattoo te laten aanbrengen.

Om de sessie zonder problemen toe te laten passen, is het belangrijk om te voorkomen dat uw hoofdhuid geïrriteerd raakt. Gebruik daarom vanaf een week voor de geplande afspraak geen peelings voor de hoofdhuid en voorkom dat de huid verbrand door de zon. U heeft tijdens het consult gesproken over eventueel medicijngebruik. Als de behandelaar een doseeradvies heeft gegeven, houdt u hier in de dagen rondom een sessie rekening mee. Na een sessie zijn uw gewone dagelijkse werkzaamheden mogelijk. U krijgt het advies de hoofdhuid een paar dagen niet te wassen of bloot te stellen aan uv-stralen. De eerste dagen is de behandelde huid licht gezwollen en zijn blauwe plekjes niet helemaal uit te sluiten. Dit is tijdelijk en van korte duur.

Kosten tricopigmentatie

Als u kijkt naar andere behandelmethodes bij haaruitval dan ziet u dat zorgverzekeraars de kosten bijna nooit vergoeden. Kosten vergelijken is vanzelfsprekend. Tricopigmentatie is niet de goedkoopste behandelmethode, maar wel voordeliger als een haartransplantatie. De behandeling heeft geen andere overeenkomst met een haarimplantatie anders dan haaruitval verbergen. Resultaten zijn alleen maar optisch, uw eigen haargroei wordt niet beïnvloed door de haar tattoo. In Nederland passen MHP- specialisten de behandeling toe vanaf € 590.

Haaruitval is vervelend en niemand kijkt graag lijdzaam toe hoe de hoofdhuid meer en meer begint op te vallen. Zoekt u een oplossing voor erfelijk haarverlies en vergelijkt u verschillende behandelmethodes met elkaar? Kom gerust eens voor een adviesgesprek naar GlobalHair in Barendrecht. Onze consulenten laten u zien welke behandelmethodes er in de klinieken in Barendrecht en Istanbul aangeboden en toegepast worden. Stel de vragen die u heeft en bekijk foto’s van voor en na een haartransplantatie en een V6 Hair Boost. Een afspraak maakt u online of telefonisch via +31857500577.

Veelgestelde vragen

Een mooie volle baard is niet voor iedere man vanzelfsprekend. Baard- en snorgroei zijn deels erfelijk bepaald. Als u problemen ondervindt met de baardgroei kan een baardtransplantatie uitkomst bieden. Met toepassing van de moderne FUE techniek worden zowel de baard als snor- en/of bakkebaarden opgevuld. Een baardtransplantatie is ook mogelijk als door ziekte of een ongeval de baardgroei is verdwenen.

De brandtransplantatie wordt toegepast met de FUE haartransplantatie methode. Met een micro motor wordt het benodigde aantal haarzakjes uit uw haarkrans geoogst. Van dit oogsten merkt u niets, omdat de huid lokaal is verdoofd. De geoogste haarzakjes worden op kwaliteit gecontroleerd en voorbereidt voor terugplaatsing in uw baard. Bij het terugplaatsen wordt rekening gehouden met de groeirichting, zodat het resultaat uiterst natuurlijk is.

Baardgroei kan van nature als te weinig worden ervaren. Het komt ook voor dat baardharen door een ongeval of ziekte blijvend verloren gaan. Veel mannen storen zich aan het feit dat de baardgroei er niet mooi of incompleet uitziet. Het streven naar een perfecte baard kan veel irritaties met zich meebrengen, zeker als de gewenste baardgroei uitblijft. Een baardtransplantatie kan dan uitkomst bieden. De oorzaken voor het ontbreken van voldoende baardgroei zijn persoonlijk. In de meeste gevallen is echter wel een oplossing mogelijk.

Heeft u onvoldoende baard- en/of snorhaar, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een baardtransplantatie. Het ontbreken van de haren kan zowel erfelijk bepaald zijn als door ziekte en/of trauma veroorzaakt zijn. Om de baardtransplantatie mogelijk te maken is de aanwezigheid van voldoende lichaamseigen donormateriaal onmisbaar. Uw geschiktheid wordt tijdens een consult beoordeelt.

De behandelde huid heeft tijd nodig om te herstellen van de baardtransplantatie. Dat geldt zowel voor de baardstreek als voor het donorgebied. Uw huid kan licht gezwollen zijn en daarbij zijn rode alsook blauwe verkleuringen mogelijk zichtbaar. Deze verschijnselen zijn allemaal tijdelijk van aard en nemen in de dagen na de baardtransplantatie geleidelijk aan af.

Nee, u ervaart geen pijn tijdens de ingreep. Zowel het donorgebied als uw baardstreek worden lokaal verdoofd. Napijn kan zich voordoen eens de verdovingen zijn uitgewerkt. Ook dit is tijdelijk en te bestrijden met een pijnstiller. Houdt de pijn langere tijd aan? Neem dan contact met ons op.

Net zoals bij een haartransplantatie, heeft u na een baardtransplantatie geduld nodig. Zowel uw huid als het haargroeiproces herstellen zich. Een normale lichaamsreactie is het uitvallen van de getransplanteerde haren. Dit gebeurt 2 tot 4 weken na de baardtransplantatie. De eerste nieuwe haargroei wordt 2 à 3 maanden na de ingreep zichtbaar. Voordat over een definitief resultaat gesproken kan worden zijn 9 tot 12 maanden voorbij. Gedurende de ontwikkeling van de resultaten kunt u de baardharen behandelen zoals u dat wilt en/of gewend bent. Scheren, trimmen is prima mogelijk.

Ja, de getransplanteerde haarzakjes zullen uw leven lang haren blijven produceren. Naarmate u ouder wordt kan het haar wel dunner worden.

Helaas, is uw geschiktheid niet vanzelfsprekend. Daarom vindt altijd eerst een consult plaats waarin wordt gekeken naar de oorzaak van het ontbreken van baardhaar. Indien u te maken heeft met bijvoorbeeld onbehandelde Alopecia areata of trichotillomanie kan een baardtransplantatie afgeraden worden. Ook actieve huidinfecties kunnen reden zijn om een negatief advies te geven.

Nee, baardtransplantaties worden niet onder volledige narcose uitgevoerd. Uw huid wordt lokaal verdoofd, waardoor u vrijwel niets merkt van de ingreep. Het komt geregeld voor dat mannen aangeven erg op te zien tegen een de baardtransplantatie. Dit is niets om u voor te schamen. Als u uw zorgen en/of angsten van tevoren kenbaar maakt, kan een kalmerend middel gebruikt worden. U bent dan in staat om meer ontspannen in de behandelstoel plaats te nemen, waardoor de behandeling op vlotte manier kan worden toegepast.

Een baardtransplantatie is een zowel een intensieve als nauwkeurige ingreep. De omvang mag dan niet zo uitgebreid zijn als een complexe haartransplantatie, met name het implanteren van de haren in uw baardstreek vergt uiterste aandacht en precisie. Het is immers de bedoeling dat de haren in de natuurlijke groeirichting van uw baardhaar worden geplaatst, zodat een mooi resultaat ontstaat. U moet rekenen op een behandeldag van 6 tot 8 uur.

Onze ervaren artsen selecteren de haren die getransplanteerd worden zorgvuldig. Gekeken wordt naar haren die passen in uw baardstreek. De haren sluiten zowel qua kleur en structuur aan bij de aanwezige baardharen. Het plaatsen van de geoogste haarzakjes wordt gedaan in de natuurlijke groeirichting. Dit maakt dat de resultaten uiterst nauwkeurig en natuurgetrouw zijn.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis