facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Tricopigmentatie kosten

Zoekt u informatie over tricopigmentatie kosten? Tricopigmentatie is een innovatieve manier om kaalheid en haarverlies te behandelen. Een MHP-specialist injecteert hypoallergeen pigment in de hoofdhuid, waar het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels wordt geïmiteerd. Het resultaat is optisch. Heeft u dun haar en is de hoofdhuid op sommige plaatsen door zichtbaar? Tricopigmentatie verdicht het uiterlijk van uw haar en camoufleert kale plekken. Tricopigmentatie kosten variëren en hangen onder andere af van het haarverlies.

Tricopigmentatie kosten op maat

Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische behandeltechniek voor haarverlies met uiteenlopende oorzaken. Specialisten camoufleren zowel een enkele kale plek als vergevorderde haaruitval. De duur van een behandelsessie loopt uiteen. Bij een uitgebreide behandeling zit u ongeveer zes uur in de behandelstoel. Een tricopigmentatie behandeling bestaat uit drie sessies, met een tussenpose van een paar weken. In de tussenliggende tijd heeft uw hoofdhuid tijd om te genezen en kan het pigment bezinken. De specialist werkt tijdens elke sessie aan de afgesproken hoofdzones en herhaalt het proces tijdens de volgende sessie. De kleur verbetert zich na elke sessie, dit is een geleidelijk proces, terwijl de natuurlijke uitstraling behouden blijft. Tricopigmentatie is een techniek die op uw individuele situatie instelbaar is. Het behandeltarief hangt af van de grootte van de ingreep, het gebruikte pigment, de ervaring van de specialist en de bekendheid van de kliniek.

Wel of geen tatoeage?

Een van de meest gestelde vragen over tricopigmentatie is of het een tatoeage is. Alhoewel de technieken vergelijkbaar zijn, werkt een MHP-specialist met verfijnde apparatuur. De naald is korter dan een tatoeage naald en het pigment wordt in de bovenste hoofdhuidlaag geïnjecteerd, terwijl tatoeage inkt in de diepere lagen zit. Tricopigmentatie is niet bedoeld om op te vallen, maar om haarverlies te verbergen. De meeste mensen die een haar tattoo laten aanbrengen, voelen tijdens de ingreep minimaal ongemak. Bent u gevoelig? Breng dan een verdovende crème aan op de hoofdhuid om het gevoel te verminderen.

Verschillende technieken en resultaten

Micro haar pigmentatie is semipermanent, terwijl een tatoeage voor altijd is. Het gebruikte pigment geeft langdurig effect, al spelen zowel in- en externe factoren hierin een rol. Op de hoofdhuid die regelmatig aan de zon wordt blootgesteld vervaagt het pigment sneller dan bij een ander. Specialisten adviseren over het algemeen om eens in de achttien maanden een touch-up te laten doen. Het pigment verkleurd niet blauw of groen, maar is na verloop van tijd niet meer zichtbaar. Tatoeages daarentegen zijn voor het leven, waarbij er altijd een kans is op blauwe of groene verkleuring.

Tarieven micro haar pigmentatie

GlobalHair rekent tricopigmentatie tarieven van € 690 tot € 2395. Om te weten wat een behandeling kost, neemt u contact met ons op. Bij het tarief zijn drie behandelsessies inbegrepen. Tijdens het consult vertelt de specialist hoelang iedere sessie duurt en hoeveel hoofdzones voor behandeling in aanmerking komen.

Voordelen micro haar pigmentatie

Een van de grootste voordelen van tricopigmentatie is dat het geschikt is voor alle huid- en haartypes. Verschillende vormen en oorzaken van haarverlies komen voor de techniek in aanmerking. Andere voordelen zijn:

 • Optisch verminderen van kaalheid.
 • Verbeteren van een terugwijkende haarlijn.
 • Minder kostbaar dan een haartransplantatie.
 • Specialisten injecteren het pigment ook tussen lang haar.
 • Geen chirurgische ingreep.
 • Geen littekens.
 • Langdurige resultaten, met touch-up mogelijkheden.
 • Geschikt voor toepassing bij een brede doelgroep.
Bitmap

Hoe werkt tricopigmentatie?

Waar begint u bij het overwegen van micro haar pigmentatie en wat kunt u verwachten?

Consult

Het begint allemaal met een consult bij een MHP-specialist. Deze onderzoekt uw hoofdhuid en geeft advies over de techniek en wat het beste bij u past. De specialist kijkt naar het haarverlies en laat zien hoe dit overeenkomt met de Norwood-schaal. Aan de hand hiervan is het eenvoudig om te bepalen hoeveel hoofdzones u laat behandelen voor het gewenste resultaat. Aansluitend op het consult ontvangt u een behandelplan en kostenoverzicht.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Behandelsessie

De eerste behandeling duurt meestal langer dan de tweede en derde sessie. Vooraf neemt de specialist de ingreep nogmaals met u door. U zit in een comfortabele behandelstoel, terwijl het pigment in de hoofdhuid wordt aangebracht. Na de sessie gaat u naar huis. Vrije dagen opnemen is niet nodig. U mag uw gewone werkzaamheden doen. De volgende sessies zijn bedoeld om de bereikte resultaten te verfijnen.

Korte hersteltijd

Na iedere behandeling merkt u wat roodheid, lichte zwellingen en korstjes op, die binnen een week zouden moeten verdwijnen. Kort na de behandeling is pigment donkerder dan uw natuurlijke haarkleur. Deze felheid neemt geleidelijk aan af, tot de kleur overeenkomt met uw eigen haarstoppels. Vermijd de eerste week activiteiten waarbij u intensief zweet en ga niet naar de sauna en/of in een jacuzzi.

Tricopigmentatie voor lang en kort haar

De techniek is hetzelfde, maar er is een verschil tussen een behandeling bij lang haar en kort of geen haar.

 • Lang haar. Het pigment is bedoeld om diffuus haarverlies te camoufleren. Millimeteren is niet nodig. Na de behandeling ziet uw haardos er voller en dichter uit.
 • Verbeteren haarlijn. Uw haarlijn ziet er beter uit en eventueel vult een specialist de inhammen op. Scheert u daarna het haar af, dan is het pigment duidelijk zichtbaar.
 • Behandeling alle hoofdzones. Volledige kaalheid krijgt met micro haar pigmentatie een geschoren look. Het pigment heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels.

Persoonlijk tricopigmentatie consult

GlobalHair biedt betaalbare tricopigmentatie behandelingen aan. Onze consulenten en specialisten zijn ervaren en bereiken natuurlijke resultaten. Twijfelt u tussen micro haar pigmentatie en misschien een haartransplantatie? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult. We laten u de verschillen tussen de diverse haaruitvalbehandelingen zien en kijken welke techniek in uw geval de beste resultaten geeft. Het is mogelijk om tijdens het consult voorbeelden te zien van zowel tricopigmentatie als haartransplantatie behandelingen die eerder door onze specialisten zijn toegepast. Micro haar pigmentatie is voor mannen en vrouwen die te maken hebben met haaruitval. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Telefonisch of via WhatsApp bereikt u ons op +31 6 33388757, maar u kunt ook het contactformulier invullen. Onze medewerkers nemen zo snel als mogelijk contact met u op.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.