Meer dan 5000 behandelingen...

Tricopigmentatie

Tricopigmentatie, scalppigmentatie, micro haar pigmentatie, haar tattoo of stoppeltattoo zijn allemaal benamingen voor dezelfde niet chirurgische behandeling om haaruitval en kaalheid te camoufleren. Met het aanbrengen van semi-permanent pigment wordt de kale huid minder zichtbaar en krijgt een dunne haardos optisch een voller uiterlijk. Tricopigmentatie kan zowel bij mannen als vrouwen in uiteenlopende stadia van haaruitval worden toegepast.

Tricopigmentatie, direct resultaat bij haaruitval

Micro haar pigmentatie is een innovatieve behandeling tegen haaruitval, waarbij door middel van gekleurd pigment het effect van natuurlijke haarstoppels wordt gecreëerd. Dit wordt gedaan met geavanceerde apparatuur en korte, fijne naalden. Tricopigmentatie biedt uiteenlopende mogelijkheden en oplossingen:• Micro haar pigmentatie wordt geregeld toegepast als alternatief voor een haartransplantatie. Is uw haaruitval te ver gevorderd of is er sprake van volledige kaalheid? Ook dan kan scalppigmentatie overwogen worden. • Tricopigmentatie vult een dunner geworden haardos optisch op. Het pigment zorgt ervoor dat de hoofdhuid minder zichtbaar wordt, waardoor het lijkt alsof uw haardos voller is. • Littekens kunnen met behulp van tricopigmentatie gecamoufleerd en verborgen worden. • Kale plekken als gevolg van Alopecia areata kunnen eveneens behandeld worden. Voor een mooi resultaat is het van belang dat de Alopecia onder controle is.Afhankelijk van de mate waarin het haarverlies is verlopen kunnen een of meerdere hoofdzones behandeld worden. Hoeveel zones u in uw situatie laat behandelen, kunt u bespreken met een ervaren MHP specialist. De behandeling heeft een aantal interessante voordelen:• Niet chirurgisch. Er wordt niet gewerkt met plaatselijke verdovingen, en er wordt niet gesneden en/of gehecht. • De behandeling wordt doorgaans niet als pijnlijk ervaren. Gevoelige mensen kunnen voorafgaand aan de behandeling de huid insmeren met een verdovende crème. • Direct na de eerste behandelsessie zijn er zichtbare resultaten en wordt uw haarverlies gecamoufleerd. • De resultaten zijn natuurgetrouw. Het aangebrachte pigment is niet van echte haarstoppeltjes te onderscheiden. • Betaalbaar alternatief voor dure behandelingen zoals een haartransplantatie.

Bitmap

Camoufleren van haaruitval

Haaruitval en kaalheid hebben meerdere oorzaken en kunnen zowel tijdelijk als blijvend zijn. Stress, medicijngebruik, medische behandelingen, ziektes, littekens, vitamine gebrek en/of roken veroorzaken geregeld tijdelijk haarverlies. Daarnaast krijgen zowel mannen als vrouwen te maken met blijvend haarverlies als gevolg van erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica. Tijdige behandeling is vaak gewenst om het haarverlies te verminderen en erger te voorkomen. Diverse behandelmethodes zijn tegenwoordig beschikbaar. Van het gebruik van een haargroeimiddel tot laser therapie en van het dragen van een haarwerk tot een tricopigmentatie behandeling. Micro haar pigmentatie wordt steeds vaker als behandeling overwogen. Het is een relatief eenvoudige ingreep, waarbij van een lange herstelperiode geen sprake is. Al direct na afloop van de eerste behandelsessie kijkt u met een toegenomen gevoel van zelfvertrouwen naar uw spiegelbeeld.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Verloop micro haar pigmentatie

Net zoals bij iedere andere cosmetische behandeling vindt er eerst een uitgebreid kennismakingsgesprek bij een MHP kliniek plaats. Tijdens dit gesprek wordt gevraagd naar uw wensen en verwachtingen van de ingreep. Kies voor een ervaren MHP specialist, dan bent u verzekerd van een goed resultaat. De behandelend specialist bekijkt uw hoofdhuid en de mate van het haarverlies nauwkeurig. Meestal wordt de oorzaak van het haarverlies besproken. Neem daarom, indien van toepassing, medische rapportages mee naar het gesprek. Vertelt wordt welke apparatuur wordt gebruikt en welke hoofdzones u kunt laten behandelen. De meeste MHP klinieken zullen u een prijsopgave overhandigen tijdens het intakegesprek.

Tricopigmentatie prijs

De kosten voor een MHP behandeling zijn gebaseerd op de hoofdzones die behandeld worden. Prijzen beginnen bij ongeveer € 550 voor een zone en lopen op tot ruim € 3.000 voor meerdere zones. Let altijd goed op hoeveel behandelsessies bij een prijs zijn inbegrepen. U moet er rekening mee houden dat er 2 tot 3 behandelsessies nodig zijn voor een optimaal resultaat. Vaak zijn complete behandelpakketten dan ook voordeliger dan wanneer u kiest voor losse behandelsessies. Ervaren MHP specialisten kunnen u hierop wijzen. Vergelijken van de tarieven loont de moeite. Zeker als u weet dat de behandeling ook steeds vaker in het buitenland wordt aangeboden, kan dat interessante verschillen opleveren.

consult tricopigmentatie of haartransplantatie

Behandelingen tegen haaruitval zijn populair. Zowel mannen als vrouwen verdiepen zich vooraf in de mogelijkheden en vergelijken de diverse methoden met elkaar. Voelt u zich onzeker door overmatig haarverlies en wilt u weten of een haartransplantatie of toch tricopigmentatie meer geschikt is als behandeling? Neem dan contact op met de ervaren consulenten van GlobalHair. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende behandelmethodes en geven u advies over uw geschiktheid voor een eventuele haartransplantatie. GlobalHair is gevestigd in Leiden. Meer weten of direct een afspraak maken? Bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over tricopigmentatie.

Tricopigmentatie FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over tricopigmentatie. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tricopigmentatie is een andere benaming voor micro haar pigmentatie of een haar tattoo.

Micro haar pigmentatie is een behandelmethode bij haarverlies die geschikt is voor een brede doelgroep. Tijdens de behandeling wordt semipermanent gekleurd pigment in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht. Het pigment heeft het idee van natuurlijke haarstoppels. Tricopigmentatie kan overwogen worden om kale plekken op te vullen, uw uitgedunde haardos optisch voller te laten lijken en een kale schedel het idee van een geschoren haardracht te geven.

Zowel mannen als vrouwen die met tijdelijk of blijvend haarverlies te maken hebben komen voor de ingreep in aanmerking. U dient meerderjarig te zijn en in goede gezondheid te verkeren. Als er sprake is van actieve huid- of haaraandoeningen kan een specialist adviseren de ingreep op een later moment te ondergaan. Voorafgaand aan tricopigmentatie vindt een intakegesprek plaats.

Nee. De enige overeenkomst die beide behandelingen hebben is dat ze toegepast worden bij haaruitval.

Een haartransplantatie maakt nieuwe haargroei op voorheen kale en uitgedunde plekken mogelijk. Om de ingreep succesvol toe te kunnen passen is er voldoende donormateriaal nodig. De resultaten die bereikt worden zijn permanent. Tricopigmentatie daarentegen creëert geen nieuwe haargroei. Het pigment lijkt op natuurlijke haarstoppels. Ook bij volledige kaalheid kan deze behandeling overwogen worden. Regelmatige touch-ups zijn nodig, omdat het pigment met het verstrijken van de tijd kan vervagen.

Micro haar pigmentatie kosten liggen tussen € 500 en € 3.000. Hoeveel de behandeling exact kost hangt af van de omvang van het behandelgebied en de specialist die de ingreep toepast.

Ja, net zoals haartransplantaties kunt u overwegen om voor een tricopigmentatie behandeling naar het buitenland te gaan. De kosten wijken niet of nauwelijks af van de Nederlandse behandelaars.

Een tricopigmentatie behandeltraject bevat 2 tot 3 behandelsessies. Na de eerste sessie is het resultaat goed zichtbaar. De intensiteit van het pigment neemt af en een gedeelte wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Tijdens de 2e sessie wordt het resultaat verder verfijnd. De meeste mensen hebben dan een prima resultaat. Een 3e sessie wordt in de meeste gevallen als touch-up gedaan.

Ja. Na een haartransplantatie kan het gebeuren dat u de haardichtheid verder wilt laten vergroten. Als er dan onvoldoende donormateriaal beschikbaar is of als u niet nog een haartransplantatie wilt ondergaan kan micro haar pigmentatie een oplossing zijn. Laat tricopigmentatie niet te snel na een haartransplantatie toepassen. Overleg met de haarchirurg wat het beste is en of een micro haar pigmentatie behandeling in uw situatie mogelijk is.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.