Wimpers horen, net zoals wenkbrauwen, bij uw gezichtsuitdrukking en nog meer in het bijzonder bij uw oogopslag. Mooie, volle wimpers spreken tot verbeelding, al zijn ze helaas lang niet bij iedereen zo vanzelfsprekend. Wimpers kunnen gedeeltelijk of volledig verdwijnen als gevolg van medische ingrepen, ziektes, brandwonden, uittrekken en/of ongelukken. Ontbrekende wimpers hebben niet alleen invloed op uw uitstraling en zelfvertrouwen. Uw ogen worden door de wimpers beschermd tegen stof en andere invloeden van buitenaf. Met een wimpertransplantatie kunnen te korte en ontbrekende wimpers behandeld worden.

Wimpertransplantatie.
Wimpertransplantatie.

Wimper implantaten

Wimpers die te kort zijn of ontbreken veroorzaken geregeld oogproblemen. Uw ogen zijn gevoelig en het ontbreken van de beschermende wimpers maakt ze extra kwetsbaar. Het uitvallen of ontbreken van de wimpers heeft meerdere oorzaken en redenen. Mannen en vrouwen die dit overkomt voelen zichzelf al snel ongemakkelijk en hebben minder zin om sociale contacten te onderhouden. Schaamte en onzekerheid spelen hierin een rol. Wist u dat het mogelijk is om wimpers te transplanteren? Zowel bij te korte, te dunne als bij gedeeltelijk of volledig ontbrekende wimperharen is het mogelijk om voor een wimpertransplantatie te kiezen. De meest voorkomende oorzaken voor het ontbreken en/of verlies van wimperharen: • Trichotillomanie, waarbij u zelf de haren uittrekt. • Uw wimperharen zijn uitgevallen als gevolg van een haarziekte zoals Alopecia areata of Alopecia androgenetica. • U heeft een medische behandeling ondergaan of gebruikt medicijnen die haarverlies als bijwerking kunnen hebben. • Uw wimpers zijn verloren gegaan als gevolg van een ongeval en/of brandwonden. • U heeft van nature dunne wimpers. Er zijn veel redenen en oorzaken die tot een wimperimplantatie kunnen leiden. Helaas komt niet iedereen voor de gewenste ingreep in aanmerking. Tijdens een consult wordt uw situatie besproken en worden uw wimpers nauwkeurig bekeken. Uw gezondheid en eventuele medische achtergrond worden uitvoerig besproken en beiden wegen mee in het advies van een haartransplantatie specialist.

Wimpertransplantatie in Nederland of Turkije

Wimpertransplantaties worden nauwkeurig uitgevoerd. Tegenwoordig wordt door de meeste haarklinieken de FUE techniek aangeboden. Ook bij een wimperimplantatie maakt een haarchirurg gebruik van uw eigen donormateriaal dat afkomstig is uit uw haarkrans. De haarzakjes worden geoogst met een holle naald en een voor een in het wimpergebied geplaatst. Het spreekt voor zich dat u kiest voor een haarchirurg die aantoonbare ervaring heeft met wimpertransplantaties. De haarzakjes worden in de natuurlijke groeirichting van uw wimperharen geplaatst. Een aantal zaken om rekening mee te houden bij een wimpertransplantatie: • Wimperharen hebben een andere, kortere, haargroeicyclus dan uw hoofdharen. De haren die getransplanteerd worden zullen langer doorgroeien dan dat ‘gewone’ wimperharen dat doen. U zult de getransplanteerde haren regelmatig bij moeten knippen. Overigens nemen de haren op termijn meer en meer de structuur aan van originele wimperharen. • De getransplanteerde haren zullen geknipt en soms gekruld moeten worden. • Afhankelijk van de oorzaak waarom de wimperharen verloren zijn gegaan of ontbreken kan de doorbloeding in het wimpergebied niet optimaal zijn. Tijdens het intakegesprek wordt besproken of u aan een behandeling genoeg heeft, of dat u mogelijk een vervolgbehandeling nodig heeft om het resultaat te optimaliseren. Wimpertransplantaties worden door haarklinieken in binnen- en buitenland aangeboden en toegepast. Vergelijk de behandelaars met elkaar en kijk dan met name naar de ervaring die specialisten hebben met het transplanteren van de wimpers. Dit is een intensieve ingreep die met aandacht en nauwkeurigheid dient te worden toegepast. De haarchirurgen van GlobalHair zijn ISHRS gecertificeerd en beschikken over ruime, aantoonbare, ervaring met het toepassen van de FUE techniek bij een wimpertransplantatie. De prijzen die GlobalHair berekent voor het transplanteren van wimpers liggen vele malen lager dan de gemiddelde wimpertransplantatie prijs in Nederland. De haarkliniek biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en beschikt over internationale kwaliteitskeurmerken. Bekijkt u de wimpertransplantatie als een eventuele behandeling bij haarverlies? Vraag dan tarieven op bij diverse aanbieders, u krijgt dan een duidelijk beeld van de beschikbare mogelijkheden.

Vrijblijvend consult FUE wimperimplantatie

Onvolledige of ontbrekende wimpers stemmen niet tot uitbundigheid. Overweegt u om wat voor reden dan ook een wimperimplantatie en bent u op zoek naar informatie over deze innovatieve behandeling? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek bij de consulenten van GlobalHair. Wij vertellen u hoe een behandeling verloopt en welke, blijvende, resultaten u kunt verwachten. Tijdens het consult wordt gekeken naar de reden voor het haarverlies en de beschikbaarheid van geschikt donormateriaal. U krijgt een persoonlijk behandeladvies en heeft gelegenheid om vragen te stellen. Een afspraak maken voor een consult? Vul het contactformulier in, stuur een mail naar contact@globalhair.nl of bel of WhatsApp met +316 44 36 36 22.

Wimpertransplantatie – FAQ

1. Kunnen wimpers getransplanteerd worden?

Ja. Bij een wimpertransplantatie worden haarzakjes uit de haarkrans naar de randen van uw ooglid overgebracht. In het begin zult u de wimpers regelmatig moeten knippen en met een wimpertang krullen. Na verloop van tijd neemt de frequentie hiervan af.

2. Kunnen mensen met trichotillomanie een wimpertransplantatie krijgen?

Mensen die dwangmatig zelf het haar uittrekken, krijgen meestal een negatief behandeladvies. Trichotillomanie is een zeldzame stoornis en is een contra-indicatie voor een haar- en/of wimpertransplantatie. Dit omdat degenen die er last van hebben de neiging hebben om hun wimpers uit te trekken.

3. Groeien uitgevallen wimperharen terug?

Hoewel het even kan duren, groeien de wimpers meestal terug. Net als het haar op de hoofdhuid, maken wimpers ook een groeicyclus door. Het uitvallen van een paar haren is meestal geen reden tot bezorgdheid. Verwondingen, maar ook bepaalde aandoeningen en medische behandelingen kunnen ervoor zorgen dat veel of de meeste wimperharen uitvallen.

4. Hoe kan ik mijn wimpers sneller laten groeien?

Haargroei versnellen is niet mogelijk. U kunt er wel wat aan doen om de haargroei te versterken. Wees voorzichtig met het gebruik van make-up met schadelijke, chemische ingrediënten en let op dat u deze voor het slapen gaan volledig verwijderd. Laat geen restjes achter. Dit kan de wimpers beschadigen.

5. Groeien mijn wimpers terug als ik ze met wortel en al uittrek?

Het duurt ongeveer 6 weken voordat een wimper terug groeit als deze is uitgevallen. Er is in dat geval geen schade aan het haarzakje en/of ooglid. Haren die met wortel en al uitgetrokken worden, vertragen het herstel. Zonder haarzakje is hergroei niet mogelijk.

6. Is een wimpertransplantatie gevaarlijk?

Een wimpertransplantatie is niet meer of minder gevaarlijk dan een gewone haartransplantatie. Omdat een arts vlak bij uw oog aan het werk is, kan dat een vervelend gevoel geven. Pijnlijk is de ingreep niet. De huid wordt plaatselijk verdoofd. Na afloop van de behandeling kan het behandelgebied gezwollen zijn met blauwe en rode verkleuringen.

7. Kan ik nog zien na een wimpertransplantatie?

Door de zwellingen kan het zicht de eerste uren en dagen wat minder zijn dan gewoonlijk. De zwellingen nemen vanzelf af, waardoor uw zicht verbeterd.

8. Zijn de resultaten van een wimpertransplantatie blijvend?

Ja, in principe wel. Door een medische behandeling en/of een ongeluk kan dit anders zijn.

9. Ben ik geschikt voor een wimpertransplantatie?

Een haarchirurg beoordeelt uw geschiktheid. De wimpertransplantatie kan gedaan worden bij gezonde volwassenen die van nature onvoldoende wimpergroei hebben en/of die door ongevallen hun wimpers zijn verloren. De ingreep wordt niet geadviseerd aan mensen die dwangmatig zelf de wimpers uittrekken.

10. Hoelang ben ik uit de running na een wimpertransplantatie?

De eerste dagen zijn de oogleden gezwollen en kan het zicht minder scherp zijn dan gebruikelijk. Wrijf niet over de oogleden en koel om de zwellingen te verminderen. Wees voorzichtig met water en span uzelf niet overmatig in. Na 7 tot 10 dagen is de huid voldoende herstelt om stapsgewijs uw dagelijkse activiteiten en werkzaamheden te hervatten.