Haar tattoo ervaringen

Wilt u meer weten over haar tattoo ervaringen en reviews? Zoals veel andere onderwerpen, komt een haar tattoo misschien niet direct bij u op als u zoekt naar een oplossing voor haarverlies. Ook bekend als micro haar pigmentatie is de haar tattoo een minimaal-invasieve behandeling voor verschillende vormen van haaruitval en kaalheid. Maar wat kunt u van de behandeling verwachten? De haar tattoo ervaringen van anderen laten zien wat een behandeling inhoud en hoe haarverlies gecamoufleerd wordt.

Tegenwoordig zijn er geavanceerde methodes om haarverlies te behandelen. Micro haar pigmentatie is een alternatieve techniek die zowel beginnend haarverlies als volledige kaalheid verbergt. De haar tattoo werkt door het injecteren van gekleurd pigment in de hoofdhuid van de kalende gebieden. Het lijkt misschien wat op een traditionele tatoeage, maar verschilt op meerdere punten. Om te beginnen werken MHP-specialisten met fijnere apparatuur, waaronder korte naalden. Een haar tattoo vereist een ander type inkt, pigment dan wanneer u een tatoeage laat plaatsen. Het pigment wordt minder diep in de huidlagen geïnjecteerd en is niet van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden. De ervaring is dat een haar tattoo over het algemeen niet opvalt, terwijl een gewone tatoeage in veel gevallen juist bedoelt is om dat wel te doen.

Hoe werkt het krijgen van een haar tattoo?

Voordat u direct over de kosten van deze behandeltechniek nadenkt, is het goed om te weten waar u precies aan begint. Online leest u ervaringen en/of reviews van mensen die al eerder micro haar pigmentatie hebben laten toepassen. Deze berichten hoeven niet allemaal positief te zijn, om u te laten zien wat u precies van de techniek mag verwachten. Wat kunt in de loop van de procedure verwachten? Hoeveel afzonderlijke sessies zijn nodig? Voor een natuurlijk resultaat vergt een micro haar pigmentatie behandeling een gedegen voorbereiding.

Consult en behandelingen

Uw behandeling begint met een consult bij een MHP-specialist. Deze laat zien welke stijl het beste werkt voor u en de mate van haarverlies. De specialist stelt een behandelplan met prijsofferte voor en geeft hier een toelichting op. Het is mogelijk om direct een sessie te plannen. Als dat is gebeurd, komt u op de afgesproken dag terug naar de MHP-kliniek voor een eerste haar tattoo sessie. Dit duurt gemiddeld vier tot zes uur. De kleur van het pigment is met u doorgenomen en afgestemd op uw natuurlijke haarkleur. Na de sessie gaat u naar huis en de volgende dag zijn dagelijkse activiteiten en werkzaamheden mogelijk. Met een tussenpose van een paar weken vindt de tweede sessie plaats. Voor veel mensen is dit de sessie waarna een mooi resultaat is bereikt. De derde sessie is vaak een touch-up, alleen maar in enkele gevallen heeft iemand extra sessies nodig.

Een van de positieve ervaringen van een haar tattoo is het onmiddellijke resultaat. Het pigment verbergt haarverlies al na de eerste sessie. Het haarverlies valt minder op en een haardos ziet er voller uit. De intensiteit van het pigment neemt na een paar dagen af en wordt bij een tweede en derde sessie vervolmaakt. De semipermanente pigmenten die behandelaars gebruiken, zijn bekend om de langdurige resultaten. Bij een goede verzorging van de hoofdhuid blijft het effect jarenlang mooi. In veel gevallen en door vervaging van het pigment laten mensen eens in de anderhalf tot twee jaar een touch-up doen. De kleur en de haarlijn zijn aanpasbaar, zodat uw uitstraling altijd bij u past.

Geen nieuwe haargroei

Bij het lezen van informatie en ervaringen over de haar tattoo ziet u dat deze techniek geen nieuwe haargroei op de behandelde gebieden ontwikkelt. Het is een camouflage techniek om kale plekken, littekens en uitgedunde gebieden optisch te verbergen. Het mooie is dat u direct resultaat heeft en het haarverlies meteen minder opvalt. In dat opzicht is een haar tattoo ook toepasbaar bij volledige kaalheid. De pigmentstippen geven u het uiterlijk van een kortgeschoren kapsel.

Een ander iets dat als pluspunt van tricopigmentatie wordt omschreven in reviews, is de korte hersteltijd. De meeste mensen gaan daags na een behandelsessie gewoon aan het werk. Ondanks het advies om de hoofdhuid de eerste dagen niet te wassen en/of nat te maken is het herstel minimaal ingrijpend. De behandelde huid is misschien licht gezwollen en wat gevoelig, maar deze verschijnselen nemen snel af. Alleen in stoffige ruimtes is het soms aanbevolen om pas na twee dagen terug aan het werk te gaan. Aangezien u een behandelsessie plant, kunt u rekening houden met voorbeeld het weekend.

De behandeling in omkeerbaar

Wat als u toch niet tevreden bent met het resultaat? Het is niet nodig om te wachten tot het pigment volledig is vervaagd en afgebroken. Met behulp van een laserbehandeling is een haar tattoo, net zoals een echte tatoeage, versneld af te breken. Omdat hier een paar behandelsessies voor nodig zijn, is het zinvol om u zelf vooraf af te vragen of het kostentechnisch gezien niet beter is om te wachten tot het pigment vanzelf is vervaagd. Laserbehandelingen zijn niet goedkoop en omdat de hoofdhuid vrij gevoelig is, is een behandeling ook niet helemaal zonder pijn. Lees laserbehandeling ervaringen om te zien hoe anderen het verwijderen van een haar tattoo hebben ervaren.

Meer weten over een haar tattoo

Zoekt u een alternatieve behandeling voor haarverlies of komt u niet in aanmerking voor een haartransplantatie? GlobalHair biedt micro haar pigmentatie behandelingen aan met prima resultaten. De prijs voor de behandeling ligt tussen € 690 en € 2395. Onze consulenten laten u tijdens een gratis consult zien welke resultaten mogelijk zijn en welke haar tattoo resultaten onze specialisten eerder hebben bereikt. Het is een niet-chirurgische techniek die geen langdurige voorbereiding vereist. Na een sessie gaat u naar huis en bent u in staat om uw gewone activiteiten te doen. Heeft u vragen over de techniek of wilt u weten wat de haar tattoo in uw situatie kost? Maak rustig een afspraak voor een gratis consult in onze kliniek in Barendrecht. Telefonisch zijn we bereikbaar op +31 6 33388757.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis