Wilt u meer weten over haar tattoo ervaringen en reviews? Zoals veel andere onderwerpen, komt een haar tattoo misschien niet direct bij u op als u zoekt naar een oplossing voor haarverlies. Ook bekend als micro haar pigmentatie is de haar tattoo een minimaal-invasieve behandeling voor verschillende vormen van haaruitval en kaalheid. Maar wat kunt u van de behandeling verwachten? De haar tattoo ervaringen van anderen laten zien wat een behandeling inhoud en hoe haarverlies gecamoufleerd wordt.

Micro haar pigmentatie of haar tattoo ervaringen

Tegenwoordig zijn er geavanceerde methodes om haarverlies te behandelen. Micro haar pigmentatie is een alternatieve techniek die zowel beginnend haarverlies als volledige kaalheid verbergt. De haar tattoo werkt door het injecteren van gekleurd pigment in de hoofdhuid van de kalende gebieden. Het lijkt misschien wat op een traditionele tatoeage, maar verschilt op meerdere punten. Om te beginnen werken MHP-specialisten met fijnere apparatuur, waaronder korte naalden. Een haar tattoo vereist een ander type inkt, pigment dan wanneer u een tatoeage laat plaatsen. Het pigment wordt minder diep in de huidlagen geïnjecteerd en is niet van natuurlijke haarstoppels te onderscheiden. De ervaring is dat een haar tattoo over het algemeen niet opvalt, terwijl een gewone tatoeage in veel gevallen juist bedoelt is om dat wel te doen.

Hoe werkt het krijgen van een haar tattoo?

Voordat u direct over de kosten van deze behandeltechniek nadenkt, is het goed om te weten waar u precies aan begint. Online leest u ervaringen en/of reviews van mensen die al eerder micro haar pigmentatie hebben laten toepassen. Deze berichten hoeven niet allemaal positief te zijn, om u te laten zien wat u precies van de techniek mag verwachten. Wat kunt in de loop van de procedure verwachten? Hoeveel afzonderlijke sessies zijn nodig? Voor een natuurlijk resultaat vergt een micro haar pigmentatie behandeling een gedegen voorbereiding.

Consult en behandelingen

Uw behandeling begint met een consult bij een MHP-specialist. Deze laat zien welke stijl het beste werkt voor u en de mate van haarverlies. De specialist stelt een behandelplan met prijsofferte voor en geeft hier een toelichting op. Het is mogelijk om direct een sessie te plannen. Als dat is gebeurd, komt u op de afgesproken dag terug naar de MHP-kliniek voor een eerste haar tattoo sessie. Dit duurt gemiddeld vier tot zes uur. De kleur van het pigment is met u doorgenomen en afgestemd op uw natuurlijke haarkleur. Na de sessie gaat u naar huis en de volgende dag zijn dagelijkse activiteiten en werkzaamheden mogelijk. Met een tussenpose van een paar weken vindt de tweede sessie plaats. Voor veel mensen is dit de sessie waarna een mooi resultaat is bereikt. De derde sessie is vaak een touch-up, alleen maar in enkele gevallen heeft iemand extra sessies nodig.

Direct resultaat

Een van de positieve ervaringen van een haar tattoo is het onmiddellijke resultaat. Het pigment verbergt haarverlies al na de eerste sessie. Het haarverlies valt minder op en een haardos ziet er voller uit. De intensiteit van het pigment neemt na een paar dagen af en wordt bij een tweede en derde sessie vervolmaakt. De semipermanente pigmenten die behandelaars gebruiken, zijn bekend om de langdurige resultaten. Bij een goede verzorging van de hoofdhuid blijft het effect jarenlang mooi. In veel gevallen en door vervaging van het pigment laten mensen eens in de anderhalf tot twee jaar een touch-up doen. De kleur en de haarlijn zijn aanpasbaar, zodat uw uitstraling altijd bij u past.

Geen nieuwe haargroei

Bij het lezen van informatie en ervaringen over de haar tattoo ziet u dat deze techniek geen nieuwe haargroei op de behandelde gebieden ontwikkelt. Het is een camouflage techniek om kale plekken, littekens en uitgedunde gebieden optisch te verbergen. Het mooie is dat u direct resultaat heeft en het haarverlies meteen minder opvalt. In dat opzicht is een haar tattoo ook toepasbaar bij volledige kaalheid. De pigmentstippen geven u het uiterlijk van een kortgeschoren kapsel.

Minimale bijwerkingen en korte hersteltijd

Een ander iets dat als pluspunt van tricopigmentatie wordt omschreven in reviews, is de korte hersteltijd. De meeste mensen gaan daags na een behandelsessie gewoon aan het werk. Ondanks het advies om de hoofdhuid de eerste dagen niet te wassen en/of nat te maken is het herstel minimaal ingrijpend. De behandelde huid is misschien licht gezwollen en wat gevoelig, maar deze verschijnselen nemen snel af. Alleen in stoffige ruimtes is het soms aanbevolen om pas na twee dagen terug aan het werk te gaan. Aangezien u een behandelsessie plant, kunt u rekening houden met voorbeeld het weekend.

De behandeling in omkeerbaar

Wat als u toch niet tevreden bent met het resultaat? Het is niet nodig om te wachten tot het pigment volledig is vervaagd en afgebroken. Met behulp van een laserbehandeling is een haar tattoo, net zoals een echte tatoeage, versneld af te breken. Omdat hier een paar behandelsessies voor nodig zijn, is het zinvol om u zelf vooraf af te vragen of het kostentechnisch gezien niet beter is om te wachten tot het pigment vanzelf is vervaagd. Laserbehandelingen zijn niet goedkoop en omdat de hoofdhuid vrij gevoelig is, is een behandeling ook niet helemaal zonder pijn. Lees laserbehandeling ervaringen om te zien hoe anderen het verwijderen van een haar tattoo hebben ervaren.

Meer weten over een haar tattoo

Zoekt u een alternatieve behandeling voor haarverlies of komt u niet in aanmerking voor een haartransplantatie? GlobalHair biedt micro haar pigmentatie behandelingen aan met prima resultaten. De prijs voor de behandeling ligt tussen € 690 en € 2395. Onze consulenten laten u tijdens een gratis consult zien welke resultaten mogelijk zijn en welke haar tattoo resultaten onze specialisten eerder hebben bereikt. Het is een niet-chirurgische techniek die geen langdurige voorbereiding vereist. Na een sessie gaat u naar huis en bent u in staat om uw gewone activiteiten te doen. Heeft u vragen over de techniek of wilt u weten wat de haar tattoo in uw situatie kost? Maak rustig een afspraak voor een gratis consult in onze kliniek in Barendrecht. Telefonisch zijn we bereikbaar op +31 6 33388757.

Haar tattoo ervaringen – FAQ

1. Moet ik mijn hoofd scheren voor een haar tattoo?

Afhankelijk van uw haardracht, krijgt u het advies om uw haar te scheren zodat een MHP-specialist goed kan werken. Als uw haar dunner wordt en u dichtheid wilt laten toevoegen, is scheren niet nodig. Dit advies geldt ook voor vrouwen, ervaren MHP-specialisten werken tussen uw haar door.

2. Is het veilig om een haar tattoo aan te laten brengen?

Een haar tattoo is niet hetzelfde als een tatoeage. Het pigment wordt minder diep in de huid aangebracht en valt als zodanig niet op. Het heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels waarvan de kleur in de loop van de tijd vervaagd. Een haar tattoo die door een ervaren specialist wordt aangebracht, gebeurt meestal in een hygiënische omgeving en met gesteriliseerde apparatuur.

3. Hoelang duurt het voordat ik resultaat zie?

Het voordeel van een haar tattoo is dat u weliswaar twee tot drie sessies ondergaat, maar dat resultaat direct vanaf de eerste sessie zichtbaar is. Het haarverlies valt minder op en de hoofdhuid is valt nog nauwelijks op.

4. Kan er haar over de haar tattoo groeien?

Ja, de haarzakjes zijn dieper in uw huid gelegen en ondervinden geen hinder van het aangebrachte pigment. Het pigment maakt uw haargroei optisch voller.

5. Gebeurt een haar tattoo met verdoving van de hoofdhuid?

Nee, MHP-specialisten werken zonder plaatselijke verdovingen. Het aanprikken van de huid om het pigment te injecteren is niet echt pijnlijk, maar wordt eerder als irritant ervaren. Eventueel is het mogelijk om de huid voor een sessie met verdovende crème te behandelen. Omdat dit uw haar wat vettig kan maken en de huid de eerste 24 uur niet nat mag worden, is het goed om hier met het plannen van de behandeling rekening mee te houden.

6. Wat gebeurt er als ik per ongeluk over mijn hoofdhuid wrijf?

Ondanks dat het belangrijk is om de hoofdhuid vooral de eerste uren na de sessie met rust te laten, kan het gebeuren dat u ongemerkt over uw hoofd wrijft. Zachtjes wrijven is niet schadelijk, maar probeer krabben te voorkomen. Op de hoofdhuid zijn door de injecties kleine ‘wondjes’ ontstaan die tijd nodig hebben om te genezen. In het ernstigste geval vergroot u de kans op infecties.

7. Ben ik lang uit de running?

Nee, een haar tattoo heeft nauwelijks tot geen downtime. Als u ervaringen van anderen leest, ziet u dat de meeste werkzaamheden geen probleem opleveren voor het eindresultaat. Alleen zwemmen, sauna’s en jacuzzi’s slaat u de eerste tijd over.

8. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een standaard haar tattoo bestaat uit twee à drie sessies. In veel gevallen is het resultaat na de tweede sessie goed en dient de volgende sessie als touch-up. Onder en/of door bepaalde omstandigheden kan een extra sessie aanbevolen worden.

9. Hoeveel kost een haar tattoo?

De kosten liggen tussen € 690 en € 2395, afhankelijk van de omvang van de behandeling. Bij GlobalHair zijn drie sessies in de kostprijs inbegrepen.