Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haarimplantatie ervaringen

Zoekt u haarimplantatie ervaringen? Haarimplantaties zijn bedoeld om de haargroei te herstellen op plaatsen van de hoofdhuid waar het haar is uitgevallen. Het is een effectieve techniek voor het behandelen van alopecia androgenetica, maar toekomstig haarverlies is helaas niet te voorkomen en/of te stoppen. Alhoewel haarverlies en dunner wordend haar normale gevolgen zijn van veroudering, treedt haaruitval ook op als gevolg van medische aandoeningen of trauma’s aan de hoofdhuid. Afhankelijk van de oorzaak bent u geschikt voor een haartransplantatie. Om te weten wat u te wachten staat leest u haarimplantatie ervaringen.

Online vindt u diverse haartransplantatie ervaringen. Mensen delen zowel negatieve als positieve berichten over de ingreep. Afhankelijk van de verwachting die u heeft en de oorzaak van haarverlies onderzoekt u de mogelijke oplossingen die bij u passen. Nu zijn er veel redenen voor haaruitval. Haarverlies is soms tijdelijk, maar kan ook blijvend zijn. Een haartransplantatie is een geschikte oplossing voor haaruitval als gevolg van genetische bepalingen, brandwonden en/of traumatische verwondingen. Andere, tijdelijke oorzaken van haarverlies komen dikwijls niet in aanmerking om met een haarimplantatie te behandelen en op te lossen. Daarnaast is het zo dat u in goede gezondheid moet verkeren en een realistische verwachting van de ingreep heeft. Als u al teveel haar heeft verloren is het donorgebied mogelijk ontoereikend en krijgt u een negatief behandeladvies.

Overzicht behandeldag

Zonder eigen ervaring is het niet altijd eenvoudig om voor uzelf een voorstelling te maken van een haartransplantatie. Het is een minimaal invasieve chirurgische ingreep die volgens een stappenplan verloopt:

  • Afhankelijk van de techniek scheert een assistent uw haar, zodat de haarchirurg goed zicht heeft.
  • Na het desinfecteren van het donorgebied, zet de arts de injecties met de verdovingsvloeistof.
  • Met behulp van speciale apparatuur extraheert de haarchirurg de haarzakjes uit het donorgebied.
  • Assistenten bereiden de geoogste grafts voor op de implantatie.
  • Het implantatiegebied wordt verdoofd en de arts boort kleine kanaaltjes om de haarzakjes in te plaatsen.

Een behandeldag duurt 6 tot 9 uur, afhankelijk van het aantal grafts dat is inbegrepen. Bij een gemiddelde haartransplantatie behandelen artsen 2000 tot 4500 haarzakjes. De ingreep is poliklinisch en na afloop mag u naar huis om te herstellen.

Verwachting en herstel haarimplantatie

Als voorbereiding op uw eigen ingreep is het interessant om te weten welke verwachtingen anderen hebben of hadden en hoe het eindresultaat daarbij past. Na de operatie is de hoofdhuid gevoelig en schrijft een arts antibiotica en ontstekingsremmers voor. Dit is om te voorkomen dat u last krijgt van ontstekingen en infecties. Uit haarimplantatie reviews blijkt dat de meeste mensen na enkele dagen weer aan het werk gaan. Het is normaal om vanaf drie weken na de operatie haaruitval te zien op de getransplanteerde plaatsen, dit leest u ook terug in de ervaring van anderen. De meeste mensen zien vanaf drie maanden na de ingreep hoe nieuwe haargroei zich voorzichtig ontwikkeld. Het duurt ruim negen tot twaalf maanden, voordat het eindresultaat is bereikt. Ruim 85% is tevreden over de behandeling.

Onderdeel van de reviews is het bespreken van de kosten die in rekening zijn gebracht en het risico op bijwerkingen. Afhankelijk van de kliniek waar u de haarimplantatie betaalt, moet u rekening houden met kosten die liggen tussen € 2500 en € 9000. De basisverzekering dekt de kosten niet. Aanvullende zorgpakketten hebben beperkte mogelijkheden. Een chirurgische ingreep heeft een kans op medische risico’s waaronder nabloedingen, zwellingen, huidverkleuringen en infecties. Ernstige complicaties doen zich nauwelijks voor. Door vooraf met verschillende artsen en specialisten te praten, bent u op de hoogte van de mogelijkheden en weet u waar u op moet letten om de kans op bijwerkingen te verkleinen.

Succesvolle ingreep bij mannen en vrouwen

Waar mensen vaak denken dat een haartransplantatie alleen maar geschikt is voor de behandeling van mannelijke kaalheid, is niets minder waar. Ontwikkelingen in de techniek en verfijning van de apparatuur maken het mogelijk dat ook vrouwen met erfelijke haarverlies steeds vaker een behandeling overwegen. Het aantal ervaringen van vrouwen dat een haarimplantatie heeft ondergaan, neemt gestaag toe. De informatie die ze delen is interessant. U ontdekt dat vrouwen de keuze hebben om voor een haarsparende haarimplantatie te gaan. Het scheren van al het haar is voor vrouwen moeilijk en de nieuwe ontwikkelingen zorgen ervoor dat alleen een deel van het donorgebied wordt geschoren. Na de ingreep valt het andere haar hier over heen en is het in feite niet zichtbaar dat u een ingreep heeft ondergaan.

Binnen- en buitenlandse haarklinieken

Omdat zorgverzekeraars de kosten niet vergoeden, hebben veel mensen een voorkeur voor een betaalbare haartransplantatie in Turkije. Nu is het misschien niet vanzelfsprekend om haartransplantatie ervaringen van Turkse haarklinieken te lezen. Goed om te weten is dat onder andere op het forum Haarweb.nl, mensen hun ervaringen delen van behandelingen in binnen- en buitenland. Zo vindt u ook reviews van haartransplantaties die in Turkije zijn toegepast. Bovendien is er een aantal Turkse klinieken met een vertegenwoordiging in Nederland. Deze klinieken beschikken meestal over een Nederlandse website, waar in samenwerking met een reviewsite, ervaringen worden weergegeven. Dit betreft dan uiteraard ingrepen die in de betreffende kliniek hebben plaatsgevonden. Overigens zijn er ook internationale review sites waar u uiteenlopende ervaringen terugleest.

Zelf ervaring op doen

Alhoewel het interessant is om te lezen hoe anderen zich hebben voorbereid op een haartransplantatie en hoe het resultaat uiteindelijk is geworden, telt uw eigen mening als het gaat om het nemen van een beslissing. Het is moeilijk om zonder persoonlijk contact een oordeel te vellen over de geschiktheid van een haarkliniek en de behandelend artsen. Het advies luidt om bij enkele klinieken een afspraak te maken voor een consult. Het consult is het geschikte moment om vragen te stellen over de haarimplantatie en de mogelijkheden die bij u passen. Een arts onderzoekt het haarverlies en de oorzaak daarvan, maar stelt ook vragen over uw gezondheid en medische achtergrond. Iedere arts werkt anders. Voelt u zich bij een haarkliniek niet ‘op uw gemak’, kijk dan verder. Maak een keuze voor de haarchirurg die u een vertrouwd gevoel heeft. Alleen zo kijkt u later tevreden terug op het behandeltraject.

Veelgestelde vragen

Haartransplantatie ervaringen laten zien dat u vanaf gemiddeld drie tot vier maanden na de ingreep de eerste resultaten kunt verwachten. Het duurt tien tot twaalf maanden voordat het resultaat optimaal is.

Ingrepen die door ervaren, deskundige haartransplantatie specialisten worden gedaan, hebben natuurgetrouwe resultaten. Deze artsen weten onder welke hoek en in welke groeirichting een haarzakje geïmplanteerd moet worden om op te gaan in de overige haargroei.

De ingreep is niet pijnlijk en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het enige wat u voelt, is het zetten van de verdovingsinjecties, daarna is het gevoel verdwenen. Een enkele keer ontstaat na het uitwerken van de verdovingen napijn. Dit is met gewone pijnstillers goed te bestrijden. Napijn neemt snel af en is mild tot matig van aard.

Na een haartransplantatie is het gebruikelijk om na drie tot vier weken te zien hoe het getransplanteerde haar uitvalt. Deze situatie is tijdelijk. De haarzakjes gaan over in de rustfase, waarna het een paar maanden duurt voordat nieuwe haargroei tot ontwikkeling komt.

Als u haarimplantatie ervaringen leest, komt u verschillende meningen tegen. Zolang de ingreep door een deskundige, ervaren haarchirurg wordt gedaan, is het een veilige behandeling met een minimaal risico op bijwerkingen.

Een haartransplantatie is een kostbare ingreep die u goed voorbereidt. Vooronderzoek is nodig om te bepalen of dit de beste oplossing voor u is. De techniek is niet geschikt voor elke vorm van haarverlies. Het is belangrijk om de nazorginstructies te volgen, zodat de hoofdhuid en de haarzakjes tijd krijgen om te genezen. Of u de ingreep de moeite waard vindt, is iets wat u zelf moet bepalen.

In Turkije wordt de FUE-techniek als standaard gebruikt. Tijdens een consult bekijkt een specialist of dit de techniek is die ook bij u de mooiste resultaten geeft. Eventuele andere behandelmethoden zijn de DHI-techniek en de saffier FUE-haartransplantatie.

Een haarimplantatie zelf mislukt zelden. Iemand kan wel teleurgesteld zijn in de uitkomst en het resultaat. Niet alle behandelend specialisten beschikken over de ervaring en/of professionaliteit om een haartransplantatie uit te voeren. Het vergt een vaste hand en kennis om de haarzakjes op de best mogelijke manier in het transplantatie gebied te implanteren.

De ingreep is minimaal-invasief, maar het is en blijft een chirurgische operatie waar risico’s aan zijn verbonden. Een haartransplantatie heeft een risico op nabloedingen, zwellingen, blauwe en rode huidverkleuringen, blauwe plekken rondom de ogen, korstvorming, jeuk, infecties en littekens. Om het infectiegevaar te verkleinen, schrijft de arts antibiotica en ontstekingsremmers voor.

De huid geneest binnen 7 tot 10 dagen van de ingreep. Laat de korstjes met rust en wacht tot deze vanzelf van de huid afvallen. Open wondjes vertragen het herstel.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4