Haartransplantatie groeiproces

Een haartransplantatie is voor veel mensen de ideale oplossing bij haaruitval als gevolg van erfelijke of mannelijke kaalheid. Het mag dan ook gezegd worden dat de resultaten die bereikt worden goed en blijvend zijn. Aan dit mooie eindresultaat gaat echter eerst wel een lang haartransplantatie groeiproces vooraf. Direct zichtbare resultaten? Die hoeft u van een FUE haartransplantatie niet te verwachten.

Foto’s haartransplantatie groeiproces

Haarklinieken laten u tijdens een intakegesprek haartransplantatie voor en na foto’s zien. Wat er niet altijd bij wordt verteld is dat er tussen deze foto’s een lange periode zit. Gemiddeld wordt een eindresultaat bereikt na 9 tot 12 maanden. Het is ook pas bij een laatste eindcontrole dat de na foto wordt gemaakt. U heeft zo weinig tot geen idee hoe het herstel na een haartransplantatie verloopt en wat u van een groeiproces kunt verwachten. Zo hebben haarzakjes die getransplanteerd worden een aantal dagen om vast te groeien in de ontvangstgebieden. Een aantal weken na de haarimplantatie zullen de getransplanteerde haren uitvallen. Dit betreft alleen de haren en niet het volledige haarzakje. Waar u op zo’n moment al snel in paniek kunt raken, is het belangrijk om te weten dat dit een normaal gevolg is van de haartransplantatie. Het overkomt de meeste mensen die een haarimplantatie ondergaan en het is niets om u naar over te maken. Hoe snel nieuwe haargroei zichtbaar wordt verschild van persoon tot persoon. Meestal is dit binnen 2 tot 3 maanden. Haar groeit gemiddeld 1 cm per maand, het duurt dus wel even om de resultaten te zien ontwikkelen. Haar knippen na een haartransplantatie kan op het moment dat u vindt dat u aan een kappersbeurt en/of een nieuw kapsel toe bent. Het haar dat groeit kan gewoon geknipt en behandeld worden zoals u dat voorheen ook deed. Waar ziet u foto’s van het haartransplantatie groeiproces als een haarkliniek ze niet heeft? Online zijn diverse blogs, vlogs en Haarweb actief waar ervaringen gedeeld worden. Regelmatig worden hier ook foto’s en video’s geplaatst van haartransplantatie resultaten door de weken en maanden heen.

Blijvende groeigarantie haartransplantatie

Het bijzondere van een haartransplantatie is dat de bereikte resultaten permanent zijn. Succesvol getransplanteerde haarzakjes blijven de rest van uw leven haren produceren. Als u zichzelf afvraagt hoe dit mogelijk is, dan is daar een vrij eenvoudige verklaring voor. Erfelijke kaalheid wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon dat de haarzakjes vernietigd. Nieuwe haargroei is dan uiteindelijk niet meer mogelijk. Bij een haartransplantatie wordt donormateriaal uit uw haarkrans in de ontvangstgebieden geplaatst. Deze haarzakjes hebben unieke kenmerken waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon. De structuur blijft ook tijdens en na de FUE haartransplantatie behouden. Dit neemt overigens niet weg dat naarmate u ouder wordt uw haardos op natuurlijke wijze dunner kan worden.

Teleurstellende resultaten voorkomen

Wat veel mensen niet weten is dat u het haartransplantatie groeiproces zelf kunt beïnvloeden. U heeft zelf zowel een positieve als negatieve hand in het eindresultaat. Haartransplantatie specialisten geven u niet voor niets handige tips en adviezen voor de periodes die zowel voorafgaan aan als volgen op de haartransplantatie. • Stop indien van toepassing meerdere weken voor de ingreep met roken. Roken heeft een nadelige invloed op de doorbloeding van uw lichaam, terwijl haarzakjes juist behoefte hebben aan zuurstofrijkbloed. Ook in de weken na de haartransplantatie wordt roken afgeraden. Vindt u het moeilijk om te stoppen? Overweeg dan het gebruik van hulpmiddelen zoals nicotinepleisters of nicotinekauwgom. • Doe het de eerste dagen na de haartransplantatie rustig aan. Geef de haarzakjes de kans om vast te groeien. Slaap met een extra kussen en voorkom dat u uw hoofd stoot en/of dat er onnodige druk op uw hoofd komt, dus niet bukken of tillen. • Volg de was- en verzorgingsinstructies stikt op. Gebruik daarbij producten die de haarchirurg u aanbeveelt. Gaat uw huid jeuken als gevolg van het herstel? Wrijf of krabbel dan niet. Hiermee zou u de huid beschadigen, waardoor infecties ontstaan en in uiterste gevallen littekens achterblijven. Teleurstellende haartransplantatie resultaten worden dan ook meestal niet veroorzaakt door toedoen van een behandelend specialist. Vaak is de teleurstelling terug te leiden tot een verkeerd verwachtingspatroon. Laat uzelf daarom altijd door ervaren specialisten adviseren over de FUE haartransplantatie.

Betaalbare haartransplantatie

GlobalHair biedt de moderne FUE haartransplantatie techniek aan voor een betaalbare prijs. Jaarlijks voeren onze ervaren haarchirurgen honderden haarimplantaties bij mannen en vrouwen toe. Bent u benieuwd naar de resultaten die in uw geval bereikt kunnen worden? Maak dan een afspraak voor een consult in Leiden. U kunt ons bellen of WhatsAppen op +316 44 36 36 22.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis