facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Haartransplantatie onder narcose

Overweegt u een haartransplantatie onder narcose? Er zijn slechts een zeer beperkt aantal klinieken die deze mogelijkheid aanbieden. De behoefte hieraan is echter zeer groot. Redenen om deze ingreep te overwegen zijn bijvoorbeeld dat u bang bent voor naalden of dat u geen pijn wilt ervaren. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze behandeling? Lees dan snel verder!

Haartransplantatie Turkije onder narcose of plaatselijke verdoving?

De meest gangbare manier om een haartransplantatie in Turkije te ondergaan, is door te kiezen voor een plaatselijke verdoving. Eerst wordt tijdens de behandeling het donorgebied verdoofd. Vervolgens kunnen de grafts uit het donorgebied worden verwijderd. Hierna wordt ook het ontvangstgebied verdoofd. De haarkanaaltjes kunnen dan worden geopend, waarne de grafts kunnen worden teruggeplaatst. Sommige mensen vinden de prikjes die moeten worden gedaan voor de plaatselijke verdoving erg vervelend. Er bestaan al manieren om deze pijn te verminderen, maar wellicht dat u alsnog liever kiest voor een haartransplantatie behandeling onder narcose.

Als u kiest voor een haartransplantatie onder narcose, zult u niets van de behandeling zelf meekrijgen. Uiteraard wordt wel in overleg eerst de haarljin opgetekend en wordt uitgelegd hoe de behandeldag er uit zal zien. Voor de ingreep zelf bent u echter een aantal uur onder narcose. Pas nadat de ingreep is afgerond, ontwaakt u uit de narcose.

Bitmap

Kosten van een haartransplantatie onder narcose

Er zijn meerkosten verbonden aan een haartransplantatie onder narcose. Wanneer u hiervoor kiest, geldt er een prijsopslag van slechts € 450,-.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Voordelen en nadelen van een haartransplantatie onder narcose

Als u kiest voor een narcose voor uw haartransplantatie, brengt dit voor- en nadelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is dat u geen pijn ervaart en niets van de behandeldag meemaakt. Een nadeel kan zijn dat het herstel na de narcose iets langer nodig heeft, omdat uw lichaam hierna langer tot rust moet komen. Daarnaast gelden er meerkosten voor een haarimplantatie onder narcose. Twijfelt u? Overleg dan met één van de haarspecialisten van GlobalHair.

Haartransplantatie onder narcose – FAQ

De huidige haartransplantatie technieken vereisen een betrouwbare, plaatselijke verdoving die langdurig werkt. De behandelduur is lang en het is niet wenselijk om narcose toe te passen.

Ja, u bent wakker en bij vol bewustzijn. Mensen die daar tegenop zien kunnen in overleg met haarchirurg eventueel voor lichte sedatie of een roesje kiezen.

Om het risico op zwellingen te verminderen, is het belangrijk om 2 tot 3 nachten met uw hoofd hoger te liggen. Rechtop zitten is niet nodig, let op dat u het hoofd zo min mogelijk belast.

Het zetten van de plaatselijke verdovingen, kan als gevoelig ervaren worden. Verder voelt u geen pijn tijdens de behandeling. Een enkele keer heeft iemand last van tijdelijke napijn. Met pijnstillers is de pijn beheersbaar.

Nee, het aantal haarchirurgen dat narcose toepast is beperkt. De ingreep vereist geen volledige anesthesie. Als u er tegen op ziet om de haartransplantatie bewust mee te maken, neem dan uw favoriete muziek mee zodat u ontspannen in de stoel plaatsneemt.

De haarchirurg vraagt tijdens de behandeling regelmatig hoe het met u gaat en hoe u zich voelt. Geef aan als u pijn voelt, zodat er bij verdoofd wordt. In principe hoeft u zich over pijn geen zorgen te maken. Jaarlijks worden honderden ingrepen met plaatselijke verdoving gedaan. Het gebeurt zelden dat extra verdoving nodig is.

In de uren na de haartransplantatie keert het gevoel in de behandelgebieden terug. Dit gaat soms gepaard met napijn of een dof, beurs gevoel.

Napijn is niet vreemd, maar pijn die toeneemt is dat wel. De ingreep is minimaal invasief. Als u zich zorgen maakt over de pijn neem dan contact op met de haarkliniek. Een arts beoordeelt uw situatie en grijpt, indien nodig, in.

Het komt een enkele keer voor dat iemand allergisch is voor de gebruikte anesthesie of ontsmettingsmiddelen. Als u hier bekend mee bent, maak dit voor de ingreep kenbaar.

Haarklinieken en haarchirurgen werken met algemene verdovingsmiddelen. Het is belangrijk voor u om geen pijn te ervaren en ontspannen in de behandelstoel te liggen. De hoeveelheid verdoving verschilt per persoon en hangt onder andere af van uw gewicht.

Nee. Het extraheren van de haarzakjes uit het donorgebied is gevoelig. Datzelfde geldt voor het boren van kanaaltjes in de ontvangstgebieden. Om het u zo comfortabel mogelijk te maken is het onvermijdelijk om plaatselijke verdovingen te gebruiken.

Bespreek uw angst met de haarchirurg. Het is mogelijk om de ingreep met een lichte roes te ondergaan.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.