Haaruitval is niet vreemd, het is normaal om dagelijks zo’n 50 tot 120 haren te verliezen. Het haargroeiproces is voortdurend in beweging en de haren die verloren gaan worden vervangen door nieuwe haargroei. Verliest u aanhoudend grotere hoeveelheden haar en ziet u regelmatig plukken haar op uw kussen, in een kam of in het doucheputje? Dan kan er sprake zijn van ongewenst haarverlies. Schokkend. Haaruitval tegengaan of behandelen begint met het vaststellen van de oorzaak van het haarverlies.

Haaruitval tegengaan.

Wat te doen tegen haaruitval

Haaruitval tegengaan kan op diverse manieren. Begin met het vinden van de oorzaak. Haaruitval kan onder meer door medicijngebruik, een medische behandeling, huid- en haaraandoeningen, stress of vitamine gebrek veroorzaakt worden. Dit betreft meestal tijdelijk haarverlies. De meeste mensen die geconfronteerd worden met haaruitval, hebben echter te maken met erfelijk bepaald, en dus blijvend, haarverlies. Is uw haarverlies te wijten aan stress? Zorg er dan voor dat u voldoende rust krijgt. Dit doet door bijvoorbeeld regelmatig een moment van ontspanning te nemen. Een wandeling, een bezoekje aan een wellness centrum of gewoon door het herontdekken van een leuke hobby. In combinatie met voldoende en regelmatig bewegen kan het haarverlies verminderd worden. Na een aantal maanden ziet u dat de haargroei zich herstelt. Haaruitval tegengaan kan ook door gezond en afwisselend te eten. Vitamines en mineralen dragen bij aan gezond haar. Kies voor voldoende variatie, hiermee voorkomt u een tekort aan bepaalde vitamines. Het is mogelijk om een voedingssupplement te gebruiken. Let echter wel op dat u niet te veel van een bepaalde vitamine binnenkrijgt. Een overvloed is net als een tekort niet goed voor de haargroei. Wees daarnaast extra lief met de verzorging van uw hoofdhuid en haardos. Kies voor het gebruik van een shampoo en conditioner die passen bij uw haartype en structuur van het haar. Natuurlijke ingrediënten en bestanddelen zijn beter voor de haarverzorging. In tegenstelling tot synthetische ingrediënten, beschadigen natuurlijke bestanddelen het haar niet. Spoel het haar na het wassen grondig uit, en laat geen restjes shampoo achter. Droog het haar met beleid en kam het niet te hard. Weet u niet welke shampoo, kam of stylingsproducten u het beste gebruikt? Vraag advies aan uw kapper.

Haaruitval tegengaan mannen

Helaas helpen een verantwoord voedingspatroon, voldoende rust en goede huid- en haarverzorging niet bij het verminderen van haaruitval als gevolg van Alopecia androgenetica. Erfelijke of mannelijke kaalheid wordt veroorzaakt door het dihydrotestosteron hormoon dat het haargroeiproces versnelt. In het begin valt het haarverlies niet echt op. Pas als uw kruin zichtbaar wordt en/of de inhammen dieper worden, wordt u vaak door anderen op het haarverlies gewezen. Het vervelende van het DHT hormoon is dat het de haarzakjes uiteindelijk vernietigd, waardoor nieuwe haargroei niet langer mogelijk is. Is er dan geen enkele oplossing? Ja zeker wel. Wacht bij haaruitval niet te lang met het raadplegen van een huisarts of dermatoloog. Huismiddeltjes tegen haaruitval helpen niet bij Alopecia androgenetica en om het haarverlies te verminderen zijn andere middelen en behandelingen beschikbaar. Zo kan haaruitval worden tegen gegaan met het gebruik van een wetenschappelijk bewezen haargroeimiddel. Middelen als Finasteride, Dutasteride en Minoxidil hebben een positieve invloed op het haarverlies. Na enkele maanden ziet u dat de haaruitval stabiliseert en dat er zelfs een verbetering in de haargroei kan worden waargenomen. Is iedereen met erfelijke kaalheid aangewezen op het gebruik van haargroeimiddelen? Nee. Diverse andere behandelingen kunnen worden toegepast om haaruitval te verminderen en haargroei te stimuleren. Laser licht therapie, mesotherapie, micro haar pigmentatie en het dragen van een haarwerk zijn andere behandelmogelijkheden. Zoekt u echter een blijvende oplossing dan kan een FUE haartransplantatie interessant zijn.

FUE haartransplantatie om haaruitval tegen te gaan

De enige behandelmethode met een blijvende oplossing bij haaruitval is de haartransplantatie. Met behulp van haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans worden de kalende gebieden opgevuld. De getransplanteerde haarzakjes hebben een unieke structuur die ze niet gevoelig maakt voor het DHT hormoon. Dat betekent dat ze na de transplantatie uw leven lang haren blijven produceren. Het is echter een ingrijpende en kostbare behandeling waar niet iedereen met erfelijke kaalheid voor in aanmerking komt. Met een toenemend aantal aanbieders loont het de moeite om de opties aandachtig te vergelijken.

Gratis consult haartransplantatie

GlobalHair past al jaren met succes de FUE methode bij haartransplantatie behandelingen toe. Wilt u meer weten over deze succesvolle ingreep? Maak dan een afspraak voor een gratis consult bij onze vestiging in Leiden. Een afspraak maakt u door het contactformulier in te vullen of door te bellen met +316 44 36 36 22.