Zoekt u naar mesotherapie haar Den Haag of omgeving? Mesotherapie is een niet-chirurgische behandeling, die meestal wordt toegepast voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen en haaruitval. De procedure wordt uitgevoerd met meerdere gerichte micro-injecties in de huid. De techniek werd in 1952 in Frankrijk ontwikkeld als pijnbehandeling. Sinds die tijd is mesotherapie steeds populairder geworden en wordt vaak toegepast op het gebied van esthetische en antiverouderingsbehandeling. Het is een alternatieve, zeer effectieve methode om haaruitval te verminderen. Mesotherapie Den Haag is minder ingrijpend dan een haartransplantatie en duurzamer dan een haargroeimiddel.

Mesotherapie haar Den Haag.
Mesotherapie haar Den Haag.

Toepassingsmogelijkheden mesotherapie haar Den Haag of omgeving

Mesotherapie kan worden gebruikt voor huidverjonging door de eerste tekenen van huidveroudering, zoals fijne rimpels in het gezicht, de hals en het decolleté, te verminderen. Het heeft verstevigende, liftende en hydraterende effecten. Een enkele keer wordt mesotherapie ook gebruikt om cellulitis te behandelen. Speciale actieve ingrediënten worden in het behandelgebied geïnjecteerd, wat na meerdere sessies leidt tot een aanzienlijke verbetering van de huidstructuur. Een andere indicatie voor mesotherapie is haaruitval. Mesotherapie kan het haarverlies met succes verminderen en de haargroei stimuleren. De behandeling wordt niet geadviseerd in de volgende gevallen:

  • Zwangere vrouwen en/of vrouwen die borstvoeding geven.
  • Mensen die problemen hebben met de bloedstolling.
  • Mensen die bekend zijn met allergieën voor gebruikte bestanddelen.
  • Diabetes patiënten die insuline afhankelijk zijn.
  • Mensen bepaalde hart- en vaataandoeningen.

Mesotherapie bij haarverlies

Mesotherapie bij haaruitval is een techniek die wordt gebruikt om haaruitval te verminderen en om bij zowel mannen als vrouwen gezond en sterk haar te laten groeien. Bij deze behandeling worden de nodige vitamines, mineralen en voedingsstoffen in de bovenste hoofdhuidlaag geïnjecteerd met een mesogun. Genetische en omgevingsfactoren zoals stress, roken en luchtverontreiniging, hormonale stoornissen, slaap- en vitaminegebrek zijn de belangrijkste oorzaken van haaruitval. Een mesotherapie behandeling stimuleert de bloedcirculatie en brengt voedingsstoffen naar de haarzakjes. Haaruitval wordt verminderd en de haargroei wordt bevorderd. Resultaten zijn sterk afhankelijk van uw persoonlijke behoefte en de juiste samenstelling van de injectievloeistof. Vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere ingrediënten die de haargroei positief beïnvloeden worden met zeer korte, fijne naalden op een diepte van 2 – 3 mm geïnjecteerd. Het interessante van mesotherapie Den Haag is dat het een behandeling is die volledig op uw behoeften wordt afgestemd. Het is een unieke, veilige techniek die meestal in kuurvorm wordt geadviseerd. Al hoewel losse behandelingen mogelijk zijn, bestaat mesotherapie bij haaruitval doorgaans uit 6 – 10 behandelsessies. Meestal is verdoving niet gewenst en duurt een sessie 10 tot 30 minuten. Mensen met een lage pijngrens en mensen die opzien tegen een behandeling met naalden kunnen de huid voor de sessie insmeren met een verdovende crème. Bespreek dit met de behandelend specialist. De eerste behandelsessies vinden vlot echter elkaar, wekelijks, plaats. Naarmate het behandeltraject vordert neemt de frequentie af. Vermindering van het haarverlies wordt zichtbaar en de haargroei ziet er beter uit. Een specialist kan na het afronden van het behandeltraject vervolgbehandelingen voorstellen. De meeste mensen hebben genoeg aan jaarlijks 1 tot 2 behandelsessies. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie haar.

Mesotherapie resultaten

Mesotherapie heeft bij iedereen andere resultaten. Wanneer de behandeling in kuurvorm wordt ondergaan zien de meeste mannen en vrouwen, na een aantal sessies, verbetering van de algehele uitstraling en een afname van het haarverlies. De behandelde hoofdhuid ziet er gezond uit. Resultaten zijn persoonsgebonden. Niet iedereen bereikt het gewenste resultaat. Gespecialiseerde behandelaars, die ervaring hebben met het samenstellen van mesotherapie ingrediënten bereiken meestal betere resultaten dan onervaren aanbieders. Mits de procedure door een ervaren specialist wordt toegepast, zijn er nauwelijks bijwerkingen of complicaties bij het gebruik van mesotherapie. Zoals bij elke andere injectie die u krijgt, bestaat de mogelijkheden dat er kleine hematomen of huidirritaties ontstaan. Deze vervangen meestal na een paar dagen. Direct na de ingreep kan de behandelde huid kleine striemen vertonen, soms met kleine bloedingsvlekjes. Dit bloeden stopt na een paar seconden. Over het algemeen zijn er geen blijvende nadelige effecten.

Kosten en vergoedingen mesotherapie Den Haag of omgeving

Mesotherapie is een relatief betaalbare behandelwijze. Zowel losstaande behandelingen als kuren worden voorgesteld om haaruitval te behandelen. Kosten variëren per behandelaar en worden onder meer gebaseerd op de omvang van het te behandelen gebied en de ingrediënten die gebruikt worden. Wanneer u voor behandeling in kuurvorm kiest, zijn de kosten per behandelsessie in verhouding lager dan bij op zich staande behandelingen. Mesotherapie is een cosmetische behandelmethode die door zorgverzekeraars zelden wordt vergoed. Het kan zijn dat u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten waarin gemaakte kosten voor cosmetische behandelingen deels vergoed worden. Meer informatie en vergoedingsbedragen worden vermeld in de polisvoorwaarden van de verzekering. Nadeel van een mesotherapie is, dat u doorgaans te maken heeft met terugkerende kosten. Jaarlijks worden 1 à 2 vervolgbehandeling aanbevolen om de bereikte effecten te behouden.

Mesotherapie of haartransplantatie?

De verschillen tussen mesotherapie en een haartransplantatie zijn groot. Waar de haartransplantatie een chirurgische ingreep is die nieuwe haargroei op kale plaatsen mogelijk maakt, doet mesotherapie dat niet. Mesotherapie is een behandeltechniek die een oplossing biedt bij verschillende oorzaken van tijdelijk of blijvende haaruitval. Haartransplantaties worden uitsluitend toegepast bij androgene alopecia of erfelijke kaalheid. Haartransplantaties worden met plaatselijke verdovingen gedaan, mesotherapie wordt vrijwel altijd zonder verdovingen gedaan. Een behandelsessie bij mesotherapie duurt 15 tot 30 minuten. De haartransplantatie daarentegen duurt zo’n 6 tot 9 uur, afhankelijk van de omvang van de ingreep. De kosten voor een haartransplantatie zijn hoger dan hetgeen voor mesotherapie wordt betaald. Telt u echter de kosten van alle vervolgbehandelingen bij elkaar op dan kan een haartransplantatie op den duur goedkoper zijn. De keuze voor een haartransplantatie of mesotherapie is persoonlijk. Vergelijken loont op verschillende gebieden de moeite.

Persoonlijk mesotherapie consult

Meer weten over mesotherapie haar Den Haag? Net zoals u dat doet bij een haartransplantatie, kunt u zich door meerdere mesotherapie specialisten laten adviseren. Bespreek de beste behandelmogelijkheid die bij uw situatie past en kies voor een effectieve behandeling. Wilt u meer weten over een haartransplantatie en de voordelen die deze behandeling heeft? Maak een afspraak voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Bekijk haartransplantatie voor en na foto’s en stel vragen over de ingreep. Alleen met een uitgebreide voorbereiding vindt u de ideale behandeling bij overmatige haaruitval.

Mesotherapie Den Haag – FAQ

1. Hoeveel sessies heeft mesotherapie doorgaans nodig?

Mesotherapie vereist een reeks behandelingen. Het aantal sessies wordt bepaald door de verwachting die u heeft. De meeste mesotherapie trajecten bestaan uit 6 tot 10 sessies.

2. Wanneer zie ik het eerste resultaat?

De voordelen van de behandeling zouden na 4 tot 6 sessies duidelijk moeten zijn. Meerdere behandelingen met tussenposes van enkele weken zijn nodig om een natuurlijk resultaat te bereiken. De eerste behandelsessies volgen elkaar wekelijks op. Tussenposes van de latere sessies zijn langer.

3. Kan ik mijn haar wassen na een mesotherapie sessie?

Mesotherapie is een veilige procedure en kent nauwelijks bijwerkingen of complicaties. U kunt uw haar 24 uur na een behandelsessie wassen met de shampoo en conditioner van uw voorkeur.

4. Hoelang duurt een mesotherapie behandeltraject in Den Haag?

Een volledige kuur neemt 4 tot 6 maanden in beslag. De exacte duur hangt af van het aantal sessies dat u uiteindelijk nodig heeft, voor een mooi resultaat.

5. Is mesotherapie pijnlijk?

Door de snelheid waarin de injecties worden gezet, heeft u nauwelijks tijd om pijn als zodanig te ervaren. Mensen die angstig zijn voor naalden, of die erg tegen de behandeling opzien kunnen de hoofdhuid vooraf behandelen met een verdovende crème.

6. Waar moet ik rekening mee houden na een behandelsessie?

Mesotherapie kent geen downtime. U kunt na de behandelsessie uw werkzaamheden hervatten. De eerste 24 uur dienen zware inspanningen vermeden te worden. Hou het behandelde gebied droog en in geval van zwellingen kunt u het behandelde gebied met een kompres koelen.

7. Zijn zwellingen na een mesotherapie sessie normaal?

Bijwerkingen van mesotherapie kunnen zijn: roodheid, een prikkelend, branderig gevoel dat tot ca. 2 uur na de sessie kan aanhouden. De zwellingen en blauwe plekken bereiken een piek 6 tot 72 uur na de behandeling. Daarna ziet u de zwellingen afnemen.

8. Is mesotherapie geschikt voor vrouwen met haaruitval?

Ja. Iedereen met haarverlies kan de ingreep overwegen. Verkeerd u in goede gezondheid en bent u onbekend met auto-immuunaandoeningen of andere chronische ziekten? Win advies in bij een mesotherapie specialist.

9. Kan mesotherapie na een haartransplantatie toegepast worden?

Het gebeurt regelmatig dat een haartransplantatie met mesotherapie of een PRP-behandeling wordt aangevuld. De mogelijkheden, voor- en nadelen licht een specialist toe tijdens een consult in een haarkliniek.

10. Is mesotherapie in Den Haag duur?

De kosten van mesotherapie verschillen per kliniek. De samenstelling van de werkzame bestanddelen en het aantal behandelsessies is eveneens van invloed op de prijs die u betaald. Losse behandelsessies zijn in verhouding vaak duurder dan wanneer de behandeling in kuurvorm plaatsvindt.

11. Is mesotherapie gevaarlijk?

Nee, mesotherapie is een veilige cosmetische behandeling. De kans op bijwerkingen is klein en complicaties doen zich zelden voor. Door het uitgebreide intakegesprek weet een arts of u een verleden heeft met allergische reacties en of u medicatie gebruikt. Op basis daarvan worden de bestanddelen geselecteerd en geïnjecteerd. Een enkele keer treedt er een onverwachte allergische reactie op. Andere bijwerkingen zijn in de regel tijdelijk en nemen vanzelf af.