Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie haar

Haaruitval houdt veel mannen en vrouwen dagelijks bezig. Zichtbaar haarverlies baart u zorgen en geeft uw zelfvertrouwen een flinke opdoffer. Het aantal behandelingen en oplossingen dat tegenwoordig beschikbaar is, is groot. De ene behandeling is meer effectief dan de andere en niet alle behandelingen zijn geschikt voor bepaalde oorzaken van haaruitval. Mesotherapie haar is een behandeling die uw natuurlijke haargroei stimuleert. Het is een succesvolle behandelwijze die ook toegepast kan worden bij haaruitval die veroorzaakt wordt door onder meer stress en hormonale veranderingen. Zowel mannen als vrouwen komen voor mesotherapie in aanmerking. Wij voeren de V6 Hairboost uit, u kunt ook alles lezen over de kosten.

Mesotherapie, injecties bij haaruitval

Mesotherapie is een behandeling die erop gericht is het haarverlies te remmen en nieuwe haargroei te stimuleren. Met behulp van een zogeheten mesogun worden net onder de huid een serie van injecties ingebracht. Via een ultrafijne naald wordt een combinatie van aminozuren, mineralen en vitamines rondom uw haarzakjes geïnjecteerd. De onderlinge werking van de natuurlijke bestanddelen neutraliseert de schadelijke stoffen en zet aan tot zowel herstel als nieuwe haargroei. Het zijn echter niet alleen de ingrediënten die een positieve invloed hebben. Ook door de werking van de mesogun, die herhaaldelijk een reeks korte injecties geeft, krijgen uw haarstamcellen een groei impuls. Het is een uiterst veilige behandeling die bij mannen en vrouwen met haarverlies toegepast kan worden. De resultaten zijn goed. Het haarverlies neemt af en uw bestaande haar blijft behouden. Zelfs op voorheen kalende plaatsen wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Zoekt u een oplossing bij haaruitval? Dan is het interessant om diverse behandelingen met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet allen op de prijs maar zeker ook op de resultaten die bereikt worden en de mate waarin deze resultaten behouden blijven. Niet alle behandelingen bieden blijvend resultaat. Weeg de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar af. Ook mesotherapie heeft voor- en nadelen. Voordelen mesotherapie bij haaruitval:

 • Kan bij uiteenlopende oorzaken van haaruitval toegepast worden.
 • Uw haargroei wordt gestimuleerd en verbetert. Nieuwe haargroei is mogelijk ook op voorheen kale plekken.
 • Uw haar is gezond en glanst.
 • Het haarverlies wordt gestopt en uw dunner wordende haardos krijgt meer volume.

Nadelen mesotherapie bij haaruitval:

 • Tijdens de behandeling worden series van korte injecties gegeven. Zeker als u niet zoveel heeft met naalden kan dat als een nadeel ervaren worden.
 • Het is een behandeling die in zogenaamde kuurvorm plaatsvindt. Dat betekent dat er zeker in de opbouwende fase meerdere behandelsessies nodig zijn.
 • De resultaten die bereikt worden zijn niet blijvend. Om het bereikte resultaat te behouden en verder te verbeteren zijn regelmatig aanvullende behandelsessies nodig.

Gerelateerde onderwerpen:

Bitmap

Mesotherapie haar man

Mannen die te maken hebben met dieper wordende inhammen, een terugtrekkende haarlijn of een haardos die over de gehele lijn dunner wordt, kunnen op efficiënte wijze met mesotherapie behandeld worden. Onderzoekt u mogelijkheden om typisch mannelijke kaalheid te laten behandelen? Mesotherapie kan ook bij deze blijvende vorm van haaruitval een oplossing bieden. Zeker als de haaruitval nog in de beginfase is en u nog niet toe bent aan een ingrijpende behandeling zoals een FUE haartransplantatie, stimuleert mesotherapie de haargroei. Het gemiddeld aantal behandelingen ligt bij mannen op 6. Na de opbouwfase kunt u kiezen voor regelmatig onderhoud, zodat u langdurig resultaat heeft.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Mesotherapie haar vrouw

Vrouwen wensen vaak een hogere haardichtheid dan mannen. Om met mesotherapie een optimaal resultaat te bereiken wordt vrouwen een hoger aantal behandelsessies geadviseerd. Uiteraard verloopt iedere behandeling volgens een persoonlijk behandelplan dat door een ervaren specialist wordt samengesteld. Na 8 tot 10 behandelsessies wordt overgegaan op zogenaamde onderhoudssessies.

Haaruitval behandelen zonder herstelperiode

Mesotherapie is bij vrouwen en mannen een effectieve behandeling. Het haarverlies wordt verminderd en nieuwe haargroei gestimuleerd. De resultaten die bereikt worden zijn goed, zonder dat er sprake is van een ingrijpende behandeling. Na een behandelsessie kunt u uw gewone werkzaamheden hervatten. Als u daarbij rekening houdt met de volgende aandachtspunten, heeft u bovendien ook nog een positieve invloed op het resultaat:

 • Wacht een paar dagen met naar de sauna te gaan.
 • Ga de eerste dagen na de behandelsessie ook niet onder de zonnebank.
 • Zet intensief sporten even op een laag pitje.
 • Gebruik tijdens het douchen water dat niet te warm is.

De behandelde hoofdhuid heeft minuscule gaatjes na het gebruik van de mesogun. U merkt hier vrij weinig van en als u zich aan het bovenstaande houdt, geneest de huid binnen enkele dagen. Mesotherapie is een veilige cosmetische behandeling met een uiterst kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting staat veel interessante informatie over mesotherapie bij haaruitval.

Alternatieve behandelingen voor mesotherapie

Online zijn uiteenlopende mesotherapie ervaringen te vinden. Het is een handige en snelle manier om meer te weten te komen over hoe anderen de behandeling ervaren. Zeker als u zich oriënteert op een geschikte behandeling bij haaruitval zijn ervaringsverhalen van anderen een waardevolle aanvulling. Hoe ziet een mesotherapie behandeling eruit? Zijn de resultaten echt goed? Komt u in aanmerking voor de behandeling? Specialisten informeren u graag over mesotherapie in uw situatie. Heeft u echter het idee dat mesotherapie toch niet de meest ideale behandeling is voor uw situatie? Laat u dan informeren over alternatieve behandelingen. De keuze voor een oplossing bij haaruitval of kaalheid is persoonlijk. Waar de een tevreden is met een tijdelijk resultaat, kan de ander zich daar moeilijk of niet bij neerleggen. Alternatieve behandelingen zijn onder meer micro haar pigmentatie, een FUE haartransplantatie of het dragen van een haarwerk. Zoekt u een oplossing met blijvende resultaten? Dan is de FUE haartransplantatie vooralsnog de enige behandeling die dit te bieden heeft. Het is echter wel een behandeling met een stevig prijskaartje. Daar staat tegenover dat als u regelmatig een onderhoudsbehandeling mesotherapie ondergaat de kosten ook doorlopen. GlobalHair biedt de FUE haartransplantatie aan voor het all-in tarief van € 2.949. U verdient deze kosten terug, door onder meer het feit van blijvende resultaten. Meer weten of een afspraak maken voor een consult? U bent van harte welkom bij GlobalHair. Contact opnemen kan via contact@globalhair.nl, door het contactformulier in te vullen of door te bellen of Whatsappen naar +316 44 36 36 22.

Mesotherapie haar FAQ – Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over mesotherapie haar. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Mesotherapie wordt succesvol ingezet om haaruitval te behandelen. Met behulp van injecties wordt het haarverlies gestopt en nieuwe haargroei gestimuleerd. De ingrediënten die worden geïnjecteerd bestaan uit een combinatie van natuurlijke ingrediënten: aminozuren, antioxidanten en vitamines.

Uw geschiktheid wordt door een ervaren specialist bekeken en geadviseerd. Mesotherapie kan uitkomst bieden aan mannen en vrouwen die te maken hebben met haaruitval als gevolg van Alopecia androgenetica. Ook haaruitval met een andere oorzaak kan behandeld worden. Persoonlijke behandelplannen worden samengesteld tijdens een intakegesprek.

Ja, steeds vaker wordt voor een combinatie van beide behandelingen gekozen. Door de mesotherapie worden uw haren zowel gezonder als dikker. Mesotherapie stabiliseert en verminderd haaruitval. Het is niet ondenkbaar dat na een haartransplantatie uw haren minder snel uitvallen als gevolg van mesotherapie.

Specialisten raden de behandeling in bepaalde situaties af. Dit is onder meer het geval tijdens een zwangerschap. Ook als u bekend bent met hartritmestoornissen, diabetes of huidkanker wordt geadviseerd uw voornemen tot mesotherapie met een huisarts of behandelend specialist te overleggen.

Mesotherapie wordt volgens een persoonlijk behandelplan uitgevoerd. Dit plan wordt samengesteld door een ervaren specialist. Hoeveel behandelsessies u exact nodig heeft hangt af van zowel uw haaruitval als de wensen en verwachtingen die u heeft van mesotherapie. Tijdens de opbouwende fase zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig. Daarna kunt u, om de resultaten te behouden, kiezen voor onderhoudsbehandelingen.

Nee, en ook van plaatselijke verdovingen is geen sprake. Echte pijn wordt tijdens de behandelsessies niet ervaren. De mesogun is voorzien van kleine, ultrafijne naaldjes waardoor het wel wordt gevoeld als de injecties worden aangebracht, maar dit is eerder een irritant gevoel. Het komt geregeld voor dat gevoelige mensen ervoor kiezen om de huid vooraf aan de behandeling met een verdovende crème in te smeren. Bespreek deze mogelijkheid met de specialist tijdens het intakegesprek.

Dit is afhankelijk van de te behandelen oppervlakte. Al met al ligt de behandelduur tussen de 20 en 60 minuten.

Ja de behandeling is, mits uitgevoerd door een ervaren specialist, veilig met een kleine kans op bijwerkingen. Net zoals dat bij andere medische en cosmetische ingrepen het geval is, bestaat er een zekere kans op allergische reacties en/of slechte wondgenezing. Het opvolgen van speciale verzorgingstips en instructies verkleint het risico op complicaties.

Door de het gebruik van fijne naaldjes is de behandelde huid gevoelig. Het is niet ondenkbaar en/of ongewoon dat zowel lichte zwellingen, roodheid als kleine blauwe plekjes tijdelijk zichtbaar zijn. De huid herstelt zich snel, binnen een paar dagen, van de behandeling. Probeer wrijven en krabben te vermijden. Het ongewenst openkrabben van de wondjes kan in het meest slechte scenario lijden tot infecties en littekens. Na een paar dagen verdwijnen de tijdelijke verschijnselen vanzelf.

De herstelperiode na mesotherapie is relatief kort. Direct na het afronden van de behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Sportieve bezigheden, zoals zwemmen, wordt de eerste 48 afgeraden. Hetzelfde geldt voor een bezoekje aan de sauna. Afhankelijk van het soort werkzaamheden of de sportieve activiteiten die u onderneemt kan een behandelend specialist u persoonlijk advies geven.

Het zichtbaar worden van de resultaten verschilt per persoon. In enkele gevallen hebben mensen al na de eerste behandeling merkbare verbeteringen. Gemiddeld kunt u uitgaan van twee tot drie behandelsessies. Zichtbare resultaten zijn onder meer een afname van het haarverlies, glanzend haar en nieuwe haargroei.

Als de behandeling aanslaat worden langdurige resultaten bereikt. Mesotherapie biedt echter geen blijvende oplossing bij haaruitval. Wilt u de bereikte resultaten behouden? Dan heeft u jaarlijks een aantal nabehandelingen nodig.

Cosmetische behandelingen worden meestal niet bij minderjarigen toegepast, hiervoor is schriftelijke toestemming nodig van de ouders en/of voogd. Is uw zoon of dochter op zoek naar een behandeling bij vroegtijdige haaruitval? Kom dan zelf altijd mee naar een intakegesprek. Het is niet ondenkbaar dat een specialist u zal vragen om ook bij de mesotherapie behandeling zelf aanwezig te zijn.

De kosten voor een behandeling lopen uiteen. Mesotherapie wordt door een toenemend aantal haarklinieken en cosmetische klinieken aangeboden. Zowel losse behandelingen als pakket tarieven kunnen met elkaar vergeleken worden.

Vergoedingsmogelijkheden en bedragen hangen af van uw zorgverzekeraar. Vanuit de standaard basisverzekering zijn weinig tot geen vergoedingsmogelijkheden. Aanvullende zorgpolissen daarentegen hebben deze mogelijkheid soms wel. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan loont het zeker de moeite om uw polisvoorwaarden er zorgvuldig op na te slaan.

Cosmetische behandelingen zijn over het algemeen niet goedkoop. In vergelijking met onder andere een kostbare haartransplantatie is mesotherapie uiterst betaalbaar. Omdat u bij gespreide betalingen vaak een behoorlijk rentepercentage dient te betalen, is het verstandig om hierover een zorgvuldige afweging te maken. In geval van mesotherapie kan het interessanter, en bovendien voordeliger, zijn om even door te sparen en de behandeling direct te betalen.

Mesotherapie kan een goede oplossing bieden bij haaruitval. De behandeling wordt toegepast bij mannen en vrouwen, al dan niet in combinatie met een haartransplantatie. Laat u goed informeren over de mogelijkheden, de voor- en nadelen die mesotherapie heeft. Vergelijken verdient ook bij mesotherapie de aanbeveling. Lees ervaringsverhalen van anderen en bekijk aan de hand van mesotherapie voor en na foto’s welke resultaten behaald kunnen worden. Benieuwd hoe een behandeling eruit ziet? Online vindt u ook verschillende mesotherapie video’s waarop duidelijk in beeld wordt gebracht hoe de mesogun wordt gebruikt.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.