facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie haar nadelen

Heeft mesotherapie haar nadelen of is het een behandeling die alleen maar voordelen kent? Alopecia, haaruitval of kaalheid, is het probleem van haarverlies dat door mensen over de hele wereld wordt ervaren. Beide geslachten krijgen met haaruitval te maken, maar de intensiteit en het patroon van haaruitval is anders. Haaruitval heeft uiteenlopende oorzaken variërend van een ongezonde levensstijl tot erfelijke factoren en bijwerkingen van een medische behandeling. Naast verschillende voordelen heeft mesotherapie nadelen waar u van tevoren van op de hoogte wordt gebracht door een specialist.

Mesotherapie bij haaruitval

De mesotherapie-techniek omvat het injecteren van combinaties van vitamines, eiwitten en mineralen zoals zink, koper en magnesium, evenals bepaalde plantenextracten, voedingssupplementen en medicijnen. De injectie vloeistof wordt in de oppervlakkige lagen van de hoofhuid geïnjecteerd. De verhouding, hoeveelheden en soorten van de bestanddalen verschillen per persoon en de mate van het haarverlies en/of de haarbeschadiging. De injectienaalden die bij mesotherapie gebruikt worden zijn zeer klein en het gebruik is nagenoeg pijnloos. De apparatuur in de vorm van een Mesogun is zo ontworpen dat binnen een zeer kort tijdsbestek een groot aantal injecties kan worden afgegeven. Mesotherapie behandelt diverse haarproblemen, zoals: • Behandeling van droog, beschadigt haar • Vermindering van haarverlies • Het behandelen van roos en andere hoofdhuidaandoeningen • Het versterken van de haarzakjes • Het stimuleren van de haargroei Mesotherapie wordt vanaf het midden van de jaren 1950 van de vorige eeuw toegepast. Het is een behandeltechniek die door een Franse arts is ontwikkeld voor de behandeling van vaatziekten, het verbeteren van de bloedcirculatie en het behandelen van sportblessures. Later werden de andere voordelen van mesotherapie ontdekt en bevestigd. Mesotherapie wordt bij verschillende cosmetische en medische als oplossing voorgesteld. Zowel voor de behandeling van haarproblemen als het behandelen van cellulitis, het verwijderen van lichaamsvet als het verjongen van de huidcellen kan mesotherapie overwogen worden. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat ook veel interessante onafhankelijke informatie over mesotherapie.

Bitmap

Stappen in het mesotherapie behandeltraject

Net zoals bij elke andere cosmetische of chirurgische behandeling bij haaruitval, treft u voor aanvang van mesotherapie bepaalde voorbereidingen. Op basis van verschillende stappen kunt u zich optimaal voorbereiding en kijkt u achteraf terug op een geslaagde behandeling: • Kies voor een ervaren specialist. Mesotherapie is een behandeling die volledig op uw unieke behoeften kan worden afgestemd. • De specialist bespreekt het behandeltraject met u en onderzoekt zowel uw hoofdhuid als het haarverlies aandachtig. • Eventueel kan een bloedonderzoek gedaan worden, om te bepalen welke bestanddelen uw haargroei nodig heeft. • De specialist neemt met u de bestanddelen van de injectievloeistof door, zodat u weet welke voordelen of mesotherapie haar nadelen u kunt ervaren. • Het volledige behandeltraject bestaat uit 6 tot 10 sessies. De eerste sessies volgen elkaar snel op, terwijl latere sessies een langere tussenpauze hebben. Voor aanvang van elke sessie wordt de hoofdhuid ontsmet. De injecties worden met korte, fijne naalden gegeven, wat anesthesie overbodig maakt. Als er gewerkt wordt met een Mesogun worden op hoge snelheid een groot aantal injecties gegeven.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Voor- en nadelen van mesotherapie haar

Mesotherapie is doorgaans een zeer veilige cosmetische behandeling. Zeker als u kiest voor een ervaren specialist, kunt u rekenen op een vlotte behandeling. De resultaten van mesotherapie verschillen per persoon en zijn afhankelijk van de bestanddelen die gebruikt worden. Voordelen van mesotherapie zijn: • Elke sessie duurt maximaal 10 tot 30 minuten. • Het is een relatief betaalbare behandeling bij haaruitval. • Anesthesie, zowel volledige narcose als plaatselijke verdoving, is overbodig. U kunt direct na de behandelsessie terug aan het werk. • Mesotherapie stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid en versterkt de haarzakjes. Tegenover de voordelen staan een aantal mesotherapie haar nadelen: • De behandeling biedt niet bij alle vormen van haaruitval een oplossing. Vergevorderd haarverlies kan niet optimaal behandeld worden, waardoor de techniek wordt afgeraden. Tijdig actie ondernemen is noodzakelijk om het gewenste effect te bereiken. • Een enkele keer blijkt dat mesotherapie toch niet het gewenste resultaat heeft en zet het haarverlies onverminderd door. • Resultaten van mesotherapie zijn niet permanent. U heeft blijvende nabehandelingen nodig om het bereikte effect te behouden. • Ondanks positieve resultaten is er nauwelijks wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effectiviteit van mesotherapie. Ook de eventuele bijwerkingen en complicaties worden als mesotherapie nadelen beschouwd. U kunt hierbij onder meer denken aan: • Napijn op de injectieplaatsen. • Bij het gebruik van niet-gesteriliseerde apparatuur loopt u een zeker risico op infecties en ontstekingen. • Op de injectieplaatsen kunnen blauwe of rode plekken optreden. U kunt u als gevolg van de bestanddelen in de vloeistof een aantal dagen een wat jeukend gevoel ervaren.

Nazorg en onderhoud mesotherapie haar nadelen

Voor de beste en snelste resultaten van Mesotherapie is het belangrijk om de adviezen van de specialist op te volgen. Zo is het van belang om een gezond dieet te volgen en de inname van junkfood en gifstoffen zoveel mogelijk te elimineren. Kies er voor om regelmatig te bewegen en stel uw hoofhuid niet zonder bescherming bloot aan de zon. Vaak blijkt uw levensstijl van invloed te zijn op de gezonde uitstraling van uw haardos. Ondanks het advies om regelmatig te bewegen, gaat u de eerste dagen na een behandelsessie niet naar natte ruimtes zoals het zwembad of de sauna. Gebruik eventueel de verzorgingsproducten die de specialist u heeft aangeraden. Volg het behandeltraject stip op. Hiermee heeft u de beste kans op succes en een afname van het haarverlies.

Betaalbare behandeling bij haaruitval

Mesotherapie behoort tot de betaalbare behandelmethodes bij haaruitval. Prijzen voor de behandeling beginnen bij ongeveer € 750. In vergelijking met micro haar pigmentatie of een haartransplantatie zijn dit zeer betaalbare prijzen. De meeste klinieken hebben de mogelijkheid om voor aanvang van een behandelsessie een betaling te doen. Het is niet noodzakelijk om het volledige behandelbedrag in één keer te voldoen. Eventueel kunt u tijdens het consult vragen naar de kortingsmogelijkheden als u het behandelbedrag in een keer vooraf betaald. Mesotherapie wordt zelden vergoed door zorgverzekeraars, korting is dan mooi meegenomen. Uiteraard kunt u ook de kosten die de verschillende klinieken in rekening brengen, in binnen- en buitenland, met elkaar vergelijken. Online vindt u zowel binnen- als buitenlandse klinieken die mesotherapie behandelingen aanbieden en toepassen. Ook kunt u online mesotherapie voor en na foto’s bekijken en wordt in video’s getoond hoe de behandeling wordt toegepast.

Mesotherapie Leiden – FAQ

Mesotherapie is een alternatieve, cosmetische behandeling met een kleine kans op risico’s. Bijwerkingen die zich voor kunnen doen zijn misselijkheid, napijn, overgevoeligheid van de huid, zwellingen, jeuk, roodheid, blauwe plekken en bultjes op de injectieplaatsen.

Mesotherapie heeft een korte hersteltijd. Vermijd de eerste 24 uur zware fysieke inspanningen, zweten en hoofdmassages. Bescherm de hoofdhuid tegen zonlicht en ga de eerste 24 uur niet naar natte ruimtes zoals een zwembad of sauna.

Geadviseerd wordt om het behandelde gebied de eerste 24 uur droog te houden. Daarna kunt u de huid en het haar verzorgen zoals de specialist heeft geadviseerd.

Nee, een van de nadelen van mesotherapie is dat u jaarlijks vervolgbehandelingen nodig heeft. Alleen zo blijft het bereikte effect behouden.

Nee, mesotherapie bij haaruitval wordt in kuurvorm voorgesteld. De kuur bestaat uit 5 tot 10 behandelsessies. Iedereen reageert anders op de behandeling, resultaten variëren per persoon.

Nee, resultaten worden zichtbaar tussen de 4e en 6e behandelsessie. Als dan nog geen verbetering zichtbaar is, kan staken van de behandeling overwogen worden. Een specialist neemt het traject uitgebreid met u door en kan eventueel een andere oplossing bij haaruitval adviseren of voorstellen.

De eerste sessies vinden wekelijks plaats. Als verbetering zichtbaar wordt, neemt de tijd tussen de behandelsessies toe. Een volledig behandeltraject duurt 4 tot 6 maanden.

Alhoewel de behandeling in het buitenland voordeliger wordt aangeboden. Bent u aan het einde van het traject vaak duurder uit dan in Nederland. Een mesotherapie kuur bestaat uit 6 tot 10 sessies, die in de kliniek worden toegepast. Heen en weer reizen is kostbaar. De bijkomende reiskosten zijn in sommige gevallen hoger dan het behandeltarief.

De snelheid waarin de injecties worden gegeven is hoog, waardoor het pijngevoel zeer beperkt is. Het gevoel is persoonlijk. Mensen die gevoelig zijn en/of die opzien zien tegen een behandeling met naalden kunnen de huid voor de sessie insmeren met een verdovende crème. Napijn is van korte duur.

Mesotherapie bij haaruitval is onvoldoende wetenschappelijk onderzocht. Resultaten variëren. Het succes hangt af van de samenstelling van de bestanddelen die gebruikt worden. Een meerderheid van de mannen en vrouwen die mesotherapie ondergaan, is tevreden met het resultaat.

Mesotherapie valt onder de alternatieve, cosmetische geneeswijzen. Zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen niet uit de basisverzekering. Beperkte vergoeding uit aanvullende zorgpakketten is mogelijk, al verschillen de voorwaarden en vergoedingsbedragen per verzekeraar en per polis.

Als u bekend bent met allergieën voor bepaalde stoffen bespreekt u dit met de specialist. Het kan gebeuren dat de specialist mesotherapie afraadt. Een proefstukje kan in overleg gedaan worden.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.