Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie haar Rotterdam

Zoekt u naar mesotherapie haar Rotterdam? Mesotherapie is een van de beschikbare opties om haaruitval te verminderen en de haargroei te stimuleren. Het is een minimaal invasieve behandeling voor degenen die als gevolg van haaruitval de haardos dunner zien worden. Mesotherapie Rotterdam kan toegepast worden bij haaruitval met uiteenlopende oorzaken.

Mesotherapie haar Rotterdam bij haaruitval

Mesotherapie is de toepassingsprocedure waarbij met behulp van injecties zowel de hoofdhuid als de haargroei worden behandeld. De speciaal samengestelde bestanddelen zijn van invloed op de epidermis, het neuro-sensorisch systeem, de bloedsomloop, het immuunsysteem en het bindweefsel van de huid. Mesotherapie kan bij een grote doelgroep een oplossing bieden: • Mensen met progressieve haaruitval. • Mensen met fragmentarisch haarverlies. • Mensen die niet allergisch zijn voor de bestanddelen die in de procedure gebruikt worden. • Mensen met uitdunnend haar. • Vrouwen met postnataal haarverlies. • Mensen die lijden aan bepaalde hoofdhuidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. De behandeling wordt toegepast met een Mesogun. Een speciaal ontwikkeld apparaat waarmee binnen korte tijd een groot aantal oppervlakkige injecties in de hoofdhuid worden gegeven. De bestanddelen die gebruikt worden in de injectievloeistof worden door de specialist afgestemd op uw persoonlijke behoefte. Het is een combinatie van medicijnen, vitamines, plantenextracten, hormonale regulatoren en aminozuren. Regelmatig gebruikte ingrediënten van mesotherapie bij haaruitval zijn L-carnitine, fosfaatidycholine, biotine, cafeïne, procaïne, lidocaïne, minoxidil, hyaluronzuur, multivitaminen, glycolzuur, hyaluronidase en d-panthenol. In samengestelde vorm dragen de bestanddelen bij aan: • Heropleving en versterking van haarzakjes • Hydratatie van de hoofdhuid • Vermindering van haarverlies • Voeden van de haarzakjes en het stimuleren van de haargroei. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat ook veel interessante onafhankelijke informatie over mesotherapie.

Bitmap

Kenmerken en voordelen mesotherapie

Mesotherapie is een behandelmethode die steeds vaker wordt toegepast bij haaruitval. De methode heeft een aantal unieke kenmerken en voordelen: • Mesotherapie is een niet-chirurgische, alternatieve behandelmethode voor haaruitval. • Mesotherapie is een procedure om de hoofdhuid een boost van mineralen en vitamines te geven en de doorbloeding te verbeteren. • De ingrediënten behandelen kale, uitgedunde gebieden door het activeren van de haarzakjes. Zowel mannen als vrouwen zien een verbetering in de haargroei. • Door de ingrediënten af te stemmen op uw persoonlijke behoefte worden uitsluitend bestanddelen gebruikt die bijdragen aan de verbetering van de haargroei. • Aan de mesogun zijn meerdere fijne, korte injectienaaldjes bevestigd. Binnen korte tijd wordt een groot aantal injecties gemaakt. Een behandelsessie duurt gemiddeld 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de oppervlakte die behandeld wordt. • De behandeling is nagenoeg pijnloos. Mensen met een lage pijngrens kunnen de hoofdhuid vooraf insmeren met een verdovende crème. • Mesotherapie kan de invloed van het DHT-hormoon afremmen. • Een behandeltraject bestaat uit 5 tot 10 behandelsessies. • De behandeling wordt op maat samengesteld. De kans op succes wordt door ervaren specialisten ingeschat op 80% tot 90%. • Mesotherapie biedt goede resultaten. Het is wel noodzakelijk om nabehandelingen te ondergaan om het bereikte effect te behouden.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Kosten en vergoedingsmogelijkheden mesotherapie haar Rotterdam

De kosten van een mesotherapie behandeling verschillen en hangen onder meer af van de bestanddelen en het aantal sessies dat u nodig heeft. Gemiddeld moet u rekening houden met behandeltarieven vanaf ca. € 750. De kosten worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Althans niet vanuit de basisverzekering. Enkele aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsbedragen. Naast mesotherapie in Rotterdam, kunt u overwegen om voor een behandeling naar het buitenland te gaan. Waar dit voor behandelingen als een haartransplantatie heel gebruikelijk is, ligt dat in het geval van mesotherapie nog vaak anders. Een volledig behandeltraject bestaat uit meerdere afzonderlijke sessies. De eerste sessies volgen elkaar relatief vlot op. Naarmate verbeteringen en veranderingen zichtbaar worden, wordt de tijd tussen de sessies langer. U moet meerdere keren naar de kliniek. Dit kan de keuze voor mesotherapie in het buitenland nadelig beïnvloeden. Het gemak van een behandelaar in eigen land maakt dat u te maken heeft met beperkte kosten voor het heen en weer reizen. Bovendien kunt u direct na afloop van een sessie uw werkzaamheden hervatten. Van een lange herstelperiode of enige downtime is geen sprake.

Resultaten en risico’s mesotherapie

In het verleden is gebleken dat mesotherapie bij haaruitval effectief is bij het stimuleren van haarweefsel, het regenereren van cellen van de epidermis en het verbeteren van de doorbloeding van de hoofdhuid. Mesotherapie kan ook als aanvullende behandeling op bijvoorbeeld een haartransplantatie worden geadviseerd. Als behandeling om kaalheid te voorkomen zijn de resultaten van mesotherapie effectiever in de beginfase van haaruitval. Wacht niet te lang met het zoeken van een geschikte behandeling bij haarverlies. Mesotherapie geneest mannelijke kaalheid of alopecia androgenetica in geen geval. De behandeling kan erger wél voorkomen en kan na de haartransplantatie gebruikt worden om de haargroei te bevorderen. Mesotherapie voedt en stimuleert de hoofdhuid, versterkt de haarzakjes, herstelt de hormonale balans en laat uw haar er gezonder en stralender uitzien. Aangezien de techniek wordt toegepast in de oppervlakkige lagen van de hoofdhuid, is er van bijwerkingen nauwelijks sprake. De bijwerkingen die zich voordoen zijn vrijwel allemaal tijdelijk en hebben geen nadelige gevolgen voor uw gezondheid. In sommige gevallen kunnen bijwerkingen als milde pijn in het behandelgebied, jeuk, ontstekingen en/of hoofdpijn voorkomen. Om deze bijwerkingen te voorkomen kan de arts het gebruik van een ontstekingsremmende crème na een behandelsessie adviseren. Bovendien moet u er rekening mee houden dat u na een sessie natte plaatsen zoals zwembaden, jacuzzi’s en sauna’s een aantal dagen vermijdt. Ook wordt geadviseerd om het behandelde gebied te beschermen tegen direct zonlicht en zonnestraling. Zowel mannen als vrouwen komen voor mesotherapie bij haaruitval in aanmerking. Het is een behandeling die niet wordt aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, minderjarigen, mensen die chemotherapie ondergaan, of mensen die lijden aan diabetes, hartaandoeningen of nier- en/of leverfalen. Tijdens een consult bij een ervaren specialist wordt uw gezondheid uitgebreid besproken.

Is mesotherapie geschikt bij haaruitval?

Om te weten of mesotherapie haar Rotterdam een behandeling is die bij u past, kunt u zich door verschillende artsen of specialisten laten adviseren. Naast het bespreken van de verwachtingen die u heeft, licht een arts de mogelijkheden toe. U kunt foto’s bekijken van eerder bereikte resultaten en vragen stellen die u heeft ten aanzien van de bestanddelen, de resultaten en de kosten. Vergelijk de prijsopgaves die u krijgt met elkaar. Alleen dan kunt u een beslissing nemen over de behandeling die bij u past.

Mesotherapie Rotterdam – FAQ

Mesotherapie wordt bij diverse klinieken en salons aangeboden en toegepast. Ook in Rotterdam is de behandeltechniek beschikbaar.

Ja, vraag bij binnen- en buitenlandse aanbieders van mesotherapie een prijsopgave aan. Leg de offertes naast elkaar en bekijk de overeenkomsten en verschillen. Behandeling in het buitenland kan weliswaar goedkoper aangeboden worden, de bijkomende reiskosten maken dit verschil aanmerkelijk kleiner.

Ja. Het consult is bedoeld om uw geschiktheid te beoordelen. Uw hoofdhuid wordt onderzocht en de oorzaak van het haarverlies besproken. Op basis van uw gezondheid, medische achtergrond, bekendheid met medicijngebruik en eventuele allergieën wordt een behandelplan voorgesteld. De werkzame ingrediënten worden afgestemd op uw individuele behoefte.

De ingrediënten die gebruikt worden, gaan de werking van dihydrotestosteron tegen. Het haarverlies neemt af en de haargroei wordt sterker. Hoe en of mesotherapie resultaat heeft, verschilt per persoon. De behandeling biedt ook een oplossing bij andere oorzaken van haarverlies.

De keuze voor vitamines, mineralen, antioxidanten, aminozuren en plantenextracten wordt bepaald door de behoefte die uw hoofdhuid en haargroei hebben. Elke mesotherapie behandeling is uniek en volledig op maat.

Een behandeltraject bestaat uit 5 tot 10 behandelsessies.

Losse mesotherapie behandelingen worden aangeboden vanaf € 125. Mesotherapie in kuurvorm vanaf € 750. Prijzen variëren per kliniek. Samenstelling van de ingrediënten kan ook van invloed zijn op de prijs.

Een behandelsessie duurt 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied. Na afloop van de sessie kunt u naar huis en/of uw werkzaamheden hervatten. Downtime is er niet.

Ja, de kans op bijwerkingen of complicaties is klein. Kies voor een ervaren behandelaar die kennis heeft van de ingrediënten, zodat een optimaal resultaat mogelijk is. Na de behandelsessie kan de behandelde huid korte tijd gevoelig zijn.

Mesotherapie wordt voor de beste resultaten al vroeg bij de ontdekking van haaruitval toegepast. Ver gevorderd haarverlies is niet altijd op te lossen of te behandelen met mesotherapie. De specialist beoordeelt uw situatie tijdens een consult.

In principe wel. Downtime is er niet. De eerste 24 uur is het belangrijk om natte ruimtes te vermijden en de hoofdhuid met rust te laten. Normale werkzaamheden hoeven niet onderbroken te worden. Bescherm uw hoofd tegen stof en andere externe factoren.

Ervaren specialisten laten u voorbeelden zien van eerdere behandelingen. De ingrediënten die worden gebruikt, worden uitgebreid toegelicht. Online vindt u op fora reviews van mensen die mesotherapie bij haaruitval hebben ondergaan. Het staat u vrij om naar de werkervaring van een specialist te vragen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.