Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Mesotherapie haar Utrecht

Bent u benieuwd wat mesotherapie haar Utrecht precies inhoudt? Mesotherapie is een methode voor de behandeling van huidaandoeningen. Door het injecteren van actieve ingrediënten worden de stoffen afgegeven op de plaatsen waar ze nodig zijn. Mesotherapie is als behandeling ook effectief bij haaruitval. De techniek wordt al meer dan 60 jaar toegepast. Mesotherapie heeft de afgelopen jaren een toenemende interesse gekend en wordt tegenwoordig bij huid- en haarproblemen toegepast.

Indicaties mesotherapie haar Utrecht

Cosmetische mesotherapie behandelt huidverjonging, cellulitis, schade door de zon, vermindering van littekens en haaruitval. De haargroei wordt verbeterd. Er zijn uiteenlopende indicaties voor mesotherapie, waaronder pijnbestrijding. Op gebied van pijnbestrijding wordt mesotherapie gebruikt om onder andere reuma, artritis, spierpijn en sportblessures te verlichten. Voor behandeling met mesotherapie worden kleine hoeveelheden werkzame stoffen oppervlakkig in de huid geïnjecteerd. Injectievloeistoffen bestaan uit een combinatie van vitamines, aminozuren, mineralen, nucleosiden, co-enzymen, antioxidanten en hyaluronzuur. Met behulp van een geavanceerde mesogun, met korte dunne naalden, worden de injecties gegeven. Mesotherapie is niet aan leeftijd gebonden. Volwassenen kunnen, zolang de gezondheid dit toelaat en de behandeling verantwoord is, mesotherapie laten toepassen. Afhankelijk van het huid- en/of haarprobleem dat wordt behandeld wordt in het behandelgebied de huid gehydrateerd en worden de uiterlijke kenmerken van huidveroudering minder zichtbaar.

Unieke samenstelling

Na de eerste ontwikkeling in de jaren vijftig is het gebruik van mesotherapie behoorlijk geëvolueerd. Mesotherapie oplossingen kunnen te huid stimuleren om meer collageen te produceren om de tekenen van veroudering tegen te gaan. Op de lijst met geïnjecteerde huidvriendelijke ingrediënten bevinden zich groeifactoren en peptiden die de ideale omgeving bieden voor een gezonde huid die beter met het verouderingsproces omgaat. Een typisch mesotherapie-mengsel kan 50 of meer ingrediënten bevatten om de huid en haarzakjes te voeden, herstellen en verjongen. De combinatie wordt toegediend via kleine naalden. De behandeling is niet pijnlijk, wel gevoelig. De apparatuur is zo ontworpen dat binnen een kort tijdsbestek een groot aantal injecties kan worden gegeven. Een enkele keer geeft een specialist het advies om het behandelgebied voor de sessie in te smeren met een verdovende crème. Hiermee wordt het gevoel verder beperkt. De werkzame bestanddelen sluiten vrij precies aan bij de aandoening die u laat behandelen. Mesotherapie tegen haaruitval in Utrecht is een cosmetische behandeling die volledig op de unieke behoefte wordt afgestemd.

Toepassingsgebieden mesotherapie haar Utrecht

Mesotherapie biedt niet alleen een oplossing voor huidaandoeningen. Steeds vaker wordt de techniek ook ingezet bij het verminderen van haaruitval en het verbeteren van de haargroei. Behandelmogelijkheden zijn gevarieerd en veilig.

  • Gezichtsbehandelingen. Mesotherapie kan worden toegepast om de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen te gaan. De huidstructuur verliest elasticiteit en er worden plooien, rimpels en lijntjes zichtbaar. Mesotherapie stimuleert de aanmaak van zowel collageen als elastine waardoor de huid en jonger en frisser uitziet. Huidaandoeningen waaronder acne, couperose en littekens worden met behulp van de werkzame bestanddelen verbeterd.
  • Lichaamsbehandelingen. Mesotherapie kan een effectieve manier zijn om een mooi figuur te creëren. Het kan worden gebruikt bij de behandeling van cellulitis. Anticellulitis-cocktails zijn ontworpen om vetophopingen te vernietigen, de microcirculatie en lymfedrainage te stimuleren. Mesotherapie bij cellulitis lost het vet op en scheidt het vervolgens op natuurlijke wijze af. Mesotherapie kan het volume van vetophopingen aanzienlijk verminderen, evenals als striae veroorzaakt door gewichtsverlies of een zwangerschap. Daarnaast kan mesotherapie ook effectief worden gebruikt om de huid van de borsten strakker te maken en verslapping te verminderen.
  • Preventie en verminderen van haaruitval. Mesotherapie heeft al veel mensen geholpen die met haaruitval te maken hebben. Mesotherapie bij haaruitval is het meest effectief als het haarverlies zich nog in een vroeg stadium bevindt. Haar dat eenmaal is uitgevallen is moeilijk te herstellen, maar mesotherapie kan zeer effectief zijn om het haaruitval proces te voorkomen en af te remmen. De injecties bevatten actieve ingrediënten die de bloedcirculatie van de hoofdhuid verteren om het haarverlies te stoppen, evenals waardevolle sporenelementen die de haarzakjes herstellen, nieuwe haargroei stimuleren en de levensverwachting van individuele haren verlengen. Mesotherapie bij haaruitval wordt doorgaans in kuurvorm gegeven. Na een aantal behandelsessies zien de meeste mensen een duidelijke vermindering van het haarverlies. Regelmatig gebruikte bestanddelen om de haargroei te stimuleren zijn zink, selenium en biotine.

Effectieve behandeling, geen wondermiddel

Mesotherapie is zeker geen wondermiddel en het wordt beschouwd als een kuur, waarbij een onderhoudsbehoefte ontstaat. De initiële mesotherapie behandeling bestaat uit 6 tot 10 behandelsessies die elk 10 tot 30 minuten duren. Bij aanvang van de kuur volgen de sessies zich wekelijks op. Als verbetering zichtbaar wordt, neemt de tussenliggende tijd van de sessies toe. Een volledige kuur duurt dan ook een aantal maanden. Mesotherapie stopt de natuurlijke lichaamsveroudering niet. Het proces gaat door naarmate u ouder wordt. Dat houdt meestal in dat u onderhoudsbehandeling nodig heeft om het effect te behouden. Hoe vaak vervolgbehandelingen geadviseerd worden, verschilt per persoon. De meeste mensen ondergaan jaarlijks 1 à 2 nabehandelingen. In combinatie met een optimale huid- en haarverzorging, waarbij het haar of de huid goed beschermd worden tegen uv-stralen en andere schadelijke factoren, houden de resultaten langer aan en ziet uw huid of haardos er gezond en stralend uit. Bij sommige indicaties zijn de resultaten al na één mesotherapie sessie zichtbaar. Als de mesotherapie injectievloeistof hyaluronzuur bevat, heeft dit vrijwel onmiddellijk een hydraterend effect, waardoor uw huid er gladder uitziet. De flexibele aard van mesotherapie behandelingen betekent dat de techniek ook gecombineerd kan worden met andere cosmetische ingrepen. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.

Mesotherapie haar in Utrecht of omgeving is een relatief veilige behandeling. De beste resultaten worden bereikt door specialisten die ervaring hebben met het samenstellen van de bestanddelen die in de huid geïnjecteerd worden. De behandeling heeft meerdere sessies nodig voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u mesotherapie zowel bij een Nederlandse als een buitenlandse kliniek ondergaan. Kijk hierbij zeker ook naar bijkomende kosten voor reis en verblijf. Aangezien mesotherapie vervolgbehandelingen nodig heeft, ligt het kiezen van een binnenlandse behandelaar voor de hand. Online kunt u de kosten van mesotherapie behandelingen opzoeken, bekijken en vergelijken. De kosten voor deze cosmetische behandeling worden niet door zorgverzekeraars vergoed, ook aanvullende zorgpakketten bieden zeer beperkt vergoeding. Laat u altijd adviseren door meerdere behandelaars.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4