Wilt u meer weten over mesotherapie haar voor en na de behandeling? Mesotherapie is een niet-invasieve en niet-chirurgische cosmetische behandeling die een oplossing kan bieden bij haaruitval. Tijdens de behandeling worden oppervlakkige micro-injecties net onder de bovenste huidlaag in de juiste weefsels ingebracht. De vloeistof die wordt ingespoten stimuleert de mesoderm laag en de haargroei. Resultaten van mesotherapie haar voor en na laten succesvol uitgevoerde behandelingen zien.

Mesotherapie haar voor en na.
Mesotherapie haar voor en na.

Het succes van mesotherapie voor en na

Is het mogelijk om met behulp van mesotherapie haaruitval effectief te bestrijden? Mesotherapie is een in feite een alternatieve behandeling die wordt gebruikt om zowel mannelijke als vrouwelijke kaalheid te behandelen. De speciaal samengestelde ingrediënten reguleren de groeifactoren in de hoofdhuid. Met behulp van de juiste therapie kan de normale hormonale balans hersteld worden en wordt de invloed van het mannelijke DHT-hormoon beperkt. Mesotherapie bestaat uit het geven van injecties met daarin essentiële voedingsstoffen, mineralen en medicatie. De specialist past mesotherapie alleen toe, nadat de oorzaak van het haarverlies is vastgesteld. Met behulp van geavanceerde apparatuur en fijne naalden, de mesogun, worden de hoofdhuid en de haargroei behandeld. De behandeling maximaliseert de opname van de voedingsstoffen door de haarzakjes. Deze opname activeert bovendien de slapende of semi-slapende haarzakjes om meer haargroei te activeren. Het zorgt ervoor dat de hoofdhuid over de juiste hoeveelheid aminozuren beschikt, wat cruciaal is voor de gezondheid van de haren en het stimuleert de productie van keratine. Om deze reden wordt mesotherapie door behandelaars beschouwd als een effectieve behandeling voor bijna alle hoofdhuid- en haar gerelateerde problemen.

Werkwijze en voordelen van mesotherapie

De populariteit van mesotherapie bij haaruitval is de afgelopen jaren fors gestegen. Een aantal van de voordelen van de behandeling zijn: • De techniek is veilig • Minimale kans op bijwerkingen zoals allergieën en geneesmiddelinteractie • De behandeling wordt zonder anesthesie uitgevoerd • Snel herstel • Vrijwel pijnloos Over het algemeen wordt de behandeling eenmaal per week gedaan. Als de eerste verbeteringen zichtbaar worden, wordt de frequentie van de behandelsessies afgebouwd. Een compleet behandeltraject bestaat uit 6 tot 10 behandelsessies. Meestal zien mensen een goed resultaat na voltooiing van de behandeling. Om teleurstellingen te voorkomen, wordt geadviseerd het behandeltraject volledig te doorlopen en niet halverwege af te breken. Mesotherapie voor en na kan de volgende resultaten opleveren: • Meer volume, de haargroei wordt gestimuleerd • Het voorkomt overmatig en snel afstoten van de haren • De haarzakjes worden gestimuleerd om naar de groeifase te gaan • Het haar wordt versterkt en de verloren glans herstelt Mesotherapie bij haaruitval is een pijnloze behandeling. Het kan echter zijn dat u zich een beetje ongemakkelijk voelt door de injecties in de hoofdhuid. Bijna 90% tot 92% van de mannen en vrouwen met alopecia androgenetica behandelen prachtige resultaten met mesotherapie, zonder dat ze pijn ervaren tijdens de behandeling. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat ook veel interessante onafhankelijke informatie over mesotherapie.

Mesotherapie, chemische oplossing voor haarverlies

Mesotherapie is een behandelmethode, waarbij er geen specifieke formule van bepaalde chemicaliën in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd. Sommige ingrediënten zijn populairder dan andere. Voor een succesvolle behandeling van haarverlies bestaat de injectievloeistof uit een op maat samengestelde oplossing. Actieve ingrediënten zijn onder andere Acetyltetrapeptide-3 en Biochanine A, die samenwerken om de haargroei te stimuleren. De actieve ingrediënten in de gebruikte oplossing, werken samen om de haargroei te versnellen door de bloedcirculatie te verbeteren, overtollig DHT te neutraliseren, ontstekingen te verminderen, de productie van collageen te stimuleren en de follikelgrootte te vergroten om haaruitval te stoppen. Voordelen van Acetyltetrapeptide-3: • Verminderen van de ontstekingsreactie • Bevorderen van de haargroei • Het beperkten van de invloed van DHT • In sommige situaties kan acetyltetrapeptide-3 een alternatief zijn voor Minoxidil Voordelen van Biochanine A. Biochanine A is een natuurlijke, organische verbinding die is afgeleid van de natuurlijke rode klaver. Het is een krachtige isoflavon dat een positieve invloed heeft op hormoon gerelateerde haaruitval. Naast deze bestanddelen worden ook peptiden aan de injectievloeistof toegevoegd. Elke peptide heeft een eigen, unieke functie en werking: • Decapeptide – stimuleert de haarzakjes sterke haarschachten te creëren. • Oligopeptide – stimuleert de voortplanting van haarcellen. • Acetyl-decapeptide – revitaliseert de haarzakjes door haarcellen te regenereren. • Koperpeptide – verhoogt en verbetering de bloedcirculatie naar de hoofdhuid.

Ervaringen mesotherapie haar voor en na

De behandelprocedure van mesotherapie bij haarverlies verschilt van persoon tot persoon. Een behandelsessie duurt gewoonlijk tussen de 10 en 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Over het algemeen zijn 6 tot 10 sessies vereist om de haargroei optimaal te stimuleren. Al na een aantal weken worden de eerste verbeteringen en resultaten zichtbaar. Dit is afhankelijk van hoe u op de behandeling reageert. Het duurt tot 6 maanden voor het optimale effect van de behandeling zichtbaar wordt. Mesotherapie is net zo effectief en in sommige gevallen effectiever dan haargroeimiddelen. De combinatie van ingrediënten wordt direct op de juiste plaatsen geïnjecteerd. Het doelgericht werken, resulteert in een efficiënte behandelmethode bij haaruitval. De vloeistoffen worden direct door de haarzakjes, de onderliggende weefsellagen en de doorbloeding opgenomen. Het is echter onvoldoende wetenschappelijk bewezen dat mesotherapie voor iedereen met haarverlies een effectieve behandelmethode is. Hoewel mesotherapie meestal pijnloos is, kunnen na de behandelsessie bijwerkingen ontstaan. Bijwerkingen na een mesotherapie sessie zijn voornamelijk het gevolg van het inbrengen van de naald in de huid. Daarom kunnen sommige mensen pijn, zwellingen, blauwe plekken, ontstekingen en zelfs infecties ervaren. De meeste bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard en kunnen goed behandeld worden.

Mesotherapie voor en na foto’s

Online worden de voor- en nadelen van mesotherapie uitgebreid besproken en toegelicht. Wilt u zelf zien hoe de resultaten van de behandeling zijn? Regelmatig worden bij onder meer forumberichten en persoonlijke blogs foto’s geplaatst van de haargroei voor en kort na de behandelsessie. Deze foto’s maken duidelijk wat u van de ingreep kunt verwachten en hoelang het duurt voordat verbetering zichtbaar wordt. Uiteraard kunt u ook tijdens een consult bij een specialist vragen naar mesotherapie haar voor en na foto’s. Het grote verschil tussen foto’s die bij een salon of haarkliniek getoond worden en de foto’s die u online vindt is de tussenliggende tijd. Tussen de voor en na foto genomen bij een kliniek zit ongeveer een periode van 6 maanden, terwijl op een blog ook foto’s gemaakt worden vlak na de behandelsessie.

Mesotherapie voor en na – FAQ

1. Hoelang duurt het om resultaten van mesotherapie te zien?

De effecten van mesotherapie worden na 4 tot 6 sessies zichtbaar. Haaruitval verminderd en de haargroei wordt gestimuleerd. Om een bevredigend resultaat te bereiken worden 5 tot 10 sessies toegepast. De effecten die bereikt worden, verschillen per persoon.

2. Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

Mesotherapie bij haaruitval heeft jaarlijks een aantal vervolgbehandelingen nodig. Deze nabehandelingen zorgen ervoor dat het effect behouden blijft en de haargroei er gezond uitziet.

3. Hoeveel tijd zit er tussen de voor en na foto’s?

Mesotherapie bij haaruitval wordt in kuurvorm toegepast. Een gemiddelde kuur bestaat uit 5 tot 10 sessies. Bij aanvang vinden de sessies wekelijks plaats. Naarmate het behandeltraject vordert, wordt de tussenliggende tijd langer. Tussen de voor en na foto zit een periode van 4 tot 6 maanden.

4. Werkt mesotherapie bij haaruitval?

Wetenschappelijk onderzoek ontbreekt. Mesotherapie wordt gezien als alternatieve behandeltechniek. Mensen die de behandeling ondergaan zijn tevreden met de resultaten die bereikt worden.

5. Wat doet mesotherapie aan mijn haargroei?

De combinatie van werkzame ingrediënten die in de hoofdhuid geïnjecteerd worden, stimuleren de doorbloeding en voeden de haarzakjes. De invloed van dihydrotestosteron wordt afgeremd, waardoor de haren die groeien sterker en gezonder zijn. Het haarverlies verminderd.

6. Hoe ziet mijn hoofdhuid eruit na een mesotherapie behandeling?

De oppervlakkige injecties laten nauwelijks zichtbare sporen achter. Dagelijkse werkzaamheden hoeven niet onderbroken te worden. De eerste uren is het belangrijk om de behandelde huid te beschermen en te voorkomen dat het hoofd nat wordt.

7. Moet ik na een behandelsessie gaan liggen?

Nee, u kunt na een sessie doen wat u anders ook zou doen. Met uitzondering van het bezoeken van natte ruimtes zoals een zwembad of sauna, kunnen de normale werkzaamheden en activiteiten gedaan worden.

8. Kan ik na een mesotherapie sessie een muts of pet dragen?

Laat de eerste 24 uur na een behandelsessie de hoofdhuid zoveel mogelijk met rust. Kies voor een hoofddeksel dat losjes om de huid zit.

9. Mag ik na mesotherapie sporten?

Natte ruimtes vermijdt u een aantal dagen. Contactsporten en fysiek zware inspanningen kunt u na een paar dagen weer doen. De specialist geeft u tips en advies omtrent sporten.

10. Wat kan ik doen als de haaruitval doorzet?

Niet iedereen bereikt met mesotherapie het gewenste resultaat. Ziet u na 6 behandelsessies geen zichtbare verbetering, dan kan de specialist voorstellen om het behandeltraject te staken. Toekomstige verbeteringen worden niet verwacht. Eventueel wordt een alternatieve oplossing voorgesteld.

11. Kan mesotherapie bij tijdelijk haarverlies toegepast worden?

Ja, mesotherapie kan zowel bij blijvend als tijdelijk haarverlies als oplossing gebruikt worden. De bestanddelen worden afgestemd op de oorzaak van het haarverlies.

12. Welke bijwerkingen kan ik verwachten?

Mesotherapie is een veilige behandeling. Bijwerkingen zijn tijdelijk en beperkt tot zwellingen, jeuk en allergische reacties. Om de kans op een allergische reactie te beperken, is het belangrijk om aan te geven voor welke stoffen u allergisch bent. Ernstige complicaties zoals ontstekingen of littekenvorming komen zelden voor. Het aanprikken van de huid gebeurt zeer oppervlakkig.