Mesotherapie haarziekte

Zoekt u informatie over mesotherapie behandeling bij haarziekte? Het streven naar een perfect, volle gezonde haardos is menselijk. Het haar en uw kapsel benadrukken uw persoonlijkheid. Mooi, glanzend haar is de basis van uw uitstraling. Verschillende factoren zorgen ervoor dat het haar beschadigd en dunner wordt. Niet alleen invloeden zoals weersomstandigheden kunnen haaruitval tot gevolg hebben, ook bepaalde aandoeningen laten hun sporen na op de haargroei. Mesotherapie haarziekte kan het haarverlies in sommige gevallen verminderen.

Behandeling mesotherapie haarziekte

De mesotherapie techniek bestaat uit het injecteren van vitamines, eiwitten, mineralen, plantenextracten en voedingssupplementen in de hoofdhuid. De verhoudingen, hoeveelheden en soorten ingrediënten verschillen per persoon, de mate van beschadiging, de oorzaak van de haarziekte en haaruitval. De injecties die bij mesotherapie worden gebruikt, zijn zeer klein, fijn en pijnloos. De behandeling richt zich op een specifiek gebied, waar mesotherapie effectief is bij het behandelen van haarproblemen, zoals:

 • Behandeling van droog, beschadigd haar.
 • Het verminderen van haarverlies.
 • Het stimuleren van de haarzakjes om sterkere haren te produceren.
 • Behandeling van roos.
 • Behandeling van verschillende vormen van alopecia.

Om een optimaal resultaat te bereiken heeft een mesotherapie behandeling voorbereiding nodig. Er zijn daarbij een aantal stappen en keuzes waar u mee te maken krijgt:

 • U selecteert een kliniek of salon met goede reputatie op het gebied van mesotherapie haarziekte.
 • Tijdens een consult worden de diverse stadia van een mesotherapie traject toegelicht en met u besproken.
 • De specialist bekijkt de oorzaak van het haarverlies en de huidstructuur.
 • Gekeken wordt welke bestanddelen in uw situatie gebruikt kunnen worden om de haarziekte optimaal te behandelen.
 • Het behandeltraject wordt toegelicht, waarbij een specialist aangeeft hoeveel behandelsessies plaatsvinden en wat u van de resultaten mag verwachten.

Behandelsessie mesotherapie

Voorafgaand aan elke sessie wordt de hoofdhuid gereinigd. Het merendeel van de mesotherapie behandelingen wordt zonder verdoving toegepast. Bent u gevoelig? In overleg met de specialist kunt u ervoor kiezen om voor de sessie uw huid te behandelen met een verdovende crème, zodat u niets voelt van de injecties. Mesotherapie kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de ervaring van de specialist:

 • Behandeling met mesogun. Aan het uiteinde van dit geavanceerde apparaat zijn fijne naaldjes bevestigd. Het apparaat is zo ontworpen dat zowel afzonderlijke injecties als meerdere herhaalde injecties binnen korte tijd kunnen worden gegeven. Een mesogun kan op hoge snelheid de huid behandelen. Deze methode is zowel nauwkeurig als stabiel. Voor een behandelaar is een mesogun makkelijker en sneller in gebruik dan bij handmatige technieken. Bovendien ervaart u minder druk en/of pijn als gevolg van het tempo waarin de oppervlakkige injecties worden gegeven.
 • Handmatige injecties. Deze techniek wordt uitsluitend gebruikt door ervaren artsen. Het belangrijkste verschil met een mesogun is dat handmatige injecties goedkoper worden aangeboden. Een handmatige mesotherapie sessie duurt langer dan wanneer er wordt gewerkt met een mesogun.

Nadat de injecties zijn gezet, kunnen de injectieplaatsen wat gezwollen zijn. Dit neemt vanzelf af. Afhankelijk van de omvang van de mesotherapie vinden 6 tot 10 behandelsessies plaats, die telkens 10 tot 30 minuten duren. Het aantal injecties dat per sessie wordt gegeven varieert van 50 tot 150. Resultaten zijn niet direct zichtbaar. Een optimaal resultaat wordt 4 tot 6 maanden na de kuur beoordeelt. Mesotherapie bij haaruitval en haarziektes wordt alleen bij volwassenen toegepast. U dient in goede gezondheid te verkeren. De ingreep kan worden afgeraden aan diabetici, hartpatiënten, mensen die kanker hebben, maar ook een hoge bloeddruk en andere aandoeningen kunnen ertoe leiden dat u niet voor de behandeling in aanmerking komt.

Voor- en nadelen mesotherapie haarziekte

Iedere ingreep of cosmetische behandeling heeft unieke kenmerken, voor- en nadelen. Mesotherapie is een minimaal belastende techniek die in kuurvorm wordt toegepast. Korte behandelsessies van 10 tot 30 minuten volgen elkaar in eerste instantie wekelijks op, naarmate het traject vordert wordt de tussenpose langer. In vergelijking met andere methodes is mesotherapie een betaalbare behandeling, waarbij er geen lange hersteltijd is. U kunt direct na een sessie terug aan het werk. Door de bestanddelen te injecteren op de aangedane plaatsen, worden de weefsels en haarzakjes in dat gebied gestimuleerd en versterkt. Het is een veilige behandeltechniek, met een zeer beperkte kans op bijwerkingen.

Nadelen mesotherapie haarziekte:

 • Mesotherapie is geen wondermiddel. Vergaande haaruitval en/of kaalheid kunnen in de meeste gevallen niet behandeld worden met mesotherapie.
 • De techniek is onvoldoende wetenschappelijk onderzocht, om op effectiviteit beoordeelt te kunnen worden. Resultaten zijn divers en niet iedereen is achteraf tevreden.
 • Mesotherapie heeft vervolgbehandelingen nodig. Jaarlijks wordt een aantal nabehandelingen geadviseerd.

Met name bij beginnende haaruitval of als ondersteuning van een haartransplantatie is mesotherapie interessant. U kunt zowel de techniek, als de resultaten en kosten van mesotherapie met andere behandelmogelijkheden vergelijken. Kijk daarbij naar de duur van een behandeling en het feit of de resultaten die bereikt worden blijvend of van voorbijgaande aard zijn. In beginsel is mesotherapie goedkoper dan een haartransplantatie. Met de jaarlijkse nabehandelingen kunnen de kosten oplopen, terwijl een haartransplantatie permanent is en doorgaans geen nabehandeling of correctie nodig heeft. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.

Haartransplantatie of mesotherapie bij haarziekte

Mesotherapie wordt toegepast bij diverse oorzaken van haaruitval en haarziektes. Een haartransplantatie wordt in principe alleen gedaan bij erfelijke haaruitval of Alopecia androgenetica. Het zijn behandelmethodes die niet op elkaar lijken. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep die 6 tot 9 uur duurt en waarbij gebruik wordt gemaakt van plaatselijke verdovingen. Mesotherapie sessies duren 10 tot 30 minuten en zijn minimaal invasief. Na een haartransplantatie heeft uw huid tijd nodig om te genezen en bent u een aantal dagen uit de running. Dit is bij mesotherapie niet nodig. De meeste werkzaamheden en activiteiten kunt u na de behandelsessie hervatten. Wanneer u meer wilt weten over beide technieken kunt u een afspraak maken voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Het consult is informatief en bedoelt om u te laten zien welke oplossingen er zijn bij haaruitval. De haartransplantatie techniek wordt uitgebreid met u besproken en u kunt haartransplantatie voor en na foto’s bekijken. Mesotherapie en een haartransplantatie kunnen met elkaar gecombineerd worden, waarbij de mesotherapie dient om de getransplanteerde haarzakjes van de juiste voedingsstoffen te voorzien en de doorbloeding in de hoofhuid te verbeteren.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis