Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
10.000+ operaties

Voel u goed met een volle bos haar

  image

  Minimaal invasieve techniek

  De FUE-methode is een minimaal invasieve techniek die individuele haarzakjes verplaatst zonder grote insnijdingen of littekens, waardoor het herstel sneller en comfortabeler is.

  image

  Natuurlijke resultaten

  Een FUE haartransplantatie zorgt voor natuurlijke resultaten, doordat de getransplanteerde haren in dezelfde groeirichting en dichtheid worden geplaatst als het oorspronkelijke haar.

  image

  Kortere hersteltijd

  FUE-haartransplantaties bieden een kortere hersteltijd, dankzij de minimaal invasieve techniek en het vermijden van grote littekens.

  Mesotherapie techniek

  Alhoewel mesotherapie geen chirurgische ingreep is, valt de behandeling onder cosmetische behandelingen, bedoeld om probleemgebieden op het gezicht, hoofd en lichaam te behandelen. Verschillende huidproblemen worden effectief behandeld. De techniek wordt steeds vaker gebruikt als haaruitvalbehandeling en ter bevordering van de haargroei. Mesotherapie werkt door een reeks injecties toe te passen in de middelste en buitenste huidlagen om onder andere vetophopingen op te lossen en de doorbloeding te stimuleren. De oplossing die wordt geïnjecteerd bestaat uit vitamines, mineralen, enzymen, platenextracten en andere werkzame stoffen. De combinatie van bestanddelen wordt door de arts op uw unieke behoefte afgemeten. Elk resultaat is anders en meerdere behandelsessies zijn nodig om het probleem of de aandoening optimaal te kunnen behandelen. Tijdens een consult wordt gekeken of en hoe mesotherapie bij u toegepast kan worden. De specialist adviseert een aantal behandelsessies, het volgen van mesotherapie is doorgaans voordeliger dan losse behandelafspraken. De tijd die tussen de behandelingen zit, varieert. Bij aanvang van het behandeltraject volgen de behandelingen zich snel op. Wanneer verbetering zichtbaar wordt, neemt de frequentie van de sessies af. Een compleet mesotherapie behandeltraject duurt ongeveer 6 maanden. Op de website van de Nederlandse Haarstichting staat ook veel interessante onafhankelijke informatie over mesotherapie.

  Behandeling mesotherapie haarziekte

  De mesotherapie techniek bestaat uit het injecteren van vitamines, eiwitten, mineralen, plantenextracten en voedingssupplementen in de hoofdhuid. De verhoudingen, hoeveelheden en soorten ingrediënten verschillen per persoon, de mate van beschadiging, de oorzaak van de haarziekte en haaruitval. De injecties die bij mesotherapie worden gebruikt, zijn zeer klein, fijn en pijnloos. De behandeling richt zich op een specifiek gebied, waar mesotherapie effectief is bij het behandelen van haarproblemen, zoals:

  • Behandeling van droog, beschadigd haar.
  • Het verminderen van haarverlies.
  • Het stimuleren van de haarzakjes om sterkere haren te produceren.
  • Behandeling van roos.
  • Behandeling van verschillende vormen van alopecia.

  Om een optimaal resultaat te bereiken heeft een mesotherapie behandeling voorbereiding nodig. Er zijn daarbij een aantal stappen en keuzes waar u mee te maken krijgt:

  • U selecteert een kliniek of salon met goede reputatie op het gebied van mesotherapie haarziekte.
  • Tijdens een consult worden de diverse stadia van een mesotherapie traject toegelicht en met u besproken.
  • De specialist bekijkt de oorzaak van het haarverlies en de huidstructuur.
  • Gekeken wordt welke bestanddelen in uw situatie gebruikt kunnen worden om de haarziekte optimaal te behandelen.
  • Het behandeltraject wordt toegelicht, waarbij een specialist aangeeft hoeveel behandelsessies plaatsvinden en wat u van de resultaten mag verwachten.

  Behandelsessie mesotherapie

  Voorafgaand aan elke sessie wordt de hoofdhuid gereinigd. Het merendeel van de mesotherapie behandelingen wordt zonder verdoving toegepast. Bent u gevoelig? In overleg met de specialist kunt u ervoor kiezen om voor de sessie uw huid te behandelen met een verdovende crème, zodat u niets voelt van de injecties. Mesotherapie kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de ervaring van de specialist:

  • Behandeling met mesogun. Aan het uiteinde van dit geavanceerde apparaat zijn fijne naaldjes bevestigd. Het apparaat is zo ontworpen dat zowel afzonderlijke injecties als meerdere herhaalde injecties binnen korte tijd kunnen worden gegeven. Een mesogun kan op hoge snelheid de huid behandelen. Deze methode is zowel nauwkeurig als stabiel. Voor een behandelaar is een mesogun makkelijker en sneller in gebruik dan bij handmatige technieken. Bovendien ervaart u minder druk en/of pijn als gevolg van het tempo waarin de oppervlakkige injecties worden gegeven.
  • Handmatige injecties. Deze techniek wordt uitsluitend gebruikt door ervaren artsen. Het belangrijkste verschil met een mesogun is dat handmatige injecties goedkoper worden aangeboden. Een handmatige mesotherapie sessie duurt langer dan wanneer er wordt gewerkt met een mesogun.

  Nadat de injecties zijn gezet, kunnen de injectieplaatsen wat gezwollen zijn. Dit neemt vanzelf af. Afhankelijk van de omvang van de mesotherapie vinden 6 tot 10 behandelsessies plaats, die telkens 10 tot 30 minuten duren. Het aantal injecties dat per sessie wordt gegeven varieert van 50 tot 150. Resultaten zijn niet direct zichtbaar. Een optimaal resultaat wordt 4 tot 6 maanden na de kuur beoordeelt. Mesotherapie bij haaruitval en haarziektes wordt alleen bij volwassenen toegepast. U dient in goede gezondheid te verkeren. De ingreep kan worden afgeraden aan diabetici, hartpatiënten, mensen die kanker hebben, maar ook een hoge bloeddruk en andere aandoeningen kunnen ertoe leiden dat u niet voor de behandeling in aanmerking komt.

  Voor- en nadelen mesotherapie haarziekte

  Iedere ingreep of cosmetische behandeling heeft unieke kenmerken, voor- en nadelen. Mesotherapie is een minimaal belastende techniek die in kuurvorm wordt toegepast. Korte behandelsessies van 10 tot 30 minuten volgen elkaar in eerste instantie wekelijks op, naarmate het traject vordert wordt de tussenpose langer. In vergelijking met andere methodes is mesotherapie een betaalbare behandeling, waarbij er geen lange hersteltijd is. U kunt direct na een sessie terug aan het werk. Door de bestanddelen te injecteren op de aangedane plaatsen, worden de weefsels en haarzakjes in dat gebied gestimuleerd en versterkt. Het is een veilige behandeltechniek, met een zeer beperkte kans op bijwerkingen.

  Nadelen mesotherapie haarziekte:

  • Mesotherapie is geen wondermiddel. Vergaande haaruitval en/of kaalheid kunnen in de meeste gevallen niet behandeld worden met mesotherapie.
  • De techniek is onvoldoende wetenschappelijk onderzocht, om op effectiviteit beoordeelt te kunnen worden. Resultaten zijn divers en niet iedereen is achteraf tevreden.
  • Mesotherapie heeft vervolgbehandelingen nodig. Jaarlijks wordt een aantal nabehandelingen geadviseerd.

  Met name bij beginnende haaruitval of als ondersteuning van een haartransplantatie is mesotherapie interessant. U kunt zowel de techniek, als de resultaten en kosten van mesotherapie met andere behandelmogelijkheden vergelijken. Kijk daarbij naar de duur van een behandeling en het feit of de resultaten die bereikt worden blijvend of van voorbijgaande aard zijn. In beginsel is mesotherapie goedkoper dan een haartransplantatie. Met de jaarlijkse nabehandelingen kunnen de kosten oplopen, terwijl een haartransplantatie permanent is en doorgaans geen nabehandeling of correctie nodig heeft. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.

  Haartransplantatie of mesotherapie bij haarziekte

  Mesotherapie wordt toegepast bij diverse oorzaken van haaruitval en haarziektes. Een haartransplantatie wordt in principe alleen gedaan bij erfelijke haaruitval of Alopecia androgenetica. Het zijn behandelmethodes die niet op elkaar lijken. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep die 6 tot 9 uur duurt en waarbij gebruik wordt gemaakt van plaatselijke verdovingen. Mesotherapie sessies duren 10 tot 30 minuten en zijn minimaal invasief. Na een haartransplantatie heeft uw huid tijd nodig om te genezen en bent u een aantal dagen uit de running. Dit is bij mesotherapie niet nodig. De meeste werkzaamheden en activiteiten kunt u na de behandelsessie hervatten. Wanneer u meer wilt weten over beide technieken kunt u een afspraak maken voor een consult bij GlobalHair in Leiden. Het consult is informatief en bedoelt om u te laten zien welke oplossingen er zijn bij haaruitval. De haartransplantatie techniek wordt uitgebreid met u besproken en u kunt haartransplantatie voor en na foto’s bekijken. Mesotherapie en een haartransplantatie kunnen met elkaar gecombineerd worden, waarbij de mesotherapie dient om de getransplanteerde haarzakjes van de juiste voedingsstoffen te voorzien en de doorbloeding in de hoofhuid te verbeteren.

  Tevreden klanten

  Ervaringen van
  Onze klanten

  Bekijk overige reviews op Kiyoh

  Behandelingen Nederland

  Haartransplantatie
  All inclusive prijzen!

  FUE
  Haartransplantatie

  5.250,-

  Saffier Haartransplantatie

  5.550,-

  V6 Hairboost

  250,-/ Behandeling
  • Direct resultaten, perfect als preventief middel
  • Ontwikkelt door eigen research team
  • Zeer goede resultaten
  • Locatie in Barendrecht en Leiden
  • Elders kost het € 750,-
  • Pakketvoordeel: € 190,- per behandeling

  *Alleen van toepassing op behandelingen in Turkije.

  Behandelingen

  GlobalHair biedt de volgende behandelingen aan