facebook pixel

Meer dan 5000 behandelingen...

Mesotherapie tarieven

Bent u benieuwd naar mesotherapie tarieven of mesotherapie haar tarieven? Haarverlies is een veelvoorkomend problemen voor mannen en vrouwen. Haaruitval kan op verschillende manieren behandeld worden. Mesotherapie bij haaruitval is een effectieve behandeling. Het kan helpen bij het voorkomen van overmatig haarverlies en het stimuleren van de haargroei. Bovendien verbetert het ook de haarkwaliteit. De mesotherapie tarieven verschillen per behandelaar.

Toepassingsgebieden mesotherapie

Mesotherapie is van oorsprong een behandelmethode bij pijnbestrijding. Steeds vaker wordt de techniek ook toegepast bij huidverjonging en haarverlies. Bij mesotherapie wordt een oplossing van vitamines, mineralen, plantenextracten, enzymen, aminozuren en antioxidanten rechtstreeks in de hoofdhuid geïnjecteerd. De bestanddelen behandelen de opperhuid, het bindweefsel, de bloedcirculatie en het immuunsysteem. Om de vloeistof te injecteren wordt gewerkt met een mesogun. Aan het uiteinde zijn korte, fijne naalden bevestigd. Het aanraken van de huid gaat zo snel, waardoor het gevoel beperkt is. Na een aantal behandelsessies wordt verbetering zichtbaar. Het haarverlies wordt afgeremd en de haardos zit er gezonder uit. Mesotherapie kan toegepast worden bij verschillende oorzaken van haaruitval:

 • .Diffuus of verspreide haaruitval.
 • Alopecia androgenetica.
 • Alopecia areata, of pleksgewijze kaalheid.
 • Haaruitval als gevolg van een vitaminetekort.
 • Haaruitval veroorzaakt door een hormonale disbalans.

Mesotherapie is een unieke behandeling, waarbij de samenstelling van de injectievloeistof volledig op maat wordt gedaan. De beste resultaten worden bereikt door ervaren specialisten.

Bitmap

Effectieve behandeltechniek bij haaruitval

Mesotherapie kan een effectieve oplossing zijn voor de meeste vormen van haaruitval. De techniek heeft tot doel:

 • Het herstellen en verbeteren van de bloedcirculatie.
 • Het geven van essentiële voedingsstoffen aan de verschillende lichaamsfuncties.
 • Het krimpen van de haarfollikels wordt verminderd.
 • De haargroei wordt gestimuleerd.

De ingrediënten die worden gebruikt, hebben op verschillende gebieden een stimulerende werking. Er bestaat geen standaard combinaties van bestanddelen die bij iedereen wordt gebruikt. De specialist bepaalt het aantal ingrediënten dat wordt gebruikt. Mesotherapie tarieven kunnen beïnvloed worden door de samenstelling van de bestanddelen. Een specialist kijkt hiervoor naar de staat van de huid en de oorzaak van het haarverlies. Ook eventuele aandoeningen en medicijngebruik worden besproken om tot de meest optimale combinatie te komen. Op de website van de Haarstichting vindt u ook veel interessante informatie over mesotherapie haar kosten.

Global Hair - Before & After 2
Global Hair - Before & After 3
Global Hair - Before & After 1

Bekijk de resultaten van cliënten die u voor gingen

Werkwijze mesotherapie kuur

Wanneer haaruitval door middel van mesotherapie wordt behandeld, zal dit in kuurvorm gebeuren. Een kuur bestaat uit 6 tot 10 behandelsessies. De eerste sessies vinden wekelijks plaats, naarmate de behandeling vordert wordt de tussenliggende tijd langer. De injectievloeistof bestaat uit ingrediënten die de eigenschap hebben om de haargroei te bevorderen en haarverlies af te remmen. Haaruitval heeft meerdere oorzaken:

 • Hormonale disbalans.
 • Gebrek aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen.
 • Overgevoeligheid voor het mannelijke DHT-hormoon.
 • Slechte of verminderde doorbloeding.

Mesotherapie is maatwerk en wordt toegepast bij mannen en vrouwen. De resultaten zijn onvoldoende wetenschappelijk onderzocht. De een ziet sneller een afname van het haarverlies dan de ander. Laat u de behandeling in kuurvorm toepassen? Na een aantal sessies kan een afname van de haaruitval bemerkt worden. De haargroei wordt gestimuleerd, waardoor uw haardos er voller en gezonder uitziet.

Mesotherapie tarieven en vergoedingen

De kosten van mesotherapie verschillen van persoon tot persoon en worden door verschillende factoren beïnvloed. Bovendien kunnen mesotherapie tarieven in Nederland afwijken van tarieven die in het buitenland gehanteerd worden. Factoren die van invloed zijn op het tarief:

 • Aantal sessies dat iemand nodig heeft.
 • De ervaring en expertise van de specialist.
 • Reputatie en locatie van de kliniek.
 • Grootte en omvang van het gebied dat behandeld wordt.

Al deze factoren hebben invloed op de totale kosten van de behandeling. Over het algemeen wordt mesotherapie bij haaruitval in kuurvorm toegepast. De tarieven voor mesotherapie beginnen bij ongeveer € 750 voor een kuur die uit meerdere sessies bestaat. Goed om te weten is dat mesotherapie door verzekeraars wordt beschouwd als esthetische of cosmetische behandeling. Er is geen medische noodzaak of indicatie voor de behandeling, daarom vergoeden de meeste zorgverzekeraars de kosten niet. Overweegt u een mesotherapie behandeling? Neem vooraf contact op met uw zorgverzekeraar. Deze kan de eventuele vergoedingsmogelijkheden toelichten.

Mesotherapie tarieven vergelijken

Online zijn verschillende websites en tools beschikbaar, waarmee tarieven van cosmetische behandelingen overwogen worden. Vergelijkt u de kosten? Wees er zeker van of de tarieven van toepassing op losse behandelsessie of op een volledige kuur. De prijsverschillen zijn groot, zeker als u de link legt met buitenlandse aanbieders. Wees uzelf bewust van het feit dat mesotherapie bij haaruitval de beste resultaten heeft, als het behandeltraject in kuurvorm wordt gedaan. U komt voor elke behandelsessie, die 10 tot 30 minuten duurt, naar de kliniek. Veel mensen vinden het prettig om een behandelaar in de buurt te kiezen, zodat na de sessie het dagelijkse werk hervat kan worden. Mesotherapie behandelingen in het buitenland worden zelden overwogen. Het gereis drukt een stempel op de kosten van het behandeltraject.

Mesotherapie reviews en ervaringen

Wanneer u benieuwd bent hoe anderen mesotherapie hebben ervaren, kan het lezen van reviews en ervaringen u hierin meer inzicht geven. Niet alleen klinieken en salons delen reviews, ook op andere platforms zoals Haarweb.nl vindt u veel informatie over mesotherapie. Het forum wordt dagelijks door honderden unieke bezoekers bezocht. Naast reviews en ervaringsverhalen worden ook andere mesotherapie gerelateerde berichten en vragen geplaatst. Lees niet alleen de positieve reviews, vaak zijn negatieve ervaringen minstens zo interessant. U wordt gewezen op feiten die van invloed zijn op het resultaat van de behandeling. Dit stelt u in staat om uzelf optimaal voor te bereiden op de mesotherapie behandeling.

Prijsopgave mesotherapie

Wilt u graag een prijsopgave op maat ontvangen voor een mesotherapie behandeling? Maak een afspraak bij een kliniek of specialist. Mesotherapie is een unieke behandeltechniek waarbij de samenstelling van de injectievloeistof verschilt. Een ervaren specialist brengt uw situatie nauwkeurig in beeld. Hierbij wordt niet uitsluitend naar het haarverlies en de oorzaak daarvan gekeken. Ook uw huidstructuur, algemene gezondheid en eventuele medische achtergrond zijn hierop van invloed. Ga bij een aantal specialisten naar een consult of adviesgesprek. De prijsopgaves die u ontvangt, kunt u met elkaar vergelijken. Ga bij het maken van een keuze niet alleen voor de kliniek met het laagste tarief. Kijk of u een vertrouwt gevoel heeft in de behandelaar. Een succesvol resultaat hangt mede af van de kennis en ervaring van een specialist.

Mesotherapie tarieven – FAQ

Mesotherapie heeft verschillende toepassingsmogelijkheden. Als oplossing bij haaruitval heeft u de keuze tussen losse behandelsessies en een complete kuur. Prijzen voor een kuur beginnen bij € 750 en hangen onder andere af van het aantal hoofdzones dat is inbegrepen.

In de meeste gevallen dekken zorgverzekeraars de kosten van mesotherapie bij haaruitval niet. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies, brandwonden en/of een ongeluk, zijn uitzonderingen mogelijk.

Mesotherapie bij haaruitval wordt voor de beste resultaten in kuurvorm geadviseerd. Een normale kuur bestaat uit 1 tot 8 sessies. Bij de een is eerder sneller resultaat zichtbaar dan bij de ander. Mesotherapie is een behandeling die op maat wordt samengesteld.

De prijzen die berekend worden, hebben het aantal behandelsessies als uitgangspunt. Het feit of u een man of vrouw bent speelt hierin niet mee. Naast de omvang van de behandeling is ook het aantal behandelsessies dat is inbegrepen van invloed op de uiteindelijke prijs die u voor mesotherapie betaalt.

Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat mesotherapie haaruitval verminderd. Door de werkzame ingrediënten direct bij de haarzakjes te injecteren krijgen deze de juiste voedingsstoffen. De haargroei verbetert en de haren die groeien zijn sterker dan eerder. Veel mensen zijn tevreden met het resultaat van mesotherapie.

Het is niet ondenkbaar dat de behandeling elders goedkoper is. Als u een mesotherapie kuur volgt betekent dat, dat u meer dan eens naar de kliniek moet. Op het moment dat u daarvoor afhankelijk bent van een vliegreis, verdwijnt het prijsvoordeel snel.

Resultaten van mesotherapie bij haaruitval zijn tijdelijk. De meeste mensen kiezen voor jaarlijks 1 à 2 nabehandelingen.

Verwacht niet direct resultaat. In de meeste gevallen worden na 4 tot 6 sessies verbeteringen zichtbaar. Als u kiest voor een kuur laat u dan niet ontmoedigen als u niet meteen na de 1e sessie een afname van haaruitval ervaart. In overleg met de specialist kan een behandeltraject eerder afgebroken worden.

Kortingsmogelijkheden bespreekt u tijdens het consult. Vragen naar korting kan altijd. Wordt korting aangeboden? Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de voorwaarden.

Bij het bereiken van de behandelprijs kijkt een specialist naar de mate van haaruitval en het aantal behandelsessies dat is inbegrepen. Bij het samenstellen van de tarieven is er al rekening gehouden met de werkzame bestanddelen.

U moet rekening houden met een behandeltermijn van 4 tot 6 maanden. In het begin vinden de sessies wekelijks plaats, daarna wordt deze periode wat langer.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.