Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Tattoo laseren Leidschendam

Zoekt u informatie over tattoo laseren Leidschendam? Het verwijderen van een tatoeage is jarenlang beschouwd als een pijnlijke, huid beschadigende behandeling. Met de laserapparatuur die in de jaren zestig werd ontwikkeld, was het laseren van een tattoo in Leidschendam zonder verdoving bijzonder pijnlijk. Dankzij moderne innovaties en verfijning van de lasertechnologie hoeft het proces geen pijn meer te doen. Het verwijderen van een tatoeage is tegenwoordig een behandeling die nauwelijks pijn veroorzaakt.

Gevoel tattoo laseren Leidschendam

De ervaring over het verwijderen van een tatoeage en de pijn die daarmee gepaard gaat, verschilt van persoon tot persoon. Wat sommigen omschrijven als een prikkend of tintelend gevoel, is voor anderen brandend of irriterend. Terwijl sommigen een scherp, stekend gevoel ervaren, hebben anderen het over een gevoel van diepe pijn of kramp. Dit komt door de interactie die er is tussen uw zenuwen en uw hersenen. Net zoals het gevoel van het laten zetten van een tatoeage per persoon verschilt, varieert ook het gevoel bij het laten laseren van tatoeages. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het gevoel dat u ervaart bij een laserbehandeling.

Methoden tattoo laseren

Gedateerde laserapparatuur voor het verwijderen van tatoeages is gekend voor het pijnlijke gevoel en de minimale effectiviteit. Nog altijd werken sommige specialisten met een CO2-laser. Bij deze behandelingen is verdoving wenselijk, omdat een sessie relatief veel pijn veroorzaakt. Oudere lasermethoden, die grotere hoeveelheden energie gebruiken, zorgen ervoor dat uw huid meer warmte vasthoudt wat pijn veroorzaakt. Recentere apparatuur zoals low level laser therapie gebruikt minder energie, beschadigd uw huid niet en beperkt ongemakken zoals pijn tot een minimum.

Grootte en omvang tatoeage

Net zoals het aanbrengen van een tattoo op bepaalde delen van uw lichaam pijnlijker is dan op andere, is dat bij het laseren ervan ook zo. Pijnlijke plaatsen zijn bijvoorbeeld de binnenkant van de arm, de enkel, de ruggengraat, binnenkant van de dij en de achterkant van de nek. Het gevoel op deze plaatsen is intenser en gevoeliger, omdat uw huid hier dunner is.

Pijnbestrijding tattoo laseren

Om pijn bij het laseren van een tatoeage te beperken zijn er bepaalde dingen die u kunt doen. Neem een half uur voor de geplande sessie een pijnstiller zoals ibuprofen of paracetamol. Ook het gebruik van een plaatselijk verdovende crème is mogelijk. Bespreek het gebruik hiervan met de laserspecialist, omdat bepaalde crèmes een laserbehandeling minder effectief maken. Laserapparatuur is voorzien van een koele luchtvoorziening. Het koelen van de huid verlicht pijn en versnelt het herstel. Koelen werkt door het ontspannen van de spieren en het verminderen van zwellingen. Na een behandelsessie spreken mensen nauwelijks over pijn. Wees tijdens een sessie open en maak aan de specialist kenbaar dat u een korte pauze wilt.

Of en hoe er een litteken op de behandelde huid achterblijft, is een vraagteken. Eventuele schade is afhankelijk van de gebruikte techniek, uw huidtype en de nazorg die bij het verwijderen van tatoeages nodig is. Sommige laserapparatuur houdt de warmte in de huid opgesloten, wat blaarvorming veroorzaakt. De blaren genezen, maar laten soms een litteken achter. Ervaring met het veilig verwijderen van tattoos is nodig om een mooi resultaat te bereiken, zonder dat u daarbij te maken krijgt met blijvende huidschade.

Meer dan een behandelsessie

Wanneer u denkt dat u na een lasersessie van de tatoeage af bent, is helaas niets minder waar. Het laseren van een tatoeage is een langdurige behandeling, waar meerdere sessies voor nodig zijn. Het gekleurde pigment wordt laag voor laag afgebroken en door uw lichaam opgeruimd. Wel ziet u al na de eerste sessie resultaat. Hoeveel sessies nodig zijn, is afhankelijk van de omvang en locatie van de tattoo. Om de huid de tijd te geven om te herstellen, zitten er tussen de onderlinge sessie meerdere weken.

Heeft u spijt van die tatoeage die u in een opwelling heeft laten zetten? Lopen de kleuren van een oude tattoo over? Het laten laseren van een tatoeage verwijdert de inkt. Al na de eerste sessie ziet u hoe de kleuren beginnen te vervagen. Het is een behandeling die intensief en soms pijnlijk is. Wanneer u achter uw beslissing staat is het een keuze waarop u trots bent. Wilt u meer weten over het laten laseren van een tatoeage in Leidschendam en omgeving? Neem telefonisch of via WhatsApp contact op met de specialisten van GlobalHair in Leiden en maak een afspraak voor een consult. De kliniek is bereikbaar op 06 33388757.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4