Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen

De markt lijkt te zijn overspoeld met haargroeimiddelen. U kunt het zo gek niet bedenken of er zijn crèmes, lotions, pillen, poeders, shampoos en conditioners verkrijgbaar die allemaal beloven dat ze het haarverlies stoppen en de haargroei stimuleren. Met slechts een paar weken gebruik heeft u weer een gezonde haardos. Tenminste als u de verpakking moet geloven. Veel van dit soort middelen beloven echter meer dan in werkelijkheid het geval is. De meeste producten zijn niet of onvoldoende wettenschappelijk bewezen. Ze kosten u veel geld en hebben alleen teleurstellingen als resultaat. De effecten van wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen zijn aantoonbaar. Verschil met de zogenaamde wondermiddelen is dat ze meestal alleen op recept en dus voorschrift van een arts verkrijgbaar zijn.

Effectiviteit wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen

Haargroeimiddelen, ook de wetenschappelijk bewezen middelen, hebben alleen effect als ze op de juiste manier worden toegepast. Dat betekent dat de oorzaak van het haarverlies bekend moet zijn, voordat u begint met het gebruik ervan. Waarom? Het is aangetoond dat haargroeimiddelen het meeste effect hebben bij erfelijke kaalheid of Alopecia androgenetica. Tijdelijke haaruitval die veroorzaakt wordt door een medische behandeling, medicijngebruik, ijzertekort of stress heeft over het algemeen geen enkele baat bij een wetenschappelijk bewezen haargroeimiddel. Heeft u te maken met haaruitval? Laat dan door een huisarts of dermatoloog de oorzaak vaststellen. Als dit is gebeurd kan een behandelplan worden geadviseerd. Welke effecten hebben wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen? • Stabilisering en vermindering van het haarverlies. • Herstel van de haargroei. • Gezondere haardos.

Wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen voor mannen

Mannen die te maken hebben met Alopecia androgenetica kunnen bij aanvang van het haarverlies gebruik maken van een haargroeimiddel. Meerdere middelen zijn beschikbaar. Producten als Finasteride en Dutasteride zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor de behandeling van prostaat- en plasproblemen. Later werd ook een afname van haaruitval en een verbetering van de haargroei gezien. Het zijn dus van origine geneesmiddelen, waarbij een zekere kans op risico’s en bijwerkingen aanwezig is. Krijgt u Finasteride of Dutasteride voorgeschreven? Gebruik dan nooit meer dan de voorgeschreven dosering. Effecten worden pas na een aantal maanden zichtbaar, dit duurt zo’n 4 tot 6 maanden. Heeft u na 6 maanden nog geen zichtbare verbetering? Dan heeft het middel bij u waarschijnlijk niet het gewenste effect. In overleg met uw huisarts kan eventueel overgestapt worden op een ander haargroeimiddel. Om de bereikte resultaten te behouden, moet u het middel blijven gebruiken anders keert het haarverlies binnen afzienbare tijd weer terug.

Haargroeimiddel vrouwen

Waar niet altijd bij stil wordt gestaan is dat ook vrouwen te maken kunnen krijgen met mannelijke haaruitval of Alopecia androgenetica. De haaruitval heeft een meer diffuus of verspreid patroon en leidt bij vrouwen zelden tot volledige kaalheid. In tegenstelling tot mannen zijn er voor vrouwen minder wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen beschikbaar. Finasteride en Dutasteride mogen in Nederland niet aan vrouwen voorgeschreven worden. Een huisarts kan Minoxidil lotion of de Diane pil adviseren. Minoxidil is een middel dat in tablet vorm werd voorgeschreven aan mannen met een hoge bloeddruk. De gunstige werking op haaruitval is later vastgesteld. In lotion vorm, en bij een juist gebruik, kan dit middel ook door vrouwen gebruikt worden. Daarnaast kan ook de Diane pil gebruikt worden. Bespreek haarverlies altijd met uw huisarts of behandelend specialist. Deze kan in overleg met u voor een bewezen haargroeimiddel kiezen dat past bij uw situatie.

Voor- en nadelen wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen

Het spreekt voor zich dat u zoekt naar een behandeling tegen haaruitval die ook effect heeft. De resultaten van bewezen haargroeimiddelen zijn goed, al werken de middelen niet bij iedereen. Vaak is het een kwestie van proberen, ervaren en desnoods overstappen op een ander middel. De resultaten die bereikt worden zijn natuurlijk, maar niet blijvend. Het betreffende middel moet gebruikt blijven worden anders keert het haarverlies terug. Dit kan op den duur tegen gaan staan. Ook de bijwerkingen die kenmerkend zijn voor Finasteride, Dutasteride en de Diane pil zorgen ervoor dat zowel mannen als vrouwen tijdens het gebruik van het middel op zoek gaan naar alternatieve behandelingen bij haaruitval. Overweegt u om in uw strijd tegen haaruitval een haargroeimiddel te gebruiken? Zet dan de voors- en tegens op een rijtje. Laat u adviseren door een (huis)arts en wees zorgvuldig met het gebruik van een middel.

Consult alternatieve behandeling

Gebruikt u al een tijdje een haargroeimiddel en overweegt u een andere behandeling? De FUE haartransplantatie biedt blijvende resultaten bij Alopecia androgenetica. De consulenten van GlobalHair vertellen u graag alles over de behandelprocedure en de resultaten die u van deze cosmetische ingreep kunt verwachten. Bel met +316 44 36 36 22 en maak een afspraak voor een consult.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis