Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haargroeimiddel dat echt werkt

Zoekt u naar een haargroeimiddel dat echt werkt? Haaruitval is iets wat veel mensen tijdens hun leven ervaren. Op de leeftijd van 50 jaar zal ongeveer de helft van alle mannen te maken hebben met de meest voorkomende vorm van haaruitval: alopecia androgenetica. Bij vrouwen is deze vorm van haarverlies vanaf en na de menopauze zichtbaar. Er is een reeks verschillende behandelingen die het haarverlies afremmen en de haargroei bevorderen. Een haargroeimiddel dat echt werkt, koopt u helaas niet bij de drogist op de hoek van de straat.

Het kopen van een haargroeimiddel dat echt werkt

Helaas zijn er weinig vrij verkrijgbare producten die haaruitval echt stoppen. Het aantal beschikbare shampoos, lotions, pillen en poeders dat belooft haarverlies een halt toe te roepen is groot. De effectiviteit echter beperkt. Deze middelen zijn een aanslag op uw portemonnee en leiden regelmatig tot meer frustraties en ontevredenheid met het zelfbeeld. Kent u de oorzaak van het haarverlies? Dit is een belangrijke vraag om een succesvolle behandeling mogelijk te maken. Het is niet zinvol om een haargroeimiddel te gebruiken als de oorzaak van haaruitval onbekend is. Een huisarts of dermatoloog onderzoeken uw hoofdhuid, de mate van haarverlies en kijken naar uw algehele gezondheid. Vaak is een diagnose niet moeilijk te stellen. Wilt u niet direct naar aan arts? Bestel een haaruitval DNA-test of een bloedwaardentest voor thuis gebruik. Als u de oorzaak weet, bent u in staat een passende oplossing te zoeken.

Effectiviteit vitaminen bij haarverlies

Wetenschappers en onderzoekers hebben beperkt onderzoek verricht naar vitaminegebrek en haarverlies. Bekend is dat bij een langdurig tekort aan ijzer, bloedarmoede ontstaat wat leidt tot haaruitval. Het is altijd belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen. Als u niet genoeg essentiële vitamines, voedingsstoffen of mineralen binnenkrijgt, is dat van invloed op uw gezondheid en noodzakelijke lichaamsfuncties. Sommige mensen gebruiken supplementen in de veronderstelling dat deze de haargroei positief beïnvloeden. Wat deze supplementen niet vermelden is dat een overschot of een te veel van onder andere vitamine A uw gezondheid niet ten goede komt. Het aanpassen van uw voedingsgewoonte en het nemen van een supplement is alleen zinvol als een vitaminetekort de onderliggende oorzaak van haaruitval is. Hoewel het voor uw lichaamsfuncties en gezondheid beter is een afwisselend dieet te volgen, is het onwaarschijnlijk dat het nemen van extra vitamines de haargroei bevorderd, als u last heeft van erfelijke haaruitval.

Bij het zoeken naar een oplossing voor haaruitval, komt u shampoos tegen die zeggen haaruitval te verminderen. Shampoo voor haarverlies werkt door uw haar en hoofdhuid gezond te houden en de doorbloeding te verbeteren. Er is echter geen wondermiddel of supershampoo die u kunt kopen. Geen enkele shampoo zal haarverlies volledig stoppen en/of omkeren. Toch zorgen shampoos zoals ketoconazol shampoo ervoor dat de hoofdhuid gezonder wordt, waardoor de haargroei er beter uitziet. Ook shampoos die cafeïne bevatten, zoals Alpecin, hebben in zekere mate een positief effect al is dat niet bij iedereen het geval.

Geneesmiddelen op recept

Erfelijk haarverlies is te behandelen met verschillende geneesmiddelen die wetenschappelijk onderzocht en effectief bewezen zijn. Net zoals bij het normale gebruik van een medicijn, heeft niet iedere gebruiker baat bij het middel. De bekendste middelen zijn dutasteride, finasteride en minoxidil. Het actieve ingrediënt in de geneesmiddelen blokkeert het hormoon dihydrotestosteron waarvan wordt aangenomen dat het erfelijke kaalheid veroorzaakt. Het nadeel van deze haargroeimiddelen is dat ze haarverlies verminderen en haargroei stimuleren zolang u het middel gebruikt. Zodra u stopt met het gebruik ervan, keert het haarverlies op termijn terug. Dutasteride en finasteride mogen alleen aan mannen voorgeschreven worden. De bijwerkingen zijn soms heftig en onomkeerbaar. Niet iedereen krijgt last van bijwerkingen. Heeft u na een gebruik van zes maanden nog geen verbetering? Overleg met de arts of verder gebruik zinvol is.

Minoxidil lotion

Minoxidil is een bekend middel dat in sterktes van 2% en 5% verkrijgbaar is. De lotion van 2% kan ook door vrouwen veilig gebruikt worden. U brengt het middel dagelijks op de getroffen plaatsen aan. Een van de bijwerkingen is haargroei op plaatsen waar de lotion in contact komt met de huid. Voorzichtigheid is geboden.

Een van de voordelen van het gebruik van een haargroeimiddel bij haarverlies, is dat de drempel laag is. Bij erfelijke haarverlies is het middel op recept verkrijgbaar. Deze middelen zijn eenvoudig in gebruik, waarbij de arts de dosering heeft aangegeven. De maandelijkse kosten zijn relatief laag, vergoeding is niet mogelijk. Helaas heeft niet iedereen met alopecia androgenetica baat bij een haargroeimiddel. Sommige mensen zien na maanden gebruiken geen enkele verandering of verbetering. In dat geval bespreekt een arts de alternatieve behandelmogelijkheden met u. Ook is het zo dat de resultaten niet blijvend zijn. U moet een middel blijven nemen om het effect te behouden. Telt u over de jaren heen de kosten van een haargroeimiddel bij elkaar op, dan is de kostprijs hoog. Andere behandelingen bieden langdurige en zelfs blijvende resultaten. Dit zijn interessante alternatieven voor een haargroeimiddel.

Vergelijking haargroeimiddel vs. haartransplantatie

Een van de alternatieven voor een haargroeimiddel is een FUE haartransplantatie. Deze chirurgische ingreep biedt nieuwe haargroei en blijvende resultaten bij erfelijke kaalheid. Voorwaarden voor een geslaagde ingreep zijn voldoende donorhaar en een goede gezondheid. Omdat de ingreep met plaatselijke anesthesie gebeurt, voelt u geen pijn. De meeste mensen herstellen zonder bijwerkingen van de ingreep. Na drie maanden komt nieuwe haargroei tot ontwikkeling. Het hele behandeltraject duurt ruim een jaar. De resultaten zijn permanent. De ingreep geeft levenslang haargroei op de transplantatie plaatsen.

Gebruikt u een haargroeimiddel en onderzoekt u de alternatieve behandelmogelijkheden. Maak eens een afspraak bij de consulenten van GlobalHair in Leiden. Naast een betaalbare FUE-haartransplantatie, kunt u bij de kliniek ook terecht voor een V6 Hairboost behandeling. Stel uw vragen en zie hoe de resultaten zijn van operaties die eerder zijn gebeurt. Het eerste consult is gratis. Vul het contactformulier in, stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact op met 06 3338 8757. We geven u graag vrijblijvend advies.

Veelgestelde vragen

Bij het behandelen van alopecia androgenetica zijn dihydrotestosteron, DHT-blokkers en remmers het meest effectief. Dit hangt uiteraard van de oorzaak af. Als u haarverlies heeft als gevolg van een ijzertekort, dan zijn ijzerpillen de beste oplossing.

Het gebruik van een haargroeimiddel levert niet direct zichtbaar resultaat op. Het duurt meestal lang, tot gemiddeld zes maanden om verbetering te zien. Niet iedereen ziet effect, in dat geval kan overstappen op een ander middel soms een oplossing zijn.

Haar kan om verschillende redenen stoppen met groeien, langzaam groeien en/of uitvallen. Factoren zoals leeftijd, erfelijkheid, hormonen en stress zijn van invloed op de gezondheid van uw haargroei. Om erger te voorkomen is het belangrijk om snel achter de oorzaak te komen en een geschikte oplossing te kiezen.

Effectief bewezen haargroeimiddelen hebben invloed op erfelijke haaruitval. Door het afremmen en blokkeren van de invloed van dihydrotestosteron wordt het haarverlies afgeremd. Deze middelen hebben niet of nauwelijks effect bij het behandelen van tijdelijk haarverlies. Dit heeft immers andere oorzaken dan erfelijkheid.

Dutasteride en finasteride zijn verkrijgbaar in tabletvorm. Dagelijks neemt u rond hetzelfde tijdstip een tablet. Minoxidil is een lotion die voor mannen in 5% sterkte verkrijgbaar is. Artsen adviseren de lotion tweemaal daags op de kalende hoofdhuid aan te brengen. Het is niet erg als u een dag een dosis vergeet. Compensatie is niet nodig.

Dutasteride en finasteride zijn weliswaar effectief bij haarverlies, maar staan ook bekend om de nare bijwerkingen. Ejaculatiestoornissen, een verminderd libido, erectiestoornissen en borstvorming zijn ernstige bijwerkingen. Ook minder heftige bijwerkingen zoals huidirritaties en een gevoel van algehele malaise komen soms voor. Mannen die een kinderwens hebben, krijgen het advies dutasteride en finasteride niet te gebruiken. De invloed op de ongeboren foetus is onbekend.

Haargroeimiddelen verminderen haarverlies. Haarzakjes die door dihydrotestosteron zijn vernietigd, bestaan niet meer en op deze plaatsen is geen nieuwe haargroei mogelijk. In combinatie met regelmatige hoofdhuidmassages ziet de haargroei er voller en gezonder uit. Als u nieuwe haargroei nastreeft, is een haartransplantatie misschien een goed alternatief.

Om het effect te behouden, moet een middel gebruikt blijven worden. Aangezien bewezen haargroeimiddelen oorspronkelijk medicatie waren voor hoge bloeddruk en prostaatproblemen, is langdurig gebruik meestal mogelijk. Alleen als u een kinderwens heeft en/of last heeft van bijwerkingen kan het gebruik afgeraden worden.

Overleg met uw huisarts en laat de oorzaak van haarverlies vaststellen. Uw huisarts kan een recept voorschrijven, waarmee u naar de apotheek kunt. Koop nooit zomaar een bewezen haargroeimiddel online, bij een onbekende aanbieder. Deze geneesmiddelen zijn effectief in gebruik, maar hebben ook bijwerkingen. Het is belangrijk om in overleg te blijven met uw arts en zo de resultaten op te volgen.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4