Haarimplantaten – Veelgestelde vragen

Denkt u weleens weemoedig terug aan de tijd dat u een volle haardos had? Voelt u zich door een dunner wordende haardos ouder dan dat u in feite bent? Haaruitval en kaalheid kunnen tegenwoordig prima behandeld en zelfs opgelost worden. Haarimplantaten geven u weer een gelijkmatig verdeelde haardos, waarbij kale plekken tot het verleden behoren. Een haartransplantatie is de aangewezen behandeling om uw eigen haarimplantaten te verplaatsen van het donorgebied naar de transplantatieplaatsen. GlobalHair geeft u zelfs levenslange groeigarantie!

Haarimplantaten.
Haarimplantaten.
Haarimplantaten rekenen af met ongewenste kaalheid

De meeste haartransplantaties worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die te maken hebben met erfelijke kaalheid, Alopecia androgenetica. Deze vorm van haaruitval wordt veroorzaakt door het mannelijke DHT hormoon dat de haarzakjes negatief beïnvloedt, waardoor ze uiteindelijk vernietigd worden en nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. Waar mannen met erfelijke kaalheid dit zien aan een terugtrekkende haarlijn en dieper wordende inhammen zien vrouwen een diffuus patroon. De volledige haardos wordt dunner. Herkent u zich hierin? Met behulp van een FUE haartransplantatie kan deze vorm van blijvend haarverlies behandeld worden. Tijdens de ingreep die in de comfortabele en luxe kliniek van GlobalHair in Istanbul wordt uitgevoerd, werken gecertificeerde ISHRS haarchirurgen samen met ervaren assistenten. De haarimplantaten, ook wel grafts of haarzakjes genoemd, worden met een micro motor uit het donorgebied geoogst. Het donorgebied is meestal uw haarkrans. Vervolgens worden de geoogste haarzakjes gecontroleerd en voorbereidt op het plaatsen in de transplantatiegebieden. Interessant hierbij om te weten is dat de haarimplantaten uit het donorgebied een andere structuur hebben, waardoor ze niet gevoelig zijn voor het DHT hormoon. Deze structuur blijft ook na de haartransplantatie behouden. Het is een nauwkeurige ingreep die met verfijnde apparatuur wordt toegepast, zo blijven er geen littekens achter.

Haarimplantaten voor en na

Na het afronden van de ingreep verlaat u de kliniek en gaat u terug naar het hotel. U krijgt tips en adviezen mee voor het verzorgen van de behandelde huid die rood en licht gezwollen is. Slaap de eerste nachten met een extra kussen. Dan ligt u wat hoger en wordt uw hoofd ontzien. Heeft u de eerste avond last van napijn? Met een paracetamol heeft u de pijn snel onder controle. Zowel de napijn, zwellingen als verkleuringen zijn tijdelijk van aard. De volgende ochtend gaat u nog een keer terug naar de kliniek voor een laatste controle. U ontvangt aanvullende tips en verzorgingsproducten die u de eerste week tot tien dagen gebruikt voor huid- en haarverzorging. Na toestemming van de behandelend specialist kunt u de kliniek verlaten en wordt u naar het vliegveld gebracht, waar u kunt wachten op de terugvlucht later die dag. Gaat uw huid in de dagen na thuiskomst jeuken? Wees dan zeer voorzichtig met wrijven. Dit is het gevolg van de huid die zich herstelt. Laat de korstjes die zich hebben gevormd zitten tot ze vanzelf loslaten en van de huid vallen. Het openkrabben van korstjes heeft soms vergaande gevolgen. Hierbij kunt denken aan ongewenste infecties, slechte wondgenezing en littekenvorming. Na gemiddeld 10 dagen is de huid volledig herstelt. U heeft dan echter nog geen zichtbare resultaten. De getransplanteerde haren vallen 2 tot 3 weken na de haarimplantatie uit. U kunt hier wat van schrikken, maar dat is eigenlijk niet nodig. Het hoort bij het haargroeiproces. Zo’n 2 tot 3 maanden na de ingreep wordt nieuwe haargroei zichtbaar. Al met al duurt het 9 tot 12 maanden voordat het hele proces is afgerond en de resultaten definitief zijn geworden.

Haarimplantatie Turkije ervaringen

Het is geen onbekend feit dat de FUE haartransplantatie in Turkije stukken goedkoper is dan in Nederland. Steeds vaker gaan mannen, maar ook vrouwen, voor een haarimplantatie naar Turkije. De kwaliteit van de zorg ligt bij GlobalHair hoog, waarbij de keuze voor toonaangevende, gecertificeerde haarchirurgen vanzelfsprekend is. Jaarlijks worden honderden haarimplantaties met uitstekende resultaten toegepast. Online vindt u verschillende ervaringsverhalen van mensen die een haartransplantatie hebben laten uitvoeren. Het is altijd interessant om haarimplantatie ervaringen te vergelijken. Uw beeld over de ingreep wordt bijgesteld en uw eerste vragen worden op eenvoudige, snelle wijze beantwoord. Meningen zijn persoonlijk. Uw mening wordt doorgaans al bepaald bij de eerste indruk die u heeft van een haarkliniek en/of behandelaar. Valt de eerste indruk tegen dan is deze moeilijk om te draaien in een positieve ervaring. Lees daarom zowel positieve als negatieve ervaringsverhalen. Ga daarna zelf naar verschillende haarklinieken voor een intakegesprek. Op deze manier ervaart u zelf een eerste indruk.

Kosten haarimplantaten

Wist u dat de hoge kosten voor haartransplantatie regelmatig oorzaak zijn voor het afblazen van een ingreep? Als u weet dat de gemiddelde kostprijs voor een haartransplantatie in Nederland tot ver boven € 5.000 oploopt is dat eigenlijk niet heel erg verrassend. De haartransplantatie is een cosmetische ingreep, waarbij u geen grote verwachting moet hebben als het aankomt op vergoeding van een zorgverzekeraar. Onder andere door de lagere loonkosten voor zowel artsen als medewerkers in Turkije liggen de tarieven in Turkije een stuk lager. Waar de kosten bovendien vaak worden berekend aan de hand van het aantal haarimplantaten dat bij u getransplanteerd wordt, heeft GlobalHair een aantrekkelijk vast all-in tarief. Dat houdt in dat u voor slechts € 2.249 een haartransplantatie ondergaat. Bij dit tarief worden maximaal 4.500 haarzakjes getransplanteerd. Ook zijn 2 hotelovernachtingen, medicatie en VIP transfers inbegrepen. U hoeft voor een consult niet speciaal naar Istanbul te vliegen. U kunt hiervoor terecht bij de GlobalHair kliniek in Leiden. Dit is tevens de locatie voor nazorg na afloop van de ingreep. De enige bijkomende kosten betreffen het vliegticket dat al vanaf € 175 voor een retour kan worden gereserveerd. Wilt u langer in Turkije blijven? Dan betaalt u uiteraard extra kosten voor hotelovernachtingen, eten en drinken. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die GlobalHair u te bieden heeft? Wilt u weten hoeveel haarzakjes u kunt laten transplanteren? Bel of Whatsapp ons op +316 44 36 36 22 voor meer informatie. Ook kunt u een afspraak maken voor een consult. Onze ervaren consulenten staan voor u klaar en heten u van harte welkom bij GlobalHair.  

Haarimplantaten FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over haarimplantaten. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Wat zijn haarimplantaten?

Een haarimplantaat kent diverse benamingen waaronder haarzakje, graft of haarfollikel. Het zijn deze haarimplantaten die tijdens een haartransplantatie uit het donorgebied worden geoogst en in de transplantatie gebieden worden geplaatst.

2. Hoe worden haarimplantaten getransplanteerd?

GlobalHair werkt met de micro FUE haartransplantatie techniek. Deze ingreep wordt door een ervaren haarchirurg uitgevoerd met een zogenaamde micro motor, waarmee de haarzakjes een voor een uit het donorgebied worden geoogst. Na het controleren en voorbereiden op de terugplaatsing, worden de grafts stuk voor stuk getransplanteerd in de kalende gebieden.

3. Kunnen vrouwen ook voor haarimplantaten kiezen?

Haartransplantatie technieken hebben de laatste jaren veel positieve ontwikkelingen door gemaakt. De verfijnde techniek maakt het mogelijk dat een toenemend aantal vrouwen met haaruitval kiest voor een FUE haarimplantatie. De resultaten die bereikt worden zijn goed en blijvend.

4. Kan ik met haarimplantaten in de zon gaan zitten?

De eerste twee weken na de haartransplantatie dient u uw huid en haar zoveel mogelijk te beschermen. Dat doet u door het zonlicht te vermijden en ook zeker niet onder de zonnebank plaats te nemen. Na deze twee weken kunt u voorzichtig in de zon zitten, waarbij u uw hoofdhuid beschermt en insmeert met een crème die een hoge SPF factor heeft.

5. Welke resultaten kan ik van haarimplantaten verwachten?

Goede resultaten worden bereikt bij haartransplantaties die uitgevoerd worden door ervaren, professionele specialisten die de ingreep regelmatig toepassen. De specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden en ontwikkelingen. Daarnaast is voor een goed resultaat ook voldoende en goed donormateriaal nodig. Als uw haaruitval (te) ver gevorderd is kunt u geen volle haardos verwachten. Door de tips en adviezen op te volgen voorafgaand en na afloop van de haarimplantatie heeft u bovendien zelf invloed op de resultaten die bereikt worden.

6. Is het zichtbaar dat ik een haarimplantatie heb ondergaan?

Ja, met name in de dagen direct na de haartransplantatie kan de behandelde huid rood en gezwollen zijn. Kleine wondjes zijn zowel in het donorgebied als in de transplantatiegebieden zichtbaar. De zwellingen en verkleuringen nemen in de dagen na de ingreep af. De huid herstelt zich langzaam van de ingreep, dit kan met korstjes en jeuk gepaard gaan. Voor een mooi resultaat, zonder littekens is het belangrijk om bij jeuk de korstjes niet open te krabben. Binnen 10 tot 14 dagen is de huid volledig genezen.

7. Wanneer is het resultaat optimaal?

Een haartransplantatie is voornamelijk een langdurige behandeling, waarbij uw geduld soms best wat op de proef wordt gesteld. Verwacht dan ook niet dat u direct na de ingreep een volle haardos heeft. Het is zelfs zo dat de getransplanteerde haren binnen 2 tot 3 weken na de ingreep uitvallen. Dit is een normale reactie. Nieuwe haargroei is voor het eerst zichtbaar 2 tot 3 maanden na de haarimplantatie. Bij de meeste mannen en vrouwen is binnen 9 tot 12 maanden het eindresultaat bereikt.

8. Is een ingreep met haarimplantaten veilig?

De FUE haartransplantatie wordt wereldwijd met succes toegepast en is een van de veiligste cosmetische ingrepen. Toch blijft het een ingreep waarbij een kleine kans op complicaties bestaat. Zo kan het gebeuren dat u allergisch bent voor de verdovende middelen die bij de ingreep gebruikt worden, of dat er sprake is van slechte wondgenezing al dan niet in combinatie met infecties. Het gaat doorgaans om tijdelijke bijwerkingen die vanzelf verdwijnen. Heeft u na de ingreep last van hoge koorts of aanhoudende nabloedingen? Neem dan altijd contact op met GlobalHair in Leiden.

9. Hoe is de kwaliteit van haarimplantaten in Turkije?

De haartransplantatie zelf wordt verricht in de comfortabele en moderne GlobalHair kliniek in Istanbul. De kliniek is het in het bezit van internationale kwaliteitskeurmerken en werkt uitsluitend met toonaangevende ISHRS gecertificeerde haarchirurgen. Door toepassing van moderne technieken wordt een optimaal resultaat geboden.

10. Waarom zijn de kosten voor haarimplantaten in Turkije goedkoper?

De voornaamste reden hiervoor is het verschil in loonkosten. Lonen in Turkije liggen aanmerkelijk lager dan in Nederland. Dit geldt zowel voor artsen, assistenten en overige medewerkers van een haarkliniek. In Turkije werkt de haarchirurg samen met ervaren assistenten waardoor er bovendien tijdens een behandelsessie meer haarzakjes, tot 4.500, getransplanteerd worden dan in Nederland gebruikelijk is. In Nederland is het standaard om de prijzen van een behandeling te berekenen aan de hand van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. Prijzen die oplopen tot ver boven € 5.000 zijn eerder standaard dan uitzondering. GlobalHair heeft gekozen voor een vast all-in tarief van € 2.249, dit is naast de ingreep ook 2 hotelovernachtingen, medicatie en VIP transfers.

11. Hoe en wanneer moeten de kosten betaald worden?

Dit wordt met u besproken tijdens het consult bij GlobalHair in Leiden. Het is gebruikelijk dat u de kosten voor de haartransplantatie voorafgaand aan de ingreep voldoet. Dit kan door een bankoverschrijving vooraf of door een betaling ter plaatse bij de kliniek in Istanbul. Indien gewenst is gespreide betaling mogelijk.

12. Moet ik zelf een vliegticket reserveren?

Ja, de vliegreis is niet bij het behandeltarief inbegrepen. Dit omdat er tegenwoordig tal van mogelijkheden zijn om zelf een vliegticket te boeken. U weet immers zelf het best van welke luchthaven u wilt vertrekken.

13. Is er nog meer dat ik moet weten over haarimplantaten?

Kies voor een ervaren behandelaar. Vergelijk de mogelijkheden met elkaar en ga bij het nemen van een beslissing niet blind af op de mening van een ander. Als u voor en na de behandeling de instructies van de haarkliniek opvolgt dan geniet u na afloop van een blijvend resultaat. Stop ruim voor de haartransplantatie met roken en hou dit ook tot enkele weken na de ingreep vol. Roken kan het herstel en het resultaat nadelig beïnvloeden. Laat u vrijblijvend voorlichten over de mogelijkheden, de ingreep en de resultaten die door de haarchirurgen van GlobalHair bereikt worden. Maak vandaag nog een afspraak voor een consult.