Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.8 op Kiyoh
Ruim 10 jaar ervaring
98% slagingspercentage
10.000+ operaties
Logo

Haaruitval mannen

Ongeveer 65% tot 70% van alle mannen krijgt op een bepaald moment in het leven te maken met haaruitval. De mate waarin dit gebeurt varieert van licht haarverlies tot volledige kaalheid als gevolg van Alopecia androgenetica. Erfelijke kaalheid is de meest voorkomende oorzaak van haaruitval bij mannen. Vroegtijdig vaststellen van de oorzaak is van belang voor een eventuele behandeling.

Alopecia androgenetica en haaruitval mannen

Klassiek bij haaruitval bij mannen is Alopecia androgenetica, dat niet voor niets mannelijke kaalheid wordt genoemd. Deze vorm van haaruitval treft overigens ook vrouwen, hetzij in mindere mate. Het verloop van erfelijke kaalheid varieert. Sommige mannen hebben al in de puberteit te maken met dieper wordende inhammen en een terugtrekkende haargrens. De meeste mannen, echter, merken vanaf een gemiddelde leeftijd van 30 dat er sprake is van haaruitval. Meestal is de haaruitval al enige tijd aan de gang, voordat dit zichtbaar wordt. Krijgt u opmerkingen over een kalende kruin of zichtbare inhammen? Dan is het zaak om actie te ondernemen. Laat de oorzaak van het haarverlies vaststellen door een huisarts of dermatoloog. Aan de hand van uw verhaal kan een arts vaak vrij vlot een diagnose stellen. Komt haaruitval bijvoorbeeld in uw familie voor? Hoe is het patroon van het haarverlies? In samenspraak met de arts kan een behandeling gestart worden om het haarverlies te stabiliseren en eventueel de haargroei te bevorderen.

Ontstaan haaruitval mannen

Alopecia androgenetica, of mannelijke kaalheid, wordt niet gezien als aandoening of ziekte. Wel kunt u het haarverlies beschouwen als een teken van het ouder worden. Ondanks dat gegeven ervaren mannen, en vrouwen, erfelijke kaalheid als een aandoening waar een oplossing voor wordt gezocht. Zeker als het haarverlies uw zelfvertrouwen beïnvloedt kan een behandeling gewenst zijn. Hoe ontstaat Alopecia androgenetica dan? Onder invloed van het mannelijke dihydrotestosteron hormoon, DHT, wordt het haargroeiproces in een stroomversnelling gebracht. Uiteindelijk worden de haarzakjes vernietigd en is nieuwe haargroei niet meer mogelijk. Met behulp van uiteenlopende behandelingen kan de invloed van DHT afgeremd worden. Bij beginnende haaruitval doen veel mannen een beroep op haargroeimiddelen. Tegenwoordig is er een waaier aan producten verkrijgbaar. Online, bij de plaatselijk drogist en zelfs in de supermarkt worden shampoos en lotions aangeboden die beloven haaruitval te verminderen en haargroei te bevorderen. Vaak blijft het ook bij beloven. Het merendeel van dit soort middelen heeft nauwelijks resultaat en u ziet geen enkele verandering in het haarverlies. Wilt u toch een haargroeimiddel gebruiken bij beginnend haarverlies? Kies dan voor een wetenschappelijk bewezen haargroeimiddel dat u op voorschrift van een huisarts krijgt. Nadelen van haargroeimiddelen zijn dat u ze moet blijven gebruiken om de bereikte resultaten te behouden en dat er een zekere kans bestaat op ernstige bijwerkingen. Behandeling van haaruitval mannen kan ook op andere, effectievere wijze.

Behandeling haaruitval mannen

Erfelijke kaalheid is een vorm van haaruitval die blijvend haarverlies tot gevolg heeft. Eens de haarzakjes vernietigd zijn is nieuwe haargroei niet meer mogelijk. Oplossingen als het gebruik van een haargroeimiddel zijn dan ook tijdelijk. Niet iedereen is bovendien geïnteresseerd in middelen als Finasteride of Minoxidil. Steeds vaker wordt gekozen voor mesotherapie, laser therapie, micro haar pigmentatie of een FUE haartransplantatie. Momenteel is een haartransplantatie de enige beschikbare behandeling met blijvende resultaten. Komt iedereen in aanmerking voor een behandelingen tegen haaruitval? Nee, uw geschiktheid voor een bepaalde behandeling zal vooraf altijd eerst worden bekeken door een ervaren specialist. Vaak hangt de geschiktheid nauw samen met de mate waarin het haarverlies is gevorderd en/of u nog over haar beschikt dat eventueel als donormateriaal gebruikt kan worden.

FUE haartransplantatie mannen

De FUE haartransplantatie behoort tot meest toegepaste behandelmethodes bij mannelijke kaalheid. Het is een effectieve ingreep die bovendien blijvende resultaten biedt. Een van de voorwaarden om voor een haarimplantatie in aanmerking te komen is dat u over voldoende donormateriaal beschikt. Dit zijn haarzakjes die afkomstig zijn uit uw haarkrans, aan de achterzijde van het hoofd. Deze haren hebben een andere structuur dan overige hoofdharen. Ze zijn niet gevoelig voor het DHT hormoon, waardoor ze ook na een succesvolle haartransplantatie haren zullen blijven produceren. De techniek wordt in binnen- en buitenland toegepast en heeft de voorbije jaren veel aan bekendheid en populariteit gewonnen.

consult haaruitval mannen

Oriënteert u zich op een behandeling tegen haaruitval en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een FUE haartransplantatie? Maak dan een afspraak voor een consult bij GlobalHair. Tijdens het consult wordt u uitvoerig geïnformeerd over de behandelprocedure, de mogelijkheden, de resultaten en de kosten. Een afspraak maakt u door te bellen of WhatsAppen met +316 44 36 36 22.

Boek een gratis Adviesgesprek

We starten altijd met een adviesgesprek om jouw wensen te bespreken. Deze is gratis
Selecteer onderwerp
Vraag
Medicatie / allergie?
Hele naam
Telefoonnummer
Emailadres
Land

Photo 1

Photo 2

Photo 3

Photo 4